- 16 Temmuz 2017
- 969
- 1.156
- 33
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #20.781
Bizde cıktı. 20 haftalıkken radyologa gittim. 2 böbrekte de 5mm genişleme var dedi ama geçebilir panik yapmayın dedi. 2 hafta sonra kendi hastanemin radyologuna gittim bir sıkıntı yok dedi. Çok araştırma yaptım. Doğuma kadar gecen de varmış devam eden de. Devam ederse doğum sonrası urolojiye bebek kontrole gidiyor ultrasonla takibi yapılıyor genişleme artarsa küçük bir ameliyatla düzeliyor. Hiç uzulmeyinayrıntılı ultrasonda bebeğin böbrek genişliğinin fazla olduğunu öğrendik kendi doktorum aslında söylemeyecektim aklınız karışmasın diye dedi fakat dün radyolog tarafından yapılan ultrasonda da öğrendiğimiz için biz sorduk. genel de erkek bebeklerde olan durummuş düzeliyormuş. bizim bebeğimiz kız olmasına rağmen böyle bi durum yaşıyoruz. aslında içim rahat belki düzelir bebeği üzmenin anlamı yok diye düşünüyorum fakat yine de merak ettim böyle bi şey ile karşılaşan oldu mu diye
yaa öyle midir gerçekten, çok tedirgin etti beni bu durum. Çünkü anlık bi çekilme hissi sanki kas çekilir gibi. Bu kadar sert hareketler için erken değil midir canım? İnşallah öyle birşeydir.Bebisin hareket ediyor canım:)
Kizlarr bugün esim aradi dedi ki izne geliyorum 2 gün durup dönücem. Bende ki sevinci bir görseniz iki gün zaman geçirecez diye deli oldum. Kuaföre gittim böyle süslenmeler akşama sevdiği yemeği yapmalar.. neyse saat geldi kp gitti otogardan aldı. Çocuk eve girdi montunu çıkarmadan komutanı aradı. Noldu diyorum söylemiyorda . Sofraya oturduk yemekte yemedi. Geri çağırıyorlar dedi ve 9 da geldi 11 gitti. O duştayken Nasıl ağladım bilmiyorum belki de hayatımda hiç böyle agamadımm. En kötüsü de o duştan cıkarken uzulmesin diye gozyaslarimi silip yolun açık olsun deyip yollamamdı.
Mayısa kadar gelemem dedi. Mayısta da çocuk doğacak mecbur yollarlar dedi. Onu yollamaya aşağı indigim de birden karnıma bi ağrı girdi. Bağırdım bende çok ağrıdı. Korkuyorum da bişey olacak diye.
Kalbim dayanmıyor artık
Korkma canım.benimkinin tekmeleri bi görsen ne yaparsın:) artık disardan görünüyo ve bazen öyle sert oluyo ki canım çekiliyor bi anda :) maşallah güçlü kuvvetli yavrularımız :)yaa öyle midir gerçekten, çok tedirgin etti beni bu durum. Çünkü anlık bi çekilme hissi sanki kas çekilir gibi. Bu kadar sert hareketler için erken değil midir canım? İnşallah öyle birşeydir.
Benim doktorum cinsiyeti öğrenir öğrenmez erkek bebeklerde böbrek büyümesi olur dedi,olursa endiselenme demişti. Doktorun onemsemediyse üzülüp stres olma, demek ki bazı kız bebeklerde de olabiliyor.ayrıntılı ultrasonda bebeğin böbrek genişliğinin fazla olduğunu öğrendik kendi doktorum aslında söylemeyecektim aklınız karışmasın diye dedi fakat dün radyolog tarafından yapılan ultrasonda da öğrendiğimiz için biz sorduk. genel de erkek bebeklerde olan durummuş düzeliyormuş. bizim bebeğimiz kız olmasına rağmen böyle bi durum yaşıyoruz. aslında içim rahat belki düzelir bebeği üzmenin anlamı yok diye düşünüyorum fakat yine de merak ettim böyle bi şey ile karşılaşan oldu mu diye
Doktorum diyorki bu aylarda fazla güçlü hareketler bekleme :/ Belli belirsiz birşeyler hissedersin ama emin olamazsın diyor.. Güçlü hareketleri Nisan ayında bekle dedi aklımı karıştırdı. Demekki olabiliyormuşKorkma canım.benimkinin tekmeleri bi görsen ne yaparsın:) artık disardan görünüyo ve bazen öyle sert oluyo ki canım çekiliyor bi anda :) maşallah güçlü kuvvetli yavrularımız :)
Canım ya çok üzüldüm senin adına rabbm sabır versin sana üzme diyecem kendini biliyorum olmuyor o ama sabırlı olmaya çalış kuzum allah hem senin hem eşinin Yardımcısı olsun inşalalhKizlarr bugün esim aradi dedi ki izne geliyorum 2 gün durup dönücem. Bende ki sevinci bir görseniz iki gün zaman geçirecez diye deli oldum. Kuaföre gittim böyle süslenmeler akşama sevdiği yemeği yapmalar.. neyse saat geldi kp gitti otogardan aldı. Çocuk eve girdi montunu çıkarmadan komutanı aradı. Noldu diyorum söylemiyorda . Sofraya oturduk yemekte yemedi. Geri çağırıyorlar dedi ve 9 da geldi 11 gitti. O duştayken Nasıl ağladım bilmiyorum belki de hayatımda hiç böyle agamadımm. En kötüsü de o duştan cıkarken uzulmesin diye gozyaslarimi silip yolun açık olsun deyip yollamamdı.
Mayısa kadar gelemem dedi. Mayısta da çocuk doğacak mecbur yollarlar dedi. Onu yollamaya aşağı indigim de birden karnıma bi ağrı girdi. Bağırdım bende çok ağrıdı. Korkuyorum da bişey olacak diye.
Kalbim dayanmıyor artık
Doktorum diyorki bu aylarda fazla güçlü hareketler bekleme :/ Belli belirsiz birşeyler hissedersin ama emin olamazsın diyor.. Güçlü hareketleri Nisan ayında bekle dedi aklımı karıştırdı. Demekki olabiliyormuş
Kizlarr bugün esim aradi dedi ki izne geliyorum 2 gün durup dönücem. Bende ki sevinci bir görseniz iki gün zaman geçirecez diye deli oldum. Kuaföre gittim böyle süslenmeler akşama sevdiği yemeği yapmalar.. neyse saat geldi kp gitti otogardan aldı. Çocuk eve girdi montunu çıkarmadan komutanı aradı. Noldu diyorum söylemiyorda . Sofraya oturduk yemekte yemedi. Geri çağırıyorlar dedi ve 9 da geldi 11 gitti. O duştayken Nasıl ağladım bilmiyorum belki de hayatımda hiç böyle agamadımm. En kötüsü de o duştan cıkarken uzulmesin diye gozyaslarimi silip yolun açık olsun deyip yollamamdı.
Kalbim dayanmıyor artık
Kızlar öncelikle Allah kavuştursun, çok zor hele hamilelikte duygu yoğunluğu fazla, özlem fazla. Eşle paylasilmak istenenler. İnşallah en kısa sürede kavuşursunuz. Dualarımız sizinle ve tüm asker ve kolluk kuvvetlerimize. Allah yardımcıları olsunSeni o kadar iyi anlıyorum ki.. Eylülde evlenmiştik bizde, eşimi kasımda Afganistana yolladılar.. Mayıs sonunda geldi diye sevinirken bu sefer yurt içi görevler.. Tekrar herşey bitti derken, 15 Temmuz ve tamamen ayrıldık.. Eşini sabah yollayıp, akşam kavuşmak nasıl birşey bilemiyorum.. 2,5 yıl oldu.. Onsuz bir düşük yaptım, üzüntüden saçkıran oldum, geceleri bacaklarım kasılırdı sabah bakardım yer yer morarmış.. Anasız, babasız olmak ayrı eşsiz olmak apayrı zor.. Bende özellikle bu Pazar günü eşimden ayrılırken çok kötü olmuştum.. En zoru da ona ağladığımı belli etmemeye çalışmak.. Bir an önce çıksa da evden ağlasam diyorum.. Çokk zor cidden.. Rabbim onlara ve tüm kolluk kuvvetlerine sağlık versin ve tüm eşleri kavuştursun inşallah..
ilk bebegimde yaptırdım tekrar yaptıracağım ben yükledikleri şeker 1 kutu kola kadarmış arkadaşıma dr öyle demiş tabi tercih meselesi canımGünaydın kızlar , benim bir Dr akrabam var. Dün konuştuk bana asla şeker yüklemesi yaptirma dedi. Kendisinin doktorunu da Amerika'dan gelen bir Prof muş. Asla izin vermiyorum demiş. Şu anda tespit edebildiğimiz bebegin pankreas ve gözü zarar görüyormuş. %3 risk altında olan gebeler için bebeğe bu kadar zarar vermelerini anlamıyorum bu gelenek olmuş burda diye kiziyormuş. Dr akrabamin da 3 çocuğu var hiçbirine yaptırmamis çocukların maşallahı var. Yalnız hangi Dr a gitsem sorgusuz sualsiz seker yuklemesi yapicagiz diyor. Sizler ne düşünüyorsunuz?
evet artık ayakta da hissetmeye başladım ama yürürken değil sabit dururken .Kızlar bebekleriniz ayaktaykende hissediyormusunuz? Bu arada kızlar ben çatlamaya başladım tamam artık çatır çatır çatlarım :) geçen popo bugunde belimin yan tarafı zaten %70 çatlaktan oluşan vucudumun geri kalan kısmınıda tamamlayıp dünya haritasını oluşturuyorm :) neyse bebeklerimiz sağlıklı olsunlarda çatlakalarda geçiyor :)❣
Ağzım açık uyuduğum kesin:))ama sesimi duymuyorum..hiç takma olacak bunlar ayıp değil yani...Kızlar artık geceleri horluyorumburnum hep tıkalı gibi nefes alamıyorum çok utanıyorum horladigim için kendi sesime uyanıyorum . Benim gibi olan var mi :/
Teşekkürler cnm birazda yapıyla alakalı ne kadar yağlansamda çatlayan bi vucuda sahibim malesef oysa vucudum cok esnek ama sonuç kırmızı cizgiler :/ilk bebegimde yaptırdım tekrar yaptıracağım ben yükledikleri şeker 1 kutu kola kadarmış arkadaşıma dr öyle demiş tabi tercih meselesi canım
evet artık ayakta da hissetmeye başladım ama yürürken değil sabit dururken .
vazelin dene canım çatlaklara bi sürüyorum 2 gün nemli kalıyorsun resmen banyodan sonrada lierac kullanıyorum henüz yok bisey insallah çatlamam
Bende de var canm o en ufak biseyde nefes nefeseyim ve hemen ardından çabuk yorulma ah hamilelik zor bya her ay bsy çıkıyorBenimde nefes alıslarım etkiliyor artık zor nefes alıyorum neden acaba kızlar
Oysa karnım zorlayacak kadar büyümedi bileBende de var canm o en ufak biseyde nefes nefeseyim ve hemen ardından çabuk yorulma ah hamilelik zor bya her ay bsy çıkıyor
Benimde karnım o kadar büyümedi ama bu aydan sonra iyice çıkar gobuslerimiz ilk bide hemencecik gobusum çıksın istiyormOysa karnım zorlayacak kadar büyümedi bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?