- 31 Ekim 2017
- 199
- 292
- 53
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #37.321
Kızlar çok şukur ben doğum yaptım.
Allah'a binlerce kez şükürler olsun bebeğimde bende iyiyyiz.uzun zaman sonra tekrar anne oldum.
Küçük bebek ozlemisiz.cok güzel bir duygu.dogum yapacaklara şimdiden bol şans.
Korkmayın oluyor bitiyor.allah bebeğinize de sizede sağlık versin
Ben yurt disinda yasiyorum,düzenli kontroller var ama cati muayenesi diye birsey yok burda ve istege bagli sezeryanda yok ,iyikide yok :) ayrica burda her kontrolde alttanda muayene ediyolar acilma varmi rahim agzi boyu ne kadar filan ,30.haftadn sonra 2 haftada bir cagiriyolar ve nst yapiliyor her seferindr.orda yapilan muayeneler doktorlarin söyledikleri cok tuhaf geliyor bana daha 3 ay önce bir tanidigimiz 4500 e yakin bebek dogurdu.Allah hepimizin yardimcisi olsun ama gercekten korkmayin bu kadar evet kolay degil ama olup bitiyor iste bir sekilde :) bu arada benim 4. Cocugum :)Bi yanım diyor eskiden bu kdr muayene mi vardı çatır çayır doğuruyolardı yurt dışında doğru düzgün muayene bile etmiyolarmış bir yanımda diyor acaba özele mi gitsem ilk çocuk olunca insan hiçbirşeyi bilmediğinden tecrübesiz oluyor inşlah çok bekletmez oğlum 38 haftada gelir inşşllah hurma yemeye başlayım ben en iyisi
Merhaba, ben bu doktorların bencilliğini ve kolaya kaçma çabasını gerçekten öfke ile izliyorum. Birçok sektöre göre -evet işleri zor olabilir- daha iyi şartlarda çalışıyor ve para kazanıyorlar. İnsanların hayatında belki sadece 1 belki 2 kere ya da sayısı önemli değil yaşayacağı nadir ve çok önemli bir konu doğum... Eğer bebek ve anne sağlığı ile ilgili bir olumsuzluk yoksa -annenin tercihi de normal doğumdan yana ise-neden kolaya kaçarak 10 dakikada işten kurtulmaya bakıyorlar? Sezaryen doğumun anne için doğum sonrası zorluklarını herkesten iyi bilmelerine ve normal doğumun hem bebek hem anne sağlığı açısından birçok faydasına rağmen? İnanılır gibi değil. Aynı sıkıntıyı yaşıyorum doktorum sezaryen olursun diyordu itiraz ettim. Sürekli doktorun beynine yerleştirmeye çalışıyorum normal doğum yapmak istediğimi her fırsatta yineliyorum ancak benim doktorumun elinde tüp bebek kozu var. Ama bebeğin durumunda bir sıkıntı olmaz ise ben her türlü normal doğumu zorlayacağım. Bu konuda iyi niyetli olmadıklarını düşünüyorum.Kızlar doktora gittim bugün ,kafamı çok karıştırdı ,38+0 olduk bugün ,şimdiye kadar doğmasını bekliyordum dedi ee daha iki hafta var dedim ,ne kadar beklerse iyi dedim, haftaya renkli döblör e randevu aldırdı bir şey çıkarsa eğer hemen sezeryan diyor ,ilk önce de sordu sezeryan ister misin diye hayır dedim. İkinci gebeliğim ilkini normal yaptım bunu da normal istiyorum bir şeyleri bahane edip sezeryan a alacak gibi , devlete mi gitsem ne yapsam bilmiyorum ,kafamı karıştırdı
Ben de bekliyorum canım ama dediğin gibi doktordan yana bir teşfik yok normal doguma.sen normal istiyorsun dimi dene ozaman ama senin yapına göre seni zorlar diyor bebeğin kafası büyük diyor ama istiyorsunuz dene diyor yani bir gaz yok malesefKızlar doktora gittim bugün ,kafamı çok karıştırdı ,38+0 olduk bugün ,şimdiye kadar doğmasını bekliyordum dedi ee daha iki hafta var dedim ,ne kadar beklerse iyi dedim, haftaya renkli döblör e randevu aldırdı bir şey çıkarsa eğer hemen sezeryan diyor ,ilk önce de sordu sezeryan ister misin diye hayır dedim. İkinci gebeliğim ilkini normal yaptım bunu da normal istiyorum bir şeyleri bahane edip sezeryan a alacak gibi , devlete mi gitsem ne yapsam bilmiyorum ,kafamı karıştırdı
Gözünuz aydın canım Allah anneli babalı büyütsün insallah
Ay canım ya çok tatlı anlatmışsın,bayıldımBende sezaryenden korkuyordum hiç düşünmemiştim son haftalar geldiğinde acaba sezaryen mi olsam falan diye sürekli içimden geciriyordum doktor bebekte biraz tombik falan deyince korktum. Uyur uyanırım sezaryenden sonra kucaklarım diye düşündüm. Sonra vazgeçtim. Şimdi diyorum ki iyi ki de vazgeçmişim. En azından şansınızı deneyin kızlar o sancıyı çekip dogumhaneye gitmek o anı bizzat yaşamak orda doğsun diye çaba sarfetmek o an zor geliyor. Ama sonra hatırlayınca çok güzel bir anı.. benim sancı zamanımda doğum haneye giderken hasta koltuğunda eşim hep resmimi çekiyordu. Bağırıyordum benim resim çekinecek halim mi var defoooll diye.Şimdi bakıp bakıp iyi ki çekmişsin diyorum
Hayırlı doğumlar canım Allah yardımcın olsunDoğum yapan arkadaşlar hayırlı olsun benim de yarın doğum olacak dualarda buluşmak dileğiyle selamlar Allah bekleyen diğer annelere sağ salelamet almayı nasip etsin inşallah kuzum sağlıkla doğar dua eder dua bekleriz sizlerden.
Kizlar benimde oglumun yanaklarda ve bogaz altinda boyle isilik gibi biseyler cikti.alerji gibi sanki.ucu beyaz başli minik sivilceler.varmi bebeginde boyle olan?doktoruna sordum sicaktan veya tahristendir dedi.azalma olmaszsa getirin dedi.
İlk doğumun mu ? Ben hic güvenmiyorum açıkçası o kadar alışmışlar ki sezeryana ,içinde şüphe varsa başka doktora git derim . Ben eğer haftaya kadar agrim olmazsa ve sezeryan derse başka bir yere gidip emin olmak istiyorum ,günü bitmedi ki daha neyin acelesi anlamadım . Bir de zaten benimki geriden geliyor bir iki hafta ölçümlerdeBen de bekliyorum canım ama dediğin gibi doktordan yana bir teşfik yok normal doguma.sen normal istiyorsun dimi dene ozaman ama senin yapına göre seni zorlar diyor bebeğin kafası büyük diyor ama istiyorsunuz dene diyor yani bir gaz yok malesef
TR de sokuyorlar mi bilmiyorum ama ben de çok baskı yaptım, Bu çocuğu kendim yapmadım sende yanımda olup neler çektiğimi göreceksin diye :)) Ona kalsa girmezdi ama ikinci de kendi de istekliÇok iyiymiş valla benimkinde yok o cesaretdiyorum sen doğurmak zorunda olsaydın çocuk falan yapmazdın
hayırlı doğumların olsun inşallah bebegin de sende sagliklica haberlerini bekliyoruzDoğum yapan arkadaşlar hayırlı olsun benim de yarın doğum olacak dualarda buluşmak dileğiyle selamlar Allah bekleyen diğer annelere sağ salelamet almayı nasip etsin inşallah kuzum sağlıkla doğar dua eder dua bekleriz sizlerden.
Sislikler birden olduysa tansiyonunuzu kontrol ettirmekte fayda varAyy kızlar doğuramadım gitti yaa.
Resmen 20 dakika sonra 39. Hafta bitiyor 40a giriyoruz şaka gibi . Bu haftalara kadar hiç sismeyen el ve ayaklarım 2 gündür davul oldu .ve gerçekten bacaklarim aşırı ağrıyor 2 gündür de çok ayakta kaldım onunda etkisi var tabi ama sis ayaklar çok zormuş. Yatakta bildiğiniz bir kaplumbağa misaliyim ters bırakılmış bir kaplumbağa dönmeye çalışıyor belim tutuk. Yattığım yerden zor kalkıyorum oturdugum da da aynı şekilde bir yanım artık kurtulmak istiyor bu acılardan bir yanım da bayram geçsin en azından diyor ahah deliriyorum çarşamba muayenemiz var bakalım ne olacak
ayy ne güzel biz de 40 ı görmek için dua ediyoruz . Tabi son zamanlar insan bir an önce doğsun gözüm bir sagliklaca görsün diyor ,korku gerilim heyecan belirsizlik ,sabirsizik hepsi birbirne giriyorAyy kızlar doğuramadım gitti yaa.
Resmen 20 dakika sonra 39. Hafta bitiyor 40a giriyoruz şaka gibi . Bu haftalara kadar hiç sismeyen el ve ayaklarım 2 gündür davul oldu .ve gerçekten bacaklarim aşırı ağrıyor 2 gündür de çok ayakta kaldım onunda etkisi var tabi ama sis ayaklar çok zormuş. Yatakta bildiğiniz bir kaplumbağa misaliyim ters bırakılmış bir kaplumbağa dönmeye çalışıyor belim tutuk. Yattığım yerden zor kalkıyorum oturdugum da da aynı şekilde bir yanım artık kurtulmak istiyor bu acılardan bir yanım da bayram geçsin en azından diyor ahah deliriyorum çarşamba muayenemiz var bakalım ne olacak
Ben tam foto çekileceği esnada giydirdim...Kızlar bişey sorcam şimdi ben isimli hastane çıkışı yaptırmıştım ama Doğum anında giydirmeleri için başka bi kıyafet mi versem diyorum kirlenir mi ki foto çekinmeden.sizler nasıl yaptınız?
Bende çok şaşırıyorum teşvik etmeleri gereken yerde ,tabi onlar için kolay saatli planlı programlı yap çık ameliyat sonuçta ,isteyen doktor bir bahane bulur benimki başladı suyu kireclenmeye başlamış ,plasente yaşlanmaya başlamış ,ee ben ölene kadar kalacak değil plasente sonuçta . Ne bilim ya istesekte yapmayacaklar bence devlet hastaneleri daha iyi bu konuda ilkinde 12 saat şancı çektim bunda o kadar hayatta beklemezMerhaba, ben bu doktorların bencilliğini ve kolaya kaçma çabasını gerçekten öfke ile izliyorum. Birçok sektöre göre -evet işleri zor olabilir- daha iyi şartlarda çalışıyor ve para kazanıyorlar. İnsanların hayatında belki sadece 1 belki 2 kere ya da sayısı önemli değil yaşayacağı nadir ve çok önemli bir konu doğum... Eğer bebek ve anne sağlığı ile ilgili bir olumsuzluk yoksa -annenin tercihi de normal doğumdan yana ise-neden kolaya kaçarak 10 dakikada işten kurtulmaya bakıyorlar? Sezaryen doğumun anne için doğum sonrası zorluklarını herkesten iyi bilmelerine ve normal doğumun hem bebek hem anne sağlığı açısından birçok faydasına rağmen? İnanılır gibi değil. Aynı sıkıntıyı yaşıyorum doktorum sezaryen olursun diyordu itiraz ettim. Sürekli doktorun beynine yerleştirmeye çalışıyorum normal doğum yapmak istediğimi her fırsatta yineliyorum ancak benim doktorumun elinde tüp bebek kozu var. Ama bebeğin durumunda bir sıkıntı olmaz ise ben her türlü normal doğumu zorlayacağım. Bu konuda iyi niyetli olmadıklarını düşünüyorum.
aynen de öyle ama bebek 40 haftayı doldurmaya başlayınca düşünmeye başlıyorsun ama sana kesinlikle katılıyorum bizim duygularımızı sömürüyorlarMerhaba, ben bu doktorların bencilliğini ve kolaya kaçma çabasını gerçekten öfke ile izliyorum. Birçok sektöre göre -evet işleri zor olabilir- daha iyi şartlarda çalışıyor ve para kazanıyorlar. İnsanların hayatında belki sadece 1 belki 2 kere ya da sayısı önemli değil yaşayacağı nadir ve çok önemli bir konu doğum... Eğer bebek ve anne sağlığı ile ilgili bir olumsuzluk yoksa -annenin tercihi de normal doğumdan yana ise-neden kolaya kaçarak 10 dakikada işten kurtulmaya bakıyorlar? Sezaryen doğumun anne için doğum sonrası zorluklarını herkesten iyi bilmelerine ve normal doğumun hem bebek hem anne sağlığı açısından birçok faydasına rağmen? İnanılır gibi değil. Aynı sıkıntıyı yaşıyorum doktorum sezaryen olursun diyordu itiraz ettim. Sürekli doktorun beynine yerleştirmeye çalışıyorum normal doğum yapmak istediğimi her fırsatta yineliyorum ancak benim doktorumun elinde tüp bebek kozu var. Ama bebeğin durumunda bir sıkıntı olmaz ise ben her türlü normal doğumu zorlayacağım. Bu konuda iyi niyetli olmadıklarını düşünüyorum.
Maşallah canım ya bence bizi burda çok korkutuyorlar yurt dışında gayet normal herşey bizimkiler iyi alıştı Sezeryan doğuma sanırım kafamıza giriyorlar annem dbile kızım sezeryan mi olsan demeye başladıBen yurt disinda yasiyorum,düzenli kontroller var ama cati muayenesi diye birsey yok burda ve istege bagli sezeryanda yok ,iyikide yok :) ayrica burda her kontrolde alttanda muayene ediyolar acilma varmi rahim agzi boyu ne kadar filan ,30.haftadn sonra 2 haftada bir cagiriyolar ve nst yapiliyor her seferindr.orda yapilan muayeneler doktorlarin söyledikleri cok tuhaf geliyor bana daha 3 ay önce bir tanidigimiz 4500 e yakin bebek dogurdu.Allah hepimizin yardimcisi olsun ama gercekten korkmayin bu kadar evet kolay degil ama olup bitiyor iste bir sekilde :) bu arada benim 4. Cocugum :)
Kesinlikle öyle gercekten hayret verici Rabbim hakkinizda hayirlisini nasip etsin insallahMaşallah canım ya bence bizi burda çok korkutuyorlar yurt dışında gayet normal herşey bizimkiler iyi alıştı Sezeryan doğuma sanırım kafamıza giriyorlar annem dbile kızım sezeryan mi olsan demeye başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?