2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Ama 40haftayi beklerse sezeryan isterim gibi hem kilo hem kafa alıp basini gider ozaman .o saatten sonra hem suni sancı çekip hem sezeryan olsun istemiyorum ayyy kafam çok karışık
Sancı nasıl birşey onu da bilmiyoruz ya
Bende haftaya gidicem bida kontrole o zaman Sorcam bida çok büyükse sezaryen yapıyorsmusumuz diye çatı muaynesini sordum ona bile belli bi tarihi yok senin ağrın sancın olursa o zaman yapıyoruz dedi bgn ilk kez nst girdim sancı varmı dedim o da sancıyı göstermiyor sadece bebeğin kalp atışına bakıyoruz dedi başkaların da sanki sancıyı da gösteriyordu anlamadım valla

Ben de bugün girdim nst ye ozeldeki doktorumda ilk defa güzel dedi keyfi yerinde birşey yok dedi.ulrasonda da sancı ve ölçülerine baktı bekleyelim büyüsun madem normal istiyorsun dedi.cati muayenesi yapmıyor benim doktorum çünkü hala yapmadı .nst de aynı doktorun 39haftalik hastası vardı ona da yapmamis normali bekliyorum dedi herhalde sancı olunca yapacak

Herşey bilinmezlik cidden canım sona geldiğimiz için insan tırsıyor sanırım artık Allah’a emanetiz

Ama 40haftayi beklerse sezeryan isterim gibi hem kilo hem kafa alıp basini gider ozaman .o saatten sonra hem suni sancı çekip hem sezeryan olsun istemiyorum ayyy kafam çok karışık
Sancı nasıl birşey onu da bilmiyoruz ya
Kızlar korkmayın ya normal doğumdan emin olun o epizyotomi dedikleri kesi çok küçük bişey yani ne kadar çok kesi atsalar bile atacakları maksimum alan belli onun için korkulacak bişey yok zaten epizyotomiden korkuyorsanız sizi temin ederim hissetmiyormusunuz bile doktorun ne ara attığını. Sancıya gelince de sancı nasıl bişey onu bilmiyoruz demissiniz. Ben suni sancı aldığım için normal sancıyı bende bilemiyorum. Ama suni sancıyı bile o kadar abarriyolardi ki yok acaip zor vs vs...
Suni sancı aldığım halde 2 saat sıkıntı çektim sadece ve açılmam çok çabuk oldu suni olduğu için bir anda 4 cm den 8 e cıktı ve kendimi doğum hanede buldum. O yüzden başı büyükmüş vs. Ne kadar buyuk olabilir ki..
Yani Herhangi bir sağlık sorunu falan yoksa ben hepinizin normal yapabileceğine inanıyorum. Yaparım ne var ki herkes yapıyor gibisinden kendinize pozitif düşünce yukleyin eminim yaparsınız
Ben çok şükür bugün 10. Günüm sanki hiç doğurmamış gibiyim..
ilk günden ayaga kalktım 4 kilo bebek doğurdum düşünün..
Doktorunuz , yanınızda ebeler oluyo. Doğumu ebeler yaptırıyor diye bi söylenti vardı hayır doktor yaptırıyor. Ebeler sadece doktorun istediklerini getirip götürüyorlar iğne falan yapılacaksa yapıyorlar bebeği giydiriyolar doğunca ölçüm falan alıyorlar. Hepsi de doğumda destek oluyor sana..
O anı yaşamak çok güzel gerçekten..
En sonunda sesiyle ortalığı yıkan miniginiz doğunca hepsini unutuyorsunuz.

Son düzenleme:
35+2'de nişanım gelmişti ve erken doğum tehlikesi atlattım. O günden beri hep dinlenmiş ve bugünlere geldim. Suyum hep aşırıydı. Dr her seferinde tehlikelerden bahsediyordu. Sanırım son günlerde artık anne karnında iyice sıkıştı. Su yüzünden yer kalmadı. Dra ayrıntılı soramadım. Ben de son 3 4 haftada çok zorlanıyordum. Belki de bunlar etkiledi. Spinal anesteziyle sezaryen oldum. Doğumdan iki saat sonra ilacın etkisi geçti ve ilk 6 saat ağrı kesici yapılmadığından 4 saat daha sıkıntı çektim. Ertesi gün de kaburga ağrıları başladı ve lanet bir hemşireye denk geldim. Kaburga ağrısına ağrı kesici fayda etmez deyip tüm gün beni inletti . Sonra dr talimatıyla ağrı kesici verildi. İlk günün akşamı biraz yürüdüm. Ertesi gün gaz ve büyük tuvalet çıkışı oldu. Bugün çok daha iyiyim. Ameliyat yerim ağrıyor tabii. Anestezi gayet kolay. İğneden 3 dk spnra uyuştum. Spinal sonrası baş ağrısı olmasın diye bol su içilmeliymiş. Ben kafamı dik tutmaya dikkat ettim. Baş ağrısı başlayınca da sade Nescafe içtim.
G

Geçmiş olsun 37 38 sen almadılar mı 40 tan sonra kaka yeme riski bar diye biliyordum daha neler öğreneceğiz, inşallah en yakın zamanda çıkar
38+0da alındı. 38-40 arası miyadı dolan bebek demekmiş. Oğlum zaten 2 hafta önde olduğundan 40 hafta görünüyordu. Kaka yeme sebebi sanırım bu.
Ben yürüyüş sık yapmaya çalışıyorum . Ameliyatın ertesi günü gaz çıkışı ve tuvalet yapmıştım. Bugün tuvalet yok. Ben de sırt üstü yatabiliyorum. Yan çok az. Ameliyat yerimde biraz ağrı var. Dra sormadıpımdan korseye cesaret edemedim. Karnım 5 aylık hamileliğim gibi. Nasıl toparlanır bilmiyorum.
@kronik_unutkan başın sağ olsun. Allah sabır versin. Güçlü olmaya çalış bebeğin için.

Canım valla moral oldu ben böyle yaparsın desin istiyorum iste senin bebisinin de masallahi var ama tam gununu doldurmuştu yavrucugun değil mi.darisi başımıza inşallah.bazen çok guveniyorum bazen hiç guvenmiyorum

Canım valla moral oldu ben böyle yaparsın desin istiyorum iste senin bebisinin de masallahi var ama tam gununu doldurmuştu yavrucugun değil mi.darisi başımıza inşallah.bazen çok guveniyorum bazen hiç guvenmiyorum

Benim 39+5 'te doğdu. Hiç endişelenme canım bana da oluyordu güvenememe duygusu. Geldiği an aklından çıkar çünkü yapılamayacak bişey değil çok şükür.

Bi yanım diyor eskiden bu kdr muayene mi vardı çatır çayır doğuruyolardı yurt dışında doğru düzgün muayene bile etmiyolarmış bir yanımda diyor acaba özele mi gitsem ilk çocuk olunca insan hiçbirşeyi bilmediğinden tecrübesiz oluyor inşlah çok bekletmez oğlum 38 haftada gelir inşşllah hurma yemeye başlayım ben en iyisi

Ya çok haklısın cidden bende bugüne kdr asla sezaryen düşünmüyordum hatta daha çok korkuyordum kesicekler beni diye ama sona yaklaştıkça niyetse çevremden duyduklarımdan sanırım çok etkilendim duygusallık ve bebeğimin iri olmasından korkmaya başladım acaba sezeryan mı olsam diye düşünmeye başladım ama Rabbim inşllah yardımcımız olur normal doğururum sağlıcakla kucağıma alırım

Benim 39+5 'te doğdu. Hiç endişelenme canım bana da oluyordu güvenememe duygusu. Geldiği an aklından çıkar çünkü yapılamayacak bişey değil çok şükür.
Valla ben doktordan destek bekliyorum ama hayırlı birşey duymadım yani şöyle zorlanirsin diyor.zaten acısız doğum yokki ikisinin de zorlukları var ama söylediklerin bana moral oldu canım.cok teşekkür ederim.en azından denemek istiyorum hayırlısı olur insallah

Evet canım aynı duygular içindeyiz seninle hakkımızda hayırlısı

Kızlar bişey sorcam şimdi ben isimli hastane çıkışı yaptırmıştım ama Doğum anında giydirmeleri için başka bi kıyafet mi versem diyorum kirlenir mi ki foto çekinmeden.sizler nasıl yaptınız?

İlk giydirmek için normal bir hastane cukisi vericem canım krndimde normal bir pijama giyicem.sonra ikimizde ustumuzu degistiririz diye düşünüyorum ama o an nasıl olur doğum yapmış arkadaşlar daha iyi fikir verir

İlk giydirmek için normal bir hastane cukisi vericem canım krndimde normal bir pijama giyicem.sonra ikimizde ustumuzu degistiririz diye düşünüyorum ama o an nasıl olur doğum yapmış arkadaşlar daha iyi fikir verir
Ben verdim güzel hastane çıkışını giydirilirken de güzel çıkıyor fotolar hem ilk anda hep resim çektik kendimiz de sonra çıkardım sabah da foto çekimi için giydirdim benim bebek çok kanlı değildi her koşulda temizleyip veriyorlar zaten

Aslında baya siliyorlar bebeği öyle de yapilabilir ilk daha çok foto çekiliyor ben de mi öyle yapsam bilemedim simdi

Canım ben başka bi kıyafet vericem kendim de hemen kendime gelemeyeceğim için farklı birşey giyeceğim daha sonra kendimi iyi hissedince diğer kıyafeti giydireceğim

Bende sezaryenden korkuyordum hiç düşünmemiştim son haftalar geldiğinde acaba sezaryen mi olsam falan diye sürekli içimden geciriyordum doktor bebekte biraz tombik falan deyince korktum. Uyur uyanırım sezaryenden sonra kucaklarım diye düşündüm. Sonra vazgeçtim. Şimdi diyorum ki iyi ki de vazgeçmişim. En azından şansınızı deneyin kızlar o sancıyı çekip dogumhaneye gitmek o anı bizzat yaşamak orda doğsun diye çaba sarfetmek o an zor geliyor. Ama sonra hatırlayınca çok güzel bir anı.. benim sancı zamanımda doğum haneye giderken hasta koltuğunda eşim hep resmimi çekiyordu. Bağırıyordum benim resim çekinecek halim mi var defoooll diye. Şimdi bakıp bakıp iyi ki çekmişsin diyorum

Ay bakalim bizler ne yaşayacağız .benim bebiş çok kilolu değil zaten ondan biraz gaza geliyorum kafa büyük ama kilosu çok değil yaparım diye denemekte fayda var bakalım inşallah deneyeceğim xanim valla çok sağol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…