- 26 Haziran 2011
- 2.689
- 2.240
- 333
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #4.621
ay folbiol kullanmayan hamile mi var Allah aşkına dert etmeyin, ben günde 2 tane folbiol + 2 doz da inofolic alıyorum.. folik asitin önemi çok çok yüksek bebek gelişiminde...Selam.
Folbiol zararli mi anlamadim.doktorum bana kullan dedi.hamile kalmadan oncede kullanmistim. Burda yazilanlari okuyunca elim ayagim titremeye basladi.
Bana günde 1 tane yeterli demişlerdiBen folic trio kullanıyorum canım gayet memnunum şu an 8+4 üm hiç mide bulantım olmadı çok şükür günde 3 tane içiyorum içinde folik asit, kalsiyum ve d vitamini var..
Ya inan okdr kotuyumki. Oturdgm yerde agliyorm isyerinde.elim titreuerek yaziyorum suan. Ben elimden geleni yapiyorm. Hayatimda yemedgm ne varsa yiyorm. Hayatima dikkat ediyorm. Burda yazilani gorunce dunyam basima yikiliyo.ay folbiol kullanmayan hamile mi var Allah aşkına dert etmeyin, ben günde 2 tane folbiol + 2 doz da inofolic alıyorum.. folik asitin önemi çok çok yüksek bebek gelişiminde...
Bu folik asitin çeşitleri de var canım folic iod var ben 3lü olanı aldım sabah öğle akşam içiyorum..Bana günde 1 tane yeterli demişlerdi
Canım endişelenme abimin eşi yeğenlerime hamileyken kullanmıştı abim de hep öneriyor. Yine diyorum doktormuş gibi burada yorum yapılması cok yanlış ki burada doktora salak deyip hakaret eden biri gördü bu gözler. Buyrun sizi tip fakültesine alalım arkadaşlar kazanabiliyorsanizEger eminseniz yazin lutfen.burda aglamamak icin zor duruyorum. Gercekten zor duruyorum
doğru okumuşsun canım öncelikle sakin ol, şuan yaşadıkların tamamen hormonlardan kaynaklı bunu unutma :)Ya inan okdr kotuyumki. Oturdgm yerde agliyorm isyerinde.elim titreuerek yaziyorum suan. Ben elimden geleni yapiyorm. Hayatimda yemedgm ne varsa yiyorm. Hayatima dikkat ediyorm. Burda yazilani gorunce dunyam basima yikiliyo.
Ben cok okumstm. Folik asit fazlasi idrarla atiliyo depolanamiyo die.yanlis mi okudum.acaba yanlis mi yaptm.
Cok uzuldum ama ben. Yere goge sigamadim. 17Kat fazlasi dediler. Biseu olur dediler. Sigamadim icime sigamadim. Hala da agliyorum. Kendi ellerimle zarar verdim diye nefret ettim kendimden.Canım endişelenme abimin eşi yeğenlerime hamileyken kullanmıştı abim de hep öneriyor. Yine diyorum doktormuş gibi burada yorum yapılması cok yanlış ki burada doktora salak deyip hakaret eden biri gördü bu gözler. Buyrun sizi tip fakültesine alalım arkadaşlar kazanabiliyorsaniz
Canim meraktan soruyorum o boş olan keseye mudahele edilecekmi peki? Yoksa kendi kendine yok mu olacak eger icinde bebek yoksa?Evet kesinlikle bazıları hormonlardan çok etkileniyor bazıları hiç etkilenmiyor. Benim bu sefer ek yük bulantım oldu, öncekilerde olmayınca şaşırdım dedim herhalde bu sefer ikiz hormonlar daha yüksek :)
Doktora gittiğimde cidden iki kese vardı ama maalesef biri boş.
5 mg demek 500 mcg demek 400 mcg 4 mg. Yani folbiol sadece 1 mg fazla. Yanlış miyim? Ki abim de bana onu önerdi muhtemelen eşine de hamileyken kullandırdı
Otizmden ben de cok korkuyorum sanırım cocuk dogup 2 yasina gelene kadar bana huzur yok :/
Kuzucum lütfen sakin ol yani doktoruna güvenmeye devam et :) ben dün vajinal ultrasona girdim burada yazilanlar yüzünden iki gündür tuvalete korkarak gidiyorum kan görecek miyim keseye zarar geldi mi diye :) ki abim bisey olmaz cok olagan demesine ragmen. Buradakilere itimadım daha yuksekmisYa inan okdr kotuyumki. Oturdgm yerde agliyorm isyerinde.elim titreuerek yaziyorum suan. Ben elimden geleni yapiyorm. Hayatimda yemedgm ne varsa yiyorm. Hayatima dikkat ediyorm. Burda yazilani gorunce dunyam basima yikiliyo.
Ben cok okumstm. Folik asit fazlasi idrarla atiliyo depolanamiyo die.yanlis mi okudum.acaba yanlis mi yaptm.
Tesekkur ederim cok tesekkur ederim.ortaligi ayaga kaldirmis gibi oldum.ozur dilerim.doğru okumuşsun canım öncelikle sakin ol, şuan yaşadıkların tamamen hormonlardan kaynaklı bunu unutma :)
folik asit depolanmaz, vücut ihtiyacı olan kadarını kullanır ve gerisini atar. hamile kalmadan 3 ay öncesinden itibaren folik asit almaya başlayın diyor bütün doktorlar.. ki kaldı ki günümüzde yediğimiz ekmeğin içinde bile folik asit var.. bu kadar hayati olan bişey yani.. bebişi strese sokma doğru yapıyorsun panik yok
Doktorum takip edeceğiz dedi ama büyük ihtimal kendiliğinden kaybolur çünkü hiç kanamam olmadı. Müdahale edemez zaten çünkü bebeğe zararı yok.Canim meraktan soruyorum o boş olan keseye mudahele edilecekmi peki? Yoksa kendi kendine yok mu olacak eger icinde bebek yoksa?
Matematik terkHayır 1mg=1000mcg ediyor
Folbiol 5000mcg ediyor
Ah kuzum iyiki varsin zatenKuzucum lütfen sakin ol yani doktoruna güvenmeye devam et :) ben dün vajinal ultrasona girdim burada yazilanlar yüzünden iki gündür tuvalete korkarak gidiyorum kan görecek miyim keseye zarar geldi mi diye :) ki abim bisey olmaz cok olagan demesine ragmen. Buradakilere itimadım daha yuksekmis
hamilelik boyunca o kadar farklı durumlarla karşılaşıcaz ki böyle ufak şeylere üzülüp yıpratma kendini.. doktoruna güven.. internette yazan her şeye de bu kadar bel bağlama insanı kanser ilan ederler anındaTesekkur ederim cok tesekkur ederim.ortaligi ayaga kaldirmis gibi oldum.ozur dilerim.
2aydir sanirim ilk defa bukdr uzuldum hamilelikle ilgili. Ilk defa icim bukdr acidi
Tesekkur ederim...icimi rhatlattin sen vehamilelik boyunca o kadar farklı durumlarla karşılaşıcaz ki böyle ufak şeylere üzülüp yıpratma kendini.. doktoruna güven.. internette yazan her şeye de bu kadar bel bağlama insanı kanser ilan ederler anında
Rabbim sağlıklı sıhhatli şekild e kucağında almayı nasip etsin..
yaa bu kadar endıse etmeyın ben gecen hafta doktora gıtmıştım gebeliğimi yenı ogrendım folık asıte önce başlamıştıştım. folıdoce kullanıyordum .doktorum çok tecrubeli bı doktor folık asıt kullanıomusun dedı sordu evet dedım folıdoce hayır folibol kullan folik asitin hası o dur en ıyısıde o dedi endıselenmeyın bu kadarYa inan okdr kotuyumki. Oturdgm yerde agliyorm isyerinde.elim titreuerek yaziyorum suan. Ben elimden geleni yapiyorm. Hayatimda yemedgm ne varsa yiyorm. Hayatima dikkat ediyorm. Burda yazilani gorunce dunyam basima yikiliyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?