2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330
Hayırlısı olsun canım buradakilerde tam tersini söylüyor ama hayırlı evlat olsunda :)

ilk 3 ay kritik dönem. herşeyi bu dönemde oluşuyor. ve buyüzden bu kritik döneminde ben bir hata yaptıysam diye çok üzüldüm.
Merhaba neler yemeye özen gösterdiğini merak ettim, benim midem kötü bu yüzden hiç bişey yiyesim yok günde az ve hep belirli şeyler yiyebiliyorum. Vicdan azabı çekiyorum biraz ama bu ilk 3 ay bebeğimiz kendi besin deposundan tüketiyor diye de rahatlıyorum açıkçası. Bu kadar etkiler mi bu dönem yediklerimiz onların zekasını sağlığını?

Sen şanslısın canım o zaman ne diyelim Ama herkes aynı olmuyor nihayetinde değil mi biz o zaman psikolojik olarak kurup ne yersek kusuyoruz :)
Arkadaş o yanıtı bana vermişti.gebelikte mide bulantısına inanmıyorum demiyor.benim midem hiç bulanmıyor oğlun olacak ozaman diyorlar dedim oda benim hem oğlum hem kızım var ikisindede midem bulanmadı o teoriye inanmıyorum demek istemişti.

açıkçası geçen haftaya kadar gayet sağlıklı gidiyordum. 1-2 hafta rötar verdim.ama depolardan kullandığı için bu yönde mutlu oldum. çiğ badem çiğ fındık ve ceviz yiyorm.kavrulmuş kuruyemişte tuz olduğu için yemiyorm. spor yaparkenden beri bu alışkanlık var. öğle yemeğinde şirkette yoğurdumu yiyorm. sütümü düzenli içerdim mideden içemiyorm 1-2 haftadır malesef. arkadaşımda hamile , günlük kalsiyum ihtiyacın 4 bardak süt ama 1 avuç çiğ bademde karşılıyorçoyüzden stres yapma demişti. şuanda depolardan kullandığı için ilerde bizde kalsiyum eksikliği olmasın diye şuanda kendimize yiyoruz aslında. meyve ymeeye çalışıyorm. onun dışında sebze yemeğidir çorbadır elimden geldiğince yiyorm.haftasonu ayran aşı çorbası yaptım. buğday nohut bide yoğurtla protein hepsi birleşince besleyici olur diye düşündüm. ntv de bir diyetisyen kurubaklagillerin hamilelere çok faydalı oldğnu söylemişti.
ama geçen hafta inanki yerlerdeydim.1 hafta boyunca normal bir insan gibi beslenemedim. ama bu balık yağı bana iyi geldi sanki.yada düzeliyorumda balık yağına tesadüf etmişte olabilir. suyu 2 litrenin üstünde tutmaya çalışki vucutta enfeksiyonu atsın.
bide günlük yürüyüşlerime eskisi gibi devam etmeye başlıcam inşallah. geçen hafta iyi değildim.
eğer yiyemiyorsan şuan için mesela patates haşla , soğuyunca doğra içine havuç rengele salata doğra limon sık ye.hem bastırır mideni hemde besler diye düşünüyorum.
doktorum kabızlık için prebiyotik olarak evde hazırlanmnış tarhananın iyi geleceğini söylemişti.midem bulandıkça onu yaptım.annem kendi yapmştı tarhanasını. onu içtim o da mideme iyi geliyor.
süt içemedğim zamanlarda 2 dilim peynir yedim mutlaka.ekmeğin arasına salatalık domates peynir sıkıştırıdm yedim.midemi tuttu.
uzun oldu biraz k bakma :)

Canim bak ben ilk gebeliğimdehsmile kalmadan 4 ay once basladim folik asir kullanmaya e gebelikte de 3 ay kullandim toplamda 7 ay eder maşallah oğlum oldukça sağlıkli ve çok da akilli bi çocuk.bunda hazirkiksiz yakalandim inan planli bi gebelik olsaydi bunda da oncesinde kullanmaya baslardim.son yilkarda hiperaktif cocuk sayisi cok artinca acaba annenin gebelikte kullandigi vitaminler mi etkili bu durumda diye bi soru olustu gundemde ama nevarki hiperaktif otistik vs cocuk herzaman vardi aslinda sadece teshis koyma bukadar gelismis degildi.o yuzden lutfen kendini sıkma rahat ol doktorunun verdigi ilaclari gonul rahatligiyla kullan

Bu arada evde probiyotik mayayla yogurt mayalayabilirsiniz kabizliga o da iyi geliyor buyuk marketlerde mayayi bulabilirsiniz ben oğluma probiyotik mayayla mayaliyorum kaizliga iyi geliyor ve daha yararli

çok teşekkür ederim kızlar ilgilenip üzüntümü hafifletmeye çalıştğnz için.
Allah oğlunada güzel bir hayat nasip etsin. hepberaber sağlıkla sıhhatle huzurla yaşayın inşallah.
çok kıymetliler ya cidden.. Allah hepsini korusun. Hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize..

Bu arada evde probiyotik mayayla yogurt mayalayabilirsiniz kabizliga o da iyi geliyor buyuk marketlerde mayayi bulabilirsiniz ben oğluma probiyotik mayayla mayaliyorum kaizliga iyi geliyor ve daha yararli
istanbulda doğal süt bulamıyorum.yani satan kişinin temizliğine güvenmiyorm. bakterilidir falan diye kafamda kuruyorum. büyük böyle marketlerde bir marka var. mesajla yazarm olmazsa. onun iyi oldğnu okudum. onu alıp mayalamayı düşünüyorm. ama kullandğn bir marka varsa sendende tavsiye rica ederim. annemin evinde doğal yogurda alıştım onun ekşiliğinide çok severim. fakat istanbulda bulamadım bu tarz şeyler.

Teşekkür ederim saydıklarının bi kısmını bende yapıyorum badem ceviz bolca yiyorum meyve de aynı şekilde ama yoğurt yumurta balık et bunları hiç yiyemiyorum suyu da normalde günde 2 bardaktan fazla aramayan biriyim şimdi zorla içmeye 2 lt.ye tamamlamaya çalışıyorum, mideme annemin ev yapımı tarhanası iyi geliyo diye içiyodum zaten yine çokta fena değilmişim ozaman sevindim valla:):)

Ben ilk iki hamileliğimde hiç bulantı yaşamadıkça iki tane sağlıklı çocuğum var, bu sefer biraz var ama yine aşırı değil.

herkesin aynı olmuyor kimi 6. kimi 7. hatta8.haftada duyuyor. ultrason cihazı bile etkiliyor
kötü rüya görünce sol tarafına 3 kere tü deyip sağına dönüp 3 kere besmele çek ve Allah a sığın. kimseye de anlatma.
bilinçaltının etkisidir her annenin öyle korkuları var. dua etmekten başka çaremiz yok.
bu grupta çift yumurta duymuştum , ama tek yumurta tek siz varsınız sanırım. hayırlı olsun. 2 tane aynı bebekten farklı bir duygu olsa gerek

Sen şanslısın canım o zaman ne diyelim Ama herkes aynı olmuyor nihayetinde değil mi biz o zaman psikolojik olarak kurup ne yersek kusuyoruz :)
Orda ben cinsiyetin mide bulantısını etkilediğime inanmıyorum demek istedim, hani diyorlar ya erkek olunca daha çok olur kız olursa daha Az olur diye. Yoksa mide bulantısı tabi olabilir, ilk ikisinde bende yoktu ama bu sefer az da olsa var.

Canim ben gunluk sutlerle yapıyorum tire sütü tavsiye ederim Atatürk orman ciftligi de olabilir zaten bizim acik sutten yapilan yogurdu ve diger ürünleri kesilikle tuketmememiz gerekiyor marketlerdeki cam siselerdeki gunluk sutlerle mayalayabilirsin kesinlikle acik sut alma

Canım bende ikiz bekliyorum çift yumurta ikizi benimki de ama inşallah martı beklemese de şubat sonunu bari beklerler yaa çok korkuyorum ben küveze girecekler de bebeklerimi kucaklayamıcam diye prematüre doğmasın bebişlerim çok amin

merhaba kizlar bende araniza katiliyorum benimkisi supriz bebek sevindim sevinmesinede kucagimda 8 aylik bebek var arti bide 2 bucuk yasina girecek olan abisi yani anlicaniz ben 3.cuye hamileyim . korunur halde hamile kalim ilacla . adetim 10 gun geciktikten sonra test yaptim idrar testi benim adetim gecen ayda gecikmisti adet olmustum bu seferde oyledir dedim ama emin olmak icin test yaptim anammmmm bide ne gorim 2 tane kipkirmizi cizgi esimi aradim aglamaya basladim. hos ben hala hamile olduguma inanmiyorum ya ayin 10.da ilk rendevumuz var ben en son adetim 18 haziran internette hesaplayinca 6 haftalik oluyor muhtemel dogumda 25 mart. neyse kizlar ben cok yazdim .bizden boyle

Canım adını alabilirmiyim balık yağının yada ne bileyim eczanedeki herhangi balık yağını kullanabiliyormuyuz halsizlikten öleceğim yoksa ben

Hayırlı olsun canım, valla yurtdışından kadınlar bilinçli şekilde bu kadar kısa sürede hamile kalıyor sende yaparsın merak etme :) bende ikinciye hamile kaldığımda ilk çocuğum 8 aylıktı bizimki de sürprizdi, ben istiyordum aslında gazla fark olmasın diye ama eşim istemiyordu. Eşim öğrenince ne der diye ağlamaya başladım ama öğrenince o da sevindi :) benimde bu üçüncü olacak ama bu sefer yaş farkı var

Merabalar canım ya ben Adanadayım ancak eşimin işi dolayısıyla Tekirdağ'a taşıncaz çorlu tarafına ama ben çok endişeliyim özel hastane var mı doktorlar nasıl iyi mi burda iyi kötü doktor tavsiyesi aldım gidiyordum orda napcam hiç bilmiyorum. Bana biraz anlatabilir misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…