- 3 Ağustos 2017
- 1.424
- 983
- 123
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #5.381
Saol canım :) bebeğim iyi bebeğim iyi diye komutlar veriyorum kendime ve dua ediyorum bol bol.. Allahım korusun yavrularımızı inşallah..Takıldıktan 6 hafta sonra gitmiştim ben galiba yerinde mi diye başka da gitmedim aslında her sene 1 defa kontrole gitmek lazım.
Belirtileri falan hiç kafana takma benim 2 çocuğum var ikisinde de zerre kadar bulantı olmadı bunda da biraz var ama öyle şikayet edecek kadar değil her bünye farklıdır. Birde olacakla öleceğe çare yoktur bebek düşecekse zaten elden birşey gelmez ama stres yaparsan bebeğe zarar verirsin biraz rahatla hamileliğin tadını çıkar. Hayal kur doğduğunda be yapacaksın internetten bebek odalarına giysilere falan bak isim bulmaya çalış yani iyi düşün iyi olsun
Hamilelik takvimine göre 10.haftadasin canim ve bu surec ortalama 40 hafta daha önunde 30 hafta var bu kadar evhamli olursan hamileligin tadina varamazsin kendine zehir edersin.Sen kontrollerine gidip tedbirini alirsan takdir Allahtan dunyada alacak nefesi varsa dogacaktir zaten. ama yoksa degil simdi Allah korusun son haftalarda da durabilir kalbi.Bir ögretmen arkadsimin basina geldi 1 kızı vardı erkek bebeğe hamileydi 38.haftada doğumuna 1 hafta kala bebeği karninda öldü.O kadar üzulmustu ki ciddi bi kan kaybi yasamis daha fazla devam etse rahim alinacakti o derece.sonradan en azindan rahim alinmadi bi daha cocugum olabilir diye teselli ediyordu kendini.Biraz uzun oldu ama olacağın önüne geçilmez tek silahimiz bol sadaka vermek ve dua etmek.Az sadaka çok belayı def eder :)Kızlar günaydın lütfen bana destek olun
Ben çok korkuyorum ya bebeğimin kalbi durduysa ben anlamazsam diye..
Şimdiye kadar hiç mide bulantım olmadı hamile gibi değilim.. hiçbişeyim yok çok şükür ama bu da beni korkutuyo geçen hafta cuma gittiğimde bebeğimin herşeyi iyiydi kalbi atıyodu ama buradaki geçen 2 arkadaşın üzücü haberinden sonra beni bi korku saldı hep endişeliyimrandevum çarşamba günü..
Gerçekten çok ama çok teşekkür ederim. Bugun bu yuzden inan moralim o kadar bozuldu ki kimseyle konuşmak dahi istemedim. Bide doktor bebegın gelısımını olumsuz etkiler deyince iyice korktum. Bende sımdı yedıklerıme daha dikkat ediyorum. Ama sankı ekmek yemeden doymuyorum :) hemen gidip tahıllı ekmek alıyımda en azından 1 dilim 1 dilimdir :). Yüzme de iyi gelir dedi en kötü yürüyüş zorlarsa minik minik yüzerim bendehamileligin boyunca insallah tek dert edecegin bu olsun.. Bendede 2015 te seker cikti aclik 120lerde tokluk 170 lerdeydi. Olcum yapip beslenmeme devam ettigim surede ustelik.. Seker nasil lanet birsey ki yeme icme ile yukselmiyor sadece.. Stres cok fazla arttiriyor.. Hareket et derler ee hamilesin hemencecik yorulursun kendini yorma sekerin yukselir olur bu sefer. Dengeyi sen kuracan artik. Yuruyus dengeler.. Ekmegini degistir tam bugday ekmegi al.. Pilav makarna haftana belki 1 tabak.. Aklima gelenler diyetisyenim solemisti hatta listeme ginde 2 tane hurma kuru kayisi eklemisti. Amaaaa dedigimde hayir yiyeceksin canin tatli istediginde bunlarla bastiracaksin demisti.. Bebege etkisi ise kilo alimi hizli ilerler ve kesedeki su hacmi artar.. Suyunun fazla olmasi da dogumun erken olabilme ihtimalini arttirir. Ama ihtimaaal.. Benim 40. Haftada tik yoktu duzensiz sanci bile.. 42 ye kadar giderdi de dr. Risk almadi cunku sekeri yuksek annelerin bebeleri biraz hareketli oldugundan 9. Aylik bebek horon tepiyodu icimde. Buda kordona dolanma riskini artiriyo diye gunude doldugundan 40 hafta sonunda aldik kucagimiza.. Uzuuun uzuun yazdim ki hamileligini dar etme kendine . Cook ozlicen sonra bu gunleri..
Haklısın canım kötüyü çağırmıym ben hiç çarşamba randevum var bekliym bakalım Allaha emanet hepsi.. ben malesef ki normalde karamsarım ama dualara sığınıyorum.. sadakamı da veriyorum hep çok sağol Allahım hepimizin yardımcısı olsun inşallah bu zorlu süreçde...Hamilelik takvimine göre 10.haftadasin canim ve bu surec ortalama 40 hafta daha önunde 30 hafta var bu kadar evhamli olursan hamileligin tadina varamazsin kendine zehir edersin.Sen kontrollerine gidip tedbirini alirsan takdir Allahtan dunyada alacak nefesi varsa dogacaktir zaten. ama yoksa degil simdi Allah korusun son haftalarda da durabilir kalbi.Bir ögretmen arkadsimin basina geldi 1 kızı vardı erkek bebeğe hamileydi 38.haftada doğumuna 1 hafta kala bebeği karninda öldü.O kadar üzulmustu ki ciddi bi kan kaybi yasamis daha fazla devam etse rahim alinacakti o derece.sonradan en azindan rahim alinmadi bi daha cocugum olabilir diye teselli ediyordu kendini.Biraz uzun oldu ama olacağın önüne geçilmez tek silahimiz bol sadaka vermek ve dua etmek.Az sadaka çok belayı def eder :)
Bilmiyorum kiACı neden yasak canım
İnşallah hepimizin haberleri güzel olur 14 Ağustos'ta 11+5 olucamGuzel haberlerle gel insallah canim..Bana 28 ağustos yani 12+4 de gel dedi..senin kaç günlük oluyor 14 ağustos da?
Merhaba bende de yemekten sonra fenalasma oluyor carpinti nefes darligi halsizlik hemen şok pozisyonu yapiyorum dinleniyorum soguk terleme ve usume oluyor ardindan... eger disardaysam bayiliyorum malesefMerhaba kızlar.. Bende 8. Haftadayım martın ortası muhtemel doğum dedi doktorum. Allah isteyen herkese nasip etsin. Olanı ise sağlikla kucagina almayi nasip etsin. Bende cok kalp carpintisi oluyor nefes darligi gibi oluyor benimle ayni durumu yasayan var mi acaba? Herkes bu durumun normal oldugunu endiselenmemem gerektigini söylüyor fakat elimde değil.
Canim neden bozuyorsun moralini gebelik şekerini ben de yasadim hamileligimi diyet yaparak gecirdim oldu bitti hatta iyi tarafi bile oldu hic kilo almadim ben insulin kullabmadim sadece diyetisyen esliginde diyet yaptim evet gercekten gebeyken diyet yapmak cok zor ama yapmak zorundaydim ve yapiyordum tabi dogduktan sonra her sey normale dondu seker falan kalmadi.sen sıkma canini gebelikte bi cok kadinin basina gelebilecek bi seyGerçekten çok ama çok teşekkür ederim. Bugun bu yuzden inan moralim o kadar bozuldu ki kimseyle konuşmak dahi istemedim. Bide doktor bebegın gelısımını olumsuz etkiler deyince iyice korktum. Bende sımdı yedıklerıme daha dikkat ediyorum. Ama sankı ekmek yemeden doymuyorum :) hemen gidip tahıllı ekmek alıyımda en azından 1 dilim 1 dilimdir :). Yüzme de iyi gelir dedi en kötü yürüyüş zorlarsa minik minik yüzerim bende
Babaciysa sanslisin gelip gecici bir durumdur.benimki anneci tam tersi.öğlen oğlumu uyuturken sızıp kalmışım. bilmiyorum gözüm korkmaya başladı.. devamlı kucak istiyor oysa öle bi durum yoktu hiiç. fazlasıyla babacı olan çocuk 1 haftadır dibimden ayılmıyor
Merhaba bende de yemekten sonra fenalasma oluyor carpinti nefes darligi halsizlik hemen şok pozisyonu yapiyorum dinleniyorum soguk terleme ve usume oluyor ardindan... eger disardaysam bayiliyorum malesef
Bence hiç öyle düşünme ben kızımda hiç bir şey hissetmedim ne bulantı ne kusma ne tiksinme çok rahat bi gebelik geçirdim ve sonrasında 2 kayıp yaşadım her ikisinde de tek belirtim kahverengi alıntılar sonra ya düşük yada kalp atımı durması ama şuan ki gebeliğim çok fena bulantı kusma halsizlik ne ararsan var ama kızımda çok rahattım ve çok sağlıklı doğdu çok şükür inşlh bu da sağlıkla doğar olacağı varsa oluyor belirtiyle alakası Yok anlıycağınKızlar günaydın lütfen bana destek olun
Ben çok korkuyorum ya bebeğimin kalbi durduysa ben anlamazsam diye..
Şimdiye kadar hiç mide bulantım olmadı hamile gibi değilim.. hiçbişeyim yok çok şükür ama bu da beni korkutuyo geçen hafta cuma gittiğimde bebeğimin herşeyi iyiydi kalbi atıyodu ama buradaki geçen 2 arkadaşın üzücü haberinden sonra beni bi korku saldı hep endişeliyimrandevum çarşamba günü..
kendini iyi hissetmene sevindim. İnsallah hersey yolunda gidecek..Gerçekten çok ama çok teşekkür ederim. Bugun bu yuzden inan moralim o kadar bozuldu ki kimseyle konuşmak dahi istemedim. Bide doktor bebegın gelısımını olumsuz etkiler deyince iyice korktum. Bende sımdı yedıklerıme daha dikkat ediyorum. Ama sankı ekmek yemeden doymuyorum :) hemen gidip tahıllı ekmek alıyımda en azından 1 dilim 1 dilimdir :). Yüzme de iyi gelir dedi en kötü yürüyüş zorlarsa minik minik yüzerim bende
ayy bilmiyorum bildigin kuyrugum oldu.. Oysa hic ole degildir.. Mesela ben ise giderken baybay yaparim o da byby yapar. Ama babasi kapiyi acsin daha ciglik kiyamet.. Simdi isler degisti. Cekecegim varBabaciysa sanslisin gelip gecici bir durumdur.benimki anneci tam tersi.
Haklısın canım ben de çok rahatım çok şükür ama içime bi korku düştü geçmiyo garip bi his var içimde.. ya bu akşam ya da yarın acile gidip baktırmadan rahat edemiycem ilgin için çok teşekkür ederim..Bence hiç öyle düşünme ben kızımda hiç bir şey hissetmedim ne bulantı ne kusma ne tiksinme çok rahat bi gebelik geçirdim ve sonrasında 2 kayıp yaşadım her ikisinde de tek belirtim kahverengi alıntılar sonra ya düşük yada kalp atımı durması ama şuan ki gebeliğim çok fena bulantı kusma halsizlik ne ararsan var ama kızımda çok rahattım ve çok sağlıklı doğdu çok şükür inşlh bu da sağlıkla doğar olacağı varsa oluyor belirtiyle alakası Yok anlıycağın
Önemli değil kullanan varsa verebilirim elimde kalmasın ihtiyacı görsün ucuz ilaçlar değil nihayetindeÇok özür dilerim çok özür dilerim görmedim çok üzgünüm özür dilerim
Hayir dr.um normal dedi tam randevumun oldugu gun dr.un odasinda bayildimAllah kolaylik versin. Bende çok şükür öyle bayılma olmadı. Ama halsizlik elde ve ayakta terleme oluyor. 4 kardiyoloji doktoruna gittim. Hic bir sorun olmadığını psikolojik olabilecegini belirttiler. Kadın dogum doktorumda bu durumun cok normal oldugunu gerekirse ve gecmezse 3. Aydan sonra ritim ilaci verebilecegini söyledi. Bebek suan gelisme asamasinda oldugu icin oldugunu gececegini herkes söylüyor bol dua ediyorum gercektrn cok zor hele ko bu sıcaklarda carpintim oldugu zamanlarda ölücekmisim gibi hissediyorum nefes alamiyorum. Siz hic doktora gittiniz mi bu durumunuzla alakali??
Hayir dr.um normal dedi tam randevumun oldugu gun dr.un odasinda bayildimnormal dedi sadece... ilk hamileligimde de boyle olmustum ikincide boyle bsy yoktu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?