- Konu Sahibi kardelen384
-
- #24.961
Öncelikle tuzu hayatından çıkaracaksın. Tabi en önemlisi sürekli kontrol hatta aynı saatlerde yapman daha dogru. Allah korusun anlık birşey ama sen sürekli kendini takip et. Normalin kaçbilmiyorum ama 14 15 riskli demiştiYaa deme oylebenim ki yuksek cikiyor. Tedavisi nasil? Var mi bir tedavisi doktorum sagolsun bir sey soylemiyor ki.
Ya cok baktım ama esimin kocaman atletini giymiştim kaxakda genişti. Acaba anlık büyüme gibi miydi diye düşündümCanim odem vardir fark etmedigin sekilde. Uzerindeki kiyafetin dikisi, karnima koydugun bir sey vs.. iz yapmis olabilir. Catlak hemen gecmez oyle. Hatta hayat boyu gecmez. Ben de aksamlari cok odemli oluyorum. Karnima dokundugum yer beyaz beyaz kaliyor bir iki dk sonra geciyor. Seninki de dikis izi falandir.
Gercekten mi. Bu cok ilginc geldi. Çünkü bnm doktorumun tek yaptigi bas karin cevresi bacak boyu olcup su haftalik demek. Onu evde bnde olcerim. :).Selam, aslinda haftasindan buyuk bebek iyi bebek degil. Annede seker direnci oldugunu gosteriyor diye de pek doktorlar istemiyor.
Bu arada ben 20.haftadaki detayli ultrasondan beri ultrasona girmedim hatirlarsiniz belki, doktor sadece gobegimi olcuyor . Artik bebek kac cm kac kilo bakmiyoruz. Medikal olarak gerekli olsa bakardik diyor doktorum. Sizde cok takmayin bence.
Canım benim liste kalem kalem direktifli değildi. Sadece bol karbonhidrat bol şeker ağırlıklı bide yüklemeden önce ki üç gün içindi. 75gr. Senin de üç gün mü? Bide niye yiyemiyorsun? Sana madde madde yazılı bir liste ve bu listeye uyman mı istendi?
Bütün gün yatıp yuvarlandım akşamüstü de güzel yemek yedim sonra çay vs yarım dilim tatlı yedim ve gece 11de çıktım 3buçuk km yürüdüm geldim...dün dedim ya Allah ın gücüne gitmesin ama sıkıldım diye, hadi diyetten geçtim yürüyorum da her şey dokunuyor keyif alarak yiyebileceğim nerdeyse hiçbir şey yok...düşünsene ne yesem ya ağzımın tadını bozuyor ya da midemi...ekşimeler yanmalar...vaktimizi doldurup da sağ salim alsaydık kucağımıza hayırlısıyla...oğlumda takviye bile almadım 1 tane ilaç içmedim kuru üzümümü falan yerdim...kanım düşmeye başladı bu sefer yiyemiyorum ki...
Ne diyecek iste seker yuklemesi bebeklerin hucrelerini eritiyor Cocuk kanserleri (Allah korusun) artiyor Diger ulkelerde yapilmiyor bizde devlet zoruyla yapiliyor Bu aslinda cinayet vs vs..
Hayir ben yaptirmadan once bir suru video da izledim farkli farkli doktorlarin aciklamalari Hepsinden de tatmin olmustum aslinda
Merhaba, şöyle düşün istersen bide;Hem de nasil evhamliyim. Dışıma hic yansitmamaya calisiyorum ama gun yaklastikca korku, panik ve bilinmezlik beni cok zorluyor. 7 aydir bebeğimden baska hicbir sey dusunemiyorum. Bazen aklimdan cikartiyim diyorum. Sonucta her sey allahtan, bebeklerimiz allaha emanet. Ama yapamiyorum malesef. Birine akil verecek olursam benden sakini, olumlusu yoktur. Ama is kendime geldi mi durum tam tersi.
Hem de ne yanlis ya. Resmen bazen kendimden utaniyorum. Tovbe ediyorum. Ve artik ettigim her dua da her istek de once hayirlisi diyorum. Cok istedigim bir sey olsa bile hayirli olmayacaksa benim icin yasatmasin rabbim. Bebeklerimiz allaha emanet, farkindayim. Ancak bunu kendime anlatamiyorum. Bir basim agridiginda bile kendi mi sucluyorum, panikleyip korkuyorum.
Valla doğal pekmez ve balı bile yemeyin diyen birini anlayabileceğimi sanmıyorumBir gün bence herkes karatayı anlayacak :)
Gecen gun hastaneye gittigimde 2 sefer olculdu araliklarla. İlki 14 sonra 15 cikti. Doktor yatis verecekti takip icin ama ben istemedim. Sonra takip et o zaman dedi. Hafta icin de gunde iki sefer olacak sekilde eczane de olcturdum ara ara hepsinde normal cikti. Buyuk ihtimal, o gun yemek yeyip gitmiştim yemegi de tuzlu yerim acikcasi, o yuzden yuksek cikti diye dusunuyorum. Tuzu azalttim simdi.Öncelikle tuzu hayatından çıkaracaksın. Tabi en önemlisi sürekli kontrol hatta aynı saatlerde yapman daha dogru. Allah korusun anlık birşey ama sen sürekli kendini takip et. Normalin kaçbilmiyorum ama 14 15 riskli demişti
Ya cok baktım ama esimin kocaman atletini giymiştim kaxakda genişti. Acaba anlık büyüme gibi miydi diye düşündüm
Korkuyorsan yapamayacağinı düşünüyorsan bence saygı duyulmalı zorla olmaz ki...ama belki bilinçlenmek ve kolaylaştırmak için doğuma hazırlık nefes ve egzersiz kurslarına falan gidebilirdin...yine de bence kimse bunun üzerine yorum yapmamalı zorla yapılacak bir şey değil buhayırlı sabahlar kızlar. dün kontrolüm vardı 28. haftamdayım burası nedense 1 hafta sonrasını gösteriyor anlamadım? Neyse 1200kg -37cm boy, kızımızı gördük ağzını açıp kapatıyordu :) bende en basından beri akıntı oluyor, ve malesef seffaf da değil. 2 farklı zamanda da tek kullanımlık şase vermişti doktor içtim, bikerede fitil kullandım ama bi faydası olmadı. dün devam ettiğini söylediğimde vajinamdan örnek almak istedi ve ben çok utandım, o çatal denilen sandalyeye oturmak beni çok gerdi. öncesinde de korkardım normal doğumdan ama kendimi kandırıp yok mümkünse normal olsun tabi diye düşünürdüm. ama bi kere daha anladım ki benim yapım, psikolojim normal doğum için uygun değilkasılıp kalıyorum, bacaklarımı bile açamadım çok zordu. benim için en sağlıklısı sanki sezaryen gibi.. yani hiç hazır hissetmiyorum ki hele o anı yasadıktan sonra kafamda iyice netleşti bu durum. önemli olan kızımla sağ salim-güzel psikolojide kavusmak bence. Yanlış mı düşünüyorum sizce? üzülmeli miyim böyle düşündüğüm için?
hayırlı sabahlar kızlar. dün kontrolüm vardı 28. haftamdayım burası nedense 1 hafta sonrasını gösteriyor anlamadım? Neyse 1200kg -37cm boy, kızımızı gördük ağzını açıp kapatıyordu :) bende en basından beri akıntı oluyor, ve malesef seffaf da değil. 2 farklı zamanda da tek kullanımlık şase vermişti doktor içtim, bikerede fitil kullandım ama bi faydası olmadı. dün devam ettiğini söylediğimde vajinamdan örnek almak istedi ve ben çok utandım, o çatal denilen sandalyeye oturmak beni çok gerdi. öncesinde de korkardım normal doğumdan ama kendimi kandırıp yok mümkünse normal olsun tabi diye düşünürdüm. ama bi kere daha anladım ki benim yapım, psikolojim normal doğum için uygun değilkasılıp kalıyorum, bacaklarımı bile açamadım çok zordu. benim için en sağlıklısı sanki sezaryen gibi.. yani hiç hazır hissetmiyorum ki hele o anı yasadıktan sonra kafamda iyice netleşti bu durum. önemli olan kızımla sağ salim-güzel psikolojide kavusmak bence. Yanlış mı düşünüyorum sizce? üzülmeli miyim böyle düşündüğüm için?
Biz de doktorla dün kontrolde bu konuyu konuştuk canım. Doktor devlet bize normal doğum konusunda baya baskı yapıyor dedi.mümkün oldugunca sıkıntı yoksa normal doğum yaptrrz ama anne istemediğini belirtirse tabi karisamayiz dedi.nedense bana da sezeryan daha korkunç geliyo:) sanırım tamamen bilinalti:)bu gittiğim lazer epilasyonlarda baya astım ben psikolojide bitiyor hersey bence.o anki hislerine göre hareket etmek lazım sanki canım.hayırlı sabahlar kızlar. dün kontrolüm vardı 28. haftamdayım burası nedense 1 hafta sonrasını gösteriyor anlamadım? Neyse 1200kg -37cm boy, kızımızı gördük ağzını açıp kapatıyordu :) bende en basından beri akıntı oluyor, ve malesef seffaf da değil. 2 farklı zamanda da tek kullanımlık şase vermişti doktor içtim, bikerede fitil kullandım ama bi faydası olmadı. dün devam ettiğini söylediğimde vajinamdan örnek almak istedi ve ben çok utandım, o çatal denilen sandalyeye oturmak beni çok gerdi. öncesinde de korkardım normal doğumdan ama kendimi kandırıp yok mümkünse normal olsun tabi diye düşünürdüm. ama bi kere daha anladım ki benim yapım, psikolojim normal doğum için uygun değilkasılıp kalıyorum, bacaklarımı bile açamadım çok zordu. benim için en sağlıklısı sanki sezaryen gibi.. yani hiç hazır hissetmiyorum ki hele o anı yasadıktan sonra kafamda iyice netleşti bu durum. önemli olan kızımla sağ salim-güzel psikolojide kavusmak bence. Yanlış mı düşünüyorum sizce? üzülmeli miyim böyle düşündüğüm için?
Buyuk gecmis olsun arkadasim yazinin basini okurken bile odum patladi.cok sukur bisey olmamis.hepimiz cok dikkatli olmaliyiz.Kızlar bu arada geçen gün yağmurda kaydım ve düştüm..Bir-çok yerim morardı ve karnımın bir kısmını da malesef koruyamadım yere çarptım.. Sıcağı sıcağına anlamadım ise gittim.. Yaklaşık 1 saat sonra ağrı başladı.. Hemen doktora gittim bebeğin eşinin ayrılma riski olduğunu kanama olursa erken alacaklarını söylediler ;( neyse ki 2 3gun yatak istirahatinden sonra ayrılmanın risk oluşturacak düzeye gelmediğini gördüler nasıl rahatladım anlatamam.. Çok çok çok dikkatli yürüyün özellikle yağmurda...
Çok geçmiş olsun Allah korumuş her zamankinden 2kat dikkat etmek gerekiyor ama bazende elinde olmuyoKızlar bu arada geçen gün yağmurda kaydım ve düştüm..Bir-çok yerim morardı ve karnımın bir kısmını da malesef koruyamadım yere çarptım.. Sıcağı sıcağına anlamadım ise gittim.. Yaklaşık 1 saat sonra ağrı başladı.. Hemen doktora gittim bebeğin eşinin ayrılma riski olduğunu kanama olursa erken alacaklarını söylediler ;( neyse ki 2 3gun yatak istirahatinden sonra ayrılmanın risk oluşturacak düzeye gelmediğini gördüler nasıl rahatladım anlatamam.. Çok çok çok dikkatli yürüyün özellikle yağmurda...
Canım eczaneden ben de aynı fiyata aldım.50 tl fazla ucuz geldiKizlar nette mustela catlak kremine baktim .
Fiyat 50 tl 120 ml.
Eczanede ayni ml.115 tl .
Bilginiz varmi nedir bu fark.
Netteki yerde gayet guvenilir ama sastim kaldim
. Bence cok guzel.adiyla yasasin.bahti coooook guzel olsun.kızlar nasılsınız. ilk doğumum erken olduğu için artık 2 haftada bir gitmem gerekiyor. bir sıkıntı yok. artık heycanlanmaya başladım. muhtemelen adı k.erem olacak. sizce nasıl?
Benim sağlık ocağı çok ilgisiz.kontrole bile çağırmıyor.telefonla arayıp doktoruna gittin mi bir sıkıntı var mı tansiyonun kilon kaç deyip kapatıyor.tetanoz aşısı için gittiğimde de tansiyonumu bile ölçmediDoğum ve emzirme hakkında bilgi vermek için çağırdı canım. Önemli bir şey yok. Bugün de biraz emzirme ve bebek bakımından bahsetti. Allah korusun olur da erken doğum olursa bilgin olsun, dedi.
Geçmiş olsun Allah korumuş çok şukür...Bizimkiler bugün okulca Uludağ a gittiler ben de çok heveslendim ama götürmediler mudür bey hocam ben sorumluluk alamam aylardır taşıyorsun bişey olursa üzulursün eşin gelsin koluna git çok istiyorsan falan dedi ama sonuç olarak korktum tabi ki evdeyimKızlar bu arada geçen gün yağmurda kaydım ve düştüm..Bir-çok yerim morardı ve karnımın bir kısmını da malesef koruyamadım yere çarptım.. Sıcağı sıcağına anlamadım ise gittim.. Yaklaşık 1 saat sonra ağrı başladı.. Hemen doktora gittim bebeğin eşinin ayrılma riski olduğunu kanama olursa erken alacaklarını söylediler ;( neyse ki 2 3gun yatak istirahatinden sonra ayrılmanın risk oluşturacak düzeye gelmediğini gördüler nasıl rahatladım anlatamam.. Çok çok çok dikkatli yürüyün özellikle yağmurda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?