• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Tansiyonu cikan annemiz varmis, gecmis olsun.

Kendimize dikkat edelim. Tansiyon yukselmesi ile ayni anda bas donmesi, ,goz kararmasi, aniden vucudun su toplamasi (ozellikle yuzde sisme) olursa hemen doktorumuzu arayalim ya da bir saglik merkezine gidelim.
Tansiyonu su sekilde olcmek lazimmis::hamarat:
- Hep sag kolunuzdan
- Sandalye gibi sizi dik tutan bir yerde
- Dirseginiz kalbinizin hizasinda olacak sekilde ve eliniz desteklenmis sekilde ( yani asagi sarkmayacak kucaginizda olmayacak). En iyisi yemek sandalyesinde oturun kolunuzu dirsekten yemek masasina koyun
- Mumkunse her gun ayni saatlerde
- Son 30 dk icinde spor yapmamis olmali, kahve icmemis olmali, sicak banyo yapmamis olmali vs.
- Tansiyonumu olcuyorum diye heyecan yapmadan, sakin oldugunuz halinizde, konusmadan.

Ayaklarim sis ve tansiyonum normalden daha yuksek deyince, doktorum bana en panik oldugunda tansiyonunu yanlis yanlis olcup, bana tansiyonum cikti deme diye tembihledi:KK23:

Kızlar bende bu ayın sonuna doğru halilarimi yikatmayi düşünüyorum . Hali yikamacilar battaniye yikiyor mu bilginiz var mı. İki büyük battaniye var makineye sığmayan. Kendim yıkamaya kalksam islaninca yerinden kalkmaz

Hatunlar, Kasininca gobegi acip elimizi gobegin uzerinde daireler cizerek gezdirerek kremliyoruz yagliyoruz. Kasinan noktaya ekstra yogunlasmiyoruz. Kasinmiyoruz. Is yerinde tuvalette bir dolaba catlak karsiti krem koydum, kasindikca gidip bir gidip kremleniyorum. Kasinmazsamda mutlaka ogle arasi gibi daha kasinmadan kremimi suruyorum.

Ve evet atletim her zaman nemli ve dar vucuda tam oturan atletler oldugu icin biraz yapis yapislar. ama olsun ertesi gun yada cok bunalirsam eve gidince degistiriyorum :) Kiyafetlerimin uzerine gecmiyor

Ay insallah. Ne guzelmis o dogum. Ben pozitif dogum hikayelerine de bakmiyorum. Hepsi ozel hastanede, sevdikleriyle beraber, epiduralli dogum yapmis, pozitif hikayem diye anlatıyor. Heralde pozitif olur, en basta sevdiklerin yaninda olacak. Malesef benim onu yapma şansım olmadigi icin biraktim o hikayeleri okumayi. Ben eminim epidurale gerek yok sanci cekerken ortam karanlik olsa, yanimda da sadece esim olsa o kadar kolay dogum yaparim ki! Herkesinkinden pozitif olur :KK70: ama devlette doguracagim. Sanci odasi, buz gibi dogumhane. Sevdiklerimden uzakta yapayanlizim. Beni geren sey bu. Ben bi bogazim agridiginda bile iyilesene kadar hungur hungur aglarim, yalniz hissediyorum hastayken diye. O yuzden bana gore pozitif bir hikaye yok. Ama yine de korkmuyorum dogumdan. Tek korkum sezeryana mecbur kalmak veya bebegime bir zarar gelmesi. Allahim insallah normal dogumla sag salim kucagima almayi nasip eder.
Amiiin bitanem amin ailenden uzaktamisin sen

Kendimize dikkat edelim. Tansiyon yukselmesi ile ayni anda bas donmesi, ,goz kararmasi, aniden vucudun su toplamasi (ozellikle yuzde sisme) olursa hemen doktorumuzu arayalim ya da bir saglik merkezine gidelim.
- Hep sag kolunuzdan
- Dirseginiz kalbinizin hizasinda olacak sekilde ve eliniz desteklenmis sekilde ( yani asagi sarkmayacak kucaginizda olmayacak). En iyisi yemek sandalyesinde oturun kolunuzu dirsekten yemek masasina koyun
- Son 30 dk icinde spor yapmamis olmali, kahve icmemis olmali, sicak banyo yapmamis olmali vs.
- Tansiyonumu olcuyorum diye heyecan yapmadan, sakin oldugunuz halinizde, konusmadan.

Ayaklarim sis ve tansiyonum normalden daha yuksek deyince, doktorum bana en panik oldugunda tansiyonunu yanlis yanlis olcup, bana tansiyonum cikti deme diye tembihledi:KK23:
Sağol cnm şimdi ölctüm aynısını düşünüyodum nasıl tutsam napsam diye bu kadar olur
Gercekten ilk ölctüm stres yaptım yüksek cıkcak diye 13 cıktı bi daha sakinleşip ölctüm 12 cıktı kücük iyi o hiç yükselmiyo ama büyük yükselmeye meyilli ki bugün tuzlu da yemedim limonlu su ictim hep şişliğim hiç yok şükür basım gözümde dönmüyo ama gözlerim agrıyo o zaman anlıyorum yükseldiğini hergün aynı saatte ölcmeyede dikkat edeyim artık bugün sık ölctüm ama artık sabah bir aksam bir ölccem kafaya cok takmak istemiyorum

Bebekleri titreyen anneler,
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
internette bebeklerin daha sinir sistemi tam gelismedigi icin arada oyle, beyin titresim moduna aliyormus ama zarari yokmus. Titresim geciren bebekler de sinir sistemi gelisince ya da dogunca normal titresimsiz bebege donuyormus. benimki bir kez saglam titredi sonra bir daha olmad o yuzden takmiyorum ama siz yine de doktorunuza sorun.
Yerim ben onlarin beynini:kk77:

- Hep sag kolunuzdan

Ben de hep ölçtururlen heyecanlaniyorum :D

Amiiin bitanem amin ailenden uzaktamisin sen
Annemi babami yillar önce kaybettim. Kendi memleketimde teyzemgil var iste. Uzak degiller aramiz 3 saatlik yol her zaman da yardimcidir ama yine de bir anne olmuyor malesef. Kendimi yaninda gercekten mutlu ve rahat hissettigim bir erkek kardesim bir de eşim var.

Annemi babami yillar önce kaybettim. Kendi memleketimde teyzemgil var iste. Uzak degiller aramiz 3 saatlik yol her zaman da yardimcidir ama yine de bir anne olmuyor malesef. Kendimi yaninda gercekten mutlu ve rahat hissettigim bir erkek kardesim bir de eşim var.
Allah rahmet eylesin canim mekanlari cennet olsun. Haklisin ne desem bos boyle durumlarda tikaniyorum ben cunku kaybetmek nedir biliyorum ve bu durumun karsisinda soylenecek teselli cumlesi ic rahatlatan bi kelime yok. Ama sen gucunu dogumda onlardan alicaksin buna cok inaniyorum. Onlar oyle bi senin yaninda olcaklarki cok derinden hissedeceksin bunu.

Gözünaydın canım benimki kaldı maalesef pzt yine gideceğim öğretmem bulamamışlar
Ya olacak iş mi ne demek bulamamışlar 32.haftayı doldurmuşsun doktor raporu verdiyse seni çalıştırmaları suç...sistemde kayıtlı ücretli ögretmen adayları listeden seçiyorlar geliyor eşimin okulda ögretmen ayrıldığı gün ücretli geldi...

Evet allahtan cok kilo almadim. Ödem tutuyorum. Ama ödemi şöyle hissediyorum. Dokundugun yerde iz kaliyor bayat balik gibiyim ayni :KK43: azaltmaya calisiyorum iste insallah bir problem yasamam. Bu arada yukseldiginde hastaneye kosuyordum dedin ya. Hastane de nasil bir tedavi uyguluyorlar bunun icin? Beni doktor hic bilgilendirmedigi icin hep tereddutle yaklasiyorum soyledigi seylere. Resmen bu foruma daha cok guveniyorum doktorumdan.
Serum yapıyorlar canım çok daha güvenli oluyor hastane tansiyon kontrol altına alınıyor. Hiç korkma yükselirse git derim. Hemen doğuma almıyorlar ya idrarda protein çıkarsa ya da düşüremezlerse alırlar ama düşmezse zaten bebek etkilenir. Seninki zamanla düşüyor anladığım kadarıyla ve akşamları çıkıyor tansiyonun dimi. Benim de öyleydi. Sabahları çok iyiydim de akşam olunca yüzüm gözüm şüşiyordu ayaklarım şişiyordu.

Ya olacak iş mi ne demek bulamamışlar 32.haftayı doldurmuşsun doktor raporu verdiyse seni çalıştırmaları suç...sistemde kayıtlı ücretli ögretmen adayları listeden seçiyorlar geliyor eşimin okulda ögretmen ayrıldığı gün ücretli geldi...
Yok canım çarşamba 32+0 oluyorum. Pzt gidip rapor alacaktım ekders yatmayacak nasıl olsa haftabaşından ayrılayım diye ama kısmey olmadı. Kötü olursam yine alırım takmam onları da rica ettiler :-)
Ya bana yazıyı memur yazmamış dediler belki pZt hemen bulurlar ozaman

iyi maşallah sevindim.:nazar::nazar::KK200:ben iyiyim normal seyrinde gidiyor herşey doktorum yaşım itibariye raporu biraz daha erken verecek 34. haftada kesin beni izne çıkartacak.aslında iyiyim ama dr temkinli
Ankara da Ertan beyani giden arkadaş sendin değil mi devam ediyor musun Medical parkta doğuma karar verdin mi?

Allah rahmet eylesin canim mekanlari cennet olsun. Haklisin ne desem bos boyle durumlarda tikaniyorum ben cunku kaybetmek nedir biliyorum ve bu durumun karsisinda soylenecek teselli cumlesi ic rahatlatan bi kelime yok. Ama sen gucunu dogumda onlardan alicaksin buna cok inaniyorum. Onlar oyle bi senin yaninda olcaklarki cok derinden hissedeceksin bunu.
İnsallah canim.
Serum yapıyorlar canım çok daha güvenli oluyor hastane tansiyon kontrol altına alınıyor. Hiç korkma yükselirse git derim. Hemen doğuma almıyorlar ya idrarda protein çıkarsa ya da düşüremezlerse alırlar ama düşmezse zaten bebek etkilenir. Seninki zamanla düşüyor anladığım kadarıyla ve akşamları çıkıyor tansiyonun dimi. Benim de öyleydi. Sabahları çok iyiydim de akşam olunca yüzüm gözüm şüşiyordu ayaklarım şişiyordu.
Dogru haklisin yuksekligi bebek icin daha tehlikeli. Evet akşamları yukseliyor. Gunduz olcturduklerim hep normal cikti. Yemegi gec saatte yememeye calisiyorumZ bir de aletim yok surekli olcemiyorum. Tek şansim evim hastanenin dibinde. Hemen gidiveriyorum kendimi kötü hissettigimde.

Benimde bugun tansiyon sıkıntım var sanırım yaa uçuyorum sanki bi tuhaf oluyorum ölçüm düşük çıkıyo doğru ölçüyodur İnşallah .. .Miniğimin cicilerini yıkadım biraz onlar kurusun yavaş yavaş ütüleme işini yapıcam... Bişey sorucam aslında ben sın hafta yaparım diyodum herşeyi ama hem ben ağırlaştım hem dikişler zorlamaya başladı acaba ayarladıkarımı yerleştirsemmi .. Dolabı hazır bi yandan da korkuyorum bilmiyorum ki nasıl yapsam

Benimde bugun tansiyon sıkıntım var sanırım yaa uçuyorum sanki bi tuhaf oluyorum ölçüm düşük çıkıyo doğru ölçüyodur İnşallah .. .Miniğimin cicilerini yıkadım biraz onlar kurusun yavaş yavaş ütüleme işini yapıcam... Bişey sorucam aslında ben sın hafta yaparım diyodum herşeyi ama hem ben ağırlaştım hem dikişler zorlamaya başladı acaba ayarladıkarımı yerleştirsemmi .. Dolabı hazır bi yandan da korkuyorum bilmiyorum ki nasıl yapsam
Gecmia olsun canim dikkat et kendine ,elbiseleri bende basliyacam cunku agirlasiyorum bide calisiyorum

Evet bendim.dogum sigortasi almıstım paket.ertan beyde iyi bir doktor.onda tamamlıcam.sen neredesin nasil hatırladin bravo
İsmin hoşuma gitmişti ;) Bende şuan memorial da Nesrin hanıma devam ediyorum sigorta ve paket yaptırmadım ailemin yanına gitmiştim başka şehire doğumu orada yapma durumum vardı ama Ankara’ya döndüm şuan memorial fiyat olarak çok yüksekgrünüyor doğum için araştırıyorum bu haftadan sonra doğum sigortası olmuyor değil mi Bilgin var mı?

Back
X