- 26 Temmuz 2011
- 259
- 339
- 303
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #35.961
Ben Ahmet beye gidiyorum. Arkadaşımın da doktoruydu. Hayırlısıyla kucagimiza alırız inşallah. Yarında kontrolüm var bakalım ne kadar oldu prensesimben de koruda yapıcam, aydan hocaya gidiyorum. koruda da tahlillerimi aslıhan hoca yapıyor.
Benim de o minik topuklarini tutasim geliyor ya Allah'ım çok şükür bu duyguları yaşadık, yasayamayanlara da nasip etsin inşallah
Haklısın canım sana diyorum ama bi süre hissetmeyince bende hemen panik yapıyorum. Ama pimpirikli biri gibi olmakta istemiyorum açıkçası. Verilen bi ömrü varsa Allahın izniyle illaki yaşayacak çünkü. Az zamanımız kaldı artık. Doğsunlar gozumuzun önünde olsunlar diycem ama o zamanda panikleyecek başka şeyler buluruz kesin. Ne zormuş şu annelik..
Dogduktan sonra iki dk ya bir nedes aliyor mu diye kontrol etme potansiyeli görüyorum kendimededigin gibi her sey allahtan. Ama evham yapmadan da duramiyoruz ki. Ben de suan biran önce doğsun da gözümün önünde olsun diye düşünüyorum.
amin canım, güzel haberlerle gel inşallah.Ben Ahmet beye gidiyorum. Arkadaşımın da doktoruydu. Hayırlısıyla kucagimiza alırız inşallah. Yarında kontrolüm var bakalım ne kadar oldu prensesim
Bence suni sanci cok agri yapiyor diyenler, normal sancinin farkinda olmadiklarindan. Yani şöyle soyleyim. Sana vucudunun dogal yoldan salgilayamadigi hormonu yukluyorlar aslinda sanciyi yine vucudun yaratiyor. Bence normal sanci ile suni sanci aynidir. Her iki durumda da yeteri miktarfa hormon sanciya sebep oluyor. Sadece her dogum birbirinden farkli. Bu sebeple birinde daha cok agri cekmis, bu fazla olan agri da sunu sancili doguma denk gelmis olabilir. Ben verdikleri acının ayni oldugunu düşünüyorum. Hatta doğum anini hizlandiracaksa bence vermeliler. Sonucta dogum uzadikca hem daha cok agri sanci cekecez, hem bebek icin riskli durumlar olusacak.
Maşallah canım . Olsun sezeryan en azından tarihi belli olur . Benimde gecen hafta 3000 gr dı . Ama ondan önceki haftada 2350 bi hafta da 650 gr almış gözüküyordu . Yarın kontrolüm var benimde acaba 3 kg dediği doğrumuydu çok merak ediyorumKontrolden geldim kuzum 3200 gr iri bebek dedi , hala makat duruş bundan sonra dönme ihtimali %30 dedi dönse bile iri dedi cumartesi tekrar gel dedi , büyük ihtimalle sezeryan olacağım
Hayırlısı artık ne diyelim
Canım hiç üzülme ya keske suyu biraz artsaydı bnmki gibi . 34+0 ken bnm 2350 gramdı . Bi hafta sonra 3000 gr gzüktü . Ne kadar doğru bilemedim ama yarın kontrolüm var o zamn anlarım. Eğer kilosu doğruyda bn o hafta çok makarna tüketmiştim kesin ondan kilo almıştır diyorum .Herkese merhaba, bugun kontrolüm vardı. 2hafta önce suyum sınırdaydı. Bende düne kadar her gece 1bardak havuc suyu içmiştim hatırlarsanız. Ama malesef işe yaramamışsuyum daha da azalmış. Saraçoğlunun dediği gibi yapmamıştım ama her gece 1bardak içmiştim, bu hFta onun dediği gbi uyguluycam bide. Neyse, doktor erken doğum görünüyor dedi. 37yi görürsek çok iyi sanslıyız dedi. Ben 34+2yim. Karın çevresi 33+4le uyumlu dedi. Kilosu 2300, boyu 47-48cm dedi. Her hafta görmek istiyorum dedi. Gelişimi ve suyu için yapabileceğim bisey varmı diye sorunca, du için hiçbsy yok dedi. Gelişimi için protein ağırlıklı beslen, bolca tavuk eti, süt yumurta dedi. Ama bn zaten günde 2yumurta, badem-ceviz, mutlaka 2bardak ayran, 1-2bardak süt, bal yada pekmez, et, muz tüketiyorum. Anlamadım gitti bu işten. Bu ölçümleri normal, sıkıntı suyunun az olması dedi. Bide nst alındı, çok güzel ondada sıkıntı yok dedi. O an çok kötü oldum, zor tuttum kendimi. Hiç erken doğuma hazırlamamıştım kendimi. Allahtan hayırlısı elbette, teslimiyeti olan biriyim çok şükür. Vardır bundada bir hayır. Bide erken doğum olursa sezaryen mi olur? Sizce kilosu nasıl?
Tahmini Doğum tarihi 1 mayıs olan tüm bebeklere iri diyorlarBen de cumartesi tekrar gideceğim, sıkma canını kuzum vardır bunda da bir hayır
Amin canım inşallah hangi secenekler var senin istediğin bir isim var mıHayırlı olsun canım ismiyle yaşasın darısı başıma inşallah..
Maşallah canım . Olsun sezeryan en azından tarihi belli olur . Benimde gecen hafta 3000 gr dı . Ama ondan önceki haftada 2350 bi hafta da 650 gr almış gözüküyordu . Yarın kontrolüm var benimde acaba 3 kg dediği doğrumuydu çok merak ediyorum
Az kaldi hepimiz yasayip gorecez insallahRiskli durumlarda ona gore tetbir alırlar sanırım canım. Rabbim öyle bir durumla karsilastirmasin bizi. Bir avazda doğuralım hepimiz.
Ama herkesin bir açılma hızı oluyor bence de suni sanci bunu hızlandırmiyor ama bu benim düşüncem.
Ay bilen biri aydınlatsın şu suni sanci konusunu
Oyy amin :) hepimizin bebişleri Allaha emanetAras diye tanıdığım var çok yakışıklı bir çocuk. Adıyla yaşasın :))
Valla bnde hiç dikkat etmedim ama bebek zayıf olsada makat duruşmuş ztn normal olmazmış . Bnde çok kilo almasın diye adam akıllı muz kasar tahin falan yemedim . Eğer bnmki de kilo almaya devam ederse sezeryan için yalvarırım herhalde doktorumaKarbonhidrat ve şeker bebeğede anneyede kilo yapıyo , hamilelikte iyice pis boğaz oldum çok kızıyorum kendime
Benim bebis de iri galiba. Ben de 92 kilo oldum :/ en son 1 ay onceki kontrolde 3 un ustunde diyordu. Son kontrolde sormadim bile korkumdan. Saglikla gelsinler insallah.Seninki kaç gr canım, ben kendimi suçlu hissediyorum hiç yediğime içtiğime dikkat etmedim hem kendim şiştim hem bebek şişti bende 96 kiloyu gördüm o dikişler nasıl tutacak acaba
Valla bnde hiç dikkat etmedim ama bebek zayıf olsada makat duruşmuş ztn normal olmazmış . Bnde çok kilo almasın diye adam akıllı muz kasar tahin falan yemedim . Eğer bnmki de kilo almaya devam ederse sezeryan için yalvarırım herhalde doktoruma
A a o kadar açılma ile neden sezeryana girmek zorunda kaldin?Ben 7 cm açılmayla sezeryana gidenlerdenm canım ama doktorum kesi yaptığını söylemişti. Diğer türlü 3.750 illaki çok yırtığım olacaktı. Epizyosuz doğum sonrası ya çok dikişle toparlamak zorunda kalıyorlar ya da eskisine göre daha geniş kalıyor sanırım. Eşler arasında zevk açısından sorun oluyormuş.
Ama arkadaşımın kesiği vardı çok rahat iyileşti onun bir dikişi vardı. Ben krşı değilim ama doğal doğum olsun diye karşı olan da çok :)
Benim bebis de iri galiba. Ben de 92 kilo oldum :/ en son 1 ay onceki kontrolde 3 un ustunde diyordu. Son kontrolde sormadim bile korkumdan. Saglikla gelsinler insallah.
Ben maalesef bu kemik ağrısını bilmiyorum bnde olmuyor . Ama hıçkırık hep altta ve ayakları hep göğsümün altındaMakat duruştadamı oluyo bu genital bölgede kemik ağrısı , ara ara oluyo bende ve bebeğin hıçkırığı hep altta bu nasıl makat duruş ben anlamadım
İnsallah idrarin temiz cikar canim. Benim de son iki kontroldur 14/9 cikiyor tansiyonum. Ama cok şükür idrarda protein görünmüyor.Kızlar bebeği iri olanlar üzülmeyin. Inanin zayıf olmasi daha da uzuyor.34 haftada 1950 gr çıktı bugün çok üzüldüm. kilo aldirmak içinde yemedigim kalmadı olmuyor olmuyor.tansiyonum da yükselmeye başladı.14 e 9 çıktı. Idrar verdim protein varmı diye bakılacak. ilk hamileliğin de preklampsi yaşadım. Çok endişeliyim yine offf.ustune bide oğlumun sınavları kötü geldi.iyice çöktü moralim.offff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?