- Konu Sahibi kardelen384
-
- #37.521
Haklısın sen neredeydin bilmiyorum ama ben Ankara’ya güvenemiyorum hala yazlık kışlık olayı botlar falan Doğum sonrasına kalabilir onun dışında yapmak istesem bile yapamıyorum bebeğin suyu fazla bende karnım taş gibi oluyor ne eğilebiliyor ne doğrulabiliyorum sol tarafa uzanınca geçiyor ancakYa mecbur yapılacak yani baktım boş boş yatarak bi yere varılmıyor o kazaklar o çizmeler gözüme bakıyor çağırıyor beni...annem gelecek nisan ın 15inden sonra elleme beraner yaparız falan diyor ama ben dayanamadım fazlalik da sevmem o mevsimin giyilmeyenlerini falan hemen vermeliyim birilerine...ondan yani
Ya her gün yürüyüş ve diyet beni de sıktı yani mecbur olmak...hic hoş değil...ve benim ilk sezaryen diye bu da zorunlu sezaryen sabaha kadar yürüsem de doguramıycam ama en azından dinç kalıyorum ve dogumdan sonra daha hızlı toparlanırım diye umut ediyorum...izine ayrildım hemen de kilo almaya başlamışım bu arada öyle böyle 10 kilo oldu bu kadar diyet ve yüruyüsle...onu da yapmasam 1.deki gibi 25 küsürler benim normalimHey maşallah bee.. ben de yürüyüşe incem içim kan ağlıyodoğurayım 40 gün lohusa yatışı yapcam :)
Orasi oyle vok hakkisin :)Kiz bilmislik yapmayan gorumcemi var en azından yardımcı oluyor.
Ellerine saglik canim. Enerji varken yapmak lazım ben artik tukendim :)Ay ne güzel canım.sormadan gelmiş yapmış Allâh razı olsun.vallaha ben isten izin aldim çok yorulmusum.ama bi baktım cam siliyorum:) evı süpürdum sildim.başkasına dert anlatana kadar kendi işimi kendim gördüm anlayacagin
Cekiyoruz zaten ama yine de yapmasa daha iyi :))Boşver kız temizliğini yaptıysa o kadarcık da çok bilmişlik yapıversin...çekilir yani
Ay onlarda mi bilmislik yapiyor? Valla hic cekemempara verip temizlik yaptırdığımız kadınlar yapıyor o bilmişliği oda tuzu biberi olsun artık :)
r niye durduysam
Ben de cok yürüyorum ve diyet yapıyorum ben de durdurulamaz şekilde kilo almaya devam ediyorum.. çok canımı sıkıyo bu durum artık. Üzülüyorum neden böyle diye.. malum herkesin bildiği üzere doktorumda çok kızıyo.. bende daha 5 hafta var en az 22 kilo aldımYa her gün yürüyüş ve diyet beni de sıktı yani mecbur olmak...hic hoş değil...ve benim ilk sezaryen diye bu da zorunlu sezaryen sabaha kadar yürüsem de doguramıycam ama en azından dinç kalıyorum ve dogumdan sonra daha hızlı toparlanırım diye umut ediyorum...izine ayrildım hemen de kilo almaya başlamışım bu arada öyle böyle 10 kilo oldu bu kadar diyet ve yüruyüsle...onu da yapmasam 1.deki gibi 25 küsürler benim normalim
Bursa canım zaten çoğunu rahat edip giyemiyordum epeydir spor ayakkabı vs iyice yün kazaklar falan da giyilmez e 2şer 3 er çift de eşimle oğlumunkiler var...gectim başına artıkHaklısın sen neredeydin bilmiyorum ama ben Ankara’ya güvenemiyorum hala yazlık kışlık olayı botlar falan Doğum sonrasına kalabilir onun dışında yapmak istesem bile yapamıyorum bebeğin suyu fazla bende karnım taş gibi oluyor ne eğilebiliyor ne doğrulabiliyorum sol tarafa uzanınca geçiyor ancak
Valla istisnasız her gün içiyorum canım.hamileliğin ilk zamanları içememiştim sadece.normalde bayılırım ama ilk zamanlar tiksinmiştim.şimdi sıkıntı yok :) doktorum da günde 1 tane içebilirsin demiştiAy ne güzel ya maşallah canım Hergün mü içiyorsun sen de. Ben 32 de bırakmıştım ama ödem olmaya başladı içsem mi ya
Üşütmüş olabilirsin kasıkların da ağrıyorsa idrar yolu tahlilinde çıkar canım. Ayaklarımı üşütürsem benim de ağrıyor. Devam ederse bebiş de hareketli değilsr doktora sor yine de istersen
Ben de kilo almıyım diye fırınd yapıyordum hep. Valla hiçbişey yiyemicez bu gidişle
Ya ne güzel canım maşallah, yalnız sürekli içenlerin bebişleri hep önde. Bildiğiniz tez çürüttük. Ben bırakarak hata mı ettim ya :)
Canım bünye meselesi yapacak fazla bişey yok...ben oglumda 25 kilodan sonra son 1 ay falan tartılmadım artık aglıyordum tartıya çıkınca aşırı da yemiyordum hamurişi ve tatlilardan falan zaten tiksinmiştim hep sağliklı beslenme hep ölçülu...onda şeker de yoktu...ama alıyordum boşuna üzulme...nasılsa gidiyor...bunda da sadece şeker yüzunden bu kadar dertlendim asıldım yoksa önemli degil yaniBen de cok yürüyorum ve diyet yapıyorum ben de durdurulamaz şekilde kilo almaya devam ediyorum.. çok canımı sıkıyo bu durum artık. Üzülüyorum neden böyle diye.. malum herkesin bildiği üzere doktorumda çok kızıyo.. bende daha 5 hafta var en az 22 kilo aldımneyse ineyim de bi 3-5 km yürüyeyim bari napayım baska!
Benim de şekerim var dün de dedim sıef canım tatlı istiyo diye diyabetik ürünler yapan bi yere sipariş verdim un şeker yağ yok içinde o da gelmedi bak gelseydi de azıcık yeseydim kendime gelseydim valla mutsuzum yaa.. yiyemedikce alışverişe vurdum kendimi.. faturaları doktora mı göndersem acaba :)Canım bünye meselesi yapacak fazla bişey yok...ben oglumda 25 kilodan sonra son 1 ay falan tartılmadım artık aglıyordum tartıya çıkınca aşırı da yemiyordum hamurişi ve tatlilardan falan zaten tiksinmiştim hep sağliklı beslenme hep ölçülu...onda şeker de yoktu...ama alıyordum boşuna üzulme...nasılsa gidiyor...bunda da sadece şeker yüzunden bu kadar dertlendim asıldım yoksa önemli degil yani
Valla bir de hastayız gibi davranıyorlar beni deli ediyorlar, ellerine sağlık ama sen de sağlam yormuşsun kendini :) ankarada daha iki yılım dolmadı, bir de bu muhite taşınalı fazla olmadı pek bilmiyorum çevreyi.. neresi iyi neresi kötü onu da bilmiyorum, konu komşu muhabbetim de yok ki tavsiyede bulunsunlar.. neyse halledicem artık bir şekildeCanım gerçekten saçmalık derinin üstü deki kılla tüyle kasılma sancı erken doğum ne alaka biri erken doğum yapmış da heralde ağdayı bahane etmiş...dün gece 1 e kadar kışlıkları kaldırdım...bugün de bütün gün çizmeleri botları boyadım cilaladım içlerine gazete doldurup poşetledim sandalyenin tepesine çıktım vestiyerin üst boşluğa dizdim...baharlık yazlık ayakkabıları çıkardım...doğuruyom mu...yok...az önce de gene yürüdüm 4km geldim doğuruyom mu...yoooookkk...yani buluttan nem kapacaksak ohoooooo....
Ben de evlenmeden önce lazere gidiyordum mis gibiydi, evlendim geldim hamile kalıcam kalıyorum derken baya kendime bakamadım, iyi bir yer bulursan bana da tavsiye et canım, ben de gideyim vallaGelmişsin 37 haftaya zaten neyden korkuyorlarmış bende temiz biryer arıyordum birde yapıyormusunuz diye sormamız lazım şimdi zaten canıma tak etti sağ Salim doğsun 4-5 aya hemen lazere başlayacağım bu güne kadar niye durduysam
Sorma canım bir ara onu da düşündüm sorayım da oraya gideyim halimden anlarlar dedim :) yarın Çayyolu tarafına gideyim orda hallederim sanırım.. Kız annem yapsa dilinden kurtulamam benimki böyle değildi pamuk gibiydi falan der şimdiEvBoregi annene güldüm demek gözlüğüyle bakıp ben yolarım diyo dikkat et hepten koparmasın kukunu.. Uzaksın yakın olsan bizim dükkana gel diyecem ama ...ben sana yaptıttirirdım...
İnşallah canım iyi bir yer bulursam haber veririm tabiBen de evlenmeden önce lazere gidiyordum mis gibiydi, evlendim geldim hamile kalıcam kalıyorum derken baya kendime bakamadım, iyi bir yer bulursan bana da tavsiye et canım, ben de gideyim valla
33de 2400dü canım artik yarın kontrol var bakcaz ne kadar olmusKacinci haftada kac kilo bebegin
Canım gözünaydın miniğin nekadar güçlü maşallah. Ne badireler atlattı öyle darısı emmesine inşallah. Bunları başaran emmeyi hayli hayli inşallahKızlar Kızlar selamlar. Eloşum ve ben daha iyiyiz. Cok sükür toparlanıyoruz. Emme refleksini ve kilo alımını bekliyoruz. Bugun biraz biberonla beslemişler ama cok güclü değilmiş cenesi. Zamanla oda olacak insallah. Rabbim nerde şifa bekleyen insan varsa şifa versin. Dualarınız ve sordugunuz icin tesekkür ederimayrıca kızlar kiloları hic takmayın 15 günde hicbir sey yapmadan 6 kilo verdim. Üstelik 72.5 ile hamile kalıp 74 ile doguma girmiştim. Catlaklara diyecek lafım yok Spinal sezeryan oldum. Dogumla ilgili merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz seve seve yardımcı olurum
Evet canım atamıyormuş öyle bişey okudum ben de düzenli vermek nasılmolur. Ama dediğin gibi çay da içiyoruz sonuçta hergünCanım kafein var bebek kafeini vücudundan atamiyormus ama küçük bir fincan ve az kafein içeriyor. Ben 3-4 günde haftada bir iki içiyorum sonuçta günde 4-5 bardak çay icince de meyve suyunda da cikolatada kafein var dengelemek lazım cokta takilmiyorm ben bebek de iyi şükür
Ay hadi hayırlı hberlerle gel kaçta ramdevun canım. Benim de var randevum yarın. Bebim bıdık dönüp duruyor güya son haftalar dönmez diyorlar. Külliyen yalanYarın randevum var kızlar bizim tontik yüzünü gösterecek mi bakalım.
En önemlisi doğum pozisyonunda mı yoksa ters dönmüş mu meraktan ölcem artik yarın büyük gün
Allah nasip edecek inşallahİnsallah kuzum insallah. Artık sarılmak koklamak istiyorum kızımı
Değil mi odaha beter ama napalım insanız çekiyor arada canımız öyle şeyler. Ben de bugün günler geçti belki bir ay oldu aburcubur yedim.Canim hurmaya bnde baslayacaktim haberleri duydunuzmu hic ne dusunuyosunuz yarasa vs diye
Bende serbetten tirsiyorum gelen giden dokcek haliya koltuga cay verek icsinler diorum:)
Ya evet o hurclardan yarina kalir ins gidip alicam bnde
Dikkat et canim kendine gecmis olsun
Eyvah turk kahvesi bunu yapiyorsa neskafe neler yapiyordur buara cok canim cekiyor
Canım inşllah durur kasılmaların sancın kaç çıkıyor. Sağlıklıca yarın çık hastaneden inşallahKızlar bende hastanedeyim kasılmalarım vardı ciğer geliştirici vurdular serum taktılar bu gece burdayım dualarınızı bekliyorum
İnş halledersin canım..sonlara doğru iyice şekil değiştiriyorlar..o yapamıyoruz diyenlerde yapmak istemediklerinden..malum şişiyoruz ya hanımlar zorlanıyor...ben hamilelik öncesinde de kıyamıyordum hamilelere daha çok ihtiyaçları var sonuçta..daha özen gösterilmesi lazımSorma canım bir ara onu da düşündüm sorayım da oraya gideyim halimden anlarlar dedim :) yarın Çayyolu tarafına gideyim orda hallederim sanırım.. Kız annem yapsa dilinden kurtulamam benimki böyle değildi pamuk gibiydi falan der şimdizira kukumu ben bile tanımıyorum şu anda.. tuhaf tuhaf hallere girmiş
Canim yarin kursada git belki dusuncen degisir .doktorun ne istedgine bagli bildgim kadariylaKuzlar kontrolden geliyorum 32+0dayız bugun her sey yolundaymış 1950 gram ve yanlis hatirlamiyorsam 42 cm.
Bugun itibariyle resmi dogum iznim basladi gerci ben hafta basindan beri taporluyum zaten
Dogumdan bahsettik normal dogum yolunda ilerliyoruz dedi Hatta ben sezaryen mi normal dogum mu deyince Sezaryen de nerden cikti dedi
Kizlar ama ben normal doğumdan korkuyorum ya Kendi istegimle ameliyat olsam olmaz mı acaba?
Yarin da toplum sağlığı merkezine hamilelik kursuna gideceğim
Benim ilk oyleydi canim :)Ay bir de kızlar normal doğumda epidural anestezi alanlar var okadar rahat doğuruyorlar ki. Keşke sezeryanlı olmasam kesin epidural normal isterdim.
Son nst ye inan canim .normal zamani alirmi Allah bilir de sen icini rahat tut canim stres yapmaKızlar merhaba. Morale ihtiyacım var. Bugün doktora gittim kontrol için. Ultrasonda herşey normal çıktı hatta 1 hafta öndeyiz. 2.700 gr ve 45 cm çıktı sonuçlar. Kafası sağ kasığımda görünüyor. Eğer 2-3 hafta sonra da orada olırsa sezeryan planlarız dedi. Ben arada sancılanıyorum dediğim için NST’ye gir bi bakalım dedi. NST sonucunu gördüğünde yüzü değişti. Biraz taşikarsik gördüm dedi. Değerler 175-190 arasıydı genelde. Tekrar NST istiyorum dedi, bu sefer acile yönlendirdi. Daha yeni bir cihazdı bu sefer. 45 dakika bağlı kaldım. Arada 180’i falan gördük ama genelde değerler 150-165 arasıydı bu sefer. Bu sonucu görünce tmm sorun yok dedi. İlk NST’de bebek yorgun olabilir dedi. Aradaki yükselmeler normal dedi.
Şimdi 2 şey var kafamda; NST sonuçlarının farklı çıkması normal mi? Hangisine inanacagımı bilemedim. Bir de bu haftadan sonra normal doğum pozisyonu alır mı acaba? Sezeryanı asla istemiyorum
Gözün aydın canım bnm iyice toparlasada evinize çıksanız hemen bol bol koklasan Elanı :)Kızlar Kızlar selamlar. Eloşum ve ben daha iyiyiz. Cok sükür toparlanıyoruz. Emme refleksini ve kilo alımını bekliyoruz. Bugun biraz biberonla beslemişler ama cok güclü değilmiş cenesi. Zamanla oda olacak insallah. Rabbim nerde şifa bekleyen insan varsa şifa versin. Dualarınız ve sordugunuz icin tesekkür ederimayrıca kızlar kiloları hic takmayın 15 günde hicbir sey yapmadan 6 kilo verdim. Üstelik 72.5 ile hamile kalıp 74 ile doguma girmiştim. Catlaklara diyecek lafım yok Spinal sezeryan oldum. Dogumla ilgili merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz seve seve yardımcı olurum
Randevum 13.30da canım insallah sen de hayırlı haberlerle gelCanım gözünaydın miniğin nekadar güçlü maşallah. Ne badireler atlattı öyle darısı emmesine inşallah. Bunları başaran emmeyi hayli hayli inşallah
Evet canım atamıyormuş öyle bişey okudum ben de düzenli vermek nasılmolur. Ama dediğin gibi çay da içiyoruz sonuçta hergün
Ay hadi hayırlı hberlerle gel kaçta ramdevun canım. Benim de var randevum yarın. Bebim bıdık dönüp duruyor güya son haftalar dönmez diyorlar. Külliyen yalan
Allah nasip edecek inşallah
Değil mi odaha beter ama napalım insanız çekiyor arada canımız öyle şeyler. Ben de bugün günler geçti belki bir ay oldu aburcubur yedim.
Canım inşllah durur kasılmaların sancın kaç çıkıyor. Sağlıklıca yarın çık hastaneden inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?