- Konu Sahibi kardelen384
-
- #44.341
Çoğu zaman bende karıştırıyorum.nst anında olmuştu benim..kafası ve popişini çıkarmıştı..ama tüm karnım gergindi..o ara hemşireye kafasını poposunu nasıl itiyor dedim..bunlar kasılma demişti..ama tüm karnım demir gibiydi..ben onları bebiş sanıyordum..değilmis
CAnım kitle alınıyorken süt kanallarının zarar görüp görmediğine göre değişir bunu anlamının tek yolu doğurup beklemek. Bu arada lesitini özellikle sık Mastit olanlar için veriyorlarmış yurtdışında özellikle. Mastitin bu gebeliğinde de tekrarlarsa hemen başla lesitin kullanmayaAynı şeyleri yaşamışız normal Doğum gibi bastıra bastıra zor çıkardılar bebeği sol göğüsümün altına sıkışmıştı zaten kafa dönmesinin imkanı da yoktu normalde 15 dk bebek veriliyor sezaryen da bende 25 dk falan sürdü dr bebeğin çıkması
sofiarya canım bende kızımı üstten kestikten 1 yıl sonra göğüsten kitle aldırdım şuan süt kanalları tıkanmışmıdır ameliyattan dolayı diye çok düşünüyorum normalde Doğumdan önce kontrole gitmem lazım ama sürekli erteliyorum emzirdiğim dönemde sürekli mastit olurdum tekrar emzirebilmeyi çok istiyorum inşallah rabbim nasip eder ekran resmî aldım ilacın ismi dursun belki lazım olur sana da çok çok geçmiş olsun kuzuya bol bol kilo olsun inşallah sütün
Biz kontrolden geldik arkadaşlarGeçen hafta hareketsiz diye iple çekiyordum bugünü. Çok şükür bir sıkıntı yok 2600 gr olmuşuz. Normal dedi doktor. Kan ilacı hariç bütün ilaçları bıraktırdı son ay diye boool bol yürüyüş yap ya da evde bi pilates topu üzerinde oturup yavaş yavaş zıpla dedi. Normal doğumu kolaylaştırdığını söyledi. Ama doğum anı gelmeden kesin birşey söyleyemeyiz dedi. Dün 4000 gr normal doğum yaptırdım ama 2. çocugu olduğu için kolay oldu, ilk olsa yapamazdı dedi. Tamamen kişiye göre değişen bir durum. Yani son dakikaya kadar hiç birşey belli değil
Yok canim ben cikmiyorum cok tembellestim ancak eve yetebiliyorumKızlar hergün dışarı çıkıyor musunuz. Ay valla bunaldım evde. Ama çok fena adet sancım var ve belim çok ağrıyor. Yani kesin nst ye girsem sancı Çıkar. Evde oturayım dursun diyorum. Ama okadar sıkıldım ki gelirse de gelsin napayım diyorum.
Yok canim bak grupta seninki gibi bikac arkadas daha var stres yapma .Kızlar bir bende mi ağrı sızı yok yaa ne sancı, ne kasılma, ne adet ağrısı, hiç birşey yok yalancı sancıda yaşamadım hiç sertleşmede hiç yaşamadım. Bugün sabah sağlık ocağına yürüyerek gittim birde market market gezdim sancım olsun birşeyler olsun diye ama tık yok. Halbuki geçen hafta kanala girmeye başlamış dedi doktorum. Acaba ben mi hissetmiyorum ki acı eşiğim yüksek biraz benim. Safra ameliyatında bile sadece karnımı tutup azcık terlemiştim doktorum şuan duvarları tırmalıyor olman lazım demişti. Yoksa benim oğluşun geleceğimi yok acaba
Canım ciğer gelişimi baskılanabiliyor derken neyi kastetti anlayamadım bende 34.haftamda vurdurmuştum ama doğum yapmadım kafam karıştıkızlar herkese selamlar, @EvBoregi, @BenekliKelebek ve @Beyazkediiiiii ye hayırlı doğumlar. @Assos sen de doğum yapmışsın çok sevindim, inşallah hepinizin bebekleri sağlıklıdır.
benimde bugün doktor kontrolü vardı doktor plasentada yaşlanma var dedi. bunun dışında bir de ciğer geliştirici iğne vurulan anneler ben 30. haftamda vurulmuştum. doktor erken dönem bu iğneyi vurulan anneler hemen doğum yapmazsa bebekte ciğer gelişimi baskılanabiliyor, doğumdan birgün önce bir doz daha vurulmalısın dedi, sizin de aklınızda olsun doktorlarınıza danışın.
bebeğimin kilosu geçen hafta ile aynı çıktı ben de doktora sormayı unuttum telaştan, ölçümler son haftada şaşabilir dedi. oysa geçen hafta iki hafta ilerde çıkınca epey canımız sıkılmıştı. malum şeker hastasıyım. bende son durumlar böyle. herkese sağlıklı bir hafta sonu diliyorum
Ay benim lohusa serbeti de hazir bunlara ek.doğum çantam, rezene çayım,ağdam hepsi tamam..bi hoşaf yapacağım karışık..kayısı,dut,üzüm... bide güzelce fönümü fln çektirip gidecemtabi bu son kısım kısmet olursa..sonra kızım demesin ay annem ne paspal diye
Benim 32. Hafta kontrolümde 1840 demişti 35 de 2430 gr olarak doğurdum aşağı yukarı tutan bir hesap oluyor bakınca 3 haftada 500/600 gr almış gibi normal yani@Haydarinna @Mustu 34sofiarya @Assos @Telasli_Anne @EvBoregi Doğum yapan arkadaşlardan bir yorum istiyorum...bebekleriniz ölçülen ağırlıkla aynı mı doğdu? Farklıysa ne kadar fark var? Mesela doktor 3500 gr doğar dedi 3250gr doğdu şeklinde birer cümle alabilir miyiz...
Anestezi çeşidi spinal ya da epiduralse kahve gerekir genel anestezi için gerekli değil. Burda kahveden kasıt kafein aslında,Türk kahvesinde kafein varsa olur tabi ki de ona bir bakmak lazım ben bilemedim var mı yok mu :)Kızlar sezeryan sonrası anesteziyi kolay atmak için nescafe için deniliyorya. Türk kahveside işe yarar mı ki nescafeyi ağzıma süremiyorum ben
Sende bebeginde sağlıkla çıkarsınız inşallah. Güzel haberlerini bekliyoruz dualarımız seninle
Allah kolaylık versin canım yardımcın olsun
Çok şükür iyiyim canım. Sende hayırlısıyla doğumu yaparsın inşallah canm
Maşallah ne yedin o kadar tam kuzu olmuş :))sağlıkla al inşallah kucağına
Allah hayırlı evlat etsin hayırlı uzun ömür versin inşallah
Canım bende ilk çocukta şeker yüklemesi yaptırdım çıkmadı son ay suyu yükseldi kızında 4 kiloya yakındı perinatolog iri bebekler çişide çok yapıyor su ondan yükselmiş olabilir demişti bu hamileliğim de yükleme yaptırmadım açlık tokluk yapıldı sorun görünmüyordu mu şuan yine suyu fazla çok fazla sebebi olabilir diyor dr tek neden şeker değil ki
Gözün aydın sağlıcakla kucağına al inşallah
Hayırlı haberlerle gel inşallah. Allah yardımcın Olsun
Maşallah canım gözünaydın
Kızlar çok tatlısınız
canım hayırlı olsun inşallah tontik kuzular bizi yatırcak bıçak altına napalım, inşallah ağrısız acısız geçiririz
oh çok şükür canım, Allah sağlıklı bi şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah güzel haberler ver bize
canım valla normal hamilelikten önce ne yiyorsam onu yedim ve 12 kilo aldım çok da almadım. ama bebe beni sömürmüş. genetik muhtemelen çünkü ben çok şişmandım küçükken öyle de doğdum annemi yırtıp çıkmışım işte acısı şimdi çıkıyo ilahi adalet
Nihayet verdiler mi sonunda ..hele şükür cnm ya..sağlıcakla gelsin kuzucuk
Günün belli olmuş cnm hayırlısıyla kucağına al inşallah....senin kuzu kandırıkçı çıktı..
Sağlıcakla kucağına al inşallah canım
Saglikla kucagina al insallah canim
Kızlar hepinize çok teşekkür ederim , hayırlısıyla oğlumla buluşalım deneyimlerimi yazarım buraya . Kendinize iyi bakınKizlar hepinize hayirli olsun .insallah sorunsuz atlatirsiniz .Saglikla kucaklarsiniz
Ayy canım yaa ben soinali seçtim doğum olacağı gün değiştirebilirmiyim acaba epiduralle??benim ilk doğumda rahim toparlanmadı ama kum torbası koymamışlardı şimdiki drum koyduruyormuş sanırımSezaryende spinalle epidurali kombine yapıyorlar zaten ya da sadece spinal yapıyorlar. Epiduralle kombine olursa belinde katater takılı kalıyor ameliyat sonrası ağrı kontrolü için oradan ağrı kesici alabiliyorsun. Benim ağrı eşiğin yüksek sıkıntı olmaz diye epidural kateter istememiştim ama ameliyat sonrası süpriz yaşadığım ölümcül ağrıları düşününce keşke kombine yaptırsaymışım dedim. Bence ilk doğumsa gerek yok ama ikinci falansa kombine yaptır risk alma ağrı çekme boşunakum torbası koymadılar ilkinde de koymamışlardı. Can yaktığını bir çok kişiden duydum yalnız. Onu rahmin durumuna göre koyup koymamaya karar veriyorlar sanırım çabuk toparlanmıyorsa eğer
Tüm karnın taş gibi sert olduğunda kasılma oluyor canım.tek bir yer sertse bebek.2 elini karnına koyup hissedebilirsin.Kasılmalarla bebeğin hareketlerini ayırt edemiyorum. Karnımın farklı yerlerinde yumru oluşuyor ve biraz rahatsız edici his veriyor. Ben bunubebeğin eli , dirseği ya da ayağı zannediyordum.ama bugün okuduğum yazılar kafamı karıştırdı. Yarın doktoruma soracağım ama doktordan önce beni aydınlatırsanız da sevinirim kızlar
Özellikle nescafe diyorlar canım.anesteziyi atmayı sağlayan kafein.herhalde onun kafein oranı daha yüksek diye onu öneriyorlar.ama hiç içmemektense Türk kahvesi içebilirsin benceKızlar sezeryan sonrası anesteziyi kolay atmak için nescafe için deniliyorya. Türk kahveside işe yarar mı ki nescafeyi ağzıma süremiyorum ben
Oh yaa ne güzel darısı başıma. Yardımcı kadın bulamadımtemizliğim yapıldı bugün, üstümden koca bir yüktü kalktı.artık ne zaman isterse gelebilir bebişim
doğum çantam, rezene çayım,ağdam hepsi tamam..bi hoşaf yapacağım karışık..kayısı,dut,üzüm... bide güzelce fönümü fln çektirip gidecemtabi bu son kısım kısmet olursa..sonra kızım demesin ay annem ne paspal diye
Yaaa nasıl özendim. Ben hiç hazır değilim ama yaaa. Taşınıcaz diye çocuğa dolap almadım. Bi sürü eşyası ortada. Temizlik zaten hak getire. Ay dua edin kızlar ben de bir an önce toparlanayım.Ben de canım bugün kayısı elma kurusu falan aldım diğer herşey hazır bi saçları halledip gidicem
Yaa ne çok bu konuda sıkıntı yaşayan oldu. İyi yapmışsın ama Can'ım. Onun da korkup iade yapması şaşırtıcı :)Ay şimdi hatırladım..kapı süsü yaptırmıştım..kadin iğrenç yapmış..para iadesi istedim..yollayamazmıs hanım.veremezmiş.anca yenisini yapabilirmiş.ben diyince farketmiş..gözü nerdeydiyse.şimdiki yaptığı neyse yeni yaptığı nasıl olacak.bi çektirdim kadına mecbur paramı ödemek zorundasınız dedim.bide tedbir amaçlı whatsapptan yazmıştım. Bisey olursa delil olarak..ben kızınca korktu tmm.diyip kapattı. Yarın yatırıyorsun dedim..anında ertesi gün para geçti elime..neyse şimdi yeni bir yere yaptırıyorum...yokkk yokk vazgeçtim kapı süsümüz gelmeden doğurmamam lazım
Evet Nescafe birebir öyle bir baş ağrısı yaşadım ki sadece Nescafe geçirdi ama 3/1 arada olanlar değil.kesinlikle sek olanlar ise yarıyorÖzellikle nescafe diyorlar canım.anesteziyi atmayı sağlayan kafein.herhalde onun kafein oranı daha yüksek diye onu öneriyorlar.ama hiç içmemektense Türk kahvesi içebilirsin bence
Kiiiiz doğuruyon heeey :)))Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz. ..
62 yazan sancı degil mi?Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz. ..
Kız sen doğum öncesi taşınacak mısın yoksa .. benimde annem sagolsun bitti temizlik miss darısı başına tatlım.Oh yaa ne güzel darısı başıma. Yardımcı kadın bulamadımiş başa düştü. Az önce buzdolabını temizledim. Yarın da mutfak dolapları. Pazartesi eşim camları perdeleri halledecek. Geri kalan da annemin ellerinden öper. Bi buzdolabı bile o kadar yordu kiiii. İnş senin yazdığını yazabilirim bikaç gün şonra.
Yaaa nasıl özendim. Ben hiç hazır değilim ama yaaa. Taşınıcaz diye çocuğa dolap almadım. Bi sürü eşyası ortada. Temizlik zaten hak getire. Ay dua edin kızlar ben de bir an önce toparlanayım.
Yaa ne çok bu konuda sıkıntı yaşayan oldu. İyi yapmışsın ama Can'ım. Onun da korkup iade yapması şaşırtıcı :)
Şimdiki yer güvenilir mi? Benim yaptırdığım yeri söyleyebilirim. Gerçi istediğin model değildir ama. Güvenilir en azından.
Halledersin kuzum benim merak etme. Başla gerisi geliyor. Ben de dolap almadım. Kendi makyaj masamın 3 büyük cekmecesi var onları bosalttim oraya yerlestircem yarin. Yikadim posetlemistim toz olmasın diyeOh yaa ne güzel darısı başıma. Yardımcı kadın bulamadımiş başa düştü. Az önce buzdolabını temizledim. Yarın da mutfak dolapları. Pazartesi eşim camları perdeleri halledecek. Geri kalan da annemin ellerinden öper. Bi buzdolabı bile o kadar yordu kiiii. İnş senin yazdığını yazabilirim bikaç gün şonra.
Yaaa nasıl özendim. Ben hiç hazır değilim ama yaaa. Taşınıcaz diye çocuğa dolap almadım. Bi sürü eşyası ortada. Temizlik zaten hak getire. Ay dua edin kızlar ben de bir an önce toparlanayım.
Yaa ne çok bu konuda sıkıntı yaşayan oldu. İyi yapmışsın ama Can'ım. Onun da korkup iade yapması şaşırtıcı :)
Şimdiki yer güvenilir mi? Benim yaptırdığım yeri söyleyebilirim. Gerçi istediğin model değildir ama. Güvenilir en azından.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?