2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Günaydın canım nasılsın. Bulantıları n ne durumda. Ben dün biraz strese soktum kendimi bugün iiyim çok şükür.
İyiyim canım hayırdır neden stres oldun ki ? Sen öyle stres yapıp kendini üzecek biri değilsin toparlan zaten. Kusmalarım durdu bulantılarımın da şiddeti azaldı çok şükür inşallah tavan yapmaz yine . Onun dışında mens dönemim diye sanırım üç gündür kasık ağrısı çekiyordum maalesef. Sen ne durumdasın?

Son randevumda hafif kanaman var demişti önemsenecek bir durum değil demişti.ic camasirimda ben hiç görmedim. Onemli değil deyince Aradan 9 gün geçti durduk yere kafama taktım görmüyorum da ya içerde kanama devam ediyorsa diye.tedbir amaçlı bir de iğne vermişti ogun hemen yaptırdım ignemide. Kızlar saolsun rahatlattilar dün. Sevindim canım biraz olsun rahatlamana. Benimde bir hafta kadar oldu bulantim arada yine yokluyor ama hafif derecede

Can'ım dün eşim baktı benim de çok sancım vardı. 9. Haftaya giricem ben ve 9. Haftada ağrılar şiddetlenebilirmiş.
Senin Zaten 6. Hafta ağrılar normal bebiş yer açıyor kendine. Ama için rahat etsin doktora da bir git istersen

Canım hiç korkma kafanı da rahat tut benim kanamam görünüyordu baya iğnelerimi vurdurdum çok şükür toparlandım hiç endişe etme Allah'ın izniyle bebiş iyidir zaten. Sevindim bulantılarının seyrelmesine. Ne zaman kontrole gidiyorsun ? 23 ünde göründüm ben bir ay sonra dedi doktor ama bu tarama testleri falan var hangi haftamda gitmeliyim çok bilmiyorum araştırmadım da henüz

Bende merak ediyorum acaba ne zaman vajinal bakma bitecek diye her gittigimde vajinal muayene oluyorum
Ben bu hafta umutluyum :)
Bizim tüp bebek ondan mı acaba :)
Hani sürekli vajinal bakmaya alışıklar ya ondan mı acaba?
Gerçi sen hala tüp bebek doktoruna mı gidiyorsun bilmiyorum. Ben henüz dr değiştirmedim

Amaann laf ola beri gele hem dostum diyor hem hasetlik ediyor böyle insanlardan ne kadar uzaklık o kadar huzur canım
Kardeş kıskançlığı esasen bir iletişim çatışması olduğu için, en önemli nedenleri aile bireyleri arasındaki ilişkilerin sağlıksız veya tutarsız olmasında aranmalıdır; özellikle de anne babaların tutarsız tutumlarında:

– Anne babaların sık yaptıkları hatalardan bir tanesi kardeşler arasındaki ilişkilerde onlara rol vermektir. Büyük kardeşin "sen büyüksün" ifadesi ile küçüğe karşı sınırlanması, küçük olanın kollanması anlamına gelebilir. Aynı şekilde; küçük kardeşin de "sen küçüksün" ifadesi ile büyüğe karşı sınırlanması, büyük olanın kollanması anlamına gelebilir. Büyük kardeşi küçüğe sahip çıkmaya zorlamak, kardeşlerden birine, diğerini kışkırtabilecek ayrıcalıklar sunmak gibi hatalı tutumlar kardeşler arasında hınç duygusuna yol açabilir.

– Rekabetin olduğu ortamlarda, rekabeti körükleyen koşullar da akla gelmelidir. Anne babalar veya çocukların yakın çevresindeki başka bireyler, kardeşlerin birisine ait olumlu özellikleri; bilmeyerek veya bazen de olumsuz kardeşi terbiye etmek adına bilinçli olarak daha çok vurgularlar. Bu durumda bir kardeşin okul başarısı, sevimliliği, konuşkanlığı gibi özellikleri ön planda vurgulanırken, diğerinin zayıflıkları öne çıkar. Olumlu özellikleri öne çıkan kardeş, diğerinin öfkesini üzerine çeker.

– Anne babalar, bazen kendilerini kardeşlerin hepsine eşit davranmak zorunda hissederler. Aynı eşyalar veya oyuncaklar aynı anda bütün kardeşlere alınır veya birisi için alışveriş yapılırken diğeri de unutulmaz. Hatta aynı oda ve eşyalar paylaşılır. Kardeşler arasında kıskançlık olmasın diye takınılan bu tutum, tam tersine rekabeti daha da körükleyebilir. Bir an gelir; anne baba herhangi bir durumda eşit davranamayabilirler (gerekmeyebilir) ve eşitliğe alışmış kardeşlerin "aşık atmalarına" tanık olabilirler. Anne babalar bilmeliler ki, yaşları yakın, hatta ikiz bile olsalar; her bir çocuğun duygusal özellikleri, kişilik özellikleri, davranış örüntüleri farklıdır.

– Anne babalar, kardeşler arasındaki gündelik, olağan tartışmalara dayanamazlar ve çocukları arasında uzlaştırıcı role soyunurlar. Haklı haksızı ayırmaya çalışabilirler, kendi sıkıntıları nedeniyle çocuklarının tartışmalarına aşırı tepki verebilirler. Böylece; kendi haline bırakılsa kolayca sonlanabilecek bir kardeş tartışması, anne babanın hakemlik yapmaya çalışması yüzünden, kardeşlerden birinin haksız duruma düşmesine ve diğerine öfke duymasına yol açabilir.

– Kardeşlerden birisinin; hastalık tedavisi, sınav hazırlığı vs gibi herhangi bir nedenle ev içinde ayrıcalıklı konuma gelmesi, diğer kardeşte yalnız kalma ve ihmal edilme duygusu uyandırabilir, bu da kardeşler arasındaki ilişkiyi bozabilir

– Çocuğun, annesi ile duygusal bağının çok güçlü olduğu ilk yaşlarda yeni kardeş doğumu; küçük çocukta, annesinden mahrum kalma duygusu uyandıracaktır. Böyle bir durumda, eve gelen bebeğe zarar verici davranışlar sergileyebilir. Anneye daha çok sarılma, yemeğini anneye yedirme, üzerini annesine giydirme gibi bebeksi davranışlar gözlenebilir.

– Annesine aşırı bağımlı büyüyen, zihinsel, bedensel ve duygusal zayıflıkları olan çocuklar kardeşleri ile rekabete girmeye daha yatkındırlar.

İnşallah canım Allah'a emanet. 20 sinde gitmiştim 3 hafta sonra dedi.12 sinde randevum. Tarama testleri 12. Haftada yapılıyor diye biliyorum. Eltim ve kuzenim öyle oldu.

Ben bu hafta umutluyum :)
Bizim tüp bebek ondan mı acaba :)
Hani sürekli vajinal bakmaya alışıklar ya ondan mı acaba?
Gerçi sen hala tüp bebek doktoruna mı gidiyorsun bilmiyorum. Ben henüz dr değiştirmedim
Evet bende degistirmedim ama değiştirmeyi düşünüyorum çünkü git gel zor oluyor bulunduğum yerden Bursa'ya gidiyorum iki saat yol. Zor geliyor açıkçası eşim hep izin almak zorunda kalıyor.

Evet bende degistirmedim ama değiştirmeyi düşünüyorum çünkü git gel zor oluyor bulunduğum yerden Bursa'ya gidiyorum iki saat yol. Zor geliyor açıkçası eşim hep izin almak zorunda kalıyor.
Benim doktorum bir süre sonra zaten takibi bırakıyor. Doğum yaptırmıyor. Ben de onu bekliyorum. Zaten gidecek iyi bir doktor da bulamadım henüz. Sizin de öyle olabilir belki. Genelde tüp bebek doktorları kadın Doğuma sevk ediyor belli bir haftadan sonra

Yazılar çok güzel tatlım aynen birkaç gündür paylaşımlarima tatsız yorumlar yazıyo zaten işe git çınarın hızına yetis ve hamilelikte yorgunluk filan bı de böyle insanlar çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…