- 27 Aralık 2015
- 2.277
- 2.445
- 83
- 38
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #51.241
Saglikla buyut evladini canim ne guzel yazmissin .kızlar merhabalar, ben geçen çarşamba doğum yaptım ama buraya girme fırsatım olmadı. hemen size yaşadıklarımı anlatayım. biliyorsunuz hamileliğin sonlarına doğru tansiyon hafiften oynamaya başlayınca doktorum beklemek istememişti. öncelikle epidural+spinal kombin oldum, böylelikle hastanede kaldığım süre boyunca ağrım olduğunda belime takılan kataterden ağrı kesici verildi. doğum sırasında biraz korku ve panik vardı açıkçası. anestezi doktoru beni rahatlatmak için sürekli konuşuyordu. diğer tarafta doktorlar arada benim de katıldığım bir sohbetteydi. inanın bebeği çıkarmaları beş dk sürmedi, viyak viyak ağlamaya başladı kızım, ebe onu yan tarafa götürüp silmeye başladı ve yanıma getirdi. ne hissedeceğimi bilemedim. heyecan, şaşkınlık, ama en çok şaşkınlıktı galiba. bu arada hemşireye rica etmiştim telefonumu verip, o sürekli foto çekti, bir sürü doğum fotosu oldu. bebeğin çıkması beş-on dk sürdüyse beni dikmeleri de bi on beş dk kadar sürdü. zaten benden bi 15-20 dk önce odaya indirildi bebek. inanın korkacak, panik yapacak kadar sürmedi ameliyat. genel anestezidense kesinlikle o ana şahitlik etmenizi tavsiye ederim. sonrasında odaya indim hemen hasta bezi istediler, ben de depend külot var dedim onu giymen zor olur dedi hemşire ve hasta bezi aldırdı. iki adet hasta bezi kullandım sonrasında dependi giydim ama ona da gerek yokmuş çünkü sezaryen sonrası kanama çok az oluyormuş. rahatlıkla normal boy orkidle idare edilirmiş. bunun dışında ameliyat sonrası deli gibi üşüdüm, ayağımda çorap üstümde gecelik(gecelik pijamadan çok daha rahat giyiliyor, alttan kontrol de rahat oluyor tavsiye ederim) onun üstüne polar sabahlık ve yorgan örttüm yine de üşüyordum. üşüme bir iki saat kadar sürdü. altı saat su dahil hiçbirşey yiyip içemedim. altı saat sonunda zor da olsa kalkıp kısa bir yürüyüş yaptım. ancak ben sanırım yeterince yürümedim ki ertesi gün bi türlü gaz çıkaramadım ve lavman yapıldı. bir de tavsiyem her ihtimale karşı biberon ve mama ile gidin hastaneye, ben almadığıma pişman oldum. yine sorularınız olursa cevaplarım
anladığım kadarıyla bir çok arkadaş doğurmuş, onlara da hayırlı uğurlu olsun diyorum. hepimize güzel sağlıklı mutlu bir annelik diliyorum
Ay insallah canım ya hemsireler gece filan cok önemli ya suratsız olurlarsa insanda moral filan kalmıyo hele emzirme hemsiresi en mühimi söylediler foto cekimini ben baska birinide tutmustum fotoğraf icin onlarda ceker iyi olur cok sevindim memnun olmanaCanım hastane çok iyiydi inşallah sende benim denk geldiğim ebe ve hemşirelere denk gelirsin allah onlardan razı olsun. Hele doğumdaki ebe terime kadar sildi. Hadi kızım diye diye hep destekti. Ve hep kontrole geldiler hiç boş bırakmadılar. Ertesi gün hediye fotoğraf çekimi ve ikramları da var aklında olsun.
Canim bi arkadasimin oyle olmustu insallah onun gibi sorunsuz atlatirsin
Nekadar anlayissizlar yaa senin sikintin sana yetiyor aslinda .
Zamanla duzelir hersey canim bende cok cektim simdi en azindan esimle iyiyim.
Artik goruyor diyeyim.
Okadar iyi anliyorumki seni Allah yardimcin olsun canim guzel haberlerle gel
bu mesaja ithafen kızım çıkıp mayısta gelmez inşallah
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün.
hayırlı uğurlu olsun canım,Allah analı babalı büyütsün inşallah
Tebrikler canım Allah uzun sağlıklı bir ömür versin kuzuna
L lamezi gözun aydin canim Allah anali babali büyutsun..
kizlar benim dogumda da annemle kayinvalidem olacak ama annem 3 gun kalip gidecek sonra tekrar gelecek..benim kayinvalidem de cok bilmis her seye karisan bi tip..ögretmen emeklisi..vala canımı cok sıkarsa lafımı esirgemicem..ne de olsa baska sehirde yasiyor gelip cocuguma bakacak biri de degil..lohusaligimi zehir ettirmicem kararliyim
Nazara geliyor demek ki Can'ım kuzucuk. Oyy yerim onu yaa. İnş geçer Can'ım.
Yaaa çok çok sinir oldum şuan. @Hunilimom birine demişti bi gün cinnet geçir kov hepsini diye.
Öyle yap diyesim var. Çok üzüldüm annene de. Çok şükür benim kayınvalide umursamaz. İyi ki de öyle biri. Annem yanımda sadece.
Hayırlı haberlerle gel inş Can'ım.
Deme deme nolur ? Allah korusun ne sıkıntılar çektik biz bugünlere gelmek için.
Can'ımmmmm çok sevindim. Geriden gelerek okuyorum. Hikayeni yazmadıysan en kısa zamanda bekliyoruz :))
Cok teşekkürler kızlar iyiz biz bazen solunumunda problem oluyo ama yanımda kuvezlik diil sukurİnşallah.ozur diledi kaç kez ama annem gitti bir kere yakın yerde değilki hemen geri gelsin. Allah diyorum sadece
aamiiiin hemencecik geçsin hemde
Eşim 9 ay pamuklara sardı resmen. Normal dede çok ilgilidir. Ama nasıl bu hale geldi bilmiyorum
okumazmiyim okudum sabrına hayran kalmıştım hatta ama şu an ne yaşadıklarını çok daha iyi anlıyorum.
Gözün aydın olsun canımCok teşekkürler kızlar iyiz biz bazen solunumunda problem oluyo ama yanımda kuvezlik diil sukur
Ay ins. Bi an once gecer ya cok zorInsallah canim haftaya guzel haberler aliriz ins
Gecmedi benimki ama eskisi gb cok degil arada agriyor.
Yok canim o cati muayenesi dr gore fark ediyor birde ebeler de var isin icinde tabi
Niyeyse hic inandirici gelmedi doktorunun dedikleri bende bir ayim var saniyordum
Canım hayırlı sağlıkla kucakla inşallah. 12 yılın sonunda çok güzel günler geçirin güzel kızınla. Biz de seni seviyoruzYa bu gecsinde başka bişey düşünemiyorum üç haftadır mahvoldum.Ben ben değilim resmen.bu arada kızlar bende yarın doğuma gidiyorum.hepinize herşey için çok teşekkürler.lutfen bana da dua edin.12 sene sonra saglikla kavusayim kızıma.hepinizi seviyorum.
Ya ben de gebelik şekeri yuzünden çok korktum biliyorsun 2-3 defa şekerini ölçtüler normal dediler cmt çıktık biz pazar başladıysa da doktor görmedi yani...gerçi ilk 2 gün falan azıcık bi mama verdim ben de aç kalmasın nolur nolmaz diye ama bugün göğüslerim falan epey dolmuş artık vermek istemiyorum...çrş kulak testine gidicez heralde bakar söyler doktor...acıkınca ortalığı yıkıyor çok baygın yatan bi hali yok ama...bilemedim şimdiCuma yaptım canım ben de 10.22 de. Nerdeyse aynı saatlerde gelmiş bebişler. Sana da çok hayırlı olsun Rabbim analı babalı büyütsün inşallah, gözünaydın.
Biz pazar günü öğrendik sarılığı var mama takviyesi yapabilirsin dedi çocuk doktoru. Günden 2 3 kez ver dedi. Şimdi evde se sarılığı devam ediyor. Rengi sarı işte özellikle gözdeki beyaz kısımdan anlayabilirsin. 7 Güne kdar normal bir durummuş zaten. Benim bebiş tombiş doğdu çabuk düşüyormuş kan şekeri öyle olunca
Bizede söyledi canım bizde başlayacağız sağlık ocağı veriyormuş ama bizim dr onda paraben var dedi kendisi bir damla yazdı onu aldıkKızlar anne sutunde D vitamini olmadığı için doktor 10 gunlukten sonra D vitamini damlası kullanmaya baslayin dedi ama yazmayı unuttu. Size dediler mi öyle birşey? Kullanan var mı? 12 günlük oldu bizimki ama ne yapsam bilemedim
Canım doğum yapmışsın kaçırmışım gözünaydın Allahım analı babalı büyütsün
Çok güzelmiş maşallah Allahım analı babalı büytsün inşallah
Evet canım biz 5 6 günlükken aile hekimi ebe vermişti.
Hangi damlayi verdi kızlar doktorunuz? Bizimki veriyorum dedi ama vermeyi unuttu yaBizede söyledi canım bizde başlayacağız sağlık ocağı veriyormuş ama bizim dr onda paraben var dedi kendisi bir damla yazdı onu aldık
Ebe devit3 vermişti canım. Onun çeşitleri de var carlson muydu neydi pahalıydı katıksız mış o. Ben devit 3 veriyordum. Buna da yarın verirler herhaldeHangi damlayi verdi kızlar doktorunuz? Bizimki veriyorum dedi ama vermeyi unuttu ya
15. Günden sonra günde 3 damla dediler bize deKızlar anne sutunde D vitamini olmadığı için doktor 10 gunlukten sonra D vitamini damlası kullanmaya baslayin dedi ama yazmayı unuttu. Size dediler mi öyle birşey? Kullanan var mı? 12 günlük oldu bizimki ama ne yapsam bilemedim
Hayırlı olsun cnm Allah bağışlasın evladını maşallah. Sürekli emzirmeye çalış göğüslerin nasıl sert mi yumuşak mı. O emdikce gelir süt göğüs ucun çıkar böyle böyle. Yenisiniz daha iki üç güne gelirKizlar bugun dogum yaptim. Epidural+spinal. Degisik bi dogum hikayem var spinalin tutmamasi gibi detayli yazacagim. Kisa sureligine girdim. Kizlar bebegim emmiyor. Sut gelmiyor. Gogus ucum yok. Aventin ucuyla deniyorum onu tutup cekiyor. Ama oyle dolu dolu sut gelmeyince itiyor. Biberonla mama verildi mecbur kan sekeri düşmesin diye. Nolur akil verin
Coledan verdi canım günde 1 damlaymışHangi damlayi verdi kızlar doktorunuz? Bizimki veriyorum dedi ama vermeyi unuttu ya
Gözün aydın canım sütünde gelir allahın izniyle göğüs uçlarını çıkaran bişey vardı adını unuttum kızlar yardımcı olurlar onu kullanabilirsin bide sağarken pompada uçları baya büyütüyorKizlar bugun dogum yaptim. Epidural+spinal. Degisik bi dogum hikayem var spinalin tutmamasi gibi detayli yazacagim. Kisa sureligine girdim. Kizlar bebegim emmiyor. Sut gelmiyor. Gogus ucum yok. Aventin ucuyla deniyorum onu tutup cekiyor. Ama oyle dolu dolu sut gelmeyince itiyor. Biberonla mama verildi mecbur kan sekeri düşmesin diye. Nolur akil verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?