- Konu Sahibi kardelen384
-
- #51.261
bizim doktorumuz da verdi aldık baslicam bugün kullanmaya cnm. Reçetesiz de alınıyor diye biliyorum devit 3 .Kızlar anne sutunde D vitamini olmadığı için doktor 10 gunlukten sonra D vitamini damlası kullanmaya baslayin dedi ama yazmayı unuttu. Size dediler mi öyle birşey? Kullanan var mı? 12 günlük oldu bizimki ama ne yapsam bilemedim
Tabi ki ilk ayağa kalkış en zoru canım...ama bir kere kalkmayı başardıysan sonrası daha kolay sık sık kalk yürü odanın içinde 3-5 adım bile olsa hem bir an önce gaz çıkarmak hem de ilaçların etkisini vücuttan atmak için...rezene papatya kaynatıp icebilirsin ya da Humana Kimyonlu Rezene çayı var ondan aldırıp içebilirsin...ilk 2-3 gün zor olsa da geçecek sabır...süt de kimsenin bir anda şarıl şarıl gelmez zaten mama verilse de sen emzirmeye devam bebek zaten emme refleksiyle doğdu boş memeyi emip sütü getirtecekSagun kizlar 12 saatte 100 gr kilo kaybetmis insallah toparlar. Bende daha toparlanamadim. Binayaklandim bidaha yatmadim diyenler ne sansli ya. Bende oyle olmak istiyorum. Sezeryan olanlar ilk ayaga kalkmak sizin icinde zormuydu. Cok agrim oldu benim
Ne güzel bir doğum hikayesi maşallah...15 günlük de olmuşsunuz canım bundan sonra daha güzel gunler başlıyor tadını çıkaracaksın neden depresyona giriyorsun ki37 haftayı tamamlamıştik. Artık ağrılar uykusuzluk tahammül edilemez hale gelmişti. Çok stresliydim nasıl dayancam nasıl dogurucam sağlıklı bı doğum olucak mi diye kafayı yemek uzereydim. Randevumuz vardı. Kasiklarim çok ağriyordu. Çok bski oluyordu artık aşağıda. Bebek kanala inmisti. Doktorum çati muayenesi yapalım o zaman dedi. Tamam dedim. Baktı. İki cm acikligim varmis. O haftasonu doğum yapmami beklediğini söyledi. Ama oğlum gelmedi. 38 e geldik. Akıntıyla birlikte kahverengi nişanım geldi. Gittim muayeneye. Bu arada sürekli yuruyom ve evde pilates topuyla squat yapıyorum hurma yiyorum. Açıklık 3 cm olmus. Bende sıkıntı stres hat safhada tabi. Neyse. Bir kaç gündür sabahlari pijamam ıslak uyaniyordum bı miktar. Bebek aşağı baskı yapip İdrarda kaçırdığım için ayırt edemiyordum suyummu idrar mi diye. Doktora gitmeye karar verdim .gittim 23 Nisan günü. Kendi doktorum yoktu. Başka bayan doktora muayene oldum. Kendi doktorumun eli çok hafifti. Bu doktor beni parçaladı resmen hırkami falan isirdim can acisindan. 4 cm aciklikvar dedi. Bugün de yarında gelebilirsin kendini takip et dedi. Yürüyerek eve geldim. Biraz uzandım kalktım duş aldım genital bölgeme ve belime sıcak su tuttum. Namazımı kildim duamı ettim tekrar uzandım belim ağrımaya başladı. Üç buçuğa geliyordu karnımın içinde looooook diye birşey oldu ve suyum boşalmaya başladı. Akıyor durmuyor. Hemen esime söyledim çik banyodan suyum geliyor diye. Aileme haber verdim. Hastane çantamızi aldık çıktık yola . Gittim yatisim yapıldı odaya geçtim ameliyat kıyafetini giydim kalan suyumu patlattılar. Foşurt diye. Sonra nst bagldilar. Belim çok ağrımaya başladı yatmak mumkun değildi. Sabrettim nst çıkartınca hemen kalktım. Serum takmışlardı. Onun askisiyla beraber odada yürümeye başladım. Sancı geldikçe Allah'ım yardim et diyodum. Çığlık atmadım. Ablam geldi bu arada. Sancı geldikçe bütün sevdiklerime dua ettim. Bir süre sonra güç geldi bana sancı geldikçe artık sesimi cikarmamaya başladım kendimi sıktım ve titreyerek geçirdim sadece. Saat yedi oldu. Beste başlamıştı sancılarım. Artık ikinma hissi ve büyük tuvaletimi yapma hissi geliyordu. Bu arada kendi sancılarım başlayınca acikligim 9 10 cm oldu. Tam açıklık ile doğumhaneye gitme vaktim geldi artık. Özel hastanede doğum yaptım. Annem giricekti ben doğum haneye girdim peşine annem geldi ama doğum başladığı için almadılar malesef ikinmami söylediler. Çok kuvvetli boğazım aciyana kdr ikindim. Bu sefer çok bağırıyodum. Kafasının çıktığını hissettim sonra bir daha ikindim omuzları çıktı. Ebe karnıma bastirdi çıkması için ve nefes alamıyorummmmmmm diye haykırdım.Üçüncü de tamamen çıktı oğlum. Kucağıma vermediler götürdüler hemen sadece sesini duyuyordum. Sapsikkkkkkk bir ağlıyor bir ağlıyor. Bende oglummm oglummm canım oğlum kurban olurum sesine kafalarında yım. Beni dikmeye başladı sayısını bilmiyorum ama bir iki tane dikiş ancak var. Oğlum bende önce odaya gitmişti bende gittim ilk annemle sarıldım öptüm. Oğlumu verdiler emzirmeye başladım. Muhteşem biseydi. Derler ya bütün ağrı sızı geçiyor diye aynen öyle. Hepsi unutuldu . Geldi geçti. Rabbime şükürler olsun . İstediğim gibi bir doğum yaptım. 15 günlük olduk. Şimdi nasıl buyutucem derdi başladı. Depresyona yakalandım malesef. Zorlanıyorum ama dayanmak zorundayım. Rabbim hepinize kolay doğum nasip etsin. Herşey gönlünüzce olsun inşallah
Tabi ki ilk ayağa kalkış en zoru canım...ama bir kere kalkmayı başardıysan sonrası daha kolay sık sık kalk yürü odanın içinde 3-5 adım bile olsa hem bir an önce gaz çıkarmak hem de ilaçların etkisini vücuttan atmak için...rezene papatya kaynatıp icebilirsin ya da Humana Kimyonlu Rezene çayı var ondan aldırıp içebilirsin...ilk 2-3 gün zor olsa da geçecek sabır...süt de kimsenin bir anda şarıl şarıl gelmez zaten mama verilse de sen emzirmeye devam bebek zaten emme refleksiyle doğdu boş memeyi emip sütü getirtecek
Maşallah canim bir an kendimi hayal ettim:)Ne guzel namazini bile kilmissin.ayy ayy biz de bi atlatsaydik.ister istemez stres oluyor insan.annem nasıl 5 tane doğurmuş hala düşünüyorum.Güçlü olcaz canım yapcak bişey yok.37 haftayı tamamlamıştik. Artık ağrılar uykusuzluk tahammül edilemez hale gelmişti. Çok stresliydim nasıl dayancam nasıl dogurucam sağlıklı bı doğum olucak mi diye kafayı yemek uzereydim. Randevumuz vardı. Kasiklarim çok ağriyordu. Çok bski oluyordu artık aşağıda. Bebek kanala inmisti. Doktorum çati muayenesi yapalım o zaman dedi. Tamam dedim. Baktı. İki cm acikligim varmis. O haftasonu doğum yapmami beklediğini söyledi. Ama oğlum gelmedi. 38 e geldik. Akıntıyla birlikte kahverengi nişanım geldi. Gittim muayeneye. Bu arada sürekli yuruyom ve evde pilates topuyla squat yapıyorum hurma yiyorum. Açıklık 3 cm olmus. Bende sıkıntı stres hat safhada tabi. Neyse. Bir kaç gündür sabahlari pijamam ıslak uyaniyordum bı miktar. Bebek aşağı baskı yapip İdrarda kaçırdığım için ayırt edemiyordum suyummu idrar mi diye. Doktora gitmeye karar verdim .gittim 23 Nisan günü. Kendi doktorum yoktu. Başka bayan doktora muayene oldum. Kendi doktorumun eli çok hafifti. Bu doktor beni parçaladı resmen hırkami falan isirdim can acisindan. 4 cm aciklikvar dedi. Bugün de yarında gelebilirsin kendini takip et dedi. Yürüyerek eve geldim. Biraz uzandım kalktım duş aldım genital bölgeme ve belime sıcak su tuttum. Namazımı kildim duamı ettim tekrar uzandım belim ağrımaya başladı. Üç buçuğa geliyordu karnımın içinde looooook diye birşey oldu ve suyum boşalmaya başladı. Akıyor durmuyor. Hemen esime söyledim çik banyodan suyum geliyor diye. Aileme haber verdim. Hastane çantamızi aldık çıktık yola . Gittim yatisim yapıldı odaya geçtim ameliyat kıyafetini giydim kalan suyumu patlattılar. Foşurt diye. Sonra nst bagldilar. Belim çok ağrımaya başladı yatmak mumkun değildi. Sabrettim nst çıkartınca hemen kalktım. Serum takmışlardı. Onun askisiyla beraber odada yürümeye başladım. Sancı geldikçe Allah'ım yardim et diyodum. Çığlık atmadım. Ablam geldi bu arada. Sancı geldikçe bütün sevdiklerime dua ettim. Bir süre sonra güç geldi bana sancı geldikçe artık sesimi cikarmamaya başladım kendimi sıktım ve titreyerek geçirdim sadece. Saat yedi oldu. Beste başlamıştı sancılarım. Artık ikinma hissi ve büyük tuvaletimi yapma hissi geliyordu. Bu arada kendi sancılarım başlayınca acikligim 9 10 cm oldu. Tam açıklık ile doğumhaneye gitme vaktim geldi artık. Özel hastanede doğum yaptım. Annem giricekti ben doğum haneye girdim peşine annem geldi ama doğum başladığı için almadılar malesef ikinmami söylediler. Çok kuvvetli boğazım aciyana kdr ikindim. Bu sefer çok bağırıyodum. Kafasının çıktığını hissettim sonra bir daha ikindim omuzları çıktı. Ebe karnıma bastirdi çıkması için ve nefes alamıyorummmmmmm diye haykırdım.Üçüncü de tamamen çıktı oğlum. Kucağıma vermediler götürdüler hemen sadece sesini duyuyordum. Sapsikkkkkkk bir ağlıyor bir ağlıyor. Bende oglummm oglummm canım oğlum kurban olurum sesine kafalarında yım. Beni dikmeye başladı sayısını bilmiyorum ama bir iki tane dikiş ancak var. Oğlum bende önce odaya gitmişti bende gittim ilk annemle sarıldım öptüm. Oğlumu verdiler emzirmeye başladım. Muhteşem biseydi. Derler ya bütün ağrı sızı geçiyor diye aynen öyle. Hepsi unutuldu . Geldi geçti. Rabbime şükürler olsun . İstediğim gibi bir doğum yaptım. 15 günlük olduk. Şimdi nasıl buyutucem derdi başladı. Depresyona yakalandım malesef. Zorlanıyorum ama dayanmak zorundayım. Rabbim hepinize kolay doğum nasip etsin. Herşey gönlünüzce olsun inşallah
37 haftayı tamamlamıştik. Artık ağrılar uykusuzluk tahammül edilemez hale gelmişti. Çok stresliydim nasıl dayancam nasıl dogurucam sağlıklı bı doğum olucak mi diye kafayı yemek uzereydim. Randevumuz vardı. Kasiklarim çok ağriyordu. Çok bski oluyordu artık aşağıda. Bebek kanala inmisti. Doktorum çati muayenesi yapalım o zaman dedi. Tamam dedim. Baktı. İki cm acikligim varmis. O haftasonu doğum yapmami beklediğini söyledi. Ama oğlum gelmedi. 38 e geldik. Akıntıyla birlikte kahverengi nişanım geldi. Gittim muayeneye. Bu arada sürekli yuruyom ve evde pilates topuyla squat yapıyorum hurma yiyorum. Açıklık 3 cm olmus. Bende sıkıntı stres hat safhada tabi. Neyse. Bir kaç gündür sabahlari pijamam ıslak uyaniyordum bı miktar. Bebek aşağı baskı yapip İdrarda kaçırdığım için ayırt edemiyordum suyummu idrar mi diye. Doktora gitmeye karar verdim .gittim 23 Nisan günü. Kendi doktorum yoktu. Başka bayan doktora muayene oldum. Kendi doktorumun eli çok hafifti. Bu doktor beni parçaladı resmen hırkami falan isirdim can acisindan. 4 cm aciklikvar dedi. Bugün de yarında gelebilirsin kendini takip et dedi. Yürüyerek eve geldim. Biraz uzandım kalktım duş aldım genital bölgeme ve belime sıcak su tuttum. Namazımı kildim duamı ettim tekrar uzandım belim ağrımaya başladı. Üç buçuğa geliyordu karnımın içinde looooook diye birşey oldu ve suyum boşalmaya başladı. Akıyor durmuyor. Hemen esime söyledim çik banyodan suyum geliyor diye. Aileme haber verdim. Hastane çantamızi aldık çıktık yola . Gittim yatisim yapıldı odaya geçtim ameliyat kıyafetini giydim kalan suyumu patlattılar. Foşurt diye. Sonra nst bagldilar. Belim çok ağrımaya başladı yatmak mumkun değildi. Sabrettim nst çıkartınca hemen kalktım. Serum takmışlardı. Onun askisiyla beraber odada yürümeye başladım. Sancı geldikçe Allah'ım yardim et diyodum. Çığlık atmadım. Ablam geldi bu arada. Sancı geldikçe bütün sevdiklerime dua ettim. Bir süre sonra güç geldi bana sancı geldikçe artık sesimi cikarmamaya başladım kendimi sıktım ve titreyerek geçirdim sadece. Saat yedi oldu. Beste başlamıştı sancılarım. Artık ikinma hissi ve büyük tuvaletimi yapma hissi geliyordu. Bu arada kendi sancılarım başlayınca acikligim 9 10 cm oldu. Tam açıklık ile doğumhaneye gitme vaktim geldi artık. Özel hastanede doğum yaptım. Annem giricekti ben doğum haneye girdim peşine annem geldi ama doğum başladığı için almadılar malesef ikinmami söylediler. Çok kuvvetli boğazım aciyana kdr ikindim. Bu sefer çok bağırıyodum. Kafasının çıktığını hissettim sonra bir daha ikindim omuzları çıktı. Ebe karnıma bastirdi çıkması için ve nefes alamıyorummmmmmm diye haykırdım.Üçüncü de tamamen çıktı oğlum. Kucağıma vermediler götürdüler hemen sadece sesini duyuyordum. Sapsikkkkkkk bir ağlıyor bir ağlıyor. Bende oglummm oglummm canım oğlum kurban olurum sesine kafalarında yım. Beni dikmeye başladı sayısını bilmiyorum ama bir iki tane dikiş ancak var. Oğlum bende önce odaya gitmişti bende gittim ilk annemle sarıldım öptüm. Oğlumu verdiler emzirmeye başladım. Muhteşem biseydi. Derler ya bütün ağrı sızı geçiyor diye aynen öyle. Hepsi unutuldu . Geldi geçti. Rabbime şükürler olsun . İstediğim gibi bir doğum yaptım. 15 günlük olduk. Şimdi nasıl buyutucem derdi başladı. Depresyona yakalandım malesef. Zorlanıyorum ama dayanmak zorundayım. Rabbim hepinize kolay doğum nasip etsin. Herşey gönlünüzce olsun inşallah
bunlar neyin kafasını yaşıo ya başlarım onun annesinede onada.aptallar.canım bas kavgayı ver ağızlarının lafını toplam git annenlere ne halt yerlerse yesinler.kimse kimse sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda.afdersin ama anasıyla otursun aptal adam.erkek müsfettesi.herşeyden önce yazık günah ayıp ya.senin için gelip kavga edesim geldi onlarla ya.ne geçio ellerine o aptal karıların anlamıyorum.Allah sabır versin ama kendini sakın ezdirme sende insansın..Kv sezeryan sonrası bende sadece 4 gün kaldı.. Kendi acımla okadar meşkuldum ki kadınla karşılıklı diyoloğa bile girmedim giremedim, uykusuz bebek emzirme alt alma ile uğraştım.. Geldi tepemde hep konuştu.. Çoğu zaman sıktım dişimi cevap bile vermedim.. Yok göbeğimi sıkıca sarcakmış, yok bebek öyle üşür yok öyle pişer yok aç yok tok ver bana ben bakıcam deyip deyip aldı elimden.. Ağzını soktu kızımın dibine soludu durdu kızımın suratına bişi demedim.. Annem aradı nasılsın die ağladım hiç iyi değilim die nedenini söylemedim.. Hemen işten izin aldı geldi annem kv evine gitmek zorunda kaldı.. Eşimle kv hep benim olmadığım odalarda konuştular fısır fısır eşim kvnin saçma şikayetlerini iletti bana. .. Yüzüm nie gülmüyormuş tek bu benle ilgili söyleyebildiği.. Sezeryan kolay değil dedim acım var uykusuzum.. Yok illa gülecekmişim. Bide ben çocuk bakmayı bilmiyormuşum annesi güzel bakarmış ki kadın yenidoğan bebeğe bal yedirmek istiyor.. Bide kızımın adı neden onun adı olmamış sıçtı ağzıma.. Yine bişi demedim.. Bugün ilk defa eşimle başbaşa kaldık biara.. Annen gidince annem gelecek istediği kadar kalacak saygı göstereceksin dedi ne saygısızlığım var dedim.. Gülmüyorsun dedi.. Lohusa karına çok güzel sahip çıkıyorsun dedim böyle zor bir dönemimde sattın beni hemen dedim.. Bana vurmaya kalktı.. Zor durdurdu kendini.. Nefret ediyorum senden dedi.. Bu adam ben ameliyattan çıkınca ağlayarak seni çok seviyorum demişti en son. Kv 4 gün kaldı yanımızda o da ben sarhoş gibi uykuluydum kadın ne dedi de ne yaptı da bu adam benden nefret etti. .Allaha havale ediyorum ikisini de hiç unutmayacağım bunu.. Buraya yazıyorum biter bu evlilik.. Benim salak da kafasını vurur ama çok geç kalır..
Bende öyleyimm burnumu silmeye yetişemiyorumboğazımdan yutkunamıyorum, doğum öncesi hasta oldumhayırlısıyla bi atlatsaydık bu süreci.
Yarın pompa aldırayım bari aslında çok iyi çekiyor ama sütüm damla damla yağlı süt sökülmedi. İlla iki saatte bir uyandırmalımıyız bazen çok zor uyandırıyorum 3 saati buluyor uyandırmam. Çok takıyorum sonra aç kalıyor diye. Herkes acıksa kendi uyanır diyor ama ben yinede dayanamayıp uyandırıyorum. Humana içiyorum sürekli sanırım süt var ama çıkamıyor.
Canım ömürlü olsun, gözün aydın, geçmişler olsun. sütün hemen gelmemesi çok normal, az da olsa geliyordur, emzirmeyi bırakma iki saatte bir emsin az olsa da.. mama için de üzülme, aç kalırsa daha kötü annesiKizlar bugun dogum yaptim. Epidural+spinal. Degisik bi dogum hikayem var spinalin tutmamasi gibi detayli yazacagim. Kisa sureligine girdim. Kizlar bebegim emmiyor. Sut gelmiyor. Gogus ucum yok. Aventin ucuyla deniyorum onu tutup cekiyor. Ama oyle dolu dolu sut gelmeyince itiyor. Biberonla mama verildi mecbur kan sekeri düşmesin diye. Nolur akil verin
Tek başıma kaldım. Annem evimde dört gün kaldi sorunlu bir şekilde gitmek zorunda kaldı. Tamam bir ayda kalsa gidecekti ama bu kdr çabuk olmaso üzdü. Ev pisleniyo bezler yerlerde zor yrmek yapiyotum ve yiyorum. Kocamla aramiz iyi drgil. Zor günler geçiriyorum. Oğluma yetememe korkusu var. ANe güzel bir doğum hikayesi maşallah...15 günlük de olmuşsunuz canım bundan sonra daha güzel gunler başlıyor tadını çıkaracaksın neden depresyona giriyorsun ki
Amin insallah cnm.sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin allahım inşallahallah bizlerede böyle doğumlar nasip etsin inşallah.herşey gelip geçiyoda ilk sesi ilk gördüğün an hiç unutulmuyo.allahım bizlerede nasip etsin bu sevinci
Hayırlısı ile atlatin inşallah cnm.Maşallah canim bir an kendimi hayal ettim:)Ne guzel namazini bile kilmissin.ayy ayy biz de bi atlatsaydik.ister istemez stres oluyor insan.annem nasıl 5 tane doğurmuş hala düşünüyorum.Güçlü olcaz canım yapcak bişey yok.
Sağmayi dene canm ben saginca artmıştı Allah bagislasinKizlar bugun dogum yaptim. Epidural+spinal. Degisik bi dogum hikayem var spinalin tutmamasi gibi detayli yazacagim. Kisa sureligine girdim. Kizlar bebegim emmiyor. Sut gelmiyor. Gogus ucum yok. Aventin ucuyla deniyorum onu tutup cekiyor. Ama oyle dolu dolu sut gelmeyince itiyor. Biberonla mama verildi mecbur kan sekeri düşmesin diye. Nolur akil verin
Gaz sancısı vardır belki bir yeri ağrıyor bebekler emerken rahatlar ya ondan olabilirKizlar gece 4 ten beri her yarim saatte bir emziriyorum bebegimi. Uyumuyor daha meme istiyor. Acaba sütüm mu yetersiz geliyorcok Üzülüyorum mama vermek istemiyorum. Sütüm cok ama yetersiz mi acaba ya besleyiciligi mi dusuk
Canm yetmiyor olabilir. Benimde sütüm var ama doyurmuyor. Sarılıga cevirmesin yeterli diye ben başladım günde 3 kez veriyorum. Sütüm yetmeye başlayınca bırakicam inşallahKizlar gece 4 ten beri her yarim saatte bir emziriyorum bebegimi. Uyumuyor daha meme istiyor. Acaba sütüm mu yetersiz geliyorcok Üzülüyorum mama vermek istemiyorum. Sütüm cok ama yetersiz mi acaba ya besleyiciligi mi dusuk
Yok kuzum benim sıpa da öyle bak 4 günde kilo bile almış onların tek derdi emmek. Kaka yapıyo ise doyuyordur. Geceden beri ben de emzie alt aç emzir alt aç mahvoldum. Tok eminim ama emmek istiyor yarım saat sağ emdi sonra iki kaka şimdi sol emiyo bıraksa sağlık ocağı bekliyor.Kizlar gece 4 ten beri her yarim saatte bir emziriyorum bebegimi. Uyumuyor daha meme istiyor. Acaba sütüm mu yetersiz geliyorcok Üzülüyorum mama vermek istemiyorum. Sütüm cok ama yetersiz mi acaba ya besleyiciligi mi dusuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?