- 6 Haziran 2017
- 3.972
- 4.395
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #54.761
Alkol ve bez cnm. Fıs fıs şeklinde sikiyorsun sonra bezle siliyorsun kuru kan falan geliyorGobek bakim seti nasil bisey ?
Yani bu direk çocuk istismarı aslında da tabii bizim memlekette hukuk sistemi biraz şey malum kime neyi şikayet edecen kiRüyalarima giriyor yeminle çıldırıyorum çocuğuma yaparlar diye. Asla yaptirmam dedim kv. Cahil insanlar laftan da anlamıyor doğrusunu söyleyince oyun hamuru sanki bu çocuklar. Yağ bal tuz ne bulsalar sürecekler buna müsaade etmek de suç. Baya cezası olmalı minik bebeklere kiyiyorlar sırf millet yapmış diye.
Ne yapayım kızlar sikayim mi doktor gibicanm gogus sismesi dediginiz gibi bizden gecen hormanlardan oluyor, bizim cocuk doktoru eger memesi siserse ovalayayim da gecsin demeyin sakin die tembihledi, ovalamak iyi degilmis
Sonunda bende isyan bayrağı cekip geceyi oluruna bırakacağım.Canım bende senin gibi yapıyordum 3,4 gündür artık emerse emziriyorum. Diretiyordum çok uyansın emsin diye uyanıyordu ama emmiyordu aç kaldı sanıyordum ama öyle değilmiş aç olsa emin ol bırakmadan emer yada ağlar. Annelik duygusundan kaynaklı senin için rahat etmiyor ama benim doktorum bebek diye bakmayın onlarada birey diye bakın diyor. Biz nasılsak onlarda öyle acıkırsa zaten belli eder. Kilosuda iyi annesi hiç canını sıkma
Bak ovma diyorlarBanada annem arada bi ov demişti nedenini hiç sormadım ama ovuyorum bnde arada
Canım mama ağırlık veriyor ondan uyuyup kalıyor yoksa sütünle aç kaldığından değil aslında mama vermene hiç gerek yok bence senin doktorun ne dedi mamaya gerek yok anne sütü yeterli falan demedi mi...bi de anne sütü kolay sindirildiği için acıkıp bi daha emmek istiyorlar...istersen mama yerine emzik dene...1500 gr almış demiştin heralde...yani sütü olmayan mecbur verecek ama sütün varda mamaya hiç bulaşma bak gerçekten mama daha zor...sütümüzün sıcaklığı vitamini besleyiciliği hep bebeğe göre ayarlanmış ne büyük mucizeAnne sütü ve mama beraber veriyorum. Sütüm yetmiyor gibime geliyorbugun tam 1,5 saat emdi iki göğsümden. Memeden çektiğimde hala aranıyordu az bir dey ma verdim üstüne hemrn uyudu. Emdikten donraki uykusu 15 dk sürmüyor geri acıkarak kalkıyor uykudan.
Meme+mama ile besleniyordu dimi yanlışsan düzelt. Yani işte mama alıyorsa mamanın fazla geldiğinin en net göstergesi. Sadece annesütü alan bebeklerde ilk 3 ay kilo alımının maksimum değerine pek bakılmaz. İlk ay süt yapısı itibariyle yoğun yağlıdır ve hızlı kilo aldırır,kiminin sütü daha da kalorilidir daha çok kilo aldırır ama neticede annesütüdür durum sıkıntı teşkil etmez. Ama işin içine mama giriyorsa orda aldığı fazla kilo için mamayı kesmek gerekir. Sonuçta sen ağlıyor doymuyor diye mama veriyorsun ama çocuğun kilosu almış başını gitmiş,demekki ağlamasının başka sebebi var denir. İlk 3 ay için kilo maksimum değeri 1200 gr dır. Senin nasıl bebişim beslenme düzeni ??Kizlar bebegim 4760 gram olmus. Yani 21 gunde yaklaşık 1,5 kilo almış. Doktor güzel dedi ama bana nedense fazla geldi. Sonucta kilo alamamasi kadar fazla almasi da tehlikeli.sofiarya sence Nasıl kilosu?
Bazı bebeklerin gözyaşı kanalları dar oluyor bu da sık çapaklanmaya neden oluyor. Bu maalesef bir süre devam edecek o sebeple o çapağı temizleme mevzusu önem kazanıyor. Annesütü ile silelim çay sürelim falan ilginç yöntemler var hiç o işlere girmeyesin. Eczaneden izotonik minik serum paketlerinden al bir de steril gazlı bez mutlaka öyle temizle. Kanalların genişlemesi için de masaj yapmalısın gözün burunla birleştiği yere eline bebe yağı sür tahriş olmasın cildi.küçük parmağınla makul bir basınç uygulayarak biraz bastırman önemli oval hareketlerle masaj yap çapaklanmayı baya bayaaa önlersin her kucağına aldıkça aklına geldikçe yap gğnde 1 kere yapıp bırakmaKızımın gözü çapak olmuş sarı değil beyaz ne yapsam düzelir kizlarsofiarya
Ne yapsak bilemedim kiBak ovma diyorlarne yapcaz bugün bakan doktor niye birşey demedi yapmadı ki
Hayırlı uğurlu olsunkizlar cok sukur dogduk biz..spinal anestezi oldum..agrim var ama buna da sükür..dunyanin en guzeli hissi cidden
Demek ki mama fazla geliyor en iyisini sen bilirsin ama ben olsam mamayı keserim dr bunu söylemeliydi sana neden söylememiş şaşırdım anne sütü kolay sindirildiği için daha erken uyanıyordurAnne sütü ve mama beraber veriyorum. Sütüm yetmiyor gibime geliyorbugun tam 1,5 saat emdi iki göğsümden. Memeden çektiğimde hala aranıyordu az bir dey ma verdim üstüne hemrn uyudu. Emdikten donraki uykusu 15 dk sürmüyor geri acıkarak kalkıyor uykudan.
Bende aynı durumdayımKızlar bugün kontrole gittim nst de sancı çıkmıyoraçılma yok yumuşama vs yok.. bir de bebiş 2 hafta önden gidiyor..
Tombik biraz..
doktor açılma için yürüyüş yap dedi. Başka açılmayı hızlandıracak ne önerirsiniz. Ben sıcak duş hurma yemek ve yürüyüş diye biliyorum. Başka bildiğiniz ya da yaptığınız bişey oldu mu?
Çıkar evet hatta geç dönem de çıkan sarılık masum bir sarılık olmaz genelde sen eğer sarardığını düşünüyorsan mutlaka baktır bilirubininesofiarya canım birşey soracağım bizim sarılığımız yoktu hiç doktor test bile yapmamıştı. Dünden beri rengi bir sarı gibi geldi bana 15 günden sonra sarılık çıkarmı acaba
Benimki sadece süt emiyor ona rağmen acıkınca çatlarcasına ağlıyor . Kendini suçlu hissetme bebekler aynı hepsiHergün uğraşıyorum ama valla gelmiyo pes etmicem su mama işinden hiç hoşlanmıyorum çünkü..acıkınca çatlarcasına ağlıyo panik oluyorumbakalım inşallah sütüm artarsa daha mama daha fazla süt olarak devam edelim istiyorum..:
Amin sağolun o zaman bende beşik koymaliyim yanımaBen yanımda beşikte yatırıyorum.odayı ayırmak için henüz çok küçük.zaten gece saat başı uyanıyor neredeyse.başka odada olsa benim için de zor olur.geçmiş olsun size de ,küvezden çıkacakmış.sağlıklı uzun ömrü olsun bebeğinizin.
Aynen haklısınız hep yanımda olmalı zaten benim paşam erken doğduİmkanı yok cnm gözümün önünde olmali bende oda yaptım ama anne yani beşikte göz hizamda tutuyorum. Kusar bir şey olur tikanir Allah korusun.
Ne tarz beşik kullanıyorsunuz odanizda küçük olarakCanım ilk 2-3 ay gözünün önunde olsun sonra geçirirsin odasına...battaiye agzınq burbuna gelir cekemez ya da kusar yutar haberin olmaz
Benim oglumdan kalma park yatak...epey de büyük 80/130 du galiba ölçüleri...şimdi bizim odamızda duruyor sonra kendi odasına geçiriyorum park yatağıNe tarz beşik kullanıyorsunuz odanizda küçük olarak
Hım bende yatak odasına portatif alsam diye düşünüyorum hem fazla yerde kaplamaz bu arada sizin bebiş kaç günlükBenim oglumdan kalma park yatak...epey de büyük 80/130 du galiba ölçüleri...şimdi bizim odamızda duruyor sonra kendi odasına geçiriyorum park yatağı
Çıkar evet hatta geç dönem de çıkan sarılık masum bir sarılık olmaz genelde sen eğer sarardığını düşünüyorsan mutlaka baktır bilirubinine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?