- 11 Eylül 2015
- 3.773
- 4.051
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #54.801
Ben varım canım yazamasam da buraya okumaya çalışıyorum mesajları.Canlar hala dogurmayan kimler kaldik? :)
Kızlar kafayı yiyecem.her gün bi tutaklığımız oluyor ya.4 ten beri uyumuyor.emiyor emerken uyuyor beşiğe bile koymadan geri başlıyor ağlamaya.kaç kere emdi bilmiyorum.mama yaptım onu yedi üstüne yine emdi.altını değiştirdim yok fayda.her gün böyle bi tutuyor.ne yapacam akıl verin
AyniyizKızlar kafayı yiyecem.her gün bi tutaklığımız oluyor ya.4 ten beri uyumuyor.emiyor emerken uyuyor beşiğe bile koymadan geri başlıyor ağlamaya.kaç kere emdi bilmiyorum.mama yaptım onu yedi üstüne yine emdi.altını değiştirdim yok fayda.her gün böyle bi tutuyor.ne yapacam akıl verin
Canim gozun aydin .kizlar cok sukur dogduk biz..spinal anestezi oldum..agrim var ama buna da sükür..dunyanin en guzeli hissi cidden
Hadi ya benim 2. Bebiş ,kayınvalide söylüyor bende yapıyorum. doktor muayenesi var bu hafta ona sorayımAy
Doktor.masaj yapmayın bebişlerin memisine enfeksiyon yayılır demiş sıkmış süt çıkmış işte.
Bu yazdıklarınızı okudum daha önce. Ama sarılık olmasından kaynaklı mama verdim. Sarılık ilacı değil tabi ki. İlaç diye de vermiyoruz Zaten. Doysun diye veriyoruz Emmek istemesi sorun değil doymuyor olması sorundu malesef. İki gündür rengi yerine geldi gibi. Mama yiyip memeyi reddeder fikri herkes için geçerli olmasa gerek. Çevremde 6 ay boyunca mama ve meme veren o kadar çok insan var ki.Mama sarılık ilacı değildir
Emen bebeğe neden boşa mama verilecekmiş ki?
Yenidoğan bebenin sürekli emmek istemesi kadar doğal bir şey yok
Meme ve emmekten başka bildiği yok çünkü
İlk bir ay doyma kriteri kakalı bezleri. 24 saatte en az 3 kez 1 lira büyüklüğünde kaka yapıyorsa tamam
1 aydan ek gıdaya kadar da çişli bezleri. 24 saat toplamında 1 paket margarin ağırlığında olursa tamam
Boşa mama vermeye gerek yok. Mamaya eli bir kaptırınca kol gidiyor sonra. 30 cc başlayan mamalar 90-120ye çıkıyor hemen.
Hem de biberonun kolaylığını gören bebe emmek istemiyor sonra
Evet yararlı süt arkada diye bekliyorum ben de. Hatta şuan 50 dakikadır aynı memeyi emiyor.Offff aynı işte canım. Mahvolduk bütün gün bir daha tövbe. Sucuktan mı oldu tarhanadan mı diyordum sen yazınca kesin sucuk dedim. Doğduğundan beri en kötü geceyi geçirdik bütün gece ağladı çocuk. Kusup durdu
Bizim de öyle canım. Ben birini tamamen bitirmeden vermiyorum güzel süt arkada diye ama çekemiyor hala
Braun kulaktan ölçen var bizde güzel memnunuz
Ay inş şu gece uyandırmama işinden bizde nasibimizi alırız yakın zamanda. En zor kısmı da o.1 ayı geçti mi sizin canım...ben geceleri uyandırmıyorum artık 17 günluk olduk...dün tok şekilde 9da uyudu ben de uyudum 1de ağladı emzirdim 4te ağladı emzirdim 7de ağladı emzirdim gece böyle yapıyorum ama gündüz valla ister saat başı ister yarım saatte bir...bebek istedikçe emziriyorum...kolumu boynumu neremi bulsa emiyor yoksa...sütün yarar aslında ama çenesi mi kuvvetsiz acaba yeterince ememiyor mu...daha sık emzirsen yeterli bence...ne yersek yiyelim bence sütümüz yarar inekleri düşün ot yiyorlar saman yiyorlar ama sütleri hep yağlı...vücut onu dönüştürüyor zaten...Allah ım şükürler olsun ne büyük mucize
Can'ım benim de öyleydi bak en başta. Sağınca az geliyor dediğin gibi 10 cc bile olmamıştı. Emzirmeye devam ettim. Şimdi arttı. Ağzında sütleri görüyorum. Zaten bebekler sağma makinesinden daha güçlü çekermiş. Senin sağdığının bikaç katını emermiş.Yok zehir ettiğimden değil ama şu koca memelerimin bi anlamı olmalıydı.. resmen boşa büyütmüşüm onları ona yanıyorum! Ben de 2 ölçekten yapıyorum 3 saatte bir veriyorum biraz geç kalsın mama kıyamet kopuyo evde.. mememle resmen kavga ediyo tutamıyo silikon uçla biraz tutuyo omda 5 dk falan ağlama krizine girince mecbur mama yapıyorum hemen
Ben gece 1 de mama veriyorum 2-3 gibi kalkıyor eğer 4 te de kalktıysa geçmiş olsun her saat başı öğlene kadar kalkıyor ağlayarak.okadar dikkat ediyoruz ,banyo yaptırırken üşütmüşüm oğluşu , hava sıcak diye sıfır kollu bodyle battaniyeye sarmıştım .kolları açık uyudu gündüz üşütmüş.dün gece hiç uyuyamadım üstüne sağlık ocağı aradı, koştur koştur oraya gittim. öğlende misafirim gelcekti akşam üstü onlar gitti. Bitik birgündü bugün yarın ola hayrolasofiarya bana akıl ver.bu gün doktorada gittik herşey normal dedi
Kızlar az önce hem çok komik hem de ödümü b..kuma karıştıran bi olay yaşadım . Eşimle kızımı yıkıcaktk . Eşim suyu hazırlamaya gitti bnde üstünü soydum bi tek bezi kaldı üstünde . Kakasını yapmıştı su hazır olunca silip hemen eşime vercektim . Bu sabah paylaştım kızımın fotosunu hepiniz görmüşsünüzdür maşallah baya saçı var . Neyse yerde öyle beklerken bi anda kuzımdan bir çığlık geldi feryat figan ev inledi . Ne oldu diye bakarken bi baktım eliyle saçını çekiyorhemde öyle böyle değil sanki düşmanın saçıymış gibi . Ayırmaya çalıştım elini bırakmıyor bi türlü tabi ben bi yandan eşimi çağırıyorum bağır çağır . Eşim koştu geldi o sırada saçından ayırdım elini . Nasıl korktum anlatamam ama bi yandanda gülmeye başladım gözümden yaş aktı resmen korkuma ağladım bi yandan da gül gül öldüm . Ay bu saçlar gerçekten başa bela
Aynen aynen cok tehlikeliBenimki birde kafayı arkaya alıp kut öne kafa atiyor Allah korusun dikkat etmesem kıracak kafayı.
Canim bebekler durmuyor pek giremiyoruz .Normal Doğum yapan arkadaşlar bir soru sordum ya keşke cevap verseydiniz
Canım valla ne desem kiisofiarya bana akıl ver.bu gün doktorada gittik herşey normal dedi
gaz sancısı değil.gaz ilacınıda verdim.4 gibi kakayıda yaptı.memeyi turana kadar bi kök söktürüyo zaten.kolik olsa memeye gelirmi ki.memeyi emince susuyoruz ve uyuyarak emiyoruzCanım valla ne desem kiiortalama 3 ay sonra bu tarz durumlar değişiyor ama 3 ayda uzun bir süre mama da verdim diyorsun gaz sancısı gibi mi ağlamaları? Kolik mi acaba ?
daha ben banyo yapturmadım.bizimki 4ten beti hiç uyumadı ki uyansınBen gece 1 de mama veriyorum 2-3 gibi kalkıyor eğer 4 te de kalktıysa geçmiş olsun her saat başı öğlene kadar kalkıyor ağlayarak.okadar dikkat ediyoruz ,banyo yaptırırken üşütmüşüm oğluşu , hava sıcak diye sıfır kollu bodyle battaniyeye sarmıştım .kolları açık uyudu gündüz üşütmüş.dün gece hiç uyuyamadım üstüne sağlık ocağı aradı, koştur koştur oraya gittim. öğlende misafirim gelcekti akşam üstü onlar gitti. Bitik birgündü bugün yarın ola hayrola
Rabbim hayırlısı sağlıcakla kavustursun evladına canım.oda yapmış olsanda orada yatırmak için daha çok küçükler bence ki surekli uyancak ordan duyman sana da zor olur yanına beşik alsan daha iyi olur benceArkadaşlar bişey soracağım benim oğlum henüz kuvezde Allah nasip ederse 3-4 güne eve gelecek merak ettiğim şu siz bebekleri yanınızda mi yatiriyorsunuz. Ben oda yaptım odasında yatıran var mı. Yoksa kendi odama da ufak bir beşik gerekiyor mu
Can'ım çift taraflı değil bizimki. Kraft london. Tek sorunu o malesef. Ama çok memnun kaldık geçen kullandık. Sürüşü falan çok rahat.Dolunay22 sen çift taraflı kullanılan bebek arabası mı almıştın bastonlardan ? Öyle hatırladım nedense . Eğer elimdeki aracı satarsam baston arabalardan almayı düşünüyorum . Benm araba çok büyük evimin etrafı da hep yokuş nasıl çıkarım bilmiyorum
Amin canım inşallah. Haklısınız beşik arayışına girdim yeni tavsiye edeceğiniz birşey var mıRabbim hayırlısı sağlıcakla kavustursun evladına canım.oda yapmış olsanda orada yatırmak için daha çok küçükler bence ki surekli uyancak ordan duyman sana da zor olur yanına beşik alsan daha iyi olur bence
Sagolasin canım sana da Allah şifa versin ınş çabuk toparlariz da bebeklere yeteriz onlar büyüdükçe daha iyi olacağız insalllahGeçmiş olsun cnm zamanla düzelecektir inş. Biz alıştık ana oğul gunduz hep emmece akşam uyku emme devam ediyoruz. Benim de dikişler hafif ağrılı bebiş hep kucakta emince karın etlerimde ağrıyo. Kanamam yok gibi bakalım ne zaman biter lohusalık. Çok huzursuz oldum ilk zamanlar aglamalar bağırmalar eşimin ailesini istememeler falanbiraz daha iyi gibiyim artık ama doğuma bayram gibi gitmiştik hasar alıp döndük ebeler doktorlar yuzunden sağlık olsun bebişler iyi önemli olan o.
Bizimkinin de tam geçmedi, 2,5 ayda anca geçermiş gözünün sarısı.. seni bulmuşken sorayım canım, yarın aşı olcaz.. bir aylık aşısı ateş agrı falan yapıyor mu ki?Yok maalesef ama yükselen bir sarılık varsa bariz belli olur zaten ayırt edersin özellikle göz bebeklerinden, benim kız mesela 35 gün oldu hala sarılık maalesef
Canım biz anne yanı yatak aldık, gece kontrol etmesi ağladığında alması kolay oluyor. Bi tarafı daha yüksek yapabiliyorsun reflü ihtimaline karşı. Markası brevi ama chicco kullanan arkadaşlar da memnun, bak istersenAmin canım inşallah. Haklısınız beşik arayışına girdim yeni tavsiye edeceğiniz birşey var mı
Valla değil aynı odada elimde olsa koynumdan ayırmam. Ayrı odada yatıranlara da şaşırıyorum anne olduktan şonra.Arkadaşlar bişey soracağım benim oğlum henüz kuvezde Allah nasip ederse 3-4 güne eve gelecek merak ettiğim şu siz bebekleri yanınızda mi yatiriyorsunuz. Ben oda yaptım odasında yatıran var mı. Yoksa kendi odama da ufak bir beşik gerekiyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?