- 6 Mayıs 2011
- 1.890
- 3.089
- 133
- 40
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #54.781
17 günlükHım bende yatak odasına portatif alsam diye düşünüyorum hem fazla yerde kaplamaz bu arada sizin bebiş kaç günlük
Allah bağışlasın benimki 19 günlük ama henüz kucağıma alamadım17 günlük
Amin inşallah bütün yavruları...Allah acılarını göstermesin sen de sağ salim kucağına alınca unutursun inşallah hepsini...Allah bağışlasın benimki 19 günlük ama henüz kucağıma alamadım
Amin canım insallah çok zorAmin inşallah bütün yavruları...Allah acılarını göstermesin sen de sağ salim kucağına alınca unutursun inşallah hepsini...
Bak beni yanlış anlama cnm ama tam bir saattir emziriyorum ve hiç bırakacak gibi değil yine de mama vermiyorum siz bizden bir kilo fazla almissiniz. Her çocuk farklı tabi ama demekki senin sütün yetiyor hemsofiarya ne diyor mama ağır gelince uyuyorlar bizim çok tok olmamiz gibi. Annelik işte acaba doymuyor mu diye evham yapma emsin yeter
Canım mama ağırlık veriyor ondan uyuyup kalıyor yoksa sütünle aç kaldığından değil aslında mama vermene hiç gerek yok bence senin doktorun ne dedi mamaya gerek yok anne sütü yeterli falan demedi mi...bi de anne sütü kolay sindirildiği için acıkıp bi daha emmek istiyorlar...istersen mama yerine emzik dene...1500 gr almış demiştin heralde...yani sütü olmayan mecbur verecek ama sütün varda mamaya hiç bulaşma bak gerçekten mama daha zor...sütümüzün sıcaklığı vitamini besleyiciliği hep bebeğe göre ayarlanmış ne büyük mucize
Meme+mama ile besleniyordu dimi yanlışsan düzelt. Yani işte mama alıyorsa mamanın fazla geldiğinin en net göstergesi. Sadece annesütü alan bebeklerde ilk 3 ay kilo alımının maksimum değerine pek bakılmaz. İlk ay süt yapısı itibariyle yoğun yağlıdır ve hızlı kilo aldırır,kiminin sütü daha da kalorilidir daha çok kilo aldırır ama neticede annesütüdür durum sıkıntı teşkil etmez. Ama işin içine mama giriyorsa orda aldığı fazla kilo için mamayı kesmek gerekir. Sonuçta sen ağlıyor doymuyor diye mama veriyorsun ama çocuğun kilosu almış başını gitmiş,demekki ağlamasının başka sebebi var denir. İlk 3 ay için kilo maksimum değeri 1200 gr dır. Senin nasıl bebişim beslenme düzeni ??
Hayırlı uğurlu olsun
Demek ki mama fazla geliyor en iyisini sen bilirsin ama ben olsam mamayı keserim dr bunu söylemeliydi sana neden söylememiş şaşırdım anne sütü kolay sindirildiği için daha erken uyanıyordur
Bende aynı durumdayım
Sagol canimO içinden çıkmış gibi olan şey birkaç haftaya geriye doğru çekilip gözden kaybolacak o seni endişelendirmesin. Akıntı yoksa sıkıntı da Yok bence gayet normal gözüken bir göbek
Dediğin masajı Dr Hayri gozlukgillerden gördüm yapıyorum ilk kez oldu bu çapak saol canımBazı bebeklerin gözyaşı kanalları dar oluyor bu da sık çapaklanmaya neden oluyor. Bu maalesef bir süre devam edecek o sebeple o çapağı temizleme mevzusu önem kazanıyor. Annesütü ile silelim çay sürelim falan ilginç yöntemler var hiç o işlere girmeyesin. Eczaneden izotonik minik serum paketlerinden al bir de steril gazlı bez mutlaka öyle temizle. Kanalların genişlemesi için de masaj yapmalısın gözün burunla birleştiği yere eline bebe yağı sür tahriş olmasın cildi.küçük parmağınla makul bir basınç uygulayarak biraz bastırman önemli oval hareketlerle masaj yap çapaklanmayı baya bayaaa önlersin her kucağına aldıkça aklına geldikçe yap gğnde 1 kere yapıp bırakma
Bu adamlar ne karışıyor anlamıyorum sanki onlar doğurdu bakıyor. Bizimki de uyumuyor cnm gündüz ama akşam olunca mis gibi uyuyor. Gündüz hep meme istiyor hatta memede uyumak hoşuna gidiyor.Kizlar ya hepiniz haklisiniz aslinda ben de farkindayim bu durumun. Ama doktor esimin yaninda dedi ve artik mumkun degil esim biraktirmaz mamayi cocuk doymuyor diye. Doktor dedi ki anne sutu aldiktan sonra 1 saat kadar uyuyor mu dedi? Ben de hayir demek zorunda kaldim cunku 15 dk uyumuyoro zaman mama takviyesine devam dedi puff neyse ama benim memeler yeni yeni duzelmeye basliyor. Hala aci cekiyorum ama eskisi gibi degil. Tamamen duzelsin kademeli olarak birakirim mamayi.
İkisi de şiş vallaNe yapsak bilemedim kibenimkinin memesi şiş değil seninkinin nasıl
doktora yada ebeye gostermek en dogrusu. sıkılacaksa da onlar yapmaliNe yapayım kızlar sikayim mi doktor gibi
İnşallah birşeylerden dolayı çıkmıştır bu sefer çıkmaz inş diye dua ediyorum 1-2 güne çıkacak sonuçCanım içini ferah tut inşallah yoktur bir şey.sonuçlar yanlış olabiliyor bazen.benim yeğenimin de ilk topuk kanında yüksek çıkmıştı tsh.ama 2.normaldi bir sıkıntı olmadı sonrasında.gerçekten yüksekse bile çok korkulacak bir şey değil,kontrol altına alınır merak etme.
Hastaneden çıkarken almışlardı , sağlık ocağına 1 haftalıkken götürmüştüm . Hastane geri dönüş yapmadı sağlık ocağı 12 gün sonra aradı . 19 günlük oldu minnoşum tsh yüksekliği belirtilerine bakıyorum hiçbir belirtisi yok . Hep uyurmuş sessiz hareketsiz olurmuş oğluşum maşallah fıldır fıldır. Bişey çıkmayacak inşBizi sağlık ocağından aramadılar topuk kanını vereli 11 gün olmuş ararlar mi bilmiyorum...ama 5.gün işitme testine gittiğimizde özeldeki çocuk doktoru sarılikla birlikte TSH baktırmıştı yüksek çıktı 10 civarı 3 gün sonra ölçuldü 6ydı sonra bi daha gittik 5 civarıydı...devletteki çocuk doktoru buna bakılmasına gerek yoktu bazen yüksek gorünür yenidoğanda sonra normale döner dedi...sen de üzulme bence çok oluyormuş böyle yalancı pozitiflik
Doktor bize gözü çapaklanırsa diye damla, bide burnu akarsa diye serum fizyolojik verdi.Kızımın gözü çapak olmuş sarı değil beyaz ne yapsam düzelir kizlarsofiarya
Düşenekadar babusol sürdüm hemen yaptırmadım 1 gün sonra yaptırdımSelamlar gobegi dusen ler ozel bisey yaptiniz mi bide banyosunu hemen yaptirdiniz mi
Bebişin memişlerindenmi bahsediyordunuz onları bebe yapıyla masaj yapacaksınız kayınvalide süt toplar dioİkisi de şiş valla
Benim perşembe günü sezaryen olacam allahın izniyle darısı çok kalanların başınaCanlar hala dogurmayan kimler kaldik? :)
Doktor.masaj yapmayın bebişlerin memisine enfeksiyon yayılır demiş sıkmış süt çıkmış işte.Doktor bize gözü çapaklanırsa diye damla, bide burnu akarsa diye serum fizyolojik verdi.
Düşenekadar babusol sürdüm hemen yaptırmadım 1 gün sonra yaptırdım
Bebişin memişlerindenmi bahsediyordunuz onları bebe yapıyla masaj yapacaksınız kayınvalide süt toplar dio
Birde banyo yaptırırken avuç içiyle sırtını öfeleyin bebeklerde sırt dikeni olurmuş siyah siyah onları çıkarmanız lazım
Evet yarın ebeyi arayıp sorayım bakalım getir derse götüreyim en iyisi. Bugün doktor birşey demedi o doktoru da değiştirecem.doktora yada ebeye gostermek en dogrusu. sıkılacaksa da onlar yapmali
Yok maalesef ama yükselen bir sarılık varsa bariz belli olur zaten ayırt edersin özellikle göz bebeklerinden, benim kız mesela 35 gün oldu hala sarılık maalesefSağol canım yarın hemen bir baktırayım bakalım. İnşallah kendi sarılığından kaynaklıdır. Sarılığın çok belirgin bir belirtisi varmı sarı renk dışında
Ben varımCanlar hala dogurmayan kimler kaldik? :)
Yok cNım sıkılmaz ben de öyle biliyorum. Annemler de sık ovala diyor ama bana da doktorum asla dokunma demiştiNe yapayım kızlar sikayim mi doktor gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?