- 28 Haziran 2017
- 4.716
- 6.148
- 158
- 31
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #55.801
O kadar nasıl duruyosun sen bnm göğüsler iki buçuk saati gecsin hem akmaya başlıyor hem taş gibi oluyor o yüzden süt sağmıyorum iki iki buçuk saatte bi kalkıp emziriyorum hepCanım bebeklerin hepsi aynı...emme refleksinden dolayı böyleler...acıkınca emiyor, susayınca emiyor, gazı varsa emiyor, annesini hissetmek için emiyor, güvende olmak için emiyor...bildikleri başka şey yok dünyayı hayatı böyle anlamlandırıyorlar yeni yaşamlarına uyum sağlamaya çalışıyorlar...her gün benim kız gece 2 de uyanıyor yarım saat emiyor sonra 4buçuk sularında uyanıyordu yine yarım saat emiyordu dün 80cc süt sağdım 2de içirdim göğüslerimi kremlemiştim sabaha kadar uyur bu toklukla dedim 7-8 e kadar...dayadım biberonla sütü...sonuç: yine 4 buçukta uyandı...eee açlıktan uyanıyorsa uyanmaması gerekirdi...bebekte nesne devamlılığı yok canım annenin kucağındaysa emiyorsa annem var güvendeyim anne almıyorsa annem yok yapayalnızım...bir de bu açıdan bakın arkadaşlar o zaman emzirmek anlam kazanıyor
2 saattir öyle yapıyoruz ama yok canım tık yok uyumuyoUzan yanına ver gogsunu annesi bak nasıl emer uyur. 11 de yatti 2 de kalktı 3 ye yattı 5 te kalktı 8e kadar yanımda emdi uyudu emdi uyudu bende uyudum valla onunla. Şimdi emiyo uyuyo ama beşiğe girince gözler fal taşı gibi açılıyor.
Aman ver cevabını ya biz kadınlar yapıyoruz birde bunu bilmeyen adamlar değil. Anne olan yapıyor arkadaş kendine yapılani. Nasıl üzülüyor kadınlar yetersiz olduğunu dusunuyor insan zaten bir de yoo sütün az yok yaramiyor yok yavanBenim de dün hasta diye kızım sürekli mememdeydi bn bike şaşırdım hala nasıl süt çıkıyor diye çnkü ymk bile yemedim nerdeyse . Ben farkındayım iyileşmk için memede sürekli ve gercekten bi gün önceye göre hurıltısı sümüğü fakan azaldı . Annemle telfnda konuştuk akşam sürekli emdi dedim . Sütün var mı peki yetmiyır mu acaba demez mizaten yanımda değil çocuk da onla gelen kardesimden kaptı hastalığı . Dedim ne taktın sütüme yaa yetiyor işte . Yok işte falancının yetmemiş mamaya başlamışlar . Ya dedim tmm bzde başlatz mamaya ana buna aylık kontrolde bırakında doktor karar versin
Oh canı sagolsun aglama kız emişin işte o seni öpüyor emerken öyle düşün.2 saattir öyle yapıyoruz ama yok canım tık yok uyumuyogözler cin gibi. Çocuk dediğin emerken uyur ama yok emerken kaka yapiyo anca bizimki
Bebek hemşiresi yan yatırın dedin en azından çocuk kendini kurtarana kadar kussa yüzüne birşey gelse dönemez bile yavrum. Yüzüstü çok yanlış bir kere.En iyisi dr a sormak .
Esimin tarafi ayri dusuncede annem ayri .
Ortada kaldim .
Bence degisik degisik yatirmali yuzustude denicem kolay gaz cikarir dedi biri
Gundüz sürekli emiyor canım gece de zaten yazmişım ya kendisi uyanıyor 2 saatte bir biberonla 80cc süt vermeme rağmen yine uyanıp emiyor iyice boşaltıyor artik hic öyle şişlik falan olmuyor goğüslerimde...kızkardeşim doğumda gelip 5 gunlükken gitmişti gećen hafta geldi o bile abla göğüslerin füze gibiydi yumuşamış dedi...süt akiyordu şırıl şırıl simdi fırsat kalmıyor emmesinden surekli boşaltıyorO kadar nasıl duruyosun sen bnm göğüsler iki buçuk saati gecsin hem akmaya başlıyor hem taş gibi oluyor o yüzden süt sağmıyorum iki iki buçuk saatte bi kalkıp emziriyorum hep
Bizde cocuk uyumuyor uyumuyor diye gezdik ortada gaz damlasına başladık çocuk nasıl rahatladi. Uykusu duzeldiBizimkinde gaz da yok ya karnı tok o işiyo ben temizliyorum ama uyku yok yok yok. Acliktan başım dönüyor uykusuzluktan başım catliyor. Dün ayak üstü ekmek zeytin yedim bebe kucagimda. Akşam da 2 kaşık makarna. Süt olur mu böyle tabi olmaz. Ama napayimeşim baktı bi banyo yaptım çamaşır astım onun dışında hep yakamda ya resmen yaka ignesi
Aynen benimki de oyle memeden ayrilmak istemiyor. Ona da hak veriyorum hatta memeden ayirinca vicdan azabi cekiyorum ama gercekten ben de tükendim. Sabahlari mama veriyorum sırf biraz uyur da bana da kahvalti yapacak vakit cikar diye ama yok. Eskiden mamayi aldi mi sizardi simdi mama da kesmiyor. Memede uyuyacakz kipradigin vakit uyanacakBizimkinde gaz da yok ya karnı tok o işiyo ben temizliyorum ama uyku yok yok yok. Acliktan başım dönüyor uykusuzluktan başım catliyor. Dün ayak üstü ekmek zeytin yedim bebe kucagimda. Akşam da 2 kaşık makarna. Süt olur mu böyle tabi olmaz. Ama napayimeşim baktı bi banyo yaptım çamaşır astım onun dışında hep yakamda ya resmen yaka ignesi
Gaz sancisi varya gece degilde yaninda uyanikken denicem .Bebek hemşiresi yan yatırın dedin en azından çocuk kendini kurtarana kadar kussa yüzüne birşey gelse dönemez bile yavrum. Yüzüstü çok yanlış bir kere.
Hangi gaz damlasi canim ben de aldiracam bugun. Benim cocuk normalde rahat. Gece uykusu falan şükür duzenli. Ama sabah 5 de bi kalkiyor taa öylene kadar. Uyumuyor yerinde durmuyor cok sancili geciyor.Bizde cocuk uyumuyor uyumuyor diye gezdik ortada gaz damlasına başladık çocuk nasıl rahatladi. Uykusu duzeldi
Yav bu kocalar ne cok sey biliyor beni sinir ediyorlar ya.Bizde ayni durumdayiz .
Damla isteyelim dr dan dedim esime .
Hemen ilac kullanmayacakmisiz .
Allah akil fikir versin cevremizdekilere
Canım yüzüstü dediği öyle yatırıp uyutmak değil de 3-5 dakika çevirirsin gazı rahat çıkarır kafasını kaldırmaya çalışır kasları güçlenir falan kısa süre için ve senin kontrolünde...hatta yastık üzerine de koyulabilir rahat ediyorlar ben de 10dk falan tutuyorum öyleBebek hemşiresi yan yatırın dedin en azından çocuk kendini kurtarana kadar kussa yüzüne birşey gelse dönemez bile yavrum. Yüzüstü çok yanlış bir kere.
Kv oldular basimiza yetmiyordu bize cunkuYav bu kocalar ne cok sey biliyor beni sinir ediyorlar ya.
Gazini vs cikardi ozaman.tgb34 peri masali ben cok sancili oldugu bir gun yatirdim yuz üstü. Tavsan gibi. Cocuk resmen 3 saate yakin yatti ya. Ama gunduzdu ve yanindaydim. Tekrar da cesaret edemiyorum yatirmaya.
Valla ben ne yaptiysam su sabaj ki sancilara çözüm bulamadim. Gaz damlasi deneyecem artikGazini vs cikardi ozaman.
Hep yapilacak birsey degil iste gaz icin daha iyi cozumler bulmaliyiz
Her cocuk farkli dogmadan bilemiyor insan .Dogurmadan once cocugu sallamaya alistirmayacam dedim. Simdi ayakta sallanmaya alissa da bi uyusa diyorum ya ama yok cocuk ayakta sallamaya da gelmiyor.
Sen de mastit var sanki cnm ağrın da var mı? Sık sağ bence. İlk haftalarda bende öyleydim ateş falan da basınca mastit oluyorum galiba dedim kurtuldum sonra şimdi süt var ama yumos gibi göğüsler.O kadar nasıl duruyosun sen bnm göğüsler iki buçuk saati gecsin hem akmaya başlıyor hem taş gibi oluyor o yüzden süt sağmıyorum iki iki buçuk saatte bi kalkıp emziriyorum hep
İnsallah yaaHer cocuk farkli dogmadan bilemiyor insan .
3 ay sonrasi duzene girer diyorlar .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?