- 23 Ocak 2017
- 1.622
- 2.585
- 53
- 37
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #57.581
Ya siz çok vallahi sayısal yaşıyorsunuz accık rahat olun makine değil ki canlı ayol bunlar günü günlerini tutar mıYaa ne oldu bu çocuklara neden kala yapamıyorlArsofiarya normalmi canım yaa bize bir çözüm öner sana zahmet biogaia kullanıyorum etkisi yok gibi hatta bizim düzenimiz bu damladan sonra değişti
Canım ya gerçekten biz neler kullandık bu forumda ne antibiyotikler röntgenler benim kızım karnımda zıpladı hopladı. Colalar zararlı şeyler yedik içtik. Okulda karnıma çarptılar suyum sızdı. Kaza geçiren oldu trafik. Yani demem o ki rabbim korur onu. Olacağı varsa sen içmesen de başka şekilde olurdu zaten. Sen bol bol dua et bizim evhamlarımız boşuna çıktı seninki de öyle olacak. Bir arkadaşa neler neler dediler sapasağlam doğdu yavrusu.Evet doktorum ampul kullandığımı söyleyince yüzü düştü baya o kullandığın ilacın dozajı yüksek baya dedi onu öyle görünce mahvoldum üzüntüden internetten araştırdım ilk üç ay hiç bi ilaç kullanmamak gerekirmiş allah razı olsun canım ama nasıl atlatıcam bu dokuz ayı hiç bir fikrim yok
Tiroit dediğin TSH değeri mi bu?? Gebelikte tiroit hormonlarında ufak oynamalar olur ama ciddi ilaç kullanımı gerektiren yükselmelerde olur. TSH yüksek ise tiroit bezi çalışmıyor onu uyaran hormon da çalışsın diye çılgın gibi kanda yükseliyor demektir. Mutlaka endokrine gözüksün takip için en garantisi o olur!sofiarya canım benim yengem 5 haftalık hamile . Tiroit değeri yüksek çıkmış (55) . Sıkıntı olur mu nedir bu tiroit yüksekliği ?
İnsan kiyamiyor yaOy bende ağlayacak gibi oluyorum ama emiyor uyuyo yatağa koyarken kolumu yakalıyor başlıyor cuk cuk hemen açıyorum ana yüreği buymuştabi meme haşat.
Ben diyemem iste karismayin diyeOna ne bosver analık bana karismayin lafını öğretti valla sende de. Çanakkale cnm bir rüzgar oğlumun şansına sorma evde kuzey cephe yazın bile serin olur gerçi ben adanaliyim bana serin geliyor insanlar yandık diyor. Eşim izin vermez hatta kendi yıkar öyle yikancaksa tadina bakaray adam şey diyor biz ikinci çocuğu yapmayalım bundan güzeli olmaz
Bizimki de oyle ve bazen deli oluyorum. Cocuk babada melek anada cildiriyor.Canm eşimde uyuyor bu çocuk nedense o alıyor sarılıyor yatıyor uyuyolar birlikte . İlk zamnlar korkuyodum ezerz diye baktım bi sıkıntı olmuyor izin verdim bnde
Yakalamisken sorim gibi oldu ama sabah aksam komposto ve su iciyorum ramazandan dolayi evde de kizim oldigundan pek yemek yiyemiyorum kisa aralarda ne iyebilirsem bu sutu azaltirmiBüyür büyür hatta onlar hep memede olduğundan susturmak için daha çok büyüyorlar
Canım biraz daha sabır. Daha çok yeni herşey. Bebeğin sağlıklı vs onları düşün. Sistem oturunca herşey kolay oluyor. Sanırım bir 10 15 gün sürebilir. Ben eve gelince rahatlamıştım ama büyük kız başta sıkıntı çıkardı. Herşeyin zamana ihtiyacı varSezaryen olan anneler bu ağrı ne zaman geçecek 4 gün oldu bunalıma girmek üzereyim 2 çocukla herşey o kadar zor ki 2 bebeğim ama ilkini ne zaman geçmişti hiç hatırlamıyorum sanki hiç geçmeyecek gibi
Ay maşallah de canım me güzel işte bir daha kullanmak zorunda kalmazsın umarım.Kızlar ben doğduğundan beri silikon uç kullanıyorum biliyorsunuz ilk emzirmeler dışında . Bugün yara olmayan göğsümü verdim ilk kez . Nırmalde silikon uca alışan bebek memeyi reddeder diyolardı . İlk verdiğimde bi bocaladı ama sonradan tuttu gatta anlamadım emin olanadım yutkunma sesini duyana kadar. Ve hiç acımadı ya ne güzelmiş yara olmadan silikon uçka uğraşmadan göğsümü emzirmek
evet bu canımBundan dimi canım
Bnm ki sabah beş buçukta bu yana yedi sekiz olmustur gün gunu tutmuyor akşam 15 i bulur hrldeYa siz çok vallahi sayısal yaşıyorsunuz accık rahat olun makine değil ki canlı ayol bunlar günü günlerini tutar mıhepinizi grup terapisine alacam en sonunda gaz ilacı kabız yapmaz canım,hergğn aynı düzen de kaka yapacak diye birşey yok, rahat ol ,bizim kız bi gün 6-7kere sıçıyor bazen 2-3 kere. Bizimki de ıkına ıkına ölüyor ama yapacak bişey Yok,sistemleri böyle böyle oturacak. Siz bebekle çok empati kuruyorsunuz sıkıntı orda başlıyor. Yani kendinizi hep onun yerine koyuyorsunuz ve onun durumunda siz olsanız acı çekerdiniz onunda canı acıyordur diye üzülüyorsunuz strese giriyorsunuz ama onlar bizim minyatür versiyonumuz değiller başlı başlına farklı bir sistemleri ve o sistemin kendine özgü işleyişleri var. Ikınmak,ağlamak, gaz sancısı çekmek bunlar sandığınız kadar sıkıntı yaratmaz onlar için,onların rutinleri bu, kendinizi bir stresten arındırmanız lazım. Bu Arada senin postunun altına yazdım ama genel yani söylediklerim sade kendi üstüne alınma bebişimmm kaç gündür kaka yapmıyır senin ki sen onu bi de hele
Cnm ben hamileyken doktorum d vitamini takvisey verdi ocean marka. Neden riski varmış anlamadım. Hatta benim d vitaminin hamileyken sınırda çıktı. Bir dozunu arttırmıştı doktorum.hicbisi olmaz rahat ol. Şuan yaptığın stres daha zararlı. Ben ilk hamileligimde bilmeden birsürü ilaç kullanmıştım hatta umreye gitmistim gitmeden 2 tane aşı oldum. Düşün yani oglum 6 yaşında masallahi var. KorkmaBayanlar nolur yardım edin çok korkuyorum ben bir ay önce hastaneye gittim vitaminlerime baktırmaya d vitamini eksikliği varmış devit 3 ampul verdi 3 kutu haftada bir ampul kullan dedi ben de kullandım ve bir hafta önce bir aylık hamile olduğumu öğrendim şimdi doktorum diyor ki neden kullandın bebeğin gelişimini etkiler bi sürü riski varmış ben de beklemiyordum gebelik biz tüp bebek yaptırdık tutmadı ertesi ay hamile kaldım yani bize de supriz oldu ya bayanlar nolur bilgisi olan var mı d vitamini ampul hamile iken kullanılır mi ya da zararı nedir ?
Sağol canım yıkadım uyuyor kuzumKolay gelsin cnm. Ben artık yıkarım tek. Eşime minnet etmem
Hadi inşallah bakalımBiogaia yı düzenli kullanınca işe yarıyor . Her gün aynı saatte hem de biraz sabretmek lazım . 2. Hafta falan işe yaramaya başlıyor . Kakasını gazını düzene sokuyor .
Bana demir ilacina devam et dedi sadece .bu dr larin nsptiklari belli degil yaa :)Ben aldım canım 15 günlükten beri hergün içiriyorum 3 damla. 1 yaşına kadar dedi doktor. Kendim içinde hamileyken kullandıklarına devam et dedi bende decavit vardı ama kendim hiç içmedim :)
Canim ben oglumda cok cektim komsular sesine iniyorlardi noldu diye .Hem gullac hem tirilice yiyorum yogurt sut yiyorum karpuz yiyorum ve hic gaz yapacagini bilmiyordum gazida olmadi bebegin ben sadece aci yemiyorum kola icmiyorum onun disinda eskisi gibi besleniyorum bence cok skmayin sizde kendinizi biz hassas davrandilca daha huylu oluyolar
Olsun daha enerjik olursun yaptirsaydin keske.Bana verdi, hatta kalsiyum ve vinelac kullanmaya devam et üç ay dedi ama kullanmıyorum.. bebiş karnımdayken hiç aksatmazdım. Aile hekimine çok terliyorum dedim, yarın gel kan tahlili yapalım demişti gitmedim. Bir sürü değerim eksik çıkacak aman kim kullansın tabletleri :))
Oğlumu tek başına banyo yaptırdım kızlar. Siz de yapılabiliyor musunuz. Kolay oluyor mu
Insallah canim uyanmazBende uyuttum nefes nefese bir kahvaltı yaptım makineye çamaşır attım. Ortalıgi toparladım. Elimde de birkase dut kurusu sut olaun diye bir yandanda agzima atiyorum.wc ye girip yatıcam umarım uyanmaz.
Inadina yapiyorlar saki.aman canim ellerini kapat acik birakmaOğlum eldivensiz kaldigi vakit elininemmeye basliyor yumruk yapipnormal aslinda farkindayim ama icim burkuluyor cop cop yumrugunu emdigini görünce tabi cevreden goren herkes de ayni tepki, esim de dahil ; “ aç bu aç “ .
Bzmde yuksek cikiyor 37.5 du .Kızlar bebeklerinizin ateşini ölçüyomusunuz ben koltuk altından ölçüyorum 36.8 çıkıyo bazen bana baya sıcak geliyo yavrum sizde durum nasıl
Soficim sustum kuzum hergün yapıyor ama bir kere yapıyordu ama bugün coştu 3 kez yaptı biri beline kadar çıktı banyo yaptırdım seni haklı çıkardı oğluşumYa siz çok vallahi sayısal yaşıyorsunuz accık rahat olun makine değil ki canlı ayol bunlar günü günlerini tutar mıhepinizi grup terapisine alacam en sonunda gaz ilacı kabız yapmaz canım,hergğn aynı düzen de kaka yapacak diye birşey yok, rahat ol ,bizim kız bi gün 6-7kere sıçıyor bazen 2-3 kere. Bizimki de ıkına ıkına ölüyor ama yapacak bişey Yok,sistemleri böyle böyle oturacak. Siz bebekle çok empati kuruyorsunuz sıkıntı orda başlıyor. Yani kendinizi hep onun yerine koyuyorsunuz ve onun durumunda siz olsanız acı çekerdiniz onunda canı acıyordur diye üzülüyorsunuz strese giriyorsunuz ama onlar bizim minyatür versiyonumuz değiller başlı başlına farklı bir sistemleri ve o sistemin kendine özgü işleyişleri var. Ikınmak,ağlamak, gaz sancısı çekmek bunlar sandığınız kadar sıkıntı yaratmaz onlar için,onların rutinleri bu, kendinizi bir stresten arındırmanız lazım. Bu Arada senin postunun altına yazdım ama genel yani söylediklerim sade kendi üstüne alınma bebişimmm kaç gündür kaka yapmıyır senin ki sen onu bi de hele
Bilmiyorum ki olabilir mi başka bi doktora da sor canimAma benim daha bir aylık ya tam yeni gelişim süreci oondan korkuyorum canım ya
Cnm ya senin yara olan göğsünde sızlıyor mu içerden enfeksiyon mu oldu açık yara diye genel cerrahiye gittim ama yok öyle birşey dediHavalı olanla unutup hep eğil kalk yaparken üstüme süt döktüm . Bnm de tek göğsüm kaldı yara kapalı olanı kullanıyorum her sefer kremliyorum ama en iyi gelen garmastan kremi. Bi de ben sütleri biriktirmiyorum havalar sıcak ne kadar durduğu belli değil . Ama emzirmeden önce içini temizleyip diğer göğsünü emziriren birikeni cerebilşrsin bnce . Ben vermiyırum ama
Yani o değerin bir sıfırlandıgını ya da en azından 5in altına düştüğünü görmek lazım. Halen sarıysa muhtemelen seninki de uzamıştır ama değerin bizden daha düşüktğr sadece göz bebeklerindeyse.srn ona birkere daha bilirubin baktır mutlaka
Öyle dedi doktorum canım. Ben biogaia kullanmıyorum çok sıvı yapıyordu kakasını diye. Metsil veriyorum sadece. sadece biogaia kullandığım günlerde de faydasını görmemiştim zaten
Kızlar netten kalkan siparisi verdim ebebekte 80 tldi ben 51 tlye aldım. Şimdi bir tanesi yara ya onu havalı olanlami kapatsam bir de biriken sütü iciiren arkadaş var doğru mu. Burada döken de vardı. Bir de kremlemeye devam yine değil mi üzerine kalkan takılır.[/
Bn kremleyip takiyorum canim havali olani daha iyi geliyor.
Bana yemek dediler kendime geldim tavsiye ederimKızlar oğlumda kızımda uyuyo ikisinide yikadim rahatladilar bu saattte hep uyuyolar ama cok az başardım sonunda insallah biraz uzun uyumayida basaririz ama ne yapsam kararsız kaldım uyusam mi birseyler mi yesem evi mi toplasam :)
Herkese farklı şeyler vermişlerBana verdi canım sağlık ocağı monovit
patikle gez canım Ben Korkumdan çıkaramıyorumBen neredeyse her akşam güllaç yiyorum zaten yemedigim zamanda gazlı ama ben dün terliksiz dolaştım. Ben gaz çıkarmaktan.bi hal oldum kızım da gaz çıkaramadığı için ağlamaktan.bu sıcakta patikle falan mı gezsem diye düşünüyorum. O kadar bezdirdi dün gece gaz sancısı.
vardı ama ben cagirmadim oda gelmoedi oturdu izledi . Malum kavgaliyiz konusmuyoruz. Dileyen yatırdım önce ön vücudunu yıkadım sonra kafasını. Kulaklarına su kaçırmamak gerekirmis ona dikkat ettim. Sonra ters çevirip bı elimle boyun kısmından tuttum diğer elimle yıkadım cnm. Eşim yokken daha rahat yikadimBana demir ilacina devam et dedi sadece .bu dr larin nsptiklari belli degil yaa :)
Canim ben oglumda cok cektim komsular sesine iniyorlardi noldu diye .
Mosmor oluyordu aglamaktan krize giriyordu.
Hergece acildeydik.
Zaten oyuzden 8yil cocuk yapmadim .
Oyle korkmusum ki gaz dan .
Ama var kizimdada neden anlayamadim ne yapiyor
Olsun daha enerjik olursun yaptirsaydin keske.
Vitamjnsz kalincada halsizlik oluyor
tebrik ederim canim esin falandami yoktu nasil yaptin.
Insallah canim uyanmaz
Inadina yapiyorlar saki.aman canim ellerini kapat acik birakma
Benim kizida yatay sekilde tutunca araniyor agzini sapurdatiyor.dedeye babaanneye vs hep yapti ve bna geri yolladilar :))
Bzmde yuksek cikiyor 37.5 du .
Doktor 38 olunca ates diyrbilirz dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?