- 23 Ocak 2017
- 1.622
- 2.585
- 53
- 37
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #5.761
Kedi gibi güneşte yatıyorum Zaten öğleden sonra güneş alıyor salonum hakkatende dediğin gibi çok çok iyi geliyor yumuşacık oluyorumçok geçmiş olsun.güneşli saatte sırtını güneşe dayarsan biraz yatıştırıyor.karanlık gribi azdırıyor.kuru ve sıcak ortamlar yatıştırıyor.
Tmm o zaman arkadaslar banada bi cuz verin
Kasılma dediğiniz ladık ağrısını dahilmş aceba :) ben iki gündür bacak kökü mü deyim kasık mı deyim ağrıyo orası ara ara. Tedirginim de ondan sordum :)Oynuyo diyorsun yok kız o rahim atmasıdır 11 den sonra oda daha önce doğum yapmışsa anlayabilirsin çok erken daha kasılma yapar sıkışınca falan ama ben 3 gebeliğimde de 11 den önce hiç duymadım
Kuranı muhakkak okuyun hamile bir kadının Yasini her gün okuması şifadır İnş bizede şifa olur namazı geçirmeyin Allah büyük ona emanetler
Marka olarak koteks kullanıyorum çok rahat ediyorummarkasına göre mi genel olarak mı?
Demekki normal canım. İçimi de rahat tutmaya çalışıyorum ama nafilebende ondan korkuyorum şu 3. aya gelsin daha rahat olacağım.bende de oluyor gaza mı bağlı bile
medim.
Benim de fitil kullandığım dönemde özellikle Koteks kurtarıcım olmuştuMarka olarak koteks kullanıyorum çok rahat ediyorum
Aman sen hiçbirşey için olumlu düşünme canım!!! Grubun negatif insanı!kizlar ben bebegin oynamalarini simdi hissetcemizi dusunmuyorum. cunku elini koyunca atan olmaz diye dusunuyorum. kizimda ilk hissettimde boyle birseyler kayiyo elini koymasanda hissediyorsn bi garip oluyorsn. yani karin kasilmalari bagirsak oynamalari dısında bebegin oldugunu anliyorsn aklinda acaba kalmiyo emin oluyorsn. bende kac gundur elimi karnima koyuyorum hic birsey yok zaten daha cok kucucuk gittikce kuvetlenecek hissedecez insallah.
O sanırım rahim büyümesi kaynaklı bendede var bebeğin yerleştiği taraf ağrır dedi doktorKasılma dediğiniz ladık ağrısını dahilmş aceba :) ben iki gündür bacak kökü mü deyim kasık mı deyim ağrıyo orası ara ara. Tedirginim de ondan sordum :)
Biraz bahsedermisin canım banaEvet yasin kuranın kalbi diye biliriz. Okuyalım inşallah. Onun dışında kızlar benim umudum, can damarım ÜVEYSLİK ZİKRİ. Polikistikten olmuyordu çocuğum umudumu kestiğim zamanda çıkrı karşıma bu zikir. Tavaiye ederim. Bilmek isteyenlere anlatabilirim
Yani tabiki olabilir seni ümitlendirmek istemiyorum ama boş gebelik demeden de ümidini yitirme. Geç döllenme olabilir belki. U hafta gelişti belki de gerçekten boş. Sen sadece olumsuz düşünme bence demek istediğim bu.8 hafta dolmuş olacak aslında normal değil diye biliyorum oğlumda 6 haftanın sonlarında duymuştum boş gebelik olabilir demişti doktor
Canim su ve meyve suyunu genelde kusuyorum. Ama ayranla aram cokniyi sende dene istersen. Tuzlu dene, tuzsuz dene cok cok az kuru nane atip dene. Corba ic. Susuz kalma.
Benimde doktorum sending tup bebek disi bebegin olmaz dedigi gunden onceki gun hamile kalmisim. Bir de inat yaptim onumuzdeki ay hamile kalacagim diye geziyordum. Bir ay beklemeye bile gerek kalmadi
Canim uzme kendini. Yurtdisinda Boyle kafa karistirmamak icin 8bucuk 9 haftaya kadar ultrasonlamiyorlar. Umarim bu hafta gorursun.
Tansiyonuna bak canım istersenburun kanaması ve baş ağrısı olan var mi iş yerindeyim ve duramiyorum resmen
Yazınızı şimdi okuyabildim, bilinçsizlik o kadar kötü birşey ki insanlar kendilerini kaderlerine hapsetmiş gibi görünseler de söylediğiniz gibi hep bir pişmanlık var, kendimizin cocugumuzun ve cevremizin sosyal, ruhsal kalitesini bozmamak adina sonuna kadar sizse katılıyorum, ağzınıza sağlık, mesajınız umarım ulaşması gerekenlere ulaşırArkadaşlar bu tarama testleri konusunda birkaç birşey söylemek istiyorum .şimdi yazacaklarım kimsenin kalbini kırmasın kimse bana kızmasın ama burda yazılanlardan gördüğüm ve anladığım şu ki bu konu kulaktan dolma bilgilerle,komşuma şöyle olmuştu ben şundan da şunu duymuştum gibi hikayelerle korkunç amacından uzak bir konuşmaya dönmüş. Bir kere enbaşınd şuna açıklık getireyim 2li ya da 3lü test ile ayrıntılı ultrason dediğiniz üstdüzey inceleme tetkiki aynı şey değil.yani 2li test yaptırmayacağım ayrıntılı yapılacak nasılsa denmiş ama ayrıntılı ultrason 2li testin yerini tutmaz bunu bilin. Sonra nasılsa çocuğu aldırmayacağım neden yaptırıp kendimi strese sokayım ben onu herhaliyle kabul ediyorum demişsiniz, madem herhaliyle kabul ediyorsunuz ozaman strese girmek niye? Eğer sağlık problemleri olan bir bebeği dünyaya getirmek konusunda kararlıysa bir insan,ozaman anne karnında daha onun bu durumu hakkında bilgi sahibi olup duruma hazırlıklı olmak istemez mi?,burda kendinizle çelişiyorsunuz. Ve devam ediyorum ..bu testlerde taranan hastalıklar sizin hep sosyal medyadan şurdan burdan sempatiyle takip ettiğiniz down sendromundan ibaret değil,yüzüne bile bakamayacagınız anomalilere sahip çocuklar doğuyor hergün bu dünya da,yüzüne bakamama konusunda gayet ciddiyim mübalağa yapmıyorum, kafatasının içinde beyni olmayan çocuklardan suratında gözleri ya da burnu ya da kulakları olamayan bebeklerden bahsediyorum. Belki abarttığımı düşünenleriniz olacak ama maalesef gerçek dünyada bunlar oluyor.bwlki siZlerden birinin başına gelme ihtimali düşük olabilir ama unutmayın başınıza gelirse artık ihtimal sizin için %100 gerçekleşmiş olur. Anne karnında bir bebeğin hayatının sonlandırılması çoğu zaman acımazsızlık gibi geliyor insanlara.bunu en başta dini sebepler besliyor arkasından toplumsal yetiştirilme tarzı hayata bakış açısı hepsi harmanlanıyor. Asıl acımasızlık ne biliyor musunuz? Doğduktan sonra maksimum 3ay ömür biçilmiş olan bebeği doğurmaya inat edip, doğurup, sırf kendi annelik duygusunun arkasına saklanıp 40 günde o el kadar bebeye belki düzelir ümidiyle türlü türlü ameliyatlar yaptırıp sonunda gözünün önünde öldüğünü görmeyi göze alabilmektir acımasızlık. Nolur kimse yazdıklarımı üzerine alınmasın ama ben bunları gördüm bu kadınlarla konuştum. hayat sandığınız kadar toz pembe değil arkadaşlar. Bugün burda sağlıksızda olsa ben onu doğururum diyorsunuz, buna inanıyorum da hepiniz buna kendinizi hazır hissediyorsunuz hepiniz çok güçlüsünüz buna şüphem Yok ama bunu söylerken bile aklınızda hep benim başıma gelmez düşüncesi var,siz bunun farkında bile değilsiniz ama içgüdüsel olarak böyle. Kaldı ki gerçekten o doğurdugunuz çocuklara gerçekten çok iyi bakacak olsanız da ömrünüzün sonuna kadar onların yanında olamayacağınız gerçeği de var, bu konular çok geniş kapsamlı düşünülmesi gereken konular. Son olarak bu testlerle ilgili en can alıcı konuda ben yaptırdım çocuk sağlıksız dediler ama turp gibi çocuk doğurdum durumu. Evet maalesef ülkemiz sağlık sisteminde testlerle ilgili böyle bir handikap var. Şimdi test Zaten %100 doğruluk vaad eden bir test değil ama bu ülkede bundan daha sıkıntılı bir durum var ki, aldığınız sağlık hizmetinin kalitesinin paranız ile ölçülebilir olması. Maalesef devlet hastanesinde bu konuda hizmet alıyor olmakla aynı teste 500 tl verip yaptırıyor olmak aynı şeyler değil. Testlerde kullanılan cihazların kitlerin kalitesi değiştikçe sonuçta maalesef böyle göreceli oluyor bu konuda sonuna kadar haklısınız. Sonuç olarak herkes fikrini yazmış ben de yazayım.ben 2li test yaptıracağım ayrıntılı ultrasonda yaptıracağım olabilecek bir olumsuzluk durumunda da bu gebeliği sonlandıracağım ki bilen bilir karnımda ki tüp bebekle sahip olduğum 3yıldır uğruna biraürü mücadele verdiğim bir bebektir. Ama benim bu yola çıkarken tek gayem sağlıklı bir çocuk sahibi olmaktı.beni ayıplayanlarınız olacak biliyorum ama benim onları anlayamayacağım gibi onların da beni anlamalarını beklemiyorum. 10 yıllık meslek hayatımda gördüklerim,dinlediğim insanlar dokunduğum hayatlar şahit olduğum yaşamlar aksini düşünmeme imkan vermiyor.. çok çok uzun oldu biliyorum sonuna kadar okuduysanız sabrınız için teşekkür ederim, umarım hepiniz hepimiz aklen ve bedenen sağlıklı bebeklerle bu serüveni sonlandırırız.sevgiler..
Güzel haberlerinizi bekliyoruz ozamanGünaydın kızlar bugün kontrolüm var akşam 17:30da lütfen dualarınızı eksik etmeyin inşallah güzel haberlerle dönerim
İnşallah çıkınca yaz bize hemen :) benim daha çok var :-(gunaydin kizıar.yarin randrvum var cok heyecanliyim :) inşallah hersey yolundadir
Çok geçmiş olsun kesinlikle bu seneki grip geçmiyor. Acil şifalar inşallah. Bir de hastane ortamı daha fazla riskli. Biz de anasınıfında çocuklarla her ay hastayım ben deHerkese tekrardan merhaba arkadaşlar,haftasonundan beri giremedim nasılsınız? Ben çok kötü grip oldum ilaç almak istemedim ıhlamurdur,baldır,zencefildir karıştırıp içtim ama daha da kötü oldum 2gündür hastanedeyim kusma öksürük ateş serumla toparlamaya çalıştım. Basit viral bir gripten buralara geleceğimi hiiiç düşünmemiştim, bu sene ki grip virüsü berbat direk ciğerlere iniyor aman dikkat edin kendinize,Allah korusun grip falan olursanız da doktor kontrolünde olmayı ihmal etmeyin,ptesi kontrolüm var kadındogumda inşallah evlat yerinde duruyordur bu kadar hastalığa
oo anasınıfı en fenası allah yardımcın olsun canımm.dediğin gibi maske de takamazsın çocuklar noluyo öyle yaaa örtmenime diye şaşkın ördeğe dönerler heraldeGüzel haberlerinizi bekliyoruz ozaman
İnşallah çıkınca yaz bize hemen :) benim daha çok var :-(
Çok geçmiş olsun kesinlikle bu seneki grip geçmiyor. Acil şifalar inşallah. Bir de hastane ortamı daha fazla riskli. Biz de anasınıfında çocuklarla her ay hastayım ben demaske şansım da Yok maalesef
Geçmiş olsun canım, geçen gebelikten yoğun bir kanama tecrübem var, o kahve akıntı gelmeye devam edecek korkma kanama alanı bitene kadar sürecek o sürede kendine dikkat etmelisinMerhaba kızlar ben de 7 haftalik hamileyim.Geçen hafta kalp atışını duyduk fakat dün sabah kanamayla uyandım baya yoğun şekilde hemde. Hastaneye gittik bebeğin kalbi atiyo bi sıkıntı gözükmüyor plesentanin altında 15 mm kanama alanı varmış. Bugün eve geldim kahverengi akintim var hala. Öylece bekliyorum çok üzülüyorum
çok teşekkür ederim,olaylara açılan farklı pencereler oldugunu gösterebldiyssem ne mutlu bana. gerçi dini olarak birazcık inançsızlıkla itham edilmiş olsam da kendi inançlarımın tutarlılığından son derece emin oldugum iiçin bu beni çok rahatsız etmedi neticede. herkesin sağlıklı çocuklara kavuşması tek temennimYazınızı şimdi okuyabildim, bilinçsizlik o kadar kötü birşey ki insanlar kendilerini kaderlerine hapsetmiş gibi görünseler de söylediğiniz gibi hep bir pişmanlık var, kendimizin cocugumuzun ve cevremizin sosyal, ruhsal kalitesini bozmamak adina sonuna kadar sizse katılıyorum, ağzınıza sağlık, mesajınız umarım ulaşması gerekenlere ulaşır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?