- 2 Haziran 2016
- 359
- 492
- 103
- 33
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #5.841
Kızlar merhaba, hamilelik depresyonu geciren varmı yoksa bir benmiyim? İnanılmaz bunalıyorum ve içimde büyük sıkıntı yaşıyorum. Gurbette yaşıyorum ve tekim çalıştığım için ailemede gidemiyorum. Benim gibi olan varmı nasıl başa çıkıyosunuz
Bende ağlama olmasa bile delirecek kadar bunaldığım doğrudur. Çok iyi anlıyorum sizi.Ben varım canım merhaba, her akşam delirmiş gibi ağlıyorum yoktan sebeplerle, eşim şok oluyor ne var bu kadar ağlanacak diye ama kendime hakim olamıyorum, sürekli bir keyifsizlik hali.. Yürüyüşe çıkıyoruz ferahlıyorum biraz, ailemden uzağım, bi kap yemek yapanım yok, eşim bi iş beceremiyor istiyor ama yapamıyor garibim.. ailesine yakın olanların ne kadar şanslı olduğunu düşünüp düşünüp deli gibi ağlıyorum işte...
Biri kız biri erkek olurmuş bide :)Kuzucuklarimin kalp atışlarını duydum bugun yeniden.Durumlari iyi cok şükür
Yoo bence bekleyebilirsin 5-6gün kalmış zaten,buarada da tansiyon takibi yap yaz birkenara.acaba hep yüksek mi seyredecek yoksa anlık bir yükselmemiymiş onu görmüş olursun :)Hemen gitsem mi doktora 17 ekimde randevum bekleyimmi yoksa
Offf çok kötü gerçekten ya sana da çok ama çok geçmiş olsunGecmis olsun ben de ilaç kullandım mecbur geçmedi hatta aksine arttı çünkü Daha geçmese serum bağlanacakti bana da Bişey olmamıştır rahat ol Allah korusun bebisleri
Antibiyotik yerine sarımsak yiyebilirsin. Ilk hamileliğimde ben genellikle öyle yapıyordum.
Biri kız biri erkek olurmuş bide :)
Neden ölçtürmedi minnoş annesi, çok mu hareketliydi:)) ben de cumartesi gidicem kontrole ölçüm de yapıcak doktorumuz, çikolata yiyip gideyim diyorum minişim uyanık olsun diye ama çok hareket ederse de ölçemez mi acaba?Kızlar kontrolden geldim tosbişim 11+4 günlük olmuş sata göre 10+5 güzel büyütmüşsün dedi ikili tarama için ölçüm yapacaktı yaptırmadı minnak ölçemedi dr haftaya gitcem tekrar çok şükür kalbini falan yeniden dinletti
Amin insallah. Oğluma hünnap diye bir markaninkini kullanıyorum gercekten cok faydasini gördüm. Kendim de içsem kansızlığa birebir. Şu bulantilarim geçince içeyim inşallah. Sağol hatırlattığın içinGözünaydın darısı başımıza inşallahSoğuk sıkım keçiboynuzu pekmezi iyi gelebilir canım tavsiye ederim
Oh maşallah canım darısı başıma inşallah
Aksine el ense yatıyordu canım öksürdüm falan ama yok tam pozisyonunda değil dedi haftaya karnım tok ve idrara sıkışık gitcekmişimNeden ölçtürmedi minnoş annesi, çok mu hareketliydi:)) ben de cumartesi gidicem kontrole ölçüm de yapıcak doktorumuz, çikolata yiyip gideyim diyorum minişim uyanık olsun diye ama çok hareket ederse de ölçemez mi acaba?
kordon nedeniyle derken?? nasıl bir problem vardı kordonla ilgili olarak. sürekli yatmak tansiyonu yükseltmez aksine düşürür,zaten gebelikte ana damarlar bebeği besleme amaçlı genişleme eğilimindedir,damar çeperi genişlediği içinde sıklıkla tüm gebelerde tansiyon normalin altında seyreder bu durum normaldir. bebeğin hareketlerinin de sen de ödem yapması gibi bir durum söz konusu değil. ama ödem ve tansiyon yüksekliği birbiriyle kesinlikle ilişkili bu işte dolaşımda sıkıntı oldugunu gösterir.gebelikte aşırı kilo alımı da buna sebep olmuş olabilir öyle bir durum varsa tabi. yani sonuç ollarak bebeğin hareket etmemesi değil de senin süürekli yatman ödeme sebebiyet vermiştir o da dolaşımı bozup tansiyonunu yükseltmiş olabilir. ilkgebeliğinde de yaşadıysan takip ettir mutlaka.gerçi idrar da protein negatifse korkma yani kontrol edilebilir bir hipertansiyon problemiyle karşı karşıyasındır,Bu konuyla ilgili bişey danışabilir miyim. Doktoruma soracağım ama çok merak ediyorum. İlk hamileliğimde çalıştığım süre boyunca hiç tansiyon sorunu yaşamadım ama evde paso yatmaya başlayınca tansiyon yüksekliği ve ödem başladı. 14 lerdeydi hep Kordon nedeniyle çok hareket de etmek istemiyordum şimdi farklı düşünüyorum tabi. Proteine bakıldı idrarda çıkmadı. Kordon nedeniyle bebek çok hareket etmediği için ödem olmultur o da tansiyon Yapar dediler olabilir mi böyle bişey sence. Şimdi çok korkuyorum ya yine olursa diye. Yoksa hareketsizlikten miydi acaba?
ya benim de ikinci ama tüp diyemidir nedir bi garip bu gebelik hisiyatım utanmasam hergün ultrasona giricemBende öyleyim ya hep bi endişe bide ikinci yani ilkte bu kadar yapmadım aklıma kötü şeyler getirmek te istemiyorum
11 ağustos benim deCanim senin son adet gunun ne ?benimde hesaplamalarda 18mayis gorunuyor.benim 10agustos.
Aile hekimisin muhtemelen sağlık ocağında çalışıyorsun ordada dopler fln vardır istediğinde dinlersin ne güzelya benim de ikinci ama tüp diyemidir nedir bi garip bu gebelik hisiyatım utanmasam hergün ultrasona giricemhep bir merak hep bir içerde neler oluyor acaba endişesi doğurana kadar yandık artık
evet aile hekimliğindeyim ama hekim değil hemşireyim :) evet el dopplerimiz var ama eğer çok çok sanşlıysan ve de zayıfsan en erken 12-13 haftalıkken ancak duyabiliyorsun,ahaha şimdibu haftalarda denedim duyamayacagımı bile bile ne garip, duyamadım tabi üzüldüm bi deAile hekimisin muhtemelen sağlık ocağında çalışıyorsun ordada dopler fln vardır istediğinde dinlersin ne güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?