2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Gercekten dedigin gibi sinir oluyorum ya. Benim evime cok yakin hastane. İyi de bir doktor buldum gibi en azindan ben sormadan ekrani ceviren ilk ve tek doktordu hastane degistirmeyi dusunmuyorum simdilik. Saglik ocagi neden gerekli ki ya bana uzak biraz zor geliyor oraya kadar gitmek :/

kizimdayken ikili test yaptirmistim. ama bana ultrasyon kagidi vermediler. hep hastanenin kagidi bitmis oluyordu nedense. demek oylede cinsiyet tahmini oluyor. bende cok merak ettim. kagitta yok ki bakayim. herseyini dosyalamıs sakliyorum bende. kontrole gitmek icin sabırsizlandim simdiden ama yinede bende dedin gibi 17 18 haftalar kadar beklicem.

Hayır sağlık ocağında yok canım ultrason... Sanırım 18 den sonra dinliyor sadece kalbi unuttum şimdi tam haftasını Ama 18 diye hatırlıyorum... Bazı devlet hastanesi veriyor foto bazısı vermiyor.. Sanırım hastane prensibi..

Bu arada kayıt yapyırmalısın tatanoz aşısı ve kontroller sağlanıyor sonra bebeğin takibi başlıyor İnşallah

Cok sinir bozucular ya.

Kızlar çektiğiniz fotoğrafı screen shot yaparsanız ekran fotosu aşdığınız fotoyu da buraya yüklerseniz hemen yükleniyor. Sorun olmuyor.

Zaten bi kayıt için gidiyorsun düşün yani ben Eylül 23 de gittim kayıta bana 11 aralıkta kontrol dedi zırt bırt çağırmıyo yani

Zaten bi kayıt için gidiyorsun düşün yani ben Eylül 23 de gittim kayıta bana 11 aralıkta kontrol dedi zırt bırt çağırmıyo yani
Bunu yeni ogrendim saglik ocagida mi kontrole cagiriyor ya hayatta en nefret ettigim seydir su hastane isleri allah kotu bir sebeple dusurmesin kapisina.

Ben bugün canavarlaştım ya resmen, okul çıkışı kursum vardı. Öğlen bir kaç kavrulmamış badem yemiştim. Bu saatte yemek yiyebildim. Ama ne yemek böyle hiç olmamıştım gözüm dönmüş resmen.
Buarada Cinsiyet öğrenme zamanları yaklaşmış. Heyecan dorukta herkeste ben oğlumda 17. Haftada öğrenebilmiştim.
Ama kardeşim yeğenimin cinsiyetini 11. Haftada öğrenmişti. Bebeğin duruşu, ultrason cihazının kalitesi ve doktorun öngörüsüyle alakalı sanırım.
Allah herkesin gönlüne göre versin
Ben de bi kalp atışını duysamda rahatlasam. Uykularım kaçıyooorrr

Canim merhaba ben hem ozele gidiyorum hemde devlete ozeldeki doktorum cok guzel ilgileniyor ve operator sezeryan olucagim icin hijyenik ve temiz bir hastane benm icin cok onemli devlete gelince orda da uzmana gidiyorum her gittigimde ultrason kagidi veriyor cok fazla detayli ilgilenmesede uzman olmasi yeterli oluyor saglik ocagina gelince kayit yaptirmalisin senin tetanoz asilarin olucak dogumdan sonrada bebgin olucak onlarda ultrason yok ama kalp atislarini duymak icin el cihazi varmis oda 4.aydan itibaren bakiluyormus benim belidiklerim bukadar

kızımdayken devlet arastirmaya gidiyordum simdi tam ismini vermim. inan ultrasyon kagit vermiyordu onu gec hic bilgi vermiyordu. ustelik merkezi bi yer. her gittimde istiyordum. ultrasyon kagit ekrani bile gostermiyordu. hep kagit kalmamis diyordu. sonra sinirlendim degistim. orayi her devlet ayni degil suan merkeze uzakdayim. arastirma hastanesi degil ama kagit veriyor. gosteriyor ama kalp atısıni bende tek bi kere duydum ama acmasi kapamasi bir oldu diyebilirim. suanlik bende devletteyim. hep devlet gittim ama 14 haftada ozel gitmek istiyorum. saglik ocagin ultrasyon yok ama sofiarya arkadaşımızin dedi gibi kalp atısini dinleten bir cihaz var. zaten bu konuda o daha iyi bilgi verir. birde ben saglik ocagina kayit yaptirmazsak cezasi var biliyorum. yanlismi biliyorum bilemem

Bunu yeni ogrendim saglik ocagida mi kontrole cagiriyor ya hayatta en nefret ettigim seydir su hastane isleri allah kotu bir sebeple dusurmesin kapisina.
Evet çağırıyor ve sonra kilo falan kalp dinliyorum zamanı geldiyse şöyle bi karnını tutuyo:) bizim ebe öyle yapıyor ve gerçekten anlıyorlar inanın be son gebelikte yattım karnımı elledi dediki karnın 1ay küçük gelişim geriliği vardı 4.5 hafta bebekte bi kalbini dinleyelim dedi ve o cihazla bebeğin kalbinin sıkıştığını duydum yavaş yavaş durmaya başlamıştı acil kaldırıldım ve bebeğim alındı... Bence önem verin kontrollere derim... Tetanoz iğnenizi yapın bence çünkü hastane ortamının ne olduğunu bilmiyoruz dikiş atılırken falan

Kizlar cok tesekkur ederim. Ben hic ertelemeden yarin gideyim o zaman saglik ocagina. Malum devlet hastanesinden kimse bir bilgi vermedigi icin, cevremden de kimse soylemedigi icim saglik ocagina gitmem gerektigini burdan duyduklarimla bir soruyum dedim. İyi ki sormusum.

kaydini yaptir onlar seni cok cagirmicaklar zaten ama aşın var kilona tansiyona bakiyolar bebegin kalp atısıni belli bi haftaya geldinmi dinletiyolar ben kaydimi ettirdim bana su gun gel bile demedi malum benimki akraba bakalim ne zaman ararlar

Sağlık ocağı tatanoz aşısı için gerekli zaten sürekli gitmiceksin bana 3 takip yazdı sadece oglumdan Aşım var zaten sadece tek doz vurunucam

Buarada Kızlar çatlaklar için avuç dolusu para verip krem almayın derim. Ben 3.aydan Doğuma kadar lierac jel kullandım. Sonuç zebra desenli bir anne oldum
Bol su içtim . Zaten kilolu olduğum için çok kiloda almamıştım. Ama 8. , 9. Ayda bir çatladım. Pir çatladım. Çok üzüldüm o kadar dikkat ettim niye çatladım diye. Meğerse yapısal eğilim çok önemliymiş. Bir önceki hamileliğimdeki topicte hiç birşey kullanmayan arkadaşlardan çatlamayanlarda vardı. Benim gibi zebra anne olanlarda
Şimdi hiç üzülmüyorum. Oğlumun hatıraları diye seviyorum hatta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…