2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
canim bende devlete gidiyorum burasida ayni hic ilgilenmiyorlar ozellerde cok pahali malesef

benimde bitek bacaklarim catladi hic krem kullanmadim. catlamamasi icin atelet ustunden oksayin diyolar kasimayin diye bende oyle ovaladim. ama kız cocugu oldugu icin karnimin catlamadigini dusunuyorum. erkek karini ortaya daha gerdigi icin oglum olursa ondan bu potansiyeli bekliyorum bende.

arkadaşlar sağlık ocağına ilk kayıt yaptırdığınız günle birlikte toplamda 5kez gidiyorsunuz. İlk gidişiniz kayıt için 2.gidişiniz de yaklaşık 20haftalıkken tetanoz aşısı için gidiyorsunuz.ilk aşıdan 4hafta sonra 2.tetanoz aşısını oluyorsunuz.ilk aşı sizi korumaz oyuzden mutlaka 2.si de yaptırılmalı. Sonra 2 kontrol daha oluyor. Arkadaşlarında dediği gibi kilo tansiyon dopplerle bebeğin kalp atışları dinleniyor. Son görüşmede 35 haftalıkken oluyor bu da, Doğum sonrası nezaman geleceğiniz neler yapılacağı bilgisi veriliyor. Doğuma hazırlık bebek bakımı emzirme eğitimi vs tabi hemşirenizin çalışma tarzı kaliteyi etkiler o şansınıza kalmış artık. Kayıt yaptırmazsak ceza alırız denmiş,size herhangi bir cezası Yok arkadaşlar. Ama aile hekiminizi. Sistemine düşerseniz hemşireniz sizi bulmak kayıt açmak zorunda yoksa maaşında kesiliyor,ceza kısmı bize var yani sizi napıp edip bulmamız gerekiyor. Aile hekimliği ile ilgili aklınıza takılan her Konuya cevap verebilirim yazın lütfen

Bende devlete gidiyorum. Ara ara özele gidicem. Doktorumdan memnunum her türlü ayrıntıya dikkat ediyor ve de cok Güleryüzlu . gebe olduğum an tüm tahlilleri yaptı. Kan ve idrar. Çok şükür. Hepsi iyi çıktı. Sağlık ocağına da kaydımi yaptiricam kalp atışlarını duydum. Ebe hemşire sağolun geçen seneki gebeliğimden tanıdı ben. Şimdilik sıkıntı yok.
Allah yardımcıniz olsun mide bulantısı çeken arkadaşlarim.
kardeşim doğurana kadar mide bulantısı çekti. Çok çekti hiç bir şey doğru dürüst yiyemedi. Doğurana kadar yanındaydim.
Ben anneme çekmişim sanırım çok şükür bulantı olmuyor. Su an koyde memleketimdeyim. Annemleri ziyarete geldim ve burda herşey doğal. Cok iyi geldi. Süt yoğurt vs.
İnşallah sizlerde en kısa zamanda yeme içme düzenine kavuşursunuz.

Sakatatlar bakteriye açık ürünler o yüzden yemeyin diyorlar ama ben oğlumda az yemiştim ayda bir ayda iki defa. Iyi pişmiş olmasına dikkat etmen gerekir. Sakatat türünden en çok karaciğer tehlikeli. Yediğimiz etlerinde çok iyi pişmiş olmasına dikkat etmemiz gerekir tokoplazmadan dolayı.

Bugün mü bakıldı canım?
Dün bakıldı bebek bir hafta geriden geliyormuş . Normalde 6+6 olması gerekirken 5+3 . Oysa ben yumurtlama günümü biliyorum ve sadece ogün ilişki oldu o ay geç dollenme ya da geç yumurtlama olmadı gebeligi adetimden 1 hafta önce öğrendim ama bebegin kalp atışını görmekte sıkıntıyasiyilar bi doktor gördüm diyor bir doktor görmedim diyor. Ama hepsi bebegin geri olduğu konusuunda hem fikir

Ne dedi peki doktor ? Birkaç gün sonra tekrar mı çağırdı ?
Bebeği görmekte bile zorlandılar renkli ultrosanda girdim. Orda da bir hafta geri oldugu çıktı. Hatta 10 gun zaten kanamam olmuştu. Çok üzgünüm . Bir hafta sonra çağırdı ama kötü bise çıkacak diye gitmeyw korkuyorum

Aynen. Dogum hakkinda da cok kararsizim ben. Devlette dogum istemiyorum ama dedigin gibi ozeller cok pahali.
Canım bende eğitim ve araştırma hastanesine gidiyorum ultrason resmi veriyor Dr ilgili kalp atışı dinletti bence Dr ile alakalı sen dr değiştir. Burda özel hastaneler uygun fiyat ama benim güvenim sıfır çok bebek ölmüş Burda Allah korusun

Ultrason kötü olabilir belki tatlım kanaman devam ediyor mu hâlâ yaşıyor bak ben drlarin ölçümüne de hiç güvenmiyorum daha önceki tecrübelerimden dolayı

Benimde çok büyüdü karnım erkekti çatlamadi korkma ama bacaklarım catladi

arkadasim korkma bebegin yakalar haftasini bende 6 hafta 1 gunlukken gittim bos kese dediler. dedin gibi renkli ultrasyon radyolojide gorunde benimkide oda çok zor gorundu. bi hafta sonra 7 hafta 1 ken bebek yakaladi hatta gelisimi bir gun ileri bile cikti. lutfen bak lutfen beslenmene dikkat et ben muz fındikdi etli sebzeli ne yaricak hersey yedim gelissin diye. uzulme sonucda bebegin gorundumu bide sakın sakın stres yok bebegin gelisimini aşırı etkiliyor.

ben anlamadım ne olcak ki
benımde normalde bi hafta geriden geliyo dr a neden böyle dedim birebir uyum gostermemesi normal dedi

Ben de çatlayan annelerdenim ilk gebeliğimde çatladım zaten doktora dediğimde çareyi bilsem karıma yapardım dedi:) sonraki gebeliklerde göbüş daha büyük olduğu için seyrek oluyo çatlaklar 1. Oğlumda paramparça oldum 2. Oğlumda 4 yırtık oldu .. Yeterki sağlıklı olsunlar arkadaşımın dediği gibi onu görünce üzülsemde oğullarım aklıma gelince gülüyorum canları sağolsun kuzuların...

cocuklarimiz herseye bedel oluyor. gercekden defermasyon oluyoruz ama bu sevgi cok baska

Evet canim 6+2 de gittigimde hepsini gordum cok sukur. 1 ay sonra tekrar cagirdi ama cok uzun geliyor bana :) Karaman'dayim sen?
6+0’da yalnızca keseye baktı, bence kalp de dinleyebilirdi diye düşünüyorum ama onun için ayrı randevu verdi, yarın (7+5) gidiyoruz inşallah pıtpıtlar için :) iatanbuldayım ben.

Günaydınlar :)
Şimdi bir kaç sorum var :)
Aranızda emziren anne var mı ? Ben doktora kızımı emzirdiğimi söylemeyi unuttum Bir çok yerde düşük tehlikesi yoksa sıkıntı olmaz yazıyor ondan devam ediyorum
Bir de açlık şekerim 103 çıkmış sağlık ocağı da kendi doktorumda yüksek dedi ne yapmam lazım hiç bir bilgim yok çünkü kızım da 80 çıkmıştı

Detaylı ultrason randevusu aldım 10 kasım’da inşallah .

Kızlar bende bugün sağlık ocağına kaydımı yaptırdım çok güzel ilgilendiler ayrıca tahlil yapmadılar hastanede yapılanları götürdüm 20. Haftada gitcem tekrar.tetanoz aşısını üç doz yaptırmıştım kızımda bir doz yapsak yeter dedi onuda 20. Haftada yapacak.d3 ve decavit verdi drunuz vitaminlere başlatınca kullanırsınız bittikçe burdan alabilirsiniz ücret ödemenize gerek yok dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…