- Konu Sahibi kardelen384
-
- #17.921
Kizlar bademciklerim sisti dun gece aniden, atesim var her yerim agriyor. Yillardir hasta olmuyordum, grip asisi da olmustum bu nereden cikti simdi.
Diger hasta annelere de gecmis olsun.
Bu arada dis etleri kanayan anneler, bir kasik kekigi bir cay bardaginda kaynatip Sabah aksam gargara yapiyorsunuz. Dis etlerini iyilestiriyor. Hamilelik icin uygun mu bilmiyorum ama icilmedigi icin zarari olmaz diye umuyorum. Yine de kekik suyunu icmemeye calisin mideniz dokunabilirmis hamile degilken bile.
inşallah herşey iyi olacak canım, Allah yardımcınız olsunBen zaten bebegimi riske atacak teste girmedeim amniyontezden daha riskliydi ve anne karninda tedavisi yok sadee aldirmak icin yapiyolR ben hasta cocuk bakamam diyenler icin dedi docent aldirmayi dusunmuyorsan cocu riske atma dedi ama detatli ultrasyona gire basindaki sivinin birbiriyle esit olmasu gerekirken aralarinda fark oldugunu kalbindeki odakdanda sebeb bize kor belki yurumucek belki hic anne baba demicek hic okula gidmicek belki dogar dogmaz ameliyat olacak gibi seyler soyledi. Bizde duaya Allah teslim ettik kendimizi bebegimizi riske atmadik o ikimizin parcasi hareketlerini hissediyorum. Onu seviyoruz ama bu dusunceler artik onun hayati onemli okdugu icin hazirlik asamasi yapamiyorum. Elim gitmiyor bakamiyorum icimden gelmiyor artik kendi kapi susumu yapacakdim guya malzeme bile almistim ama yok yani olmuyor. Sadece bubaralar sitrese girmeme calisiyorum 1 ay sonra kalbindeki odak kuculurmu sivi articakmi azalicakmi 26 haftadan sonra daha hizli buyuyormus bizde boyleyiz simdilik
weryew tekrar ayrintili icin periontologa gidecektiniz. Gidebildiniz mi. Benim de tekrar gitmem gerekiyor bu cuma gunu. Umarim guzel haberler aliriz
Merhaba canim, ense kalinligi sorunu bende 10. haftada basladi doktorum bu haftasina gore bile cok fazla diyip baska bi hastaneye sevk etti. Orda olcumler 2,6 mm cikti sonrasinde ikili test icin tekrar gittigimde kan tahlili temiz cikti cok sukur ama ense kalinligimiz fazlalasmis ve 12. haftada 4,5 mm olculdu. Kendi doktorum kan tahlilin temiz ama yinede takipte kalalim dedi. 20. haftada Nuchal Fold dedigimiz farkli bi olcume bakalim dedi ve onceki gun kontrolumuzde 4,6 mm olctu. Cok riskli bi durum degil ama tabi normale gore gormek istedigimizden fazla dedi. Ayrintiliya daha 20 gunum var orda daha net belli olurmus. Down riski oldugunu soyluyorlar ama bunu kesin bi dille soyleyemezler. Amniosentez onerdiler bana ama yaptirmadim bence diger herseyi normal ciktiysa sende bu ense kalinligini takma kafana. Allah'im hayirli haberler almayi nasip etsin cumlemize insallah.
Arkadasim seni anliyorum. Ama darlanma benimde kalbindeki parlaklik ve kafasindaki sivi birikiminden down sendromu falan varmidir diye kordonsentez istediler yaptirmadim. bazi kan tahlil yaptirdilar. Haftaya gidecegim. Basindaki sivi artarsa hidrisefali donebilirmis. Dua etmekden yapcak baska birsey yok benim icinde. inan benim herseye hevesim kacti bebegime birsey alamiyorum bile. normalde sorun cikmasaydi esimi yerdim heralde alisveris diye. simdi hic mi hic hevesim kalmadi birsey artik dogurup bi gorim duyorum. Dua ediyorum ama bu donemde sitresde etmemek lazim sitres daha zarar veriyor. Kendimi baska seylerle oyaliyorum kuran okuyorum bebegim icin igne oyasi yapiyorum temizlik kizimdi derken kendimi sitresden uzakda tutmamaya calisiyorum. Ama bebegim aklima aksama kadar geliyor tabi uzun uzun arastirma bile yapiyorum. Ama sonucu dogumda gorecegiz insallah sorun yoktur senin icinde benim icinde
dualarımız seninle canım allahın izniyle hersey düzelecek iyi düşün iyi olsunBen zaten bebegimi riske atacak teste girmedeim amniyontezden daha riskliydi ve anne karninda tedavisi yok sadee aldirmak icin yapiyolR ben hasta cocuk bakamam diyenler icin dedi docent aldirmayi dusunmuyorsan cocu riske atma dedi ama detatli ultrasyona gire basindaki sivinin birbiriyle esit olmasu gerekirken aralarinda fark oldugunu kalbindeki odakdanda sebeb bize kor belki yurumucek belki hic anne baba demicek hic okula gidmicek belki dogar dogmaz ameliyat olacak gibi seyler soyledi. Bizde duaya Allah teslim ettik kendimizi bebegimizi riske atmadik o ikimizin parcasi hareketlerini hissediyorum. Onu seviyoruz ama bu dusunceler artik onun hayati onemli okdugu icin hazirlik asamasi yapamiyorum. Elim gitmiyor bakamiyorum icimden gelmiyor artik kendi kapi susumu yapacakdim guya malzeme bile almistim ama yok yani olmuyor. Sadece bubaralar sitrese girmeme calisiyorum 1 ay sonra kalbindeki odak kuculurmu sivi articakmi azalicakmi 26 haftadan sonra daha hizli buyuyormus bizde boyleyiz simdilik
Amin Allah razı olsun. Hepimiz bebişlerimizi Hayırla sağlıkla kucağımıza alalım inşallahAllah kabul etsin
Canım Ben devlet hastanesine gidiyorum sen söyleyince baktım teksoplazma testi yapmış mi diye ilk gittiğimde verdiğim kanda bakılmış hiç birşeyi hatirlatmiyorum ki haberim bile yok bakıldığından doktorlarım ilgilenirler ilgilenmeyen doktora bir daha gitmem zaten sağlık ocağında hemsirem eğer saatinde gelmediysem kontrole arar kontrolün vardı unuttun mu diye hatırlatır.
Oğlumun asi zamanında da aramıştı gebeligimde de aradi
Hatta oğlum doğduğu ilk haftalarda hemsirem arayım "sema evine gelip görüşmem lazım ama gelmesem olur mu telefonda halletsek" dedi seside hasta gibiydi kabil ettim be konuştuğumuzu da hatırlamıyorum açıkçası. Dahası eve gelindiğini bile bilmiyordum. Hala aynı prosedür işliyor mu acaba.
Siz böyle ben hatirlattim yada beni aramıyorlar diyince şaşırıyorum. Siz bilinçli okuyan bilen insanlarsınız ya bu konulara ilgisi olmayan bilmeyen insanlar ne olacak. Doktorum gerekli tahlilleri yapıyor zaten diyerek hiç araştırmayalar.
Işte her insan bir olmadığının bir kanıtı daha. Allah hepimizi işini severek yapan işine özen gösteren insan gibi insanlarla karsilastirsin insallah
Canim tesekkurler oncelikle, sabah tekrar baska bir doktora gittik hemen. O da olcumler yapti onunda olcumleri 5,3 civari bir seyler cikti. Riskin bin yedi yuzde bir oldugunu soyledi. Bu riskin dusuk oldugunu ama pskolojik acidan rahatlamak istersem nip denilen testi yaptirabilegimi soyledi. Sadece kan aliniyor ingiltereye gonderiliyor 7 gunde cikiyormus sonuc. Kesin sonuc veriyormus fiyati 2150. Simdi dusunuyorum. Ne yapacagima karar vermeliyim. Bu saatten sonra bebek icin bir sey yapamayiz dedi doktor zaten. Eger sonuc kotu cikarsa psikolojini hazirlamak icin dedi. Ya da iyi cikarsa kafani rahatlatmak icin dedi.
Can'ım o indirim bir aydır var nerdeyse. Daha doğrusu adını değiştirip duruyorlar. Birkaç hafta önce aldığım tulumlar hala aynı fiyat.Kizlar gunaydin. Trendyol da chicco butugi acilmis. Fiyatlari uygun. Tukenmeden bakin isterseniz.
Insallah canim, umuyorum her sey duzelir. Bu vakte kadar ikili testte de dahil hic sorun yokken birden sorun cikmasi cok uzdu beni.
dualarımız seninle canım allahın izniyle hersey düzelecek iyi düşün iyi olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?