iyi akşamlar kızlar sizler kaç kilo aldiniz
ben
32 haftalık hamileyim ve 13 buçuk kilo aldim
tahmini 3 ile 3 buçuk kilo daha alirim yani 17 kilo ile doguma girerim 5 kilosu doğumda gitse geriye 12 kilo kalir ..
50 kilo ile hamile kaldim
67 ile doguma girerim
62 ile eve donsem
hedefim 52 olsa
9 ayda versem
bolsu sivisiz kalmayacak vücut
sık sık emzirerek
protein ve sebze ağırlıklı beslenerek
kesinlikle serbetli tatli yenmiyerek
meyve yiyerek
cok canımız istediğinde sütlü tatli yiyebiliriz
diye şimdiden kendime beynime sinyalleri gonderiyorum kendimi teselli ediyorum
Masaallah ne güzel planlar bunlar :)
Ben 48 ile hamile kaldım. 3 ay boyunca 50 de sabit kaldım.
5. Ay da 53 leri gördüm.
En son 58 kilo idim.
Bebeğim kilo almış olsun da benim kilo önemli değil.
Yeter ki o sağlıklı kilo almış olsun.
Hayırlı akşamlar güzel anniş adayları.gece sabah 8 kadar uyuyamadım ben.sonra bir kaç saat uyumuşum geri uykumu almadan kalkmak zorunda kaldım çünkü 7 yaşında bir kızım 5 yaşında da bir oglum var.onlar için mecburen geri kalktım.
Kızlar benim ikinci çocugum 35 haftalıkken doğmuştu o yüzden Korktugundan daha 7 aylıkken valizimi hazırladım.agırlaşmadan zor oluyor diye herşeylerimi yıkadım ütüledim bebeğimin.çok geciktirmeyin sizde son zamanlara burakmayın ne olur ne olmaz hemde agırlaşacaksınız daha zahmetli olur size.valizimi hazırlerkende bebeğimin herşeyini takım şeklinde organze keselere koyup valizime öyle yerleştirdim.hastanede sıkıntılı oluyor valizde hepsi bir birine girmesin diye.
Ayrıca malesefki çevremizde okadar anlayışsız insanlar varki,şu halde bizden hizmet bekleyen insanlara çıldırıyorum.ben 35 hafta oldum ama şuana kadar eşimde dahil kimseden en küçük yardım beklemedim.yaz boyu bütün kış hazırlıklarımı yaptım kışın dogumdan sonra sıkıntı çekmeyim diye salçamdan tutunda reçellerim kurularım dolaplarımı tıka basa doldurdum.hemde eşimin işinde yardımcı oldum iki çocuguma baktım.sabah öglen işyerine yemek yapıp götürdüm.evimi temizledim camlar pencereler heryerim pırıl pırıl oldu.kimselerden yardım almadan çok şükür şu güne geldim.eşim iş yerinde yanlız sabah 7 akşam 1 çalışıyor.bugüne kadar gidip çalışıyordum ,oda eve gelip dinleniyordu.ama artık çok agırlaştım çalışamıyorum çocuklarımla bile yetemez oldum.kayınvalim de gelmiş bana diyorki biraz dükkanda çalışsanda oglum dinlense diyor.sonra arada onu bunu davet etmediğim için laf sokuyor.
Şunu anladımki kendimi boşuna paralamışım insanlar yaptıkca fazlasını istiyor bu kızda agırlaştı yazık diyen yok.çok zoruma gidiyor o yüzden kimsenin lafına bakıp kendinizi yormayın yaptıkca bu herşeyi yapar diye insanın üstüne geliyorlar.gercekten zor durumda oldugunuzu düşünmüyorlar.
Allah im yaaa, hala birşeyler bekleyenler yok mu , boğmak istiyorum onları. ..
Sen onun bunun dediğine bakma.
Senin durumunu onlar yaşamıyor, sen yaşıyor, sen çekiyor ve sonrasinda da cekeceksin.
Ben sen gibi ordan oraya koşturup duruyordum iş yerinde.
Yani ağrım sızım olmasına rağmen.
Baktım onlar daha keyif alarak ustume is yigiyorlar.
izne ayrılmaya yakın 1 hafta bile kalmamıştı umursamadim ne dedilerse.
Çok vicdansız, duygusuz, hissiz oluyorlar.
Hem cinslerin olmasına rağmen.
Kendi evlatlarının üstlerine titrerler ama. .....
Neyse , bu durumu oldum olası hoş gormemisim gormemde.
Allah akıl fikir vicdan merhamet anlayış versin, ne diiim. ....
A
aysenur1298
Ankaradayım ve bende buranın yabancısı sayılırım zira yeni geldim.
Hastanede yattigim süreç içinde kadınlar sürekli doğum için uygun , güzel olan yerleri söylüyorlardi.
Benim durumum olmadığı için özele gidemiyorum malesef...
Az önce bi öneride bulunduydu bi arkadaş.
Oraya gidebilirsiniz.
Ben diğer yerlerin adlarını unuttum.
Kizlar dun aksam yasadigim kanama sonrasi kasilmalar basladi ve acil ameliyata alindim oglum dogdu sukur suan nefes almasinda sikinti var onu atmaya calisiyor kuvezde beni ne siz sorun ne ben soylim en iyisi normal dogurun.
Geçmiş olmuş olsun.
Ve hayırlı olsun, gözün aydınnn
İnşaallah yavrunda sağ salim en kısa zamanda yanında olur inşaallah.
Rabbim acil şifalar versin.