2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Burada havalar serindi bugun sicakladi olabilir valla bulanti gececek yanma baslayacak sikayetler hic bitmeyecek :)))

Hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde kucağımıza alalımda tatlı şikayetler bunlar :) Dün gece bi güzel yanmam da oldu. bizim buralar pek serinlemedi bende sıcaklara veriyorum napim :)

Merhaba benim de oldu geçen hafta kanamam ambulansla gittim hastaneye. Ondan ònce lekelenmeler oluyordu. Çok şükür bebis sağlıklı ama nedenini bulamadılar. Düşük riski deyip progestan yazıyorlar. önce plesanta asagiya yerleşmiş dediler baska doktor yolu tam kapamiyor dedi. Arada cok yorulursam pembe kirmizi leke geliyor. Bana uzun araba yolculuğu ağır iş yasaklandı. Bi de bacaklarını açarak çömelme dediler. Eskisi kadar korkmuyorum artık dediğin gibi örnekleri çokmuş..

Kızlar gittiğim endokrin uzmanını sorularımla çıldırtınca adamcağız detaylı anlattı ve ben ikna oldum sizinle de paylaşmak istedim. Dediki kadın doğumculara sorsan neden TSH ın 1-2 arasında olsun istediklerini onlarda bilmiyor.Onlar bebeğe baksın bu işi bize bıraksın.Zamanında ABD de bi doktor gebelerin tahlillerini inceleyip doğurdukları cocukların ortaokul ve lisedeki karne notlarıyla karşılaştırma yapmak istemiş.Adamın cıkardığı sonuç anne gebeyken TSH ı ne kadar düşükse çocugunun okul başarısı okadar iyi ! ... Elbette bi noktaya kadar gerçekçi olabilir ama bu çocugun beslenme şekli ,aldığı eğitimi, ailesinin sosyo-ekonomik durumu,veya çocugun karakteristik özellikleri vs. vs. başarı bütündür tek bir şeyden çocuk başarılı veya başarısız olamaz olmamalı ki ben de bir eğitimciyim böyle düşünüyorum.Doktorumun dediği ''Evet bi bilim adamı bunu yaptı ve yayınladı bizlerde saygı duyuyor ve dikkate alıyoruz oyüzden gebelerin TSH ını düşük tutuyoruz...Ama sen sanıyormusun ki TSH ın 10 olsa 15 olsa çocuğun engelli yada zeka geriliğiylemi doğacak öyle bir şey yok..'' Biraz uzun oldu kusura bakmayın elçiye zeval olmaz bu konuşma beni rahatlattı sizi de bir nebze rahatlatır umarım..İlacımızı kullanıp ayda bir kontrolümüzü tahlilimizi aksatmıycaz ve gerisini Allaha bırakıcaz artıkk..

Canım hayırlı olsun sağlıkla kucağına al eğer sorunun yoksa ilişkiden korkma canım zararı olmaz

tsh kac canım senin benimki 2.48 2.66 falan çıktı iki kan vermede düşük dedi endokrin doktoru bebeğe yeterli gelmez dedi ve levatiron verdi adını yanlış yazmış olabilirim neyse aylik takip etcez diye de ekledi bu haftaiçi gidip artmismi diye baktiricam

Canım kaç çıkıyor mesela? Gebelik ilerledikçe tiroid farklılık gösteriyor ve hep kontrollü gitmek lazım. Bi de dahiliyeye değil de endokrine kontrol olursan daha sağlıklı olur bence.
Bi gideyim inşallah ben de endokrin e canım. Sağolasın

Duzelmis olmasi çok iyi canım. Benimki bir türlü düşmüyor. İnşallah bu sefer düşer

Temmuz anneleri topigini okuyorum ayy ne güzel dogumlarini anlatiyorlar emzirmeleri bebisleriyle ilgili yaşadıklarını bizimde bunları konuştuğumuz günleri görelim sağlıkla insaAllah sira sıra dogumlarimizi anlatmamiz cogumuz ayni gün olması sancilar sezaryenler fikirler oneriler hayali heyecanı bile güzel

Kızlar tecrubeli olanlar bilir de ben bilmiyordum temmuz topigini okuyunca farkettim ogrendim emzirsen bile sütün yeterli miktara gelene kadar mama vermek gerekiyormus doymasi icin Allahin izniyle emzirmek istiyorum süt arttirici şeyler yapar yerim ama yine de yeterli gelmezse mecbur mama gözüküyor evet düşünmek icin erken ama ben simdiden mama arastirmaya da baslicam en iyisini hangisi diye

Biraz araştırdım ve güvenilir bir mama bulamadım insaAllah gerek kalmaz

Ben hic mama vermedim. Az gelse de sık sık emzirdim sonrasinda zaten problem olmuyor. Kendini simdiden sartlandirma canim. Dogumdan sonra zaten bir kilo kaybi yasaniyor ama sonrasinda tekrar toparliyor bebisler. O zamanki durumuna gore bakarsin ama illa mama verilecek diye bir durum da yok.

Ne biliyim okudukca gözüm korktu birden

Canım bi dur ya bismilllah:)

Sen bebek arabasi araştır park yatak araştır araştır da araştır da mamayi boşver şimdi :)
aceleci yanım ağır bastı okuyunca gözümde korktu haklısın canım o uç nokta suan için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…