Benimde tam bitti derken bulantilar geri döndü sıcaklardan mi acaba
Burada havalar serindi bugun sicakladi olabilir valla bulanti gececek yanma baslayacak sikayetler hic bitmeyecek :)))
Allah razı olsun çok teşekkür ederim.İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız hepimiz.Buradaki afkadaşların yazdıklarını okuduktan sonra rahatladım çok sık yaşannan bi durummuş.Sağlıkla büyür inşallah.
Canım hayırlı olsun sağlıkla kucağına al eğer sorunun yoksa ilişkiden korkma canım zararı olmaz@sibel_ahmet @Diloyraa @Serpilzorlu @Kirmizibalik88 B Belkibiumutyesa @ayfreis @Teacher10
Selam kızlarr, yaklaşık 10 gündür falan yokum tatildeydim. O yüzden size doktor macerasını anlatamadım. En son isyan bayraklarını çekiyordukNeyse şükür kontrolde herşey yolundaydı, doktor oğlumuz olacağını kesinleştirdi. Bu saatten sonra cinsiyeti dönerse travesti olur zaten dedi 10 gün sonra gel 4'lü testleri yapalım dedi pazartesi tekrar gideceğim o yüzden.
Cinsellik muhabbetini de sordum. Biz daha ne kadar evde asker arkadaşı gibi takılacağız dedim. Kanalın kapalı herşey yolunda ama ben hamile bir bayanın cinsel ilişkiye girmesini önermiyorum diyip tekrar benim işi baltaladı. Tabii bu cevap içimize su serpmediğinden doktordan sonra da bir gelişme olmadı bende durumlar aynı
Sizler nasılsınız uzun süre siteye girmediğimden yorumları tek tek inceleyemedim :)
Canım hayırlı olsun sağlıkla kucağına al eğer sorunun yoksa ilişkiden korkma canım zararı olmaz
Tüh canım ya kötü olmuş neyse bakalım vardır bunda da bi Hayır ne yapalım
tsh kac canım senin benimki 2.48 2.66 falan çıktı iki kan vermede düşük dedi endokrin doktoru bebeğe yeterli gelmez dedi ve levatiron verdi adını yanlış yazmış olabilirim neyse aylik takip etcez diye de ekledi bu haftaiçi gidip artmismi diye baktiricamKızlar gittiğim endokrin uzmanını sorularımla çıldırtınca adamcağız detaylı anlattı ve ben ikna oldum sizinle de paylaşmak istedim. Dediki kadın doğumculara sorsan neden TSH ın 1-2 arasında olsun istediklerini onlarda bilmiyor.Onlar bebeğe baksın bu işi bize bıraksın.Zamanında ABD de bi doktor gebelerin tahlillerini inceleyip doğurdukları cocukların ortaokul ve lisedeki karne notlarıyla karşılaştırma yapmak istemiş.Adamın cıkardığı sonuç anne gebeyken TSH ı ne kadar düşükse çocugunun okul başarısı okadar iyi ! ... Elbette bi noktaya kadar gerçekçi olabilir ama bu çocugun beslenme şekli ,aldığı eğitimi, ailesinin sosyo-ekonomik durumu,veya çocugun karakteristik özellikleri vs. vs. başarı bütündür tek bir şeyden çocuk başarılı veya başarısız olamaz olmamalı ki ben de bir eğitimciyim böyle düşünüyorum.Doktorumun dediği ''Evet bi bilim adamı bunu yaptı ve yayınladı bizlerde saygı duyuyor ve dikkate alıyoruz oyüzden gebelerin TSH ını düşük tutuyoruz...Ama sen sanıyormusun ki TSH ın 10 olsa 15 olsa çocuğun engelli yada zeka geriliğiylemi doğacak öyle bir şey yok..'' Biraz uzun oldu kusura bakmayın elçiye zeval olmaz bu konuşma beni rahatlattı sizi de bir nebze rahatlatır umarım..İlacımızı kullanıp ayda bir kontrolümüzü tahlilimizi aksatmıycaz ve gerisini Allaha bırakıcaz artıkk..
Bi gideyim inşallah ben de endokrin e canım. SağolasınCanım kaç çıkıyor mesela? Gebelik ilerledikçe tiroid farklılık gösteriyor ve hep kontrollü gitmek lazım. Bi de dahiliyeye değil de endokrine kontrol olursan daha sağlıklı olur bence.
Duzelmis olmasi çok iyi canım. Benimki bir türlü düşmüyor. İnşallah bu sefer düşerBen gebelik testi yapmadan önce çok zayıfladım diye dahiliyeye gittim. Tiroid testi yapıldı.
Zehirli guatr çıktı.
İlaç verdi.
Yalnız ben gebelikten suphelendigim için almadım ilaçları.
Sonra dan 3. Haftalık olduğunu ogrendigde dahiliye doktoruma gittim.
Durumu belirttim.
İlaç alımı yapmadığımı.
İlaç vermedi.
Beni takibe aldılar.
Tekrar tsh degerime bakıldı.
Normale dönüyordu.
Sonra ki haftalarda gittim herşey normaldi.
Sanki o tsh degerlerimin düşüşü yada yuksekligi benim değilmiş gibi.
Bütün değerlerim 8. Haftada normale döndü.
Suan 16 +7 günlük hamileyim.
Ve tsh degerime bakılmasıni soyledim.
Normal cikti yine çok şükür.
Ben hic mama vermedim. Az gelse de sık sık emzirdim sonrasinda zaten problem olmuyor. Kendini simdiden sartlandirma canim. Dogumdan sonra zaten bir kilo kaybi yasaniyor ama sonrasinda tekrar toparliyor bebisler. O zamanki durumuna gore bakarsin ama illa mama verilecek diye bir durum da yok.Kızlar tecrubeli olanlar bilir de ben bilmiyordum temmuz topigini okuyunca farkettim ogrendim emzirsen bile sütün yeterli miktara gelene kadar mama vermek gerekiyormus doymasi icin Allahin izniyle emzirmek istiyorum süt arttirici şeyler yapar yerim ama yine de yeterli gelmezse mecbur mama gözüküyor evet düşünmek icin erken ama ben simdiden mama arastirmaya da baslicam en iyisini hangisi diye
Biraz araştırdım ve güvenilir bir mama bulamadım insaAllah gerek kalmaz
Biraz araştırdım ve güvenilir bir mama bulamadım insaAllah gerek kalmaz
Ne biliyim okudukca gözüm korktu birdenBen hic mama vermedim. Az gelse de sık sık emzirdim sonrasinda zaten problem olmuyor. Kendini simdiden sartlandirma canim. Dogumdan sonra zaten bir kilo kaybi yasaniyor ama sonrasinda tekrar toparliyor bebisler. O zamanki durumuna gore bakarsin ama illa mama verilecek diye bir durum da yok.
Canım bi dur ya bismilllah:)
Sen bebek arabasi araştır park yatak araştır araştır da araştır da mamayi boşver şimdi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?