Ben dogurunca hemen vermeyi dusunuyorum sut normal dogurdugum halde gelmedi hemen ve oglum sarilik oldu 1 ay atamadi sariligi cok ugrastik. Bazen abartmamak gerek sut gelene kadar versek birsey olmaz mamayla buyuyen cocuklar var sonucta da ins hic gerek kalmaz :))
Ilk olunca insan herseyde soru isaretlerine düşüyor canım benim abartmam biraz ondan oldu
zorunlu olunca ac kalmicak ya mecbur verilicek zaten sağlıklı olsunlar yeter ki
tsh kac canım senin benimki 2.48 2.66 falan çıktı iki kan vermede düşük dedi endokrin doktoru bebeğe yeterli gelmez dedi ve levatiron verdi adını yanlış yazmış olabilirim neyse aylik takip etcez diye de ekledi bu haftaiçi gidip artmismi diye baktiricam
Ben daha öncedende troid ilacı kullandığım için kendimi hep takip ediyordum.Hamileliğin ilk haftalarında 1.1 ken zamanla 2.3 sonra 4.0 oldu.Ben bi de hergün 100 mc Levotiron içiyorum.Başka hastanede tahlil yaptırınca 2.0 cıktı anlamıyorum hangisi doğru..Senin değerler gayet normal bence yani Tsh ın cok düşmeside başka sıkıntılar oluşturuyo.Az bi dozla devam edersin stres yapma seninki gebelikle oluşmuşsa doğumdan sonra kalmayacak.Benimki ömür boyu ... neyse Allah başka dert vermesin diyelim
Benim TSH değerim 3.50 ilk gittiğim doktor ilacı kullanman şart dedi başka doktora gittim oda öyle dedi fakat ben ısrarla ilacı kullanamadığımı yan etki yaptığını söyledim kullanmak zorundasın dediler daha sonra doktorumu değiştirdim Prof kadın doğumcuya gidiyorum kendisi çok bilgili ve bana benim vücudumun işlevinin o tsh değerinde iyi olduğunu düşürmenin bana iyi gelmediğini ilacı kullanmamamı söyledi 20.haftada değer ne durumda bakılacak tsh değeri yüksek diye çocuğun gerizekalı olmayacağını söyledi ilaç kötü etkilemiyorsa kullanılmalı tabiki ama yan etki yapıyorsa kullanmak zorunda değiliz aşırı yüksek değilse tabi
Ne gibi yan etki yaptı canım ? Doktorun güzel yaklaşmış olaya.Stres yaptıkça başka sıkıntılar cıkarıcaz kendimizde rahat olmak ve ayda bir kontrol gayet yeterli
Bendede haşimato tiroit var kızlar hamilelikten önce içmediğim için yükselmiş tsh 7 idi gelişimini etkileyen bişey kesinlikle 2,5 in altında olması gerekiyor bebeğin gelişimine çok etkisi var dikkat edin şimdi içerek düşürdük 2,3 bu ay
KıZlar deneyimli anneler veya çevreden duyanlar sling kullanan var mı memnun kalınmış mı acaba 15 aylık bi oğlum var 2. De gelince küçüğü sling e koyarım diyorum ikisine birden ilk başlarda çok Zorlanabilirim diye ama alsam mı almasam mı kullananlar veya duyanlar memnun mu acaba çok kararsızım
Bendede haşimato tiroit var kızlar hamilelikten önce içmediğim için yükselmiş tsh 7 idi gelişimini etkileyen bişey kesinlikle 2,5 in altında olması gerekiyor bebeğin gelişimine çok etkisi var dikkat edin şimdi içerek düşürdük 2,3 bu ay
Ben daha öncedende troid ilacı kullandığım için kendimi hep takip ediyordum.Hamileliğin ilk haftalarında 1.1 ken zamanla 2.3 sonra 4.0 oldu.Ben bi de hergün 100 mc Levotiron içiyorum.Başka hastanede tahlil yaptırınca 2.0 cıktı anlamıyorum hangisi doğru..Senin değerler gayet normal bence yani Tsh ın cok düşmeside başka sıkıntılar oluşturuyo.Az bi dozla devam edersin stres yapma seninki gebelikle oluşmuşsa doğumdan sonra kalmayacak.Benimki ömür boyu ... neyse Allah başka dert vermesin diyelim
Amin canım Allahım beterinden korusun buna hamd olsun benim hamilekten önce düşüktü ama ilac vermediler hiç sonra nasıl oldu yukselmis insaAllah böylede kalır dogumdan sonra sana da sifa versin kolaylik versin canım sürekli ilac icmek zor ama sağlık icin işte
Ne gibi yan etki yaptı canım ? Doktorun güzel yaklaşmış olaya.Stres yaptıkça başka sıkıntılar cıkarıcaz kendimizde rahat olmak ve ayda bir kontrol gayet yeterli
İlacı içtiğimde 5 dk içinde kusuyordum aşırı halsizlik baş dönmesi bütün gün yatıyordum bıraktıktan sonra biraz kendime geldim benim bulantım ilaçsızda var ama o ilacı kullanırken aşırı şiddetliydi
Günaydın Günaydın size Günaydın hayırlı sabahlar hayırlı Haftalar hayırlı mutlu huzurlu canlı mı canlı heyecanlı bol bol enerji dolu bol bol güzel haberli mükemmelötesi bir Hafta geçirmemiz dileğiyle Günaydın Günaydın size
Günaydın Günaydın size Günaydın hayırlı sabahlar hayırlı Haftalar hayırlı mutlu huzurlu canlı mı canlı heyecanlı bol bol enerji dolu bol bol güzel haberli mükemmelötesi bir Hafta geçirmemiz dileğiyle Günaydın Günaydın size
Benim ozelde ki drumda istemedi 3 luyu ikili guzel cikti diye ama egitim arastirmada ki dr istedi bende yaptirdim sonuc cikti ama carsamba gosterecem. Neye bakildigini dabilmiyorum gidince soracam ins.
Ilk olunca insan herseyde soru isaretlerine düşüyor canım benim abartmam biraz ondan oldu
zorunlu olunca ac kalmicak ya mecbur verilicek zaten sağlıklı olsunlar yeter ki
Ben abartmamak lazimi sana demedim yanlis anlama lutfen. Her seyi bedenimiz ve bebegimiz belirliyor biz napsak bazen bosa. Sutum olmasina ragmen oglum 9 ay emdi sonra birakti mama ile devam ettik mecburen cokta kafaya takma simdiden daha cok var.
Canım çok geçmiş olsun inş en kısa zamanda geçer besin alerjisi mi sıcaklardan mı ?
Benim yumurta alerjim var bi lokma yiyince her yerim şişer
Oğlumunda sıcaklardan alerjisi var her yeri su çiçeği gibi kabarcıklar çıkarır bol bol banyo yaptırıyorum bende hiç yumurta yemiyorum idare ediyoruz öyle
sebebını ogrenemedık canım bakalım on gun sonra tekrar tahlıl yapılacak raporluydum evde uyuyarak kasınarak gecırdım genel de bende bahar alerjısı olur ama bu farklıydı bıraz
Canım bende olmuştum 6-7. haftalarda.İçi su dolu küçük kaşıntılı kabarcıklar cıkarmıştım senin gbi haliyle çok endişelendim.Ama tahliller temzi çıktı cildiye uzmanına gittim oda büyüteçle yakından baktı alerjik dedi krem verdi.Onu da bir kere sürdüm kendi kendine geçti sonra.Sende rahat ol bunlar normal gebelik döküntüsü bile olabilir.