Kızlar gittiğim endokrin uzmanını sorularımla çıldırtınca adamcağız detaylı anlattı ve ben ikna oldum sizinle de paylaşmak istedim. Dediki kadın doğumculara sorsan neden TSH ın 1-2 arasında olsun istediklerini onlarda bilmiyor.Onlar bebeğe baksın bu işi bize bıraksın.
Zamanında ABD de bi doktor gebelerin tahlillerini inceleyip doğurdukları cocukların ortaokul ve lisedeki karne notlarıyla karşılaştırma yapmak istemiş.Adamın cıkardığı sonuç anne gebeyken TSH ı ne kadar düşükse çocugunun okul başarısı okadar iyi ! ... Elbette bi noktaya kadar gerçekçi olabilir ama bu çocugun beslenme şekli ,aldığı eğitimi, ailesinin sosyo-ekonomik durumu,veya çocugun karakteristik özellikleri vs. vs. başarı bütündür tek bir şeyden çocuk başarılı veya başarısız olamaz olmamalı ki ben de bir eğitimciyim böyle düşünüyorum.Doktorumun dediği ''Evet bi bilim adamı bunu yaptı ve yayınladı bizlerde saygı duyuyor ve dikkate alıyoruz oyüzden gebelerin TSH ını düşük tutuyoruz...Ama sen sanıyormusun ki TSH ın 10 olsa 15 olsa çocuğun engelli yada zeka geriliğiylemi doğacak öyle bir şey yok..'' Biraz uzun oldu kusura bakmayın elçiye zeval olmaz
bu konuşma beni rahatlattı sizi de bir nebze rahatlatır umarım..İlacımızı kullanıp ayda bir kontrolümüzü tahlilimizi aksatmıycaz ve gerisini Allaha bırakıcaz artıkk..