2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262

Aynen videodaki kadin nelere . nelere kullandığını söyledi

Hatta bebek havlusu yeni doğan için biraz sert geliyormus içine muslin diken mi ararsin önce muslin ile kurutan mi ararsın :)

Müslin bez benim de ilk alacağım şey olacak kullanım alanı oldukça geniş ve ablamdan biliyorum hakikaten her alanda kullandı. Bu arada mermerşahi dedikleri bir bez çeşidi var, ondan aldık metreyle annem güzelce kesti bir büyük tülbent boyunda ve 10 tane de küçük ağız bezi boyutunda. Kenarlarını güzelce tığladı :) tabii ki cinsiyeti belli olmayan her bebeğin kaderinde olan ilk renk SARI bir iplikle

Hanimlar daha once bebisi olanlardan amigurumi kullanan var mi. Alicam da uyku egitiminde ise yario mu cidden

Aynen videodaki kadin nelere . nelere kullandığını söyledi

Hatta bebek havlusu yeni doğan için biraz sert geliyormus içine muslin diken mi ararsin önce muslin ile kurutan mi ararsın :)
Önce müslin veya mermerşahi ile kurulamak bebeğin cildine zarar vermiyor suyunu çekiyor hemen :)

Gittiğimde 16+5 olucam birsey der o zaman gerekli görürse odami ikili gibi kan ve ultrasonla oluyormus

Evt canım. Bak internetten bulduğum yazıyı kopyalıyorum buraya;

Dörtlü test ne zaman yapılır?
Gebelikte dörtlü test 16-20 (bazı merkezlerde 15-22) haftalar arasında yapılır. Bu haftaların dışında yapılamaz.

Nasıl yapılır?
Hamilelikte dörtlü test yapılacağı gün anneye önce ultrason muayenesi yapılır ve bebeğin ölçümleri alınır. Aynı gün anne tahlil için kan verir. Kanın aç karnına veya tok karnına verilmesi sonucu etkilemez. Aynı normal kan tahlillerinde olduğu gibi az miktarda kan alınır ve bu kanda B-HCG, u-E2 (serbest estriol), AFP, İnhibin-A isminde 4 değere bakılır. Bu değerlerle birlikte ultrasonda ölçülen değerler ve annenin doğum tarihi, son adet tarihi, kilosu, sigara kullanıp kullanmadığı gibi bilgiler bilgisayar programına girilir. Bilgisayar programı yaptığı hesaplamalar sonucunda risk düzeyini belirler.

Hanimlar daha once bebisi olanlardan amigurumi kullanan var mi. Alicam da uyku egitiminde ise yario mu cidden
Ay hep ablamdan örnek veriyorum ama en yakın örneğim o :) bebeği bir yaşında, doğmadan önce annem örmüştü amigurumi için özel organik iplikler var. Uyku eğitimine bir faydası oldu mu dersen pek olmadı ama ilk aylarında bebeğin en çok sevdiği eşya oydu. Beşiğine koyuyorduk hep ve ona bakıp gülümsüyordu :) yani rahatlıyordu ona bakınca

İnşallah :) nerden aldın ürünü eczanelerde satılıyor mu ?

Mermerşahi kumaşı bilmiyordum canım şimdi baktım netten, alıp kenarını istediğin renk yapmak mantıklı , ben bu işi anneme devredeyim en iyisi :)

Seviyorum tombul gebeleri :)

Doktor bebeğin durumu Harika ama senin değil dedi kızdı bana

Diyet yapar gibi besleniyorum ne yazıkki :)

Dr beni de her gittiğimde uyarıyor, hamur işinden uzak dur diye walla utanıyorum tartilmaya, aslında 2-3 hafta önce sine kadar dikkat ediyordum ama şu 2 haftadır istahim bir açıldı tutamıyorum kendimi napiyim ((

Sadece uyku zamaninda eline tutusturursan bi zaman sonra onu gorunce uyumasi gerektigini anliomus bebek soylenene gore. Oyleyse cok iyi bisi bu. Dirayetli olup uyku egitimi vermek lazim yoksa somurcek bizim iyi niyetimizi keratalar

Dr beni de her gittiğimde uyarıyor, hamur işinden uzak dur diye walla utanıyorum tartilmaya, aslında 2-3 hafta önce sine kadar dikkat ediyordum ama şu 2 haftadır istahim bir açıldı tutamıyorum kendimi napiyim ((
Aynen ya,
Simit boyoz vs kesinlikle yok dedi :/

Tatlı da bitter çikolata o da çok az olmak kaydıyla ve de haftada bir falan sütlü tatlı yada dondurma

Napıcam bilmiyorum vallahi

Gunaydın kızlar birazcık igrendirebilir yazacağım sey ama baska yere de soramadım malum 2gundur demir ve multivitamin kullanmaya başlamıştım bugun dışkım adetin son gunleri gibi siyaha yakın oldu internette ilaçtan kaynaklandığını soyluyor ama bu normal mi acaba doktorunuza danıştınız mı hic böyle bisey yasayan var mı?

Mermerşahi kumaşı bilmiyordum canım şimdi baktım netten, alıp kenarını istediğin renk yapmak mantıklı , ben bu işi anneme devredeyim en iyisi :)
Canım ben de hiç duymamıştım hatta annem adını söyleyince böyle isim mi olur uyduruyorsun demiştim eskiler biliyor ve çok çok kullanışlı kusma bezi, ağız bezi, kurulama bezi, bebek arabası üstü için, bez değiştirirken altına sermeye, terini almaya... çantaya atmalık :) üstelik gerçekten pamuk incecik ve fiyatı metreyle çok ucuz :) büyük boy ve küçük el bezi boyunda yaparsa annen çok işine yarar canım

Kan ve demir ilacı dışkıyı siyah yapar canım endişe etme :) hayatımıza bir renk katıldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…