- 1 Kasım 2012
- 5.531
- 1.676
- 198
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #27.981
Kızımı İlk 6 ayda uzun süreli olrak bi kaç kez ancak bırakıp çıkmışımdır. Onda da küçük el pompası vardı onunla sağıp bıraktım. Tabi biberona alışkın olmayınca sağdığımı bile içmemişti:) bir de 10 günlğkken sarılıktan dolayı hastanede yatmıştık. Işıktan kaldırma sütünü sağıp ver demişlerdi. Hastanede vardı zaten pompa onu kullanmıstım o zamanda. başka zamanda da hiç ihtiyaç duymadımİşte çalışıyorum ama ücretsiz izin düşünüyorum normal iznim bittikten sonra. O yüzden arada derede kaldım. Bebeğin yanında olacaksam gerek olmaz mı acaba hiç?
Gel de benim doktoruma anlat bende kızıma 10 kilo ile tamamladım doktor ozaman süper demişti 10 kılo ya buna 5 kilo almışsın cok yahu ne yiyorsun dikkat et dedi dedim bence normal ama hiç oralı bile olmadı eşime dedi fazla yemesin abur cubur eşim başladı gülmeye sinir oldumDoktorunuz bence şaşırmış...ben 11 kilo aldım şu ana kadar, boyum 1.72 olduğu icin fark etmiyorlar, sadece göbekte var hatta eş hep söylüyo yumurta gibi sadece göbeğin çıktı diye. Kilo almayi ben de sağlık için, nefes icin, sonradan bunu vermesi var v.s ama 30 kg ile doguma gidip su an çöp gibi olan rkadaşlarım var. 5 kg psikolojinizi bozup kızılacak bir kilo değil ki.
5 kiloyamı cok dedi? Zaten bebek yaklasık 1.5 kilo suyu eşi vs 3.5 4 kilo onun şişkinliği oluyor. Nasıl oluyorda cok diyor çok ilginç. Doktor bana yine çok az aldın diyor 5.5kilo aldım. Kesinlikle abartmiş. Hani kilon zaten var diye bile demiş olsa sen zaten almamışsin bebekten kaynaklı.Gel de benim doktoruma anlat bende kızıma 10 kilo ile tamamladım doktor ozaman süper demişti 10 kılo ya buna 5 kilo almışsın cok yahu ne yiyorsun dikkat et dedi dedim bence normal ama hiç oralı bile olmadı eşime dedi fazla yemesin abur cubur eşim başladı gülmeye sinir oldum
Bu kişiden kişiye değisir bence. Ben bebekle beraberdim ama ihtiyacım oldu. Başta emmedi sağıp içirdim sonrada ara ara sağıp eşime anneme vs bırakıp kendime vakit ayırdim ya da gece uyudum dinlendim. Mastit olduğumda hem emzirdim hem bolca sağarak ilaçsız atlattım. Yani bence gerekli.İşte çalışıyorum ama ücretsiz izin düşünüyorum normal iznim bittikten sonra. O yüzden arada derede kaldım. Bebeğin yanında olacaksam gerek olmaz mı acaba hiç?
canım dun dinlenmeme ragmen gecmeyince dayanamadim aradim dr hastaneye cagirdi hemen gel nts alayim dedi hazirlandim gidicem insallah sanci çıkmaz yada erken dogum riski yoktur yola çıkiyorum simdi dua edin sizde lutfencanım odan çok güzel olmuş bayıldımmmçok geçmiş olsun oda düzenleme felan yorulduysan ondan olabilir bende haftasonu ev sildim süpürdüm pazar paso yattım kasık ağrımdan dolayı artık ağırlaştı bebeler çok iş yapınca belli ediyor kendini vıkır vıkır hareket ediyor daha dinlen bol bol hareketlerinde azalma olup sorun devam ederse allah korusun dr'a gözük muhakkak
umarım herşey yolundadır. bizide haberdar et mutlakacanım dun dinlenmeme ragmen gecmeyince dayanamadim aradim dr hastaneye cagirdi hemen gel nts alayim dedi hazirlandim gidicem insallah sanci çıkmaz yada erken dogum riski yoktur yola çıkiyorum simdi dua edin sizde lutfen
Evet canim benim 20 lik disim kırık ve öyle idare ediyorum. Allah yardim eylesin müdahale etmek yasak bu dönemde. Sana soyledigim teknik ile idare ediyorum cok şükür gercekten işe yarıyorbaş ağrımın sonunda sebebini buldum hiç dikkat etmemişim dolgum düşmüş dişim çürük.son 3 ay müdahale etmiyolarmış böyle bekleyeceğim sanırım.
Birdilimkek senin mi dişin de birşey vardı?
evde olacaksan hiç gerek yok emzirirsin bol bol ne güzel bende yanındayken öyle yapıcam ama 3.5 aylıkken işe başlıycam geri o yüzden almayı düşünüyorum ben olsam hiç gerek duymam emzirmek daha sağlıklı çünküBen doğum izninden sonra ücretsiz izin düşünüyorum da o yüzden kararsız kaldım. Sürekli çocuğun yanında olacaksak acaba gerek olmaz mı hiç? Bi siteden indirim çekim var da o yüzden acele ediyorum ama gereksizse de almasam mi?
Canim insallah iyisindir güzel haberlerini bekliyoruzcanım dun dinlenmeme ragmen gecmeyince dayanamadim aradim dr hastaneye cagirdi hemen gel nts alayim dedi hazirlandim gidicem insallah sanci çıkmaz yada erken dogum riski yoktur yola çıkiyorum simdi dua edin sizde lutfen
canım çok geçmiş olsun Allah yardımcın olsun inşallah kötü birşey yoktur.canım dun dinlenmeme ragmen gecmeyince dayanamadim aradim dr hastaneye cagirdi hemen gel nts alayim dedi hazirlandim gidicem insallah sanci çıkmaz yada erken dogum riski yoktur yola çıkiyorum simdi dua edin sizde lutfen
bende deniycem benimki çürük birde umarım bebeğe bir zararı olmaz ben hertürlü çekerim.Evet canim benim 20 lik disim kırık ve öyle idare ediyorum. Allah yardim eylesin müdahale etmek yasak bu dönemde. Sana soyledigim teknik ile idare ediyorum cok şükür gercekten işe yarıyor
Okulumda idarecilerimle sıkıntı yaşiyorum resmen mobing uygulaniyor ama benim acigimi yakalayamadiklari icin birseyde yapamiyorlar çok bunaldim çocugum etkileniyor diye cok uzuluyorum zaten dogum izninden sonra ucretsiz izine ayrilacagimDaha geç verse daha iyi değil mi sen neden önce istiyorsun
Oyle canim valla ic camasirlarimi ayri yikiyorum 90 derecede makinada sonra hic bir tur pecete vs kullanmiyorum evdeyken surekli camasir degistiriyorum, disaridayken gunluk ped kullaniyorum onuda saatte bir degistiriyorum. Gecmiyor genede gecmiyor valla... oyle cok sekerli beslenmem probiyotik iyi geliyor diyorlar onada dikkat ediyorum ama banamisin demedi. Elma sirkesi kasintisina iyi geliyor gibi ama ondada resmen eriniyorum. Biraktim bende kullanmiyorum ilac milac bazen artiyor o zaman travozol suruyorum okadar. Doktor da oyle dedi ya biraktim napimayy gerçekten senindemi öyle bende sürekli ama sürekli fitil kullandım bugüne kadar habire bir kaşıntı.
bebeğe bir zararı yoksa hiç umursamam cidden alıştım artık resmen.
bende bir dahaki gidişimde diycem gene çok tetiklendi ama çaresi yok.Oyle canim valla ic camasirlarimi ayri yikiyorum 90 derecede makinada sonra hic bir tur pecete vs kullanmiyorum evdeyken surekli camasir degistiriyorum, disaridayken gunluk ped kullaniyorum onuda saatte bir degistiriyorum. Gecmiyor genede gecmiyor valla... oyle cok sekerli beslenmem probiyotik iyi geliyor diyorlar onada dikkat ediyorum ama banamisin demedi. Elma sirkesi kasintisina iyi geliyor gibi ama ondada resmen eriniyorum. Biraktim bende kullanmiyorum ilac milac bazen artiyor o zaman travozol suruyorum okadar. Doktor da oyle dedi ya biraktim napim
Ben aldim canim. Etraftan kullananlara gore degisik yorumlar var. Kimi diyor sagmazsam ilk 3-4 ay göğüslerim sisiyor sut kalinca ates falan oluyor, kimi diyor gerek kalmadi cocuk bitirdi. Ama dun hemsire dedi ki sagmani tavsiye ederim hem senin icin iyi olur hemde bebege ohtiyac oldugun da kullanirsin. Tabi manuel yada elektrikli kismi burda tercihe gore heralde. Ben calisicamda oyuzden elektronik aldimHanımlar, Philips avent elektronik göğüs pompasi alan var mı aranızda? Önceden almak mantıklı mı sizce? İlla gerekir mi?
Offf eski kafa iste saglikli olmayi kiloya bagliyor. Bir daha acarsa agzini benim bebegim kuğu gibi zarif olacak sizin gibi besili tavuk olmayacak de gec..O kadar canımı sıktılar ki ! Sinir küpüyüm şuan.. Kayınvalidem aradı napıyosun diye dün eşim doktora bugün gidiceğimizden bahsetmişti. İyiyim dedim bebek nasılmış dedi iyiymiş dedim kilosunu falan sordu söyleyincede ay kuş kadar bişi doğurcaksın sonrada ele avuca geçmicek Allahtan brn gelicem kalıcam yanında yoksa sen o çocuğa bakamazsın dedi !!!!! Ne münasebet siz ananınızın karnındamı öğrendiniz çocuk bakmayı ayrıca gerek yok annem 40 gün yanımda kalıcak ben onun annelik tecrübesine daha çok güveniyorum yorgunum iyi günler diyip kapadım telefonu. Sinirden elim ayağım titriyor sevmiyorum sevmiyoruuuuummmmm böyle bi kayınvalide olmucam nefret ettim artık
Dün akşam öyle bi kasık ağrım oldu ki kalkıp yürüyemedşm bile. Ara ara oluyo 1 2 saat sürüp geçiyor. Ne ağrısı olduğunu anlayamadım henüz
umarım herşey yolundadır. bizide haberdar et mutlaka
Canim insallah iyisindir güzel haberlerini bekliyoruz
canım çok geçmiş olsun Allah yardımcın olsun inşallah kötü birşey yoktur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?