- 9 Temmuz 2017
- 1.546
- 980
- 73
- 40
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #28.701
Eger tehlikeli bir durum yoksa normal sezeryan icin 38. Haftayi doldurmasi cok onemli. Benim yakin arkadasimin ciddi plesenta previa problemi vardi onda bile 38. Doldurttu doktor. Doktorun baska sehre gidiyor olmasi bebegin anne karninda 1 gun bile fazla kalmasindan daha degerli degil.Kizlar ben meraktan bir sey soracagim. Kafama takildim gerci ustumude vazife degil ama merak iste.
Benim asistanimin kardesi hamile. Normalde aralik sonunda dogum olacakti ama ilk cocugu sezeryan diye yine sezeryan olacakti o yuzden ayin 20 sinde sezeryan olacakti planli. Simdi doktoru baska sehre gidecekmis. Gitmeden alayim bebegi demis. Cuma alacakti kardesi hazir degil diye pazartesiye kalmis. Sezeryan bilr olsa normalinden 20 gun once sezeryan yapmak yanlis değil mi. Bana cok sacma geldi.
Canım ben de arkadaşlara katılıyorum bi dr a daha görün için rahat etsin bakalım onun yorumu ne olacakAynen Kuzum ya zaten 5 haftam kaldi doguma insallah bu gunleride atlatalimda hayirlisiyle kucagmiza alalim gun gectikce daha da korku sardi beni bi yandan dediklerin dogru en son aydayiz suyu azalmasi normal doktorun soyleme şekli biraz korkutucuydu cok saol garcekten cok rahatladim iyikide yazmışım danışmışım size
Canım evde özellikle tenine değen battaniyeler pamuklu olmalı bence de. Ama benim fikrim bu tabi dışarıda kullanılabilir diye düşünüyorum polarlarEvet haklisin terletir, geri vericem icime sinmedi zaten :)
Canim bebegin neyi var neyi yok yıkamadan hicbir şeyini kullanma. Ben 40 derecede sabun tozu ile iki kere yıkayıp en son ilave olarak tekrar durulama programına atacağım. Cam biberonlari emzikleri zaten ocakta kaynar suda birkac dakika kaynatmak yeterli.Kizlar bebegin butun kiyafetlerini yikiyoruz dimi kac derecede yikamamiz lazim
Hernekadar kaynana sözü soğuk gelsede onlarında bi bildiği çıkıyor. Bizim annelerimizde elin kızına kaynanalık yapıyorlar emin ol. Ama gebelikte ve lohusalıkta sağlıklı düşünmek zor oluyor. Bide onların menapozuna denk geliyorsa b.ku yiyoruz. Oğlumun doğumunda kv 1 yıldır menapozdaydı. Şimdi pişmandır ama yaşanıyor işteEvet haklisin terletir, geri vericem icime sinmedi zaten :)
Tuz tüketimim yok desem buna ragmen oluyorsa bannada mı ameliyat mi diyecek acabaSordum tuzu azaltmamı tavsiye etti. Çok zorlanirsam bileklik ve ameliyat olabilir dedi. Bende doğumu bekliyorum geçmezse bir şeyler olacak artik
Catı ayrım cok fazla dedim normal dedi benimkide öyle soguk kanlı aynı mı bu doktorlar ne :)Sordum canım, son derece sakin bi sekilde "olabilir, hormonlar ve dolaşım sistemi hamilelikte degişiyo" dedi... ben bu doktorun bazen böyle sıradan cvplar vermesinden hic tatmin.olmuyorum...hayır tabi kotu bisey olmasın ama ne biliym "eh normal bunlar" demek yerine de ki sagina don soluna don...bisey öner
Yarin gidicem canm bakim bu doktorun yorumu ne olucak eger suyunda azalma yoksa o doktou aricamCanım ben de arkadaşlara katılıyorum bi dr a daha görün için rahat etsin bakalım onun yorumu ne olacak
Bilmiyorum haftasini ama aralik 20 sine zayen sezeryan ayarlamislardi. Muhtemelen 38. Haftaya sezeryan ayarlanmistir. Simdi 10 gun daha one gelmis oldu. Ne bileyim garip.Canm kac haftalikmis ? Bnm komsumda 36 haftasinda sezaryen oldu cok şükür bebek hic kuvezde kalmadan iki gunde taburcu oldu
Ilginc olani zaten devlet hastanesine gidiyor. Doktoru baska bir sehirde ozel hastaneye mi ne gecmis.o yuzden gitmeden alalim bitsin demis.Ben asla yaptırtmazdım. Başka doktorlarda sezeryan yapabilir. Planlı doğum zor değilki. Zaten planlıysa 10 gün öncesine gün vermiştir artı bide 20 gün. Etti 30 gün. Prematüre doğurtacak çocuğu. Benim yorumum böyle. Benim durumum olsaydı kesinlikle karşı çıkardım
Cok mantikli. Hani sezeryan zorunda kalirsak bende aynisini isterim sanırım.Ben de karşıyım bu duruma hatta bence bebek ne zaman gelmek isterse beklenmeli bi sorun yoksa. Bi arkadaşım inat etti sezeryan için gün almadı. Sancıları gekdikten hatta bi müddet evde sancı çektikten sonra gitti oldu sezaryanını
Yok bir sıkıntısı yok. Sadece doktor muhabbeti. Ne bileyim teklifi sunan doktorda garip kabul edende bir garip. Haklarinda hayirlsii artik..Eger tehlikeli bir durum yoksa normal sezeryan icin 38. Haftayi doldurmasi cok onemli. Benim yakin arkadasimin ciddi plesenta previa problemi vardi onda bile 38. Doldurttu doktor. Doktorun baska sehre gidiyor olmasi bebegin anne karninda 1 gun bile fazla kalmasindan daha degerli degil.
Giydiricegim butun kiyafetleri yikicam dimi canm birde battaniyesinidemi yikamam lazim sonrada utu yapilicak dimiCanim bebegin neyi var neyi yok yıkamadan hicbir şeyini kullanma. Ben 40 derecede sabun tozu ile iki kere yıkayıp en son ilave olarak tekrar durulama programına atacağım. Cam biberonlari emzikleri zaten ocakta kaynar suda birkac dakika kaynatmak yeterli.
Benimde karıştı canım okul müdürüne soracağım ya da bizim okula gecen doğum yaptı bir öğretmen ona sorayım dur eşi de milli eğitimde çalışıyormuş zaten ben okula yeni geldiğim için pek tanımıyorum. Rapor almış bol bol diyorlardıMerhaba arkadaşlar. Şu 32.haftadan sonra grip vb nedenle aldığın rapor doğum izninden düşüyor mu sorusu kafamı çok karıştrdı.2 tane arkadaşm öğretmen daha yeni doğum yaptılar, onlar almış rapor ve doğum izninden düşmedi,ablam devlet memuru oda daha 3ay önce doğum yaptı,oda aldı hiç skıntı olmadı.ama kendi doktoruma sordum, alamazsın diyor,buradaki arkadaşlarda alamazsın diyorlar.Kafam çok karıştı
]
Oha annem gibi cahil yani. Annem de beni sinir eder böyle. Ama kızıp rahatlarım. Kv ye bişi diyemezsinki
Iy yok artık ya tabi ki de ben olsam asla yaptırmam sakın yaptırma bence de
Oldu kucağına verelim al senin olsun diye tövbe tövbe. Büyük birinin memesini tutacakmış önce demek bunu söyleyebiliyor. Güvenli bağlanma falan hak getire. Allah korusun herkes kendi çocuğunu emzirsin. Allah izin verir de sütüm gelirse kv yanında emzirmem bile diyorum ben şimdiden. Bakalım bizimkinin de böyle istekleri olacak mı?!!
Tuz tüketimim yok desem buna ragmen oluyorsa bannada mı ameliyat mi diyecek acaba
Ha ha bence de doğursun bir tane özlemiş herhalde bebek emziresi varYok kızlar asla müsaade edemem böyle bişeye zaten emsede emmese de benim bebeğim o çok istiyorsa doğursun emzirsin çatlak karı
37 haftadan sonra sezeryan normal görülüyor solunum yapıyorsa çocuk kendi kendine çocuğa bi rahatsızlık vermiyorsa ben erken alınmasını doğru bulmuyorumKizlar ben meraktan bir sey soracagim. Kafama takildim gerci ustumude vazife degil ama merak iste.
Benim asistanimin kardesi hamile. Normalde aralik sonunda dogum olacakti ama ilk cocugu sezeryan diye yine sezeryan olacakti o yuzden ayin 20 sinde sezeryan olacakti planli. Simdi doktoru baska sehre gidecekmis. Gitmeden alayim bebegi demis. Cuma alacakti kardesi hazir degil diye pazartesiye kalmis. Sezeryan bilr olsa normalinden 20 gun once sezeryan yapmak yanlis değil mi. Bana cok sacma geldi.
Tabi ki battaniyeleri de yikayacaksin canim sonuccta onlar fabrikalarda kaç elden geçiyor bazilari yerlere düşüyor hangi kosullardan geçiyorlar bilemeyiz. Istersen battaniyelerini ayrı atarsin makineye. Bebeğe dair ne varsa yika elektronik olanlar hariç :))Giydiricegim butun kiyafetleri yikicam dimi canm birde battaniyesinidemi yikamam lazim sonrada utu yapilicak dimi
Yok zaten başka doktordan almak zorundayz kadın doğumla alakalı olmaması şart onu biliyorum ama başka doktorunkide geçerli değil diyor benim doktorCnm personelcinin dikkatiyle alakalıdır belki. Senin doktorun vermeyiversin başka doktordan alırsın
Öğrenince bana da yazarsan sevinirimBenimde karıştı canım okul müdürüne soracağım ya da bizim okula gecen doğum yaptı bir öğretmen ona sorayım dur eşi de milli eğitimde çalışıyormuş zaten ben okula yeni geldiğim için pek tanımıyorum. Rapor almış bol bol diyorlardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?