2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Eger tehlikeli bir durum yoksa normal sezeryan icin 38. Haftayi doldurmasi cok onemli. Benim yakin arkadasimin ciddi plesenta previa problemi vardi onda bile 38. Doldurttu doktor. Doktorun baska sehre gidiyor olmasi bebegin anne karninda 1 gun bile fazla kalmasindan daha degerli degil.

Canım ben de arkadaşlara katılıyorum bi dr a daha görün için rahat etsin bakalım onun yorumu ne olacak

Kizlar bebegin butun kiyafetlerini yikiyoruz dimi kac derecede yikamamiz lazim
Canim bebegin neyi var neyi yok yıkamadan hicbir şeyini kullanma. Ben 40 derecede sabun tozu ile iki kere yıkayıp en son ilave olarak tekrar durulama programına atacağım. Cam biberonlari emzikleri zaten ocakta kaynar suda birkac dakika kaynatmak yeterli.

Evet haklisin terletir, geri vericem icime sinmedi zaten :)
Hernekadar kaynana sözü soğuk gelsede onlarında bi bildiği çıkıyor. Bizim annelerimizde elin kızına kaynanalık yapıyorlar emin ol. Ama gebelikte ve lohusalıkta sağlıklı düşünmek zor oluyor. Bide onların menapozuna denk geliyorsa b.ku yiyoruz. Oğlumun doğumunda kv 1 yıldır menapozdaydı. Şimdi pişmandır ama yaşanıyor işte

Catı ayrım cok fazla dedim normal dedi benimkide öyle soguk kanlı aynı mı bu doktorlar ne :)

Canm kac haftalikmis ? Bnm komsumda 36 haftasinda sezaryen oldu cok şükür bebek hic kuvezde kalmadan iki gunde taburcu oldu
Bilmiyorum haftasini ama aralik 20 sine zayen sezeryan ayarlamislardi. Muhtemelen 38. Haftaya sezeryan ayarlanmistir. Simdi 10 gun daha one gelmis oldu. Ne bileyim garip.

Ilginc olani zaten devlet hastanesine gidiyor. Doktoru baska bir sehirde ozel hastaneye mi ne gecmis.o yuzden gitmeden alalim bitsin demis.

Cok mantikli. Hani sezeryan zorunda kalirsak bende aynisini isterim sanırım.

Yok bir sıkıntısı yok. Sadece doktor muhabbeti. Ne bileyim teklifi sunan doktorda garip kabul edende bir garip. Haklarinda hayirlsii artik..

Giydiricegim butun kiyafetleri yikicam dimi canm birde battaniyesinidemi yikamam lazim sonrada utu yapilicak dimi

Benimde karıştı canım okul müdürüne soracağım ya da bizim okula gecen doğum yaptı bir öğretmen ona sorayım dur eşi de milli eğitimde çalışıyormuş zaten ben okula yeni geldiğim için pek tanımıyorum. Rapor almış bol bol diyorlardı

]

Oha annem gibi cahil yani. Annem de beni sinir eder böyle. Ama kızıp rahatlarım. Kv ye bişi diyemezsinki

Iy yok artık ya tabi ki de ben olsam asla yaptırmam sakın yaptırma bence de

Yok kızlar asla müsaade edemem böyle bişeye zaten emsede emmese de benim bebeğim o çok istiyorsa doğursun emzirsin çatlak karı

Kızlar bence ilk aylar polar peluş gibi kumaşlar kullanmayın , bnm oğlumun onlardan teni soyuluyordu doktor yasakladı polar ve peluşu soyulmaları içinde gece ve gündüz kremi verdi hatta özel saç ve vücut şampuanı verdi öylece geçti. Peluş battaniyelerimize de pamuklu nevresim takımı geçirip kullandık :)

37 haftadan sonra sezeryan normal görülüyor solunum yapıyorsa çocuk kendi kendine çocuğa bi rahatsızlık vermiyorsa ben erken alınmasını doğru bulmuyorum
Zaten cogu çocuk aslında 3 ay daha anne karninda kalması gerekirken yanı 12 ay olmasi gerekirken 9 aylık dogdugu icin kolik oluyormus aslında bizim karnımıza 3 ay daha ihtiyaçları olduğu icin kolik çocuklara ten temasi anneyle bitişik olsun emsin diyorlarmış
Son ana kadar beklemekte fayda var bence sıkıntısı yoksa

Giydiricegim butun kiyafetleri yikicam dimi canm birde battaniyesinidemi yikamam lazim sonrada utu yapilicak dimi
Tabi ki battaniyeleri de yikayacaksin canim sonuccta onlar fabrikalarda kaç elden geçiyor bazilari yerlere düşüyor hangi kosullardan geçiyorlar bilemeyiz. Istersen battaniyelerini ayrı atarsin makineye. Bebeğe dair ne varsa yika elektronik olanlar hariç :))

Öğrenince bana da yazarsan sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…