- 15 Şubat 2017
- 727
- 636
- 103
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #29.081
hayranlıkla ayakta alkışlıyorum sizin gibileri zaten benim sadece göğüslerim o kadar aldı galibaMaşallahben 4.5kilodayım, 30.haftamı dolduruyorum bakalım
aynen yaa hiç sormaKıyamam sana çalışıyorsun bide. Ben evde olduğum halde böyleyim
En kötü alışkanlıklarımız bunlar olsun canım hamileyken değil de normalken devam içmeyebende aynı şeyi kahveyle yaşıyorum. yalan yok yani bağımlısıyım kafeinin. kafeinsiz içiyorum ama ne bileyim böyle saman gibi geliyor =)
Ahanda benIstah patlamasi ve fastfood aserenlere benide ekleyin. 2 tane hamburger yedim az once hayvan okuzu oldugumdan oturu :/
Emzirme kisminida unutma kizzz :))En kötü alışkanlıklarımız bunlar olsun canım hamileyken değil de normalken devam içmeye
Ahanda benendüstriyel hamburger yemiyorum el yapımı hamburger yeni nesillerden yiyorum doktorum izin verdi söyle ki
Ekmeklerini kendileri yapıyorlar köftesini kendileri yapıyorlar diye
Valla ben sağlıklı da besleniyorum ama fast food da tüketiyorum
Ceviz yoğurt süt meyve çorba ekmeksiz sebze et yedigim gibi hamburger pizzaları da götürüyorum ama onları da dediğim yerlerde yiyorum bildiğim yerlerde elle yapılanlardan
o yüzden aşırı sağlıksız beslenmiyorum gibi geliyor ama bi ara öyle bile yesem canım mac cekti özellikle onu cekti camış gibi yedim2 küçük bi normal hambur nefes alamıyordum yanıma donemedim eşimle gülmekten yıkıldık
ilk ve sondu mac den yemem ama canim hala cekmiyor değil allahtan is yerime yakın yemekçi yok da yemekhaneden sulu ev yemeği yiyorum :)
Arada iki uç yudum da olsa sprite içiyorum bazen ayda bir içiyorum hepsini resmen midem asit istiyor
İce tea içiyorum onu kısmadım cok mu zararlı ki endişelendim onda
Kebap va yanında ayran içiyorum ama hamburgerle gitmiyor ya ayran
Bu ara tatlı cok yedim hala da as eriyorum Moku çıktı valla 10 kilo aldım :)
Tecrübeli annelere sorum olacak
Bebek bezi konusunda hala kararsızim ben.
Şoyle ki :
Primanın adı var ama biraz araştırma yapınca pişık yaşayanlar az değil
Yenidogan aylik pkler uygun gibi ama bunun devamı var. Yani butceye uzun vadede mantikli gelmeyebilir.
Molfix için tam karar verecekken sızıntı yaşadım diyen de çok. Yakınımızdaki markette yenidogan pktindeki ad/fiyati primayla esdeger ama uzun vadede diger boylarin fiyati mantikli sayilir.
Sleepy hiç aklimda yokken googleda arama yapinca oldukca memnun olanlarin sayisi azimsanacak gibi degil.
Huggies...genel yorumlar iyi...fakat ben devamlilik acisindan ( yakinimizdaki marketlerde surekli gelmeyen bir marka, eh bi kere alip bitince napicaz) tercih edemeyebilirim.
Bunlara ek olarak; yenidogan pktlerin bazilarinda 0-3 kg yaziyo bazilarinda ise 2-5. Bebişler kac kg dogacak bilmiyoruz ki...yeni doğum yapan arkadaşım 3.700 doğurdu...bir digeri de 2.800. Bu durumda yenidogan 0-3 kg pkti alan ve bulunduran eger cocuk 3 kg uzeri dogarsa onu kullanamayacak gibi. Bir de tabi hangi bezle başlarsa onunla devam ediyor bebekler gibi yorumlar var.
Alıp çantaya atmam gerek. Bugün ani bisey olsa halâ bez dusunuyorum. Tamam vaktinde ve sağlıkla gelsinlertek dileğimiz bu ama son 1 haftadir gercekten "ben 1 - 1,5 ay daha taşıyabilecekmiyim, nefes alirken zaman zaman sanki çoook performans yapmişim gibi tikanmalar ( ki doktor olur demisti), rahim girisinde bazen sanki çocuğum şimdi çıkiverecek hissi...şükür ki sanci, kasilma yok ama boşuna 30 - 32 Hafta sonrasi çantaniz hazır olsun demiyolar.
Şükür canım
Katılıyorum canım bayağı masraf oldu daha doğmadan valla Allah sonumuzu hayr etsin
Bez işi sorunTecrübeli annelere sorum olacak
Şoyle ki :
Yenidogan aylik pkler uygun gibi ama bunun devamı var. Yani butceye uzun vadede mantikli gelmeyebilir.
Molfix için tam karar verecekken sızıntı yaşadım diyen de çok. Yakınımızdaki markette yenidogan pktindeki ad/fiyati primayla esdeger ama uzun vadede diger boylarin fiyati mantikli sayilir.
Sleepy hiç aklimda yokken googleda arama yapinca oldukca memnun olanlarin sayisi azimsanacak gibi degil.
Huggies...genel yorumlar iyi...fakat ben devamlilik acisindan ( yakinimizdaki marketlerde surekli gelmeyen bir marka, eh bi kere alip bitince napicaz) tercih edemeyebilirim.
Bunlara ek olarak; yenidogan pktlerin bazilarinda 0-3 kg yaziyo bazilarinda ise 2-5. Bebişler kac kg dogacak bilmiyoruz ki...yeni doğum yapan arkadaşım 3.700 doğurdu...bir digeri de 2.800. Bu durumda yenidogan 0-3 kg pkti alan ve bulunduran eger cocuk 3 kg uzeri dogarsa onu kullanamayacak gibi. Bir de tabi hangi bezle başlarsa onunla devam ediyor bebekler gibi yorumlar var.
Alıp çantaya atmam gerek. Bugün ani bisey olsa halâ bez dusunuyorum. Tamam vaktinde ve sağlıkla gelsinlertek dileğimiz bu ama son 1 haftadir gercekten "ben 1 - 1,5 ay daha taşıyabilecekmiyim, nefes alirken zaman zaman sanki çoook performans yapmişim gibi tikanmalar ( ki doktor olur demisti), rahim girisinde bazen sanki çocuğum şimdi çıkiverecek hissi...şükür ki sanci, kasilma yok ama boşuna 30 - 32 Hafta sonrasi çantaniz hazır olsun demiyolar.
Prima yeni doğan 1 numara aldım ben. Kızım da molfix kullandım bir dönem sonra can bebe kullandım. Bu ara sleepy çok moda anneler arasında. Her bez de her bebeğe yaramıyor en iyisi yaşayıp deneyerek görmek.Tecrübeli annelere sorum olacak
Şoyle ki :
Sorma canim yaa cok yakin arkadasim 2 yildir deniyor olmuyor. Kasimda tup deniceklerdi onda da degerlerimi dusukmus oyle bisey. Cok morali bozuk, ne kadar neseli bi kizdi. Hergun dua ediyorum bana hamile oldugu haberini versin diye.Tabi canım çok şükür halimize. Hiç durumu olmayıp evlat hasretiyle yanan kadınlarımız var keşke doğsada yicek ekmek bulamasam diye düşenenler var. Rabbim bize bu duyguyu nasip etti varsın olsun masrafları. Anne baba olmak böyle işte herşey onlar için. Yeterki üşümesinler osu olsun busu olsun diye hep onları düşünüp alıyoruz herşeyleri. Allahım evlstlarımızla sınamasın bizi tek derdimiz bu olsun
Ben demişsem kesin dogrudur
Gerçekten zor zamanlar hareketler yavaşladı bebek dürtüyor, yalancı sancılar geliyor bizi korkutuyor, hem doğsun hem doğmasın istiyoruz şu dönemBen demişsem kesin dogruduray kızlar çok agirlastim ben iki gündür minnoş kasikalrimi oyuyor bu sabah doğuracam sandim vallaha.. Allah yardimcimiz olsun zor zamanlara girdik
Benim 8 cm olmuştu diye hatırlıyorum doğumhaneye götürdüler. 15 dk içinde de doğum oldu. Günahını almak istemem ama bana dr daha fazla beklemek istemedi gibi geldi. Yırtıklarım da çokmuş benim. Artık bilmiyorum bırakıyoruz kendimizi dr ların eline onların insafına kaldık:)Aynen. bu da doktorların oyunu olabilir mi. Yeterli açılma olduktan sonra mesela 10 cm diye hatırlıyorum gerek varmı açmaya. Benim oğlum iriydi biraz koca kafalıydı tam 10 cm di kafası.seninki minyonmuş mesela gayet rahat 10 cm açıklıktan geçebilirdi. Yani yeterli açılmayı beklemeyip biran önce almakmı istiyorlar. Yada ufak bir sıkıntı olunca risk almaktan çekinip direk almak mı istiyorlar.
Canım herkesin bünyesine göre değişşyor bu durum sanırım. Mesela eltim doğumdan iki saat sonra kalkıp oturabilmişti. Benim bünyem mi zayıf artk bilmiyorum:) 20 günden sonra toparlanmaya başladımne kadar sürede iyileşiyor peki ?
7 kilo aldım ama sanki göbeğim seninkinin iki katı kadar var:)) hiç göstermiyor 20 kiloyu maşallah sizehoşgeldin 33.hafta boşuna geldin +20 kilokızlar yokmu 20 ve üzeri kilo alan yahu bir ben miyim bu kadar kilo alan
3 dikisim vardi. 40 imiz cikana kadar iyilesmisti.ne kadar sürede iyileşiyor peki ?
Ben de sleepy nin methini çok duydum bu sefer onu deniycem bakalım bebiş de sevecek mi. 1 numara aldım geçen gğn çantaya koymak için açtım paketi aman Allahım ne kadar küçük öyle el kadar bişey. Küçük bebeği unutmuşuz ben koca koca bezlerş hatırlıyorum:)) bi paket daha alırsam 2 numara alırım herhaldeTecrübeli annelere sorum olacak
Şoyle ki :
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?