2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Banada 32 den sonra yasakladi. 36 dan sonra baslamayi düşünüyorum

O ney kız. Napıyorsunuz bakiim
  1. Perine masajı, alt vajinanın iç dokularını germe şeklinde tanımlanabilir.
    Perine masajı, pelvik taban kaslarının kanlanmasını sağlar. O bölgenin daha esnek olup gevşemesini sağlayarak gebelik yırtıklarını önler.
  2. Masaj yağları ile beraber uygulanan perine masajı, doğum sırasında vajina ve perine dokusunun gevşemesine ve oldukça kolay bir şekilde açılmasını sağlar.
  3. Perine masajı yaptırmak isteyen gebe anne adayları, masaja 34. hafta itibari ile başlayabilirler.
    Perine masajı her gün yapılır. Badem yağı, buğday yağı gibi E vitamininden zengin ve saf yağlarla birlikte uygulanır.
  4. Perine masajı sayesinde normal doğumda yapılan epizyotomi oranları oldukça düşmüştür.
  5. Perine: vajina ile anüs arasındaki alana denilir. Perine ortalama olarak 2-3 cm çapındadır. Normal doğum esnasında yırtıklar bu alanda daha çok yaşanır.Çeşitli normal doğumlarda yapılan doğum kesisinin (epizyotomi) esas hedefi perine bölgesinde meydana gelebilecek yırtıkların önüne geçmektir.
    Epizyotomi ile arzu edilen bir şekilde düzgün bir kesi yapmak mümkündür. Bu kesi doğumun ardından onarılır. Ama yırtıklar doğum sırasında düzensiz şekilde de yaşanabilir. Bu sebeple tamir edilmesi daha zor olabilir. Bu sebeple gebe anne adaylarına perine masajı önerilir.
  6. Perine masajı, perine adı verilen bölgeye 5-10 dakika süresinde masaj yağları yardımıyla (badem,buğday, e vitamini yağı, gliserin) el yardımıyla masaj yapılmasıdır. Perine mesajı, haftalık olarak 3-4 gün ya da her gün yapabilir. Perine masajını, anne adayı kendine uygulayabilir. Bunu bir aynA ile yapması gerekir. Ancak gebe iken bu zor olacağı için, eşinin bu masajı yapması oldukça uygun olacaktır.
  7. gebelik haftasından doğuma kadar geçen sürede sürekli yapılan bu masajı uygulamadan önce, ellerin hijyeni sağlanmalıdır.
    Anne adayı mutlaka tuvalete çıkmalı ve mesanesi boş olmalıdır. Anne adayı bu masajı kendi kendisine yapacaksa, başparmağı ile uygulayabilir. Anne adayının eşi ya da doğum ebesi uygulayacak ise işaret parmağı kullanılır. Parmak vajina içerisine 3-4 cm’den fazla girmemelidir. Parmak sağa-sola saat 3-9 arasında ”u” şekli çizecek biçimde esnetilmelidir. Bu sırada parmak anüse doğru baskı yapmalıdır. Bu sayede vajina alt duvarı ve perine esner. Uygulama aşamasında hafif yanma ve ağrı meydana gelebilir. Doğum aşamasında da perine masajı ebe ya da doktor tarafından perinenin esnemesi ve bebeğin çıkışının kolaylaştırması adına uygulanmaktadır.
Perine Masajının 3 Faydası:

1. – Türkiye’de Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde perine masajı ile ilgili bir araştırma yapılmıştır. Bu araştırma ile perine masajı yapılan 50 anneden yalnızca 5’inde epizyotomi kesisinin yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Perine masajı yapılmayan 50 kişiden 46’sında ise epizyotomiye ihtiyaç duyulmuştur. Yani perine masajı epizyotomi riskini azaltır.
  2. – 2008 senesinde yapılan diğer bir çalışamada ilk bebeğini dünyaya getiren 234 anne araştırma konusuna dahil edilmiştir. Bu araştırmada perineye masaj uygulayan ve uygulanan annelerde doğum esnasında yaşanan yırtık oranı, masaj yapmayan annelerle neredeyse yakın çıkmıştır. Bu çalışma perine masajı için sonucunu, ” bir faydası ya da zararı bulunmamaktadır.” şeklinde ortaya koymuştur.
  3. – 2006 senesinde yapılan ve çeşitli araştırmaların derlendiği bir çalışmada, perine masajın epizyotomi kesisi ve doğum aşamasında meydana gelen yırtıkların büyük bir oranda düştüğü bildirilmiştir. Sadece perine masajının bu faydası ve etkisi, daha önce normal doğum yapmayan kadınlar için geçerli olduğu ortaya konmuştur. Bir önceki doğumu normal olarak yapmış annelerde, perine masajı fayda göstermemektedir.
Tüm bunların neticesinde bu günene dek yapılan araştırmaların ve çalışmaların ışığında genellikle ilk bebeğini dünyaya getirecek olan kadınlar perine masajının faydalı olabileceği ortaya konmuştur.

Böyle bişey:)

Canim dikkat et şu aralar, ben bogazimda tehlike hissettigumde suyu bile oda ısısında soguk gelirse hafif ısıtıp iciyorum , yogurt-ayran sicak suyla yapiyorum kendime ayri veya onceden cikartip ilitiyorum cunku bogazim cok hassas anında serilirim. Başka zaman dayarsin ilaci ama bu vaziyetteolmuyo işte.

Alttan ışık tut ben 2 kez denedim onu bence oluyor

Bende dün gece ilk kez ışık tuttum. Ne kadar süre tutsam acaba bir de karnımızın altına doğru değil mi yanlış yapmamışım?

Benimde şeker kritik ama yanında sütle tüketirsek şekeri fazla yükseltmez diye düşünüyorum. O şekilde ara öğün olarak yicem ben. Perine masajı da yaparım da daha erken benim için belki de 31.haftadayım. 34de dr’a sorarım öyle yaparım.

Canım bende onu araştırıyorum doğuma ne kadar kala yemeye başlamak lazım acaba ?

Valla bende şu haftadan sonra filan diye bilmiyorum. Geçen bir teyze bana baştan beri yeseydin dedi. Aklıma düşürdü

Tarçını nasıl içiyorsun canım neyle

Sanki kocanın yüzünü gördüğümüz var da zaten asker arkadaşı gibiyiz, baskı kurayım bari markaja alayım adamı

aslında şefim insaflı ama onun üstleri insafısz herifler erkek olunca hiç anlamıyorlar sanırım

bacı kardeş olduk zaten kız 8 aydır hık hık diye yana devriliyorum adam filin altında kalır gibi kalacak yakında
ama bızım doktor yasaklamıyor hatta getırmek ıstiyorsanız belinize kuvvet modunda

benim kocaya diim gel yap diye seve seve yapar eminim!! doğumdan sonrası da var bu işin adamı kaçırtmayım bu isteklerle ya birde bende zaten mantar vb. problemler var bu yağlar ddaha da kötü yaparmı acaba?

Hem perine masajı, hem sevişmenin doğumu kolaylaştırdığına ben de inanıyorum. Kendi gittiğim doktor son haftaya kadar ilişkiye girebilirsiniz demişti hem. Hurmaya da 33. haftam bitsin başlamayı düşünüyorum. Ama ilk zamanlar günde 1 yemek lazım diye biliyorum. Sonradan arttırmak lazımmış. Bir anda 4-5 yememek lazımmış. Her yöntemi deneyeceğim bakalım birinden biri inşallah kolaylaştırır.

Kızlar beslenmelerinize mutlaka muzu ve maden suyunu ekleyin. 1 ay hiç muz tüketmemiştim ve soda içmemiştim. O ay kontrolde bebek kilo olarak çok ilerlememişti. 3 haftadır hergün maden suyu ve muz tüketimine dikkat ettim gerçekten 608 gram oynama oldu. Ben inanıyorum bu muz ve maden suyu mucizesine

Kilosu ileri giderse alirim dedi, su an oyle gorunuyormus. 3500 - 3800`u gecmesin dedi. Yoksa hem dogum zor olur hem de bebek son haftalar iceride cok zorlanir dedi. Seker de oldugu icin bende ondan da riske atmak istemiyor sanirim.
hmm anladım canım. doktorun daha iyisini bilir tabi :)

Ya kızlar sizdede böyle vücutta kaşıntılar oluyormu ara ara hep aynı yer değil.bazen el bazen ayak kol bacak gidiyor öyle.Kolestaz için çok korkmustum baktırmıstım daha oncede bısey cıkmadı.yarın doktora gıdıcem kontrole soylesem bıdahamı yapsak acaba.genişlemeden yada havadanmı kuruyorum ?
yaşayan varmı??

Bende oluyor kuzum kuruluktan havadan ve anladım kı gazdan oluyor kanım

Benimki de inşallah dönmüştür yada döner

Ne güzel herşeyiyle hazır.

Kızlar ben artık hurma yemeye başlıcam, günde 2-3tane. Evde vardı sabah baktım bozulmuş kaç aydır yemeyince
Erken degil mi acaba son 2 hafta diyorlar. Bir de benim arkadaslar son 2 hafta ahududu cayi ic dediler ama zaten sanirim ben normal yapamicam son bikac gundur korku geldi, dusununce bile carpinti oluyorum. sezeryan isticem.

çocuğa zarar verir düşüncesiyle zaten yaklaşmıyor erkekler bu biraz zor sanırsam

canım ben çok çektim boğaz ağrısından faranjitim olduğundan hemen kapıyorum çok sıcak çok soğukta dikkat ediyorum çok fazla ama gece terlememden dolayı uykuda kapıyoyum hep Dr.en son antibiyotik başladı 3 gün kullandım hafifleyince bıraktım hemen yoksa kendime gelemezdim ağır geçiyor benim hastalıkalrım birde

ahahaha

Canim benim krem surmeyince karin ve yanlarda kasinti oluyor hatta boyle batma seklinde bile oluyor. Bisey mi batti diye bakiyorum bazen. Ama kol bacakta yok bende hic.

Nasil biseydi o hic hatirlamiyorum biz 6-7 aydir kardes kardes takiliyoruz :)

Erken degil mi acaba son 2 hafta diyorlar. Bir de benim arkadaslar son 2 hafta ahududu cayi ic dediler ama zaten sanirim ben normal yapamicam son bikac gundur korku geldi, dusununce bile carpinti oluyorum. sezeryan isticem.

Canım normali bir dene olmadı sezeryan istersin en kötü ihtimalle sancın gelince sezeryan iste bence bebek istediği zaman gelsin. Benim ikincisi sezeryan oldu pişman değilim ama normal olsun isterdim . Çok şükür ki sancıyla gittim hastaneye ve tam açıklıkla sezeryana alındım kordon dolanmasından dolayı. Bu gebeligimde de bir aksilik olmazsa normal yapacağım inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…