canım bende şu an 36+4 te 2500 gram çıktı benim bebek. doktorum doğumun kolay olur dedi. onun dışında beni üzecek herhangi bir şey söylemedi. hatta uzun uzun baktı bizde acaba birşey mi gördüde baktı diye düşündük. Ama normal doğuma engel bir durum olmadığını söyledi. Hatta kilosuna çok takılma dedi bana. Yani gelişim geriliği vs. olsa zaten riskli gebelik uzmanı doçent kadın hemen derdi. Eğer kafanda soru işareti oluştuysa bir başka doktor dene fikir almış olursun en azından.
Çok geçmiş olsun canım. Giriş kattaysanız demir yaptırmak çözüm olur. Bir sıkıntı olmaz inşallah.
Canım benimkide tedaviyle oldu. Ablam doktor onları henelde kıymetli bebek diye doktorlar sezeryanla alıyorlar dedi . BEnde sırf bu yüzden doğum hastanesinde takip ve doğumum olsunda en azından normal doğumu denesinler olmazsa sezeryan olsun diye düşündüm. benim ablamın kızını erken almaları gerekti suyu çok azalmıştı verdiler sancıyı normal doğurdu. ama diğer ablama kilosu büyük olacak gibi dedi doktor direk 38. haftada hafif sancıyı görünce sezeryana aldı.
Kız bende izne ayrılaydım bir sigara böreği benimde aklımda. birde yemek yapıp buzluğa atıcam inşallah. kim yapacak yemeğimi aç mı kalim yani. Annem de kızıyo ne var sanki taze taze yaparsın. Ayyh Ayyh benim bu annem niye böyle
canım son dakikada kendini de riske atma olacağına varır herşey. normal doğum diye de diretmemek lazım illaki sakin olursak herşey gerçekleşir. benim ilk gebeliğim doktorumda doğum hastanesinin doktoru istesende sezeryan yapmıyoruz zaten dedi
canım biz kadınlarında suçu var. eşimin bir arkadaşının eşi yıllarca tedavi gördüler falan olmadı sonra kendiliğinden oldu. direk başka seçenek düşünmedi bile sezeryan olsun dedi. onun o sezeryanli halini görünce insan bir hoş oluyor. oturamıyordu kalkamıyordu ağlıyordu acıdan. eşimle konuşmuşlar geçen normal olucak gibi görünüyor demiş eşim. kadında ay ne büyük cesaret demiş
ay gelde şimdi
deme
. yani bebem zaten normal yollardan olmadı bari doğumu normal olsun
. doktorunda zaten işine geliyor. ablamı görüyorum doktor devlet hastanesinde. 1 hafta icap tutuyor gece gündüze karışıyor. evlilik yıldönümünde gece 3 te evine gitmişti. böyle olunca hangi doktor hayatımdan eksiltiimde iki normal doğum yaptırayım dicek. kes biç al 30 dk maksimum.