- 26 Temmuz 2013
- 2.291
- 2.814
- 333
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #35.681
Bende aynı soruları binlerce kez soruyorum 8 aydır :) çok iyi anlıyorum o yüzden...benimkide normal doğumdan yanayım ben dedi...Şuan perinatoljiye devam ediyorum ben.iğne doğuma gitme konusunda biraz içim şu anlamda rahat benim sonuna kadr iğne kullanıp akşamı yada ertesi gün doğuma giden cok kişi var çevremde vesile ile tanıştığım...bi kaç doktor arkdşmda clexane o kdr tehlikeli olmadığını söyledi zaten.Cnm hangi doktora devam edeceksin ? Sen normal mi düşünüyordun? Bende eskiden perinatolağa sorduğumda normal doğum daha iyi , sezeryan cerrahi operasyon olduğu için kanama olarak normale göre daha riskli bile demişti. Sonra bende başka doktora geçtim buda 37 gibi bırakırsın dedi. Ama dediğim gibi kafamda soru işaretleri var yine soracağım. Yani işte insan korkuyor erken bırakılsa bebeğe birşey olur mu , veya geç bırakılsa operasyon kan kaybı açısından riskli olur mu ? Kafamda bu sorular var...
Gözünüz aydın canım çok sevindimİyi aksamlar herkeslere. Bugün emmeye başladı minik kuşum inşallah tartıda kayıp olmadan bir kaç gün böyle devam edersek evin yolu gözükecek gibi Allah in izni ile. @gokce41 sizde durum nasil
Çok mantıklıCanım kahverengi kan içerde kalan eski kan demek zaten, yani bir yerde kanaman devam etmiyordur. O gün oluşan kanamadan kalanlardır.
Bencede ömer koy geç. Çocuk doğunca bile fikri değisecek belli ki. Sen bide çoook iyi niyetle yusuf olsun madem dedin şimdi iki isim daha cıktı. Brezilyalı gibi ismi olacak bu gidişle çocuğun yoksaKiz sagol valla ne guzel fikir verdin :)) hayir adami kiramiyorum da eşimin ailesinde en sevdigim kişi oluyor kendisi :)) tamam dede he dede sen ne istersen öyle olsun dede demek en iyisi sanirim :)))
Kiz deli manyak 3 dk ya inmisse kasilma burda ne isin var kos hastaneye.Onceden normal dogum yapan arkadaslar dogum kasilmalari nasil olur acaba bnm 3 dakkika arayla kasilmalarim oluyo aksama dogru sıklaştı
Ya hafif adet agrisi var dayanilmicak degl sadece kasilmam sıklaştı oyuzden gitmiyorum doktorum ameliyattaymis ondan cvb bekliyorum canm bakim siklasirsa giderimKiz deli manyak 3 dk ya inmisse kasilma burda ne isin var kos hastaneye.
Canım çünkü sancın her an olabilir gece ya da sabaha karşı neden uyanıp seninle uğraşsınlar ki doktorlar saat belli gün belli olunca kolaylarına geliyorKızlar ben doktor olacağım yada hemşirelik okuyup ssvd den yüksek lisans yapacağım.. Bugün doktora gittim adam doçent. İkinci gidişim. şekerin varmış biraz ssvd olmaz dedi nasıl yani şekeri olanlar sezeryanamı alınmalı diye sordum içimden. istediğin zaman alırım dedi. Haftaya cumaya kadar bekle , istersen ozaman alırız istersen sonrasında farketmez benim için dedi. E hocam diyelimki bu gece sancılandım ne olacak dedim. Sıkıntı olmaz dedi. Bol sıvı al 2 saat sol tarafına yat dinlen geçmezse ve düzenli aralıklarla geliyorsa gel dedi. Acele edilecek durum yok bişi olmaz dedi. E neden korkuyonuz normal doğumdan diyemedim tabisi. Peki hocam eşim şehirdışında kalıyor küçük oğlumda var, haftaiçi geceleri hemen gelemeyebilirim gece gece; En son sancılar kaç dakikada bir olana kadar beklemeliyim dedim. 10 dk da bir olur daha sık olur farketmez endişe etme hiç dedi. Zaten endişe ettiğim yok ta. Geçen de demiştim ya sancılanıp gideceğim diye. Okadarlık sancıların zararı yokmuş. E şimdi benim sorgulayan kafacığım diyorki madem bunların riski yok yada az mübarek neden sezeryan günü saati veriyorsunuz, neden bebeklerin istedikleri zaman değilde vaktinden önce almaya çalışıyorsunuz. Haksızmıyım. Ya ben hakikaten çok mu fazla irdeliyorum. Çok mu şüpheciyim.
Canım benimde bugün tam 35 hafta oldu bana 5 hafta var dedi son gittiğimde tarih sormuştum da...cati muayenesi bana da yapılmadı açılma olunca yapacak heralde öyle anladım ben dönmezse eğer diye her ihtimale karşı sezeryan tarihi de vermedi doğumla ilgili hiç konuşmuyor ya ve salla pati bakıyor artık sinirlenmeye başladım kan idrar hiç istemiyor 2aydan beri...Kızlar bugün kontrole gittim bende. Bebeğimin başı aşağıya dönmüş. Benim dr pek bu konulara girmiyor. Erken mi diyeceğim ama 35.haftadayım. Nst yada çatı muayenesi filan da olmadı. Bidahaki sefere nst olacak ama çatı muayenesi demedi. 2500gr 47cm olmuş miniğim. Herşey yolunda görünüyor. Bir de ben 4kilo olmaz dimi deyince dr normal doğum mu istiyorsun dedi. Ben anlamıyorum bu istenmesi gereken bişey mi sanki. Normal olan, olması gereken bu. Sorması bile garip geldi bana yani o derece. Son dk sezeryan diye tutturursa devlet hastanesinde bile doğururum. Hiç umrumda değil
Canım ömer asaf biyerde duydum cok güzel bence.Ayyyyy kızlar atacam kendimi çekyattanoğlumun adını seneler önce ömer olacak diye hayal ederdim. Tamam oglum olacak adı da ömer olacak itiraz eden yok da eşimin dedesi her gün başka bir isim bulup bizi arayıp bunu koyacaksiniz ben bilmem diyor..
Bir süredir yusuf demisti ben de bu isme alismak için kendimi paraladim dedeyi kiramam dedim. Dün de babanne beni arıyor. Deden diyor ki ben anlamam oglanin adi ya ihsan olacak ya da ismail başka isim koymasinlar.. Ayyyyyyyyy ayyyy yetişin gomşulaaaarrr delirtecek bunlar beni
Gönlünü ferah tut canım hayırlısı olsun aspirinden de kurtulmuş oluyorsun evet iğne son ana kadar kullanılıyormuş ama insan diyor ya iğneyi vurduktan hemen sonra sancım grlirse Allah yardımcımız olsun artık ne diyelimmaviucurtma33 @pembeperi
Kızlar ben hayırlısı ile bugün aspirin bırakıyorum Rabbim hepimizin yardımcısı olsun yazdıklarınızı okudum da bende çok araştırdım bu konuları...ben 25 haftada doktor değiştirdim bu nedenle bana 32 de aspirin bırak 34. Haftada iğneyi bırak ben 0,6 lık kullanan hastalarımıza bile böyle uyguluyorum.Aynen arkdşn doktoru gibi ben erken doğum da kanama riski alamam dedi üstelik özel muayenehaneye gittiğim doktordu.Direk bıraktım sonra bir prof perinotoloji uzmanı buldum ben olayı anlatmadan daha bana iğneyi bırakmıyoruz zaten etkisi 12 saat ertesi gün doğum yapabilirsin dedi.
Canım bazı insan sancıyı çok aşırı hissetmezmis belki acı eşiğin yüksektir haftan süper aslında belkide normal gelir bebisin kimbilir:)Ya hafif adet agrisi var dayanilmicak degl sadece kasilmam sıklaştı oyuzden gitmiyorum doktorum ameliyattaymis ondan cvb bekliyorum canm bakim siklasirsa giderim
İnsallah canm ya hafif agri var ama cok kasilmam var nefesim kesiliyo esimi aradim gelsin bi gidim bakim ne oluyor icerde yavrumda kasilmadan dolayi hareket edemiyo galiba tik yokCanım bazı insan sancıyı çok aşırı hissetmezmis belki acı eşiğin yüksektir haftan süper aslında belkide normal gelir bebisin kimbilir:)
Kuzum sancı gelsede hemen doğmuyorlar ya benm kuzen suyu geldi gece gitti ta sabah kaç saat sonra geldi bebek serumla falan geciktirirler em kötü herhalde yani böyle avunuyorum bende :)Gönlünü ferah tut canım hayırlısı olsun aspirinden de kurtulmuş oluyorsun evet iğne son ana kadar kullanılıyormuş ama insan diyor ya iğneyi vurduktan hemen sonra sancım grlirse Allah yardımcımız olsun artık ne diyelim
Benimde öyle olcak gibi yani 40 hafta olcak gibi ama zor geçecek o 5 haftaBen 40 i bekliycem gibi geliyor ama bakalim
Zaten 11 kilo almissin canım bazen bu haftalarda annenin kilo alması duruyor bebek alıyor artık yapindan kaynaklaniyordur
Bi risk olsaydı doktorun söylerdi canım zaten doğum esnasında riskli durumlarda acil sezeryana alıyorlar canım canını sikma
Karpel tunel sendromunda kaşıntı olmuyor canım şişlik oluyor çok fazla..inşallah tahlil sonuçların iyi cikar
Ömürlü olsun saglikla büyüsün insallah
Sen kiyamayip yusuf koyarız demiştin canım zaten sizin dede abartiyor artık. Ben olsam ömer koyardim içinde kalmasın sen annesinin sonuçta.ne kadar çok karisiyorlar boyle
Benim de bi kaç gündür şişti elim ayaklarım dudaklarım.çok tuzlu yemiyorum çok su içiyorum yine oluyor yine oluyor
Inşallah canım Allah gönlüne göre versin...sağlıkla doğsun da gerisi teferruat aslında:)Sağol canım, ben hep Doğum şekline ve gününe bebeğin karar verdiğine inanırım. Gerçi benim hormonlar sapıttı galiba :)
Teşekkürler tatlım, evet canım ben de tam 37 dolduğu için daha rahatım ama yine de biri hafta daha durabilsin istiyorum. Sonra da hayırlısı diyorum, içerde bir zarar olacağına çıksın dılarda büyütürüz diyorum.
Teşekkürler canım, Nedense daha 3 hafta varmış gibi geliyordu, o yüzden bir anda şok yarattı işte. Hadi bakalım içine doğan olur inşallah da bir hafta daha durur içeride :) 39 da gelsin diye düşünmüşüm hep. Ama yine de hep hayırlısı diyorum tabi.
Hadi bakalım haber et bize merakta bırakma kötü bişey yoktur da belki acele ediyordur gelmeye sezeryan gününe kadar gelim diyordur:)İnsallah canm ya hafif agri var ama cok kasilmam var nefesim kesiliyo esimi aradim gelsin bi gidim bakim ne oluyor icerde yavrumda kasilmadan dolayi hareket edemiyo galiba tik yok
Evet aynen iste bence benimki de ondan dolayi suni sanci verip gecmek istiyor. Bahanesi de ben de seker olmasi, sekerden dolayi bebegin kilosu artar dogarken zorlanir bilmemne deyince insan israr edemiyor. Benim hastanede normal dogum 2 gece 3 gun oda veriyolar sana, onu bile planladi su saatte suni sanci veririm boylece gun kaybetmezsin falan diye. Ya valla biraktim artik saglikli dogsun, ben de sorunsuz atlatayim baska bisey istemiyorum.Canım çünkü sancın her an olabilir gece ya da sabaha karşı neden uyanıp seninle uğraşsınlar ki doktorlar saat belli gün belli olunca kolaylarına geliyor
İnsallah oyledir kuzum haber veririm :)Hadi bakalım haber et bize merakta bırakma kötü bişey yoktur da belki acele ediyordur gelmeye sezeryan gününe kadar gelim diyordur:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?