Ilk bebisini kucagina almak icin gun sayan tatlış anneler, oncelikle hepimiz saglıkla ve vaktiyle bebislerimizi koklarız insallah.
Sütüm yeter mi diye merak edenler, bebek dogduktan sonra kilosu tekrar ölçülüyor yaklasik 24 saat sonra. Eger kilo kaybı varsa onlem olarak mama bile icirebiliyorlar sarılık olmasin diye. Ben dogumdan sonra emziremedim, mama vermek zorunda kalmıştık.
Emer mi diye dusunenler, merak etmeyin o minicik parmakcıkları emmeye anne karninda başlıyorlar, biraz zor olabiliyor ama pes etmek yok. Her bebek birbirinden farklı, hepsi biricik. Baskalariyla kiyaslamayin, kiyaslayanlara izin vermeyin. Lohusaligin altina siginip agizlarinin payını verin.
Takıntı yapiyorum diyenler, her sey cok guzel olacak, ilk gunler cok zor olabiliyor. Eve bomba dusmus gibi bir karmasa ve kaos ortami olusturan herkesi kovalayin. Strese girerseniz "sutum azalir bunaltmayin beni" diyin hiiiiccc tedirgin olmayin duygularinizi dile getirmekten.
Sonuc olarak, siz annesiniz o sizin canınızın parcasi. Hic kimse bebeginizi sizden daha fazla dusunemez ve sevemez...