- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #39.861
Canim allah kolaylik versin. Bence girmez bi sikinti olmaz insallah. Sagsalim kavus yavrunaKızlar yarın biz 37+3 doğuma giriyoruz.Dualarınızı esirgemeyin.Bende kalan arkadaşlada dua edicem.Doktor küvez ihtimali var dedi,girersede en fazla bir hafta dedi.
Umarım girmeyiz.
Oğlunun bebege yaklasimi nasil. Benim kiz simdiden agliyor senhep onunla ilgileneceksin o kucuk agliycak diye surekli aglamakli. Nasil basa cikacagim haftaya sezeryan olcam bunu cok dusunuyorum. Kizim gercekten kiskanc ve bencil bir cocuk. Istiyor herkes kendini srvsin kendiyle ilgilensin.Yok cnm. Pek ihtiyaç duymuyorum açıkcası gelenin ezgisiyle uğraşmak daha bi zor. Doğumun olduğu gece annem geldiydi de misafir ağırlar gibi onun yerini yatağını hazırla yemeğini hazırla gidince arkasını topla daha zor oldu. Ama acil durumda oğlumu hastaneye götüremeyeceğim için biri lazımdı. Katlandım. Eş yanındaysa idare ediliyor. Evde bir tane daha ilgi bekleyen çocuk olunca işin rengi değişiyor.
Canım simdi herkesin bebek buyutmeyle ilgili bi fikri ve tecrubesi var ve bize soylediklerininde sinir oluyoruz seni cok iui anliyorum.annem hastanede su vermeye calisti izin vermedim 2 doktor 4 hemsirye.benim yanimda sordu hepsi gerek yok dedigi halde ben lavabodayken verdi suyu bi de hazir su yani cok kizdim.kvdem olsa bogarsin yaniAslinda doğduğuna 13 gun oldu iki kez yikadik bnde sıklıkla yikanmasi taraftariyim ama herkesin karismasi bni cildirtiyo esimin abiyleri bebek banyosu hatta bnm sutume bile karisiyorlar ya
Bizim bugun sabah anasaglikta topuk kanimiz vardi. Ebe yeterli beslenmemis dedi. Hafif sarilik var dedi. Bugun acibademde de randevunuz vardi pediyatri hekimi.ile bakalim ne diyecek. Moralim bozuldu ama goster nasil emziriyorsun dedi sonra yanlis dedi bebek ac besleyemiyorsun dedi moralim yerle bir. Gerci bunlaei boyle pat pat demedi cok sevecen yaklasti dogrusunu gosterdi filan ama aklimda kalan tek sey beceremedigim suan
Ya kizlar ne olur biri akil versin bana yaaaa bebek kac gunde bir yikanmali bebegi pazar gunu yikadik 3 gun oldu dun kv gelmisti yikadinizmi dedi bnde ever babasiyle halasi yikadi dedim tamm iyi yapmissiniz dedi evine gittikten sonra buyuk kaynini aramis yikamaya gitmistim vermedi demis esim ariyo simdi neden oyle yaptin diyo esimin yaninda abusinin de sesi geliyo bebek her gun yikanmali yanlis yapiyorsunuz her gun yikayin hergun annm gelsin yikasin diyo ya kuzlar dogum yaptim sutume karistilar erkekleride kadinlarida simdi bebegimin banyosuna karismayan kalmadi sacimi basimi yolasim geliyo cok bunalimdayim ya aglamaktan helak oldum zehir ediyorlar herseyi elimde olmadan esime bagirdim telde oda suratima kapatti msj attim cvb vermiyo Allah askina bn hakszmiyim kizlar bebek kac gunde yikanmali bilgi verirmisiniz kusura bakmayin uzun oldu ama doldum cok kotu durumdayim buarada kv bebek dogduktan bir hafta sonra geldi hic bsy getirmedi bebegi opmedi eline bile almadi dun de geldi eline zorla verdim al torununu sev diye bnm annm hersey yapti saolsun yurtdışından annm gelmis iki kere geldi kv bebek gormeye sanki cok düşünüyor bnm yavrumu
Canım kontrole gidecek misin. Benim de az az oluyor. Rahmim geç toparlanıyormuş. Pıhtı vardı ilaç kullandım tam temizlenmemiş. 40 ıım çıkınca gidecem bi de temizlenmezse kürtaj yapmamız gerekir dedi. Çok kafama takılıyor. Kanamanın olmaması da sorun:/Cnm senin kanaman bittimi benimki niye az sürdü kafama takıldı
Yeterli beslenmediğini nasıl anlamışki canım. Daha kilo almaması normal zaten kaybettiği kiloya ancak dönüyorlar 1 haftada. Emzirme işi zor gerçekten. Tecrübeli de olsan ilk ay uyum sağlamakla uğraşıyorsun. Hiç bozma moraliniBizim bugun sabah anasaglikta topuk kanimiz vardi. Ebe yeterli beslenmemis dedi. Hafif sarilik var dedi. Bugun acibademde de randevunuz vardi pediyatri hekimi.ile bakalim ne diyecek. Moralim bozuldu ama goster nasil emziriyorsun dedi sonra yanlis dedi bebek ac besleyemiyorsun dedi moralim yerle bir. Gerci bunlaei boyle pat pat demedi cok sevecen yaklasti dogrusunu gosterdi filan ama aklimda kalan tek sey beceremedigim suan
Cumaya gidecegim kızımdada 1 hafta sürmüştü cnm kanamam aklıa ktü getirme..Canım kontrole gidecek misin. Benim de az az oluyor. Rahmim geç toparlanıyormuş. Pıhtı vardı ilaç kullandım tam temizlenmemiş. 40 ıım çıkınca gidecem bi de temizlenmezse kürtaj yapmamız gerekir dedi. Çok kafama takılıyor. Kanamanın olmaması da sorun:/
Ah canm ya bn bu zmna kadar hic kimseyi cocuguna sutune karismamisim esimin butun ailesi esimin abileri bile meme ucu varmi yokmu diye sordular takmicam takmicam dedim ama bugun cildirdim oturdum agliyorumCanım simdi herkesin bebek buyutmeyle ilgili bi fikri ve tecrubesi var ve bize soylediklerininde sinir oluyoruz seni cok iui anliyorum.annem hastanede su vermeye calisti izin vermedim 2 doktor 4 hemsirye.benim yanimda sordu hepsi gerek yok dedigi halde ben lavabodayken verdi suyu bi de hazir su yani cok kizdim.kvdem olsa bogarsin yani
Bebek 2850 dogdu sezeryan diye erken alindi cocugu az daha tasiyamadin dedi surekli.cocugu giydirirken premature gibi soylemlerini saymiyorum bile.
Yani annen de olsa soyluyorlar biliyorum takmamak cok zor ama he he deyip gecmeye calis
Cok zormus insanlara laf anlatmak kuzum ya her kafan bi ses cikiyo herkes kafamda zir zir konusuyo esimde onlari dinleyip kusty bana konusmuyoCanım hiç kimse anasının karnında emzirmeyi öğrenmedi. Neyse ki hafif sarılıkla anlaşılmış. Şimdi öğrendin o şekilde emzirirsin. Pediatrist de bişey varsa söyleyecektir. Üzülme
Bebeğin her gün yıkanması iyi olur derler canım. Ama tabi sendeki olay her kafadan bi ses çıkması, karışılması. Ben daha doğurmadım ama başıma gelecek biliyorum. Bunlar ne yazık ki olan şeyler.
Evet bu kadar karışmaları hoş degil sinir olman cok normal.cok hassas bi donemdeyiz ben de dolmusum dün birden aglama krizi geldi agladim agladim rahatlamisim baya.ilk 7 gun doğum hüznü dönemiymis bun yasamamiz gayet normal.aglayip rahatlaAh canm ya bn bu zmna kadar hic kimseyi cocuguna sutune karismamisim esimin butun ailesi esimin abileri bile meme ucu varmi yokmu diye sordular takmicam takmicam dedim ama bugun cildirdim oturdum agliyorum
Oha yani meme ucu varmı diye sormak onlara mı kalmışAh canm ya bn bu zmna kadar hic kimseyi cocuguna sutune karismamisim esimin butun ailesi esimin abileri bile meme ucu varmi yokmu diye sordular takmicam takmicam dedim ama bugun cildirdim oturdum agliyorum
Ultrasonla bakınca gördü canımCumaya gidecegim kızımdada 1 hafta sürmüştü cnm kanamam aklıa ktü getirme..
1 ay sonra normal adet olmuştum ben zaten.
Pıhtı kaldığını nasıl anladı
Sütün varsa düzelir cnm sıkma canını bol bol emzir.
Senin kanaman nasıl benimki bitti sayılır
Ya kizlar ne olur biri akil versin bana yaaaa bebek kac gunde bir yikanmali bebegi pazar gunu yikadik 3 gun oldu dun kv gelmisti yikadinizmi dedi bnde ever babasiyle halasi yikadi dedim tamm iyi yapmissiniz dedi evine gittikten sonra buyuk kaynini aramis yikamaya gitmistim vermedi demis esim ariyo simdi neden oyle yaptin diyo esimin yaninda abusinin de sesi geliyo bebek her gun yikanmali yanlis yapiyorsunuz her gun yikayin hergun annm gelsin yikasin diyo ya kuzlar dogum yaptim sutume karistilar erkekleride kadinlarida simdi bebegimin banyosuna karismayan kalmadi sacimi basimi yolasim geliyo cok bunalimdayim ya aglamaktan helak oldum zehir ediyorlar herseyi elimde olmadan esime bagirdim telde oda suratima kapatti msj attim cvb vermiyo Allah askina bn hakszmiyim kizlar bebek kac gunde yikanmali bilgi verirmisiniz kusura bakmayin uzun oldu ama doldum cok kotu durumdayim buarada kv bebek dogduktan bir hafta sonra geldi hic bsy getirmedi bebegi opmedi eline bile almadi dun de geldi eline zorla verdim al torununu sev diye bnm annm hersey yapti saolsun yurtdışından annm gelmis iki kere geldi kv bebek gormeye sanki cok düşünüyor bnm yavrumu
Cnm hangimiz tam beceriyoruz. Al ikinci anneliğim benim. Takılma eskiye. Şükürki bugün doğrusunu göstermiş sağolsun. Bundan sonrasına odaklan. Sütün de varsa hiç sıkma canını
Evet boyle zor beklemiyordum. Birde benim sipa inat :) neyse bakalim en azindan sarilik yok simdilik. Emzirme bol devam.Yeterli beslenmediğini nasıl anlamışki canım. Daha kilo almaması normal zaten kaybettiği kiloya ancak dönüyorlar 1 haftada. Emzirme işi zor gerçekten. Tecrübeli de olsan ilk ay uyum sağlamakla uğraşıyorsun. Hiç bozma moralini
Evet canm agladim rahatladim icim şişmiş ne diyelim Allah sabr versin bize onlarada insaf Akil fikir versinEvet bu kadar karışmaları hoş degil sinir olman cok normal.cok hassas bi donemdeyiz ben de dolmusum dün birden aglama krizi geldi agladim agladim rahatlamisim baya.ilk 7 gun doğum hüznü dönemiymis bun yasamamiz gayet normal.aglayip rahatla
Cok değişik insanlar bunlarcanm gelen meme ucunu gormek istiyo gecen sefer doktoruma soylemistim onlari hastaneden kovmustu bu sefer bebek banyosu cikti basima aslinda yikamak sorun degl de illa kv yikicakmis herseferinde 11 cocuk dogurmus o herseyi iyi biliyormus Allah yardmcim olsun garcekten cok skiyorlar bniOha yani meme ucu varmı diye sormak onlara mı kalmış
Ağlama canım lohusasın bugünlerin güzel geçsin inşallah
Kim ne derse desin takma
Sen yine yıkayabildiğin sıklıkta yıka ben hallettim dersin onlara laf düşmez
Eşinle de aranı bozmaya değmez.
Bebek senin, sen taşıdın 9 ay karnında onlar değil.
Bizede ultrasonla bakar o zaman ama benim bayağı kafama takıldıUltrasonla bakınca gördü canım
Aslinda iyi fikir canm bundan sonra oyle yapicam eşim cok anlayisli biriydi ne olduysa bugun cok tepki gosterdi cok tartıştık bilerek kavga ettirdiler valla cok zormus insanlarla uğraşmakHala devam ediyor ama az az. Emzirmeye calisiyorum bakalim. Savas halindeyiz efsusla.
Bizim.gobek bagi henuz dusmedi o yuzden 2 gunde 1 yikiyoruz dusunce hergun yikayacagiz. Ama sen ne zaman istersen o zaman yikarsin. Kimseyi karistirtma. Bi ufak cinnet gecir cam kapi indir ceneler kapanir. Birde bebeğini aksamlari yika masajla oyle uyut. Rutin olur. Mumkunse esinle yika.
Evet var. Acibademde yuzunde sarilik 8 vucutta 9 cikti gayet iyi dedi. Ama dogum kilosu 3.600 idi cikis kilosu 3.460 idi. Simdi 3.300 e dusmus. Cuma tekrar kontrole cagirdi doktor. 2 saatte bir mutlaka emzir dediler simdilik.
Evet boyle zor beklemiyordum. Birde benim sipa inat :) neyse bakalim en azindan sarilik yok simdilik. Emzirme bol devam.
Bizden haberler boyle simdilik :)
Offf çok zor. Oğlumu ben en başından iyi haIrlamaya çalıştım. Biraz kızımı mınaladım. Doktor kontrollerinde çok zorluyordu. Gürültü yapıyor utrason cihazının tuşlarını kurcalıyor doktora engel olup beni çekeliyordu. Sağolsun doktor anlıyordu da aaay bu güzel çocuğun böyle çirkin kardeşi nasıl olur sen doğurma annesi bunu dedi. Bizde onun üzerine inşa ettik hep. Ay şu çirkin şey yüzünden yürüyemiyorum tatlı yiyemiyorum gibilerinden hep mınalar gibi yaptım. Sürekli kararverdim bu kızı doktora bırakıcam eve getirmeyeceğim diyordum ve o da sahiplenmeye istdmeye başladı. Bunun gibi uğraştım onu hiç kısıtlamamaya çalıştım. Bütün etkinliklere götürdüm. Doğuma bir ay kala kurslara başlattım. Bak kardeşine bişi olur karnıma vufma demedim. Karnım çok gergin sen vurunca canım daha da yanıyor dedim mesela. Kardeşini pek gündeme getirmedim.Oğlunun bebege yaklasimi nasil. Benim kiz simdiden agliyor senhep onunla ilgileneceksin o kucuk agliycak diye surekli aglamakli. Nasil basa cikacagim haftaya sezeryan olcam bunu cok dusunuyorum. Kizim gercekten kiskanc ve bencil bir cocuk. Istiyor herkes kendini srvsin kendiyle ilgilensin.
Beninki 1 saatte bir kurulmuş gibi emiyor bu ara biraz daha sık emzir cnm ciddi bir sarılık yok emzirmeyle atlatır inş.Hala devam ediyor ama az az. Emzirmeye calisiyorum bakalim. Savas halindeyiz efsusla.
Bizim.gobek bagi henuz dusmedi o yuzden 2 gunde 1 yikiyoruz dusunce hergun yikayacagiz. Ama sen ne zaman istersen o zaman yikarsin. Kimseyi karistirtma. Bi ufak cinnet gecir cam kapi indir ceneler kapanir. Birde bebeğini aksamlari yika masajla oyle uyut. Rutin olur. Mumkunse esinle yika.
Evet var. Acibademde yuzunde sarilik 8 vucutta 9 cikti gayet iyi dedi. Ama dogum kilosu 3.600 idi cikis kilosu 3.460 idi. Simdi 3.300 e dusmus. Cuma tekrar kontrole cagirdi doktor. 2 saatte bir mutlaka emzir dediler simdilik.
Evet boyle zor beklemiyordum. Birde benim sipa inat :) neyse bakalim en azindan sarilik yok simdilik. Emzirme bol devam.
Bizden haberler boyle simdilik :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?