- 3 Aralık 2010
- 2.898
- 1.294
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #39.901
Benimde tahammül edemediğim sey. Ya ben henüz cocuk büyütmemiş olabilirim ama bu benim çocuğum. Sen kendi bildiklerinle zateb büyütmüşsün bırak bunu da ben bildiğim istediğim gibi büyütüyüm. Benim eşim askerde her işimi kendi ailem yapıyo 1.5 ay dır kv ne aradı ne sordu 7 24 facede. Neymiş telefonu bozulmuşda e face den yazsaydım dedim. Bide karnım küçükmüşte kiloyu düşünüp çocugu aç bırakmıcakmışım. Karışmaya gelince herkes söz sahibi ama sorumluluk kimsede yokYa kizlar ne olur biri akil versin bana yaaaa bebek kac gunde bir yikanmali bebegi pazar gunu yikadik 3 gun oldu dun kv gelmisti yikadinizmi dedi bnde ever babasiyle halasi yikadi dedim tamm iyi yapmissiniz dedi evine gittikten sonra buyuk kaynini aramis yikamaya gitmistim vermedi demis esim ariyo simdi neden oyle yaptin diyo esimin yaninda abusinin de sesi geliyo bebek her gun yikanmali yanlis yapiyorsunuz her gun yikayin hergun annm gelsin yikasin diyo ya kuzlar dogum yaptim sutume karistilar erkekleride kadinlarida simdi bebegimin banyosuna karismayan kalmadi sacimi basimi yolasim geliyo cok bunalimdayim ya aglamaktan helak oldum zehir ediyorlar herseyi elimde olmadan esime bagirdim telde oda suratima kapatti msj attim cvb vermiyo Allah askina bn hakszmiyim kizlar bebek kac gunde yikanmali bilgi verirmisiniz kusura bakmayin uzun oldu ama doldum cok kotu durumdayim buarada kv bebek dogduktan bir hafta sonra geldi hic bsy getirmedi bebegi opmedi eline bile almadi dun de geldi eline zorla verdim al torununu sev diye bnm annm hersey yapti saolsun yurtdışından annm gelmis iki kere geldi kv bebek gormeye sanki cok düşünüyor bnm yavrumu
Canm bnm Allah yardimcin olsun bnmde sutum git gide azaliyo doktor gecsleri her iki saatte mana ver demisti bnde uyku uyumuyirum her iki saatte mana yapiyorum altini temizliyorum uyutmakla ugrasiyorum bebegi uyutup kendim uykumu bulana kadar bir dahaki mama saati geliyo sabaha kadar uyku yok gunduz 4 kez sagmam lazim e sagiyirum bi kere 40 cc sut cikiyo geri kalan uc kez icin sut yok gene mama annm bn bakarim uyu diyo uyuamiyorum ki gazi var agliyo bizde de durumlar boyle insallah emmeyi ogrenir suan sariliktan dolayi cok halszdr bi kac gunde toparlanir insallah onemli olan sen stres yapma cok şükür ki iyilesiyor artik sutun de varMerhaba kızlar bizim sarılık değeri biraz daha düşmüş srtik haftada bir gidicez
Hala emmiyor sağıp vermek çok zormuş tükendim
Geceleri uyutmuyor bi başlıyor ağlamaya dün gece 2 saat gazi çıkması kendini kastı pancar oldu ağlayarak bende oda sızmışız artık öyle yoruldum ki 5 de yedirdim 7 çeyrekte hala ağlıyordu yanında bende sızmışım onun ağlamasını duyduğum halde kalkamadım oda sızmış
Sabah agladim çok üzüldüm kalkamadım gazını alamadım diye beceremedim sanırım ben bu isi normalde uykusu anında açılan uykuya düşkün biri değildim şimdi uykudan kafamı kaldıramıyorum sürekli uyumak istiyorum çok yorgun hissediyorum kendimi
Gunde 3 kere sağma yapmaya başladim artık yorulduğum için hemsire olmaz 3 saate bir sağlan lazım dedi
Zaten 3 saate bir yemek yediyorum yemeği Yerim saate ancak yiyor yarim saatten fazla gaz çıkarma diriyor gitti 1.5 saat e ben hangi arada sağma yapacağım ya da uyuyacağım şaşırdım kaldım
Geceleri özelikle sağ dedi
Gece zor kalkıyorum eşim 2’e kadar ilgileniyor ama
Onu de yormak istemiyorum artık
Eve gelir gelmez o yediriyor gazini alıyor o sırada ben yemek sagma banyo isimi hallediyorum
Uyuyabilirsem uyuyorum
Bu tempo yordu beni sanirim
Bunalıma giriyorum sürekli ağlama
Modundayım dun gece artık yapamıyorum a götür biri baksın ben beceremiyorum diye isyan ediyordum az kalsın
Hele siz iki çocukluları görünce gıpta ediyorum masallah üstesinden gelmenize
Ben gecen hafta pazartesi gittiğimde kanala inmiş dedi hala tık yok. Yalancı sancı bile yok yani. Aynı bendede hareket azalması var. Yürüyüş yapıyorum 20 dk felan hurma yiyorum 3 tane bide bugün squata başlayım bari. Gerçi ne yapsak boş onlar istediği zaman gelicekler
Canım ne yaptın? Doğum oldu mu bebiş nasılKızlar yarın biz 37+3 doğuma giriyoruz.Dualarınızı esirgemeyin.Bende kalan arkadaşlada dua edicem.Doktor küvez ihtimali var dedi,girersede en fazla bir hafta dedi.
Umarım girmeyiz.
Aynen oyle canm ya tüp tedavisi gordum yumurta toplattigim gun cok yumurta toplandigi icin cok kan kaybetmişim taburcu oldugum zmn yolda gene kanamayla bayildim tekrar hastanede kaldim yanimda kim vardi esimle kendi ailem sonrada transfer oldum yatmam lazimdi yanimda gene kendi ailem esim vardi suan konusanlarin hic biri yoktu yanimda hamike kaldim 4 ay kanama riskiyle yattim gene esim ailem dogum yaptim gene esim annem bebege yatak araba altin kiyafet gene ailem yapti esimin ailesi hic birsey yapmadi kv bi kere geldi bebegi zorla tutturdum eline almak bile istemedi ama herseye karisma konusunda on numaralar bnm ailemin agzi yok konusmuyo bunlar car car konusuyo sonunda pamuk esimide doldurdular bugun kavga ettik valla biktirdilar kuzum ya cok doldumBenimde tahammül edemediğim sey. Ya ben henüz cocuk büyütmemiş olabilirim ama bu benim çocuğum. Sen kendi bildiklerinle zateb büyütmüşsün bırak bunu da ben bildiğim istediğim gibi büyütüyüm. Benim eşim askerde her işimi kendi ailem yapıyo 1.5 ay dır kv ne aradı ne sordu 7 24 facede. Neymiş telefonu bozulmuşda e face den yazsaydım dedim. Bide karnım küçükmüşte kiloyu düşünüp çocugu aç bırakmıcakmışım. Karışmaya gelince herkes söz sahibi ama sorumluluk kimsede yok
Bizim ev çok aşırı sıcak değil o yüzden 2 3 günde bir yikicam ben de.sen de istedigin sıklıkta yikarsin biri bişey dediğinde nu ne olursa ben böyle uygun gördüm de.fazla takılma gül geç biliyorum çok zor benim oğluma google çocuğu diyorlardı kitap gibi çocuk buyutuyormusum.kimseyi de tinlamadim kendim araştırdım uyguladım.gerektiği yerde inceden ayar çek bagirmadan ben annesiyim böyle uygun gördüm de.Ya kizlar ne olur biri akil versin bana yaaaa bebek kac gunde bir yikanmali bebegi pazar gunu yikadik 3 gun oldu dun kv gelmisti yikadinizmi dedi bnde ever babasiyle halasi yikadi dedim tamm iyi yapmissiniz dedi evine gittikten sonra buyuk kaynini aramis yikamaya gitmistim vermedi demis esim ariyo simdi neden oyle yaptin diyo esimin yaninda abusinin de sesi geliyo bebek her gun yikanmali yanlis yapiyorsunuz her gun yikayin hergun annm gelsin yikasin diyo ya kuzlar dogum yaptim sutume karistilar erkekleride kadinlarida simdi bebegimin banyosuna karismayan kalmadi sacimi basimi yolasim geliyo cok bunalimdayim ya aglamaktan helak oldum zehir ediyorlar herseyi elimde olmadan esime bagirdim telde oda suratima kapatti msj attim cvb vermiyo Allah askina bn hakszmiyim kizlar bebek kac gunde yikanmali bilgi verirmisiniz kusura bakmayin uzun oldu ama doldum cok kotu durumdayim buarada kv bebek dogduktan bir hafta sonra geldi hic bsy getirmedi bebegi opmedi eline bile almadi dun de geldi eline zorla verdim al torununu sev diye bnm annm hersey yapti saolsun yurtdışından annm gelmis iki kere geldi kv bebek gormeye sanki cok düşünüyor bnm yavrumu
Çok sevDigi bi oyuncak alıp hastane çantana koyabilirsin görmeye geldiğinde sana getirmiş kardeşin dersin bi de evde ufak tefek işleri bez getirme gibi sanki çok ihtiyacın varmış gibi onsuz halledilmez gibi ona yaptırabilirsin ben de bunları deniycem inşallah bu süreci güzel atlatiruz.Oğlunun bebege yaklasimi nasil. Benim kiz simdiden agliyor senhep onunla ilgileneceksin o kucuk agliycak diye surekli aglamakli. Nasil basa cikacagim haftaya sezeryan olcam bunu cok dusunuyorum. Kizim gercekten kiskanc ve bencil bir cocuk. Istiyor herkes kendini srvsin kendiyle ilgilensin.
Bence esinle düzgünce konuş canım bi erkeğin meme ucuna sütüne karışması ne demek rahatsız oluyorum de abileri de sussun bi zahmet..Erkekler de stresli oluyor bu donemde düzgün konuşarak halledersin moralini bozma ağlama lütfen.Ah canm ya bn bu zmna kadar hic kimseyi cocuguna sutune karismamisim esimin butun ailesi esimin abileri bile meme ucu varmi yokmu diye sordular takmicam takmicam dedim ama bugun cildirdim oturdum agliyorum
Hosgelmis melegin allah batının güzel etsinKızlaar ben ocak annesi oldum 21 ocakta geldi kızım
Kıyamam ya zor bizim işimiz ben de cok korkiyorum ama gecicek bağ kurucaklar inşallah kardesleriyle canim kaç yaşında ilkiElimden geldiğince ılımlı olmaya çalışıyorum cnm fakat bilerek yapıyor tam uyutuyorum odasına gidip böh diye bağırıyor sürwkli dolap kapaklarını çarpıyor artık beni hiç öpmüyor canım çok sıkılıyor
Oluyor canım çok zor günler oluyor uykusuzluk yorgunluk tuvalete gidememë emzirirken uyuyakalma nerdeyse çocuğu düşürme hepsi oluyor kendini hic suclama cunku bunu herkes yasiyor ona senden daha iyi bi anne olamaz sensin onun ışığı...biliyorum bitmicek gibi geliyor ama hepsi geçici inan ki geçiyor yanı yoksa biz 2.yi yapar miydik ben zor olucak yine basa sarcam diyorum ama sonra gecicek biliyorum diyorum.zamanla rutininizi olusturcaksin ama zaman işte..ağlamak istediğinde ağla rahatla sonra sil yaşını kokusunu icine cek melegininMerhaba kızlar bizim sarılık değeri biraz daha düşmüş srtik haftada bir gidicez
Geceleri uyutmuyor bi başlıyor ağlamaya dün gece 2 saat gazi çıkması kendini kastı pancar oldu ağlayarak bende oda sızmışız artık öyle yoruldum ki 5 de yedirdim 7 çeyrekte hala ağlıyordu yanında bende sızmışım onun ağlamasını duyduğum halde kalkamadım oda sızmış
Sabah agladim çok üzüldüm kalkamadım gazını alamadım diye beceremedim sanırım ben bu isi normalde uykusu anında açılan uykuya düşkün biri değildim şimdi uykudan kafamı kaldıramıyorum sürekli uyumak istiyorum çok yorgun hissediyorum kendimi
Gunde 3 kere sağma yapmaya başladim artık yorulduğum için hemsire olmaz 3 saate bir sağlan lazım dedi
Zaten 3 saate bir yemek yediyorum yemeği Yerim saate ancak yiyor yarim saatten fazla gaz çıkarma diriyor gitti 1.5 saat e ben hangi arada sağma yapacağım ya da uyuyacağım şaşırdım kaldım
Eve gelir gelmez o yediriyor gazini alıyor o sırada ben yemek sagma banyo isimi hallediyorum
Uyuyabilirsem uyuyorum
Modundayım dun gece artık yapamıyorum a götür biri baksın ben beceremiyorum diye isyan ediyordum az kalsın
Ay doğum belirtisi olabilir mi kiaynısı bende oluyor iki gündür baya da şiddetli. Gece uykum kalmadı diyebilirim. Benimde sağ belimden öne karnıma yayılıyor ordan kasıktan da sağ bacağıma. Zonklama gibi de ama aralıksız. O yüzden ben üşüttüm belim tutuldu diye düşünüyorum iki gündür.
Canım bende burda okuyunca kızlardan ablama sordum geçen yıl oldu o da. Hissettin mi dedim hayır dedi. Dr şimdi bastırıcam filan demiş mesela bem hiç anlamadım diyor. Bide bence dişçiye gittiğimizdeki gibi. Acı olmuyor ama mesela dişini çekerken dişi oynattığını falan hissediyorsun. Korkma hiç dr’a endişelerini anlat ya da sana en doğru bilgiyi verecektir.
Canım bende de aynısı üstte de yazdım. Hiç ihtimal vermedim açıkcası doğum sancısı olacağına. Şimdi acaba oldum. 2 akşamdır sağ belden başlıyor, öne de geliyor kasığa doğru. Yatakta sağa sola zor dönüyorum, uyuyamıyorum. Bu gece koltukta yarı uyur yarı uyanık geçti. Benim bacağım da ağrıyor ama sadece sağ
A ayni seyi soyluyorlar google cocuguymus herseyi internetten öğreniyormuşum onlar cok cocuk buyutmusler doktordan iyi biliyorlarmis bu kadar sene doktorda bosuna okumus ozmn bnde ardi ardina dogurayim doktordan daha bilgili olurum varmi boyle bisey ya cahil insanlara laf anlatmak cok zormuş hp onlar haklilarBizim ev çok aşırı sıcak değil o yüzden 2 3 günde bir yikicam ben de.sen de istedigin sıklıkta yikarsin biri bişey dediğinde nu ne olursa ben böyle uygun gördüm de.fazla takılma gül geç biliyorum çok zor benim oğluma google çocuğu diyorlardı kitap gibi çocuk buyutuyormusum.kimseyi de tinlamadim kendim araştırdım uyguladım.gerektiği yerde inceden ayar çek bagirmadan ben annesiyim böyle uygun gördüm de.
Çok sevDigi bi oyuncak alıp hastane çantana koyabilirsin görmeye geldiğinde sana getirmiş kardeşin dersin bi de evde ufak tefek işleri bez getirme gibi sanki çok ihtiyacın varmış gibi onsuz halledilmez gibi ona yaptırabilirsin ben de bunları deniycem inşallah bu süreci güzel atlatiruz.
Bence esinle düzgünce konuş canım bi erkeğin meme ucuna sütüne karışması ne demek rahatsız oluyorum de abileri de sussun bi zahmet..Erkekler de stresli oluyor bu donemde düzgün konuşarak halledersin moralini bozma ağlama lütfen.
Hosgelmis melegin allah batının güzel etsin
Kıyamam ya zor bizim işimiz ben de cok korkiyorum ama gecicek bağ kurucaklar inşallah kardesleriyle canim kaç yaşında ilki
Oluyor canım çok zor günler oluyor uykusuzluk yorgunluk tuvalete gidememë emzirirken uyuyakalma nerdeyse çocuğu düşürme hepsi oluyor kendini hic suclama cunku bunu herkes yasiyor ona senden daha iyi bi anne olamaz sensin onun ışığı...biliyorum bitmicek gibi geliyor ama hepsi geçici inan ki geçiyor yanı yoksa biz 2.yi yapar miydik ben zor olucak yine basa sarcam diyorum ama sonra gecicek biliyorum diyorum.zamanla rutininizi olusturcaksin ama zaman işte..ağlamak istediğinde ağla rahatla sonra sil yaşını kokusunu icine cek meleginin
Benim eşim bana küsmüştü. Çin işkencesi yaptı hep depresyona girdi uyuz. Şimdi pişman telafi etmeye çalışıyor ama ben unuttuğum günleri tekrar hatırlar oldum. Bu seferde bunalıma ben giriyorum. Nazımı çekiyor diye kök söktürmeye başladım. Elimde değil hepdi aklıma düşüyor tek tek
Bugün doktora gittim. Doğum sancısı da oyle bacaklara iner dedi. İlla karna yayılacak diye düşünme dedi. Sıklaşınca ve şiddeti artınca hemen gel dedi. Nst ye de bakti orda da sanci çıktı ama tek sefer olunca önemli değil dedi. Hazırlıklı ol diyor işte. Pazartesiye kadar olmazsa tekrar gidicem. O gün gel dedi.
Cok doldurmuslardir canim o da dayanamamistir artik. Sana patladi. Valla bir sure herkesle ilgini kes bence, yoksa bunlarin seni rahat birakacagi yok ama banyo konusunda yikayamazsaniz bile suyla silin diyolar bebegi.Aslinda iyi fikir canm bundan sonra oyle yapicam eşim cok anlayisli biriydi ne olduysa bugun cok tepki gosterdi cok tartıştık bilerek kavga ettirdiler valla cok zormus insanlarla uğraşmak
Annem çalışıyor sabah ise gidiyor onuda yormak istemiyorum ve tecrübesi hiç torun bakmamış bilmiyor o gün gazını al diye verdim çocuğu emzirme pozisyonunda tutuyor unutmuş gitmiş 65 yaşında kadın sabahları ablam geliyor o geldi mi uyuyorum ama tas catlasa 1 saat oda bilmiyor ben anlatıyor herkes tecrübesiz bizde kaynanamı istemiyorum ki zaten gelmemek için gözüme bakıyor 2 hafta oldu bi kere yemek gönderdi o kadar ablam annem gelip yemek yapıyor temizlik yapıyorlar dönüşümlü olarakCanım hiç yardım eden kimse yok mu annen falan yardımcı olabilse biraz bu yeni hayata uyum sağlayasıya çok iyi olurdu. Ben de ilk zamanlar birax emziriyordum sonra sağıyordum annem veriyordu biberonla gazını falan o çıkartıyordu. Öyle iyi geliyorduki dinleniyordum o ara. Çok yorucu gerçekten hele ilk çocukta insan neler yaşayacağını bilmediği için daha zorlanıyor ama emin ol geçiyor alışılıyor. Kocaman oldu bile ilk çoxuğum nasıl zorlanmıştım ne çok ağlamıştım ben de. Şimdi geçeceğini bildiğim için bunda tadını çıkarmaya çalışıyorum. Ne kadar zor olsa da Bi daha gelmeyecek bu günleri bunu düşğnüyorum zorlandıkca yoruldukca
Ger gün veriyorum ama almıyor o almadıkça ben ağlıyorumCnm geldiğimizi kim söyledi. Ben bak bunalımdayım. Sadece sıkıyorum kendimi. Oğlum da sıktım üç denecik fıtığım çıktı. Ben böyle durumda tok tutması için mama veriyordum. Annenin de dinlenmeye ihtiyacı var. Bide günde üç defa sağmak az bencede. Gündüzleri üç saatte bir sağmAya çalış en azından. Arkadaşın dediği o kadehten alsana sende. Bide vazgeçme emzirmeye çalış. Eninde sonunda emecektir canım
Cahil insana laf anlatamazsin o yuzden tinlamicaksin canimA ayni seyi soyluyorlar google cocuguymus herseyi internetten öğreniyormuşum onlar cok cocuk buyutmusler doktordan iyi biliyorlarmis bu kadar sene doktorda bosuna okumus ozmn bnde ardi ardina dogurayim doktordan daha bilgili olurum varmi boyle bisey ya cahil insanlara laf anlatmak cok zormuş hp onlar haklilar
Yarım sabah giriyoruz canımCanım ne yaptın? Doğum oldu mu bebiş nasıl
Cnm annen yokmu yanında cocuklu hayat zor ilk kızımdada yanlızdım caresiz sen gibiydim toparlandım sonra sende toparlanırsn inş ben yine yanlızım afedersin wcye gidicrk zamanım yok biri 2, 5 yasında yeni dogum yaptım 1 ay oldu cok cok zor allah yardımcımız olsunMerhaba kızlar bizim sarılık değeri biraz daha düşmüş srtik haftada bir gidicez
Uyuyabilirsem uyuyorum
3 kere muayene oldum canim her gecen muayenede daha çok zorlandim ışte ben 2 sene de vajinismus yasadim doktorum biliyor. O yuzden vajinismusu atlatamamissin bu bir risk diyor kendini biraz birakabilsen olacak diyor cok sabrediyor bana ama ben gevseyemiyorumCanim normal dogumu istiyorsan ebe veya doula destegi alman iyi gelebilir. Surekli doktorun kontrolunde olarak kendi sancini beklemen daha iyi olur.bana da 40+2 de sunni sanci vererek dogumu baslattilar ama bebek yukaridaydi.o sezeryana donenlerden oldum. Kasilma yasadim demissin ilk defa bakilmada gayet normal yasaman.kac kere baktirdim hala yasiyorumsonra keske dememek icin baska dokturun da fikrini alsan cok guzel olur
Ozele gidiyorum canimDevlete mi gidiyosun canım özele mi
Annem çalıştığı için Yanımda olsun istemedim çünkü sabah 6:30 da ise gidiyor gece benle kalksa ne yapacağını bilemez hiç çocuk bakmadı çünkü ilk torun pek bsy Bilmiyor gazını al diye veriyorum emzirme pozisyonunda tutuyor 65 yaşında kadın hemen yoruluyor artık gündüz ablam geliyor ona anlatıyorum ama gece biri olsa çok iyi olurduCnm annen yokmu yanında cocuklu hayat zor ilk kızımdada yanlızdım caresiz sen gibiydim toparlandım sonra sende toparlanırsn inş ben yine yanlızım afedersin wcye gidicrk zamanım yok biri 2, 5 yasında yeni dogum yaptım 1 ay oldu cok cok zor allah yardımcımız olsun
Canım bende yalnız bakıyorum gercekten kolay degıl ama en onemlisi senin kendini iyi hissetmen stresi hemen anlıyor bebekler ve strede gırıyorlar.emmiyor olması sorun degıl yine senin sütünü içiyor ve zamanla memeni de alır sarılık çok etkiliyor biz ışığa yatınca çok farkettik mesela. Kendini olumlu koşullandır bebeğin sağlıklı yanıbda hep bunu düşünAnnem çalıştığı için Yanımda olsun istemedim çünkü sabah 6:30 da ise gidiyor gece benle kalksa ne yapacağını bilemez hiç çocuk bakmadı çünkü ilk torun pek bsy Bilmiyor gazını al diye veriyorum emzirme pozisyonunda tutuyor 65 yaşında kadın hemen yoruluyor artık gündüz ablam geliyor ona anlatıyorum ama gece biri olsa çok iyi olurdu
Kaynana desen bi haber gelmemek için gözüme bakıyor ki oda cahil kadın sanmıyorum bsy bilip yapacağını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?