- 28 Mart 2017
- 16.596
- 68.100
- 598
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #39.921
Evet. Ebeden cikinca biraz moralim bozulmustu ama pediyatrist ve cocuk cerahhi guzel seyler soyledi. Tek sikintimiz kilosu az o da az emmeye bagli. Dogum kocu biliyorum kıyamıyorsun bebegine ama kiyman lazim uyandir zorla emzir dedi. Uyandiricaz artik.nemesis emzirme kesinlikle öğrenilen bi süreç anne icin de bebek icin de zamanla daha iyi emzirirsin daha çok yeni hersey üzülme lütfen hem ilk başta zaten zayifliyorlar toparlar merak etme
Aynı sorun bizdede var. Bende 8 ay yattım sürekli kanamam vardı hep kendi ailem baktı üstüne bide bana kv oturmaya geldi yediğini bile toplamadan çıktı gitti. Eşimde işte yorulmuş uyuya kalınca kıyamadım ben kaldırdım ve ertesi gün kanamadan yine hastanelik oldum. Bide bana utanmadan niye doktorları dinlemiyosun diyo. Eksiğimi bile sormuyo bu kızın eşi askerde kira var fatura var bebeğin eşyası var ne yaptı diye hepsini kendi ailem yaptı artık utanıyorum. Ama karışma konusunda 1 numaralar herkesin fikri var herkes bişey deme hakkına sahip. Benim ailemde sessiz başka aile olsa neler derdi. Belki de bundan kaybediyoruz. Saygısızlık yapmak istemediğimiz için ama insan yeter diyo artık. Eşinle konuş ne süreçler geçirdiğinizi bu sizin çocuğunuz. Kimsenin karışmasına izin verme. Şimdi bana gönlü olsun yapıver dediklerini diyolar ama ben öyle zor zamanlar geçiriyorum ki bebeğimide kimsenin gönlünü yapmak için doğurmuyorum. Suan ilgiye ihtiyacı olan biziz onların bizi pışpışlaması lazımAynen oyle canm ya tüp tedavisi gordum yumurta toplattigim gun cok yumurta toplandigi icin cok kan kaybetmişim taburcu oldugum zmn yolda gene kanamayla bayildim tekrar hastanede kaldim yanimda kim vardi esimle kendi ailem sonrada transfer oldum yatmam lazimdi yanimda gene kendi ailem esim vardi suan konusanlarin hic biri yoktu yanimda hamike kaldim 4 ay kanama riskiyle yattim gene esim ailem dogum yaptim gene esim annem bebege yatak araba altin kiyafet gene ailem yapti esimin ailesi hic birsey yapmadi kv bi kere geldi bebegi zorla tutturdum eline almak bile istemedi ama herseye karisma konusunda on numaralar bnm ailemin agzi yok konusmuyo bunlar car car konusuyo sonunda pamuk esimide doldurdular bugun kavga ettik valla biktirdilar kuzum ya cok doldum
Güzel haberlerini bekliyoruz canımYarım sabah giriyoruz canım
İyi direk sezeryan dememişler canım kuzenimi direk sezeryan yaptılar doğsa doğardı diyeOzele gidiyorum canim
Ben de yarin doguma giriyorum. Ikimiz de ayni haftadayiz. Saglikla kavusuruz insallah kuzulara.Kızlar yarın biz 37+3 doğuma giriyoruz.Dualarınızı esirgemeyin.Bende kalan arkadaşlada dua edicem.Doktor küvez ihtimali var dedi,girersede en fazla bir hafta dedi.
Umarım girmeyiz.
Aynen herkes bişey diyoo... bendede başımda anne kv. Birlikte nerdeyse gidinnnnnn diyip çığlık atıcammmCanım simdi herkesin bebek buyutmeyle ilgili bi fikri ve tecrubesi var ve bize soylediklerininde sinir oluyoruz seni cok iui anliyorum.annem hastanede su vermeye calisti izin vermedim 2 doktor 4 hemsirye.benim yanimda sordu hepsi gerek yok dedigi halde ben lavabodayken verdi suyu bi de hazir su yani cok kizdim.kvdem olsa bogarsin yani
Bebek 2850 dogdu sezeryan diye erken alindi cocugu az daha tasiyamadin dedi surekli.cocugu giydirirken premature gibi soylemlerini saymiyorum bile.
Yani annen de olsa soyluyorlar biliyorum takmamak cok zor ama he he deyip gecmeye calis
Bizde topuk kanı verdik bugünn... 2500 doğmuştu kızım.. ebe takma kafana bu bebekler daha çabuk topluyorlar merak etme dedi... emzirme evet gerçekten öğrenilen bişey.. ilkinde o kadar yara oldu ki... ebe yanlış dedikçe kadını boğacaktım... meğerse şimdi anlıyorum yanlış miş. Şimdi hiç yara olmadı.. sitek yaptığım siyah kısımla beraber ağzına tıkmak ucunu değil.. bir güzelde beslenir merak etme sennnnBizim bugun sabah anasaglikta topuk kanimiz vardi. Ebe yeterli beslenmemis dedi. Hafif sarilik var dedi. Bugun acibademde de randevunuz vardi pediyatri hekimi.ile bakalim ne diyecek. Moralim bozuldu ama goster nasil emziriyorsun dedi sonra yanlis dedi bebek ac besleyemiyorsun dedi moralim yerle bir. Gerci bunlaei boyle pat pat demedi cok sevecen yaklasti dogrusunu gosterdi filan ama aklimda kalan tek sey beceremedigim suan
Evet tatlim doldum artik cok şükür bizim M Ali 13 gunluk oldu bebegi yikayali 3 gun oldu yarin yikariz gene ay masallah az kalmis haftaya hangi gun sezaryen mi yapicaksinCok doldurmuslardir canim o da dayanamamistir artik. Sana patladi. Valla bir sure herkesle ilgini kes bence, yoksa bunlarin seni rahat birakacagi yok ama banyo konusunda yikayamazsaniz bile suyla silin diyolar bebegi.
Senin Ali geldi buyuyor bile, benim Ali de haftaya persembe insallah canim :)
Valla aynılarmis canm ya bn sezaryenliyim taburcu oldugum ilk gun eve doldular yemk beklediler bizden annm bana bakiyo ama mecbur yemk yapti bir hafta hp geldiler sirf ikramlik yemk yemeye bnm herseyimj ailem esim yApti onlar hic bisey faydalari olmadigi gibi zararlarini vermeseler bari ama yok illa bi zarararini verecekler Allah yardmcimiz olsun canm Allah ıslah etsin onlariAynı sorun bizdede var. Bende 8 ay yattım sürekli kanamam vardı hep kendi ailem baktı üstüne bide bana kv oturmaya geldi yediğini bile toplamadan çıktı gitti. Eşimde işte yorulmuş uyuya kalınca kıyamadım ben kaldırdım ve ertesi gün kanamadan yine hastanelik oldum. Bide bana utanmadan niye doktorları dinlemiyosun diyo. Eksiğimi bile sormuyo bu kızın eşi askerde kira var fatura var bebeğin eşyası var ne yaptı diye hepsini kendi ailem yaptı artık utanıyorum. Ama karışma konusunda 1 numaralar herkesin fikri var herkes bişey deme hakkına sahip. Benim ailemde sessiz başka aile olsa neler derdi. Belki de bundan kaybediyoruz. Saygısızlık yapmak istemediğimiz için ama insan yeter diyo artık. Eşinle konuş ne süreçler geçirdiğinizi bu sizin çocuğunuz. Kimsenin karışmasına izin verme. Şimdi bana gönlü olsun yapıver dediklerini diyolar ama ben öyle zor zamanlar geçiriyorum ki bebeğimide kimsenin gönlünü yapmak için doğurmuyorum. Suan ilgiye ihtiyacı olan biziz onların bizi pışpışlaması lazım
Aynı canım bilmiyorum kendi kızları olsa neler düşünürler. Bende öyle bişey beklemiyorum karışmasınlar zarar vermesinler yeter zaten zor bi süreçten geçiyoruz Allah hepimizin yardımcısı olsun.Valla aynılarmis canm ya bn sezaryenliyim taburcu oldugum ilk gun eve doldular yemk beklediler bizden annm bana bakiyo ama mecbur yemk yapti bir hafta hp geldiler sirf ikramlik yemk yemeye bnm herseyimj ailem esim yApti onlar hic bisey faydalari olmadigi gibi zararlarini vermeseler bari ama yok illa bi zarararini verecekler Allah yardmcimiz olsun canm Allah ıslah etsin onlari
Masallah canim, benim haftaya persembe 12:30 da. 2 saat onceden gel yatisi yapalim dedi.Evet tatlim doldum artik cok şükür bizim M Ali 13 gunluk oldu bebegi yikayali 3 gun oldu yarin yikariz gene ay masallah az kalmis haftaya hangi gun sezaryen mi yapicaksin
Yok canim ya benim doktor normla dogumlariyla ünlü zaten asla mecburiyet olmadikca sezaryen yapmiyor. Bana da ısrarla nirmal dogum dedi ama ben hiç acilmadikca ve korkudan esneyemedikce sezaryen olabilirsin demeye basladiİyi direk sezeryan dememişler canım kuzenimi direk sezeryan yaptılar doğsa doğardı diye
Tuhaf ama bi benim doğum korkum yok herlde. Tek sağlıkla kucağıma alıyım da hepsi uyar banaYok canim ya benim doktor normla dogumlariyla ünlü zaten asla mecburiyet olmadikca sezaryen yapmiyor. Bana da ısrarla nirmal dogum dedi ama ben hiç acilmadikca ve korkudan esneyemedikce sezaryen olabilirsin demeye basladi
Ay canm kendi kizina toz kondurmuyo evine gitmemizi dahi istemiyo kizi yorulucak diye ama bize eziyet etme peşindeAynı canım bilmiyorum kendi kızları olsa neler düşünürler. Bende öyle bişey beklemiyorum karışmasınlar zarar vermesinler yeter zaten zor bi süreçten geçiyoruz Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Canım bende geçtiğimiz cumartesiye kadar usuttum saniyodum bu şekilde gece artıyordu sabah azalıyordu depolar boşaldı herhalde diyordum cumartesi sancılar çıktı ve sikayetlerim aynıydı bu güne kadar da yine gece yoğun gündüz daha az bir şekilde devam ediyor ama hafif hafif artıyor .Bi süre de o çekiversin canım bişey olmaz. Benim eşimde küsme huyu yok ondan garipsiyorum galiba. Ama babam küser benimde
Bende yarın gidicem bakalım nst’de bişey çıkacak mı. Benim gece artıyor sabaha karşı azalıyor. Dün gece saat 3ten sonra hafifledi öyle uyudum
Allah yardimcin olsun canm insallah saglikla kucagma alirsin paşani suanki heycanini tahmin edebiliyorumMasallah canim, benim haftaya persembe 12:30 da. 2 saat onceden gel yatisi yapalim dedi.
Işte aşağıda öyle batma sızlama falan olunca bende dedim enfeksiyon falan mı var ama yok çünkü akıntı rengi farklı olurdu idrar yaparken yanma da yok ama dediğin gibi üşütüyo olabilirizBugün bende poşet taşıdım. Dün akşam sağ tarafımda belimde bi ağrı vardı şimdi yine var. Sağ bacağıma da adet ağrısı gibi vuruyor. Doğum sancısı böyle değildir sanmıyorum benimki üşütme ağrısıdır büyük ihtimal. Ama seninkini bilemiyorum, daha hiç doğuramadım
Perşembe de ben gidicem. Aslında karnımın altında filan ağrı oluyor ama hep idrar enfeksiyonuna bağlamıştım ben onu. O da düşük çıktı şimdi bilmiyorum neden ağrıyor üşütüyor muyum
Çok geçmiş olsun canım ya kötü bişey gerçekten ikisinde hiç uyutmadılar beni canım sonuna kadar ayıktım herşeyi hatırlıyorum yani inşallah tekrar o acıları yaşamazsın canım kötü bir anı olmuş birazValla canim arkadaslari okuyunca rahatladim cunku ben de hissettim ve bana abartiyormusum gibi davrandilar.ilk sezeryanim da spinal hic hissetmemistim oyle keyifliydi ki dogum bebegimi gorup optukten sonra dikerken uyutmuslar ve uyandigimda cok rahatlamistim ve hic agrim yoktu.bunda daha kesmeye baslarken hissediyorum dedim baktim ariza cikariyorum uyutmuslar.bebegim cikinca aglamasina uyandim sükür gordum ve optum yine.sonra dikmeye basladilar yine hissediyorum ve cok agriyo uyutun yine dedim doktor sabret az kaldi falan dedi bakti ben susmuyorum hafiften yine uyuttular.cikarken agrim coktu. Verdikleri dozdan mi kaynaklaniyor bilmiyorum.
Ama sonrasinda daha cabuk kalktim ilkine gore ve oksuruk krizleri yasamadim bu sefer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?