- 6 Temmuz 2017
- 994
- 515
- 23
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #40.041
Canım ben Hindistan cevizi yağı sürünce iyi geliyordu. Bitmiş .bu ara yine çıktı . Bugün gidip almayı düşünüyorum. Istersen sen de bi dene . Inşallah iyi gelir.Günaydın hanımlar.bişey sormak istiyorum...Gebelikte hemoroid olup da normal doğum yapanlar var mı ikinirken canınız yandı mi şimdi ne durumda.veya dogurmayanlardan bunu çeken cÖzüm bulan. .çok canım sıkılıyor düşünmekten onun acısından ikinanazsam diye...ilkinde doğumdan sonra başlamıştı bunda şimdi başladı...Doktoruma da soyleyemedim
Ben evde çok hareketliyim iki günüm kaldi hala temizlik yapiyorum ama hicbir faydasi yok evdeki hareketlerin. Keşke ben de yürüyüşe erken baslasaydim. Dün 1.5 saat yürüdüm belim koptu ama son birkac gün yurumek ne kadar faydali olabilir kiInşallah gerek kalmaz da bi ayazda kurtulursun. Bende yürüyüş yapmaya çalışıyorum üç gündür bakalım ise yarar da açılma olur gelirler bebisler.
Bende evde hareketliyim ama sonradan öğrendim onların bi faydası yokmuş . Herkes yürüyüş diyor ama ona da hep çıkamıyor insan . Nasıl olacak bilemedim. Bebekler bi şekilde gelecek ama yine biz düşünüyoruzBen evde çok hareketliyim iki günüm kaldi hala temizlik yapiyorum ama hicbir faydasi yok evdeki hareketlerin. Keşke ben de yürüyüşe erken baslasaydim. Dün 1.5 saat yürüdüm belim koptu ama son birkac gün yurumek ne kadar faydali olabilir ki
Inşallah inşallah , bende çok istiyorumBen artık çok bunaldım doğmasını dört gözle bekliyorum
Her seferinde emzirmeden önce siliyorum göğüs ucumu ama baya fena oldu yine göğüs ucum kontrole gidecem yarın sağlık ocağına ordaki hemşireye sorayim doğru emziriyormuyum diye ikinci bebeğim ama yine soru işaretleri oluyorki kızımı 22 ay emzirdim ve simdi acemi anne gibi oldumGarmastan kremin emzirmeden knce silknmesi gerekiyor cnm dikkat edin lansinoh biraz daha masum dendigi icin kullaniyorum. Bugun muayeneden sonra emzirme hemsiresine gittim. Emzirmeme bakti. Fena degil dedi. Bir emiste butun memeyi bitircek ama uyuya kalmicak memede dedi. Surekli uyarmam gerekiyormus. Basini oksa, yandan boynunu uyar dokun ona uyanip emsin karni doysun dedi. Uyguladik ordada hakkaten uyanmiyirdu irda yapinca uyandi. Meme ucu icinde bebek kalkttiktan sonra elinle surunu getir dedi onu meme ucu ve basina sur dedi yara olmazmis. Tabi bide cocuhun dogru emmesi lazim. Ucu yok benimkinin ama kahverengi kismi verince hemen emiyo. Hastanede Hemsireler gostermisti dogum sonrasi . Uygulamaya calisiyorum bende
Ah tatlim esim cok ama cok anlayışlı insandi 9 ay boyunca elimi soguk suya sokturmadi hp sevdi deger verdi dogum yaptigim gun bnmle kaldi kendisi bakti herseyimi yapti cok iyi insan kendisi ama ne dedilerse dun bnmle kavga etti aksam annm konusunca pisman oldu ozur diledi ama ailesiyle kendiside bas edemez hale geldi kendiside uzuluyo annesi daha cocugu eline bile almadi sevmedi bi corap dahi getirmedi bn onlardan bsy istemiyorum yeterki zarar vermesinler bize dun WhatsApp durumuma lohusa anneye soylenicek soylenmicek seyler diye resm koymustum gece esimin abisi msj atiyo hayırdır liviya yeni adetmi cikarttin bu ne diyo karisi yazarsa anlarim da adam niye bnm internet resmime karisiyo ustune aliniyo herseyi esimle ayni yerde calisiyo abisi o esimi dolduruyo ne yapsam bilemedim ki artik doydum biktirdilar heleki suan cok zoruma gidiyoKuzum keşke eşinin ailesiyla ayrı şehirlerde yasasaydiniz.. Malesef anlayissiz insanlara bisey anlatmak imkansiz. Kendi hallerine bırakmak en iyisi. Ben de sinirleniyorum üzülüyorum ama sonra kendime kızıyorum neden takiyorum ki cahil insanlari kafama.. Söyledikleri kulagina hiç girmesin bile bebeğini ister yika ister sev ister sevdir ister sevdirme. Kocana şikayet ettiklerinde de şu süreçte kocan sana anlatmasin sinirlerini bozmasin rica et ona..
Saol canm evet sutum de gelmiyo artik hp onkarin yuzunden oldu dunden beri sut yokLiviya canım boşver saçma sapan insanları . Sen kendini ve bebeğini düşün , sütün etkilenir stresten sonra. Eşinle de onlara inat aranı iyi tut .iftira atan insanlarsa hele yanlarına bile yaklasmamaya çalış .
Cok saol canm bnm takmamaya çalışıyorumBoşver stres yapma bebeğini düşün onlarında Alla a havale et
Benim iki doğumum da suni sancıyla oldu. Hiç kendi sancım olmadığı için zorlugunu kıyaslayamıyorum normal sancıyla. Ama kolay değil tabi çok şiddetli sancılar oluyor. Şimdiden hiç düşünme o an yaşıyorsun geçiyor. Bi de epidural alırsan senin çok daha kolay olur canımZaten 2 gün kaldi canim bundan sonra hareketle ne kadar acilabilir ki.. Şu an tam kanala indigini hissediyorum taş gibi oldu kasiklarim dibine kadar. Belki dün geceki sancı oydu sen sunni sanci almis miydin canim zor muydu
Kızlar dün bebeğim hastaneye yatırıldı sabaha karşı ateşi vardı acile getirdik kanında enfeksiyon varmış 5 günlük bebeğin doktor bu sonradan olmaz hamilelikte anneden geçmiştir dedi ya idrar yolu enfeksiyonu ya vajinal enfeksiyon normal doğum olduğu için sanırım vajinal enfeksiyondur bilmiyorum hiç dün çok kötü oldum ağlamaktan bebeğimi aldılar 5 gün kalacak en az ne yapslım iyi olsunda diyorum herşeye katlanırız çok azmış ama enfeksiyonu doktor daha başı erken fark etmişsiniz dedi anlamıyorum doğunca neden bakılmıyor
Merhaba,benim de ilk dogumum normal olmustu ve bebegimi 22 gunlukken yuksek ates ve enfeksiyon ile yogun bakima almislardi.crp ve lokosit degerleri fazla cikmisti.4 gun yogun bakimda kaldi ve sonrasinda evimize daha saglikli sekilde geri donduk.elbette ki uzucu bir surec ama moralinizi bozup sutunuzu azaltmayin.daha guclu sekilde bebisiniz sizinle eve donecektir inanin.bu esnada siz bol bol sutunuzu sagin,ve hastanede beslnemeye devam edin.bu arada bir dip not:bebeginizin ilk bir ayindaki yogun bakim masraflari devlet tarafindan odenir,siz hastaneye hicbir odeme yapmiyorsunuz.Kızlar dün bebeğim hastaneye yatırıldı sabaha karşı ateşi vardı acile getirdik kanında enfeksiyon varmış 5 günlük bebeğin doktor bu sonradan olmaz hamilelikte anneden geçmiştir dedi ya idrar yolu enfeksiyonu ya vajinal enfeksiyon normal doğum olduğu için sanırım vajinal enfeksiyondur bilmiyorum hiç dün çok kötü oldum ağlamaktan bebeğimi aldılar 5 gün kalacak en az ne yapslım iyi olsunda diyorum herşeye katlanırız çok azmış ama enfeksiyonu doktor daha başı erken fark etmişsiniz dedi anlamıyorum doğunca neden bakılmıyor
Canm ilk uc 4 gun gunde iki defa sabah aksam iciyordum sonrasında agri hissettigim zmn ictim tam 8 gun sonra hic icmedimSezeryanla dogum yapan anneler agri kesiciyi kacinci gun biraktiniz? Benim agrilarim oluyor hafif de olsa
Ben ağrı kesici hiç yutmadım cnm enfeksiyona karşı antibiyotik ve demir ilacı verdi sadece benim doktor.Sezeryanla dogum yapan anneler agri kesiciyi kacinci gun biraktiniz? Benim agrilarim oluyor hafif de olsa
Malesef bende de var doğumda iyice fırtlayacak kesin çok korkuyorum sırf bu yüzden keşke sezaryen şansım olsa diye bile düşündümGünaydın hanımlar.bişey sormak istiyorum...Gebelikte hemoroid olup da normal doğum yapanlar var mı ikinirken canınız yandı mi şimdi ne durumda.veya dogurmayanlardan bunu çeken cÖzüm bulan. .çok canım sıkılıyor düşünmekten onun acısından ikinanazsam diye...ilkinde doğumdan sonra başlamıştı bunda şimdi başladı...Doktoruma da soyleyemedim
Grupta ne cok ali oldu. Bizim ali de 17 subat cumartesi gelecek. Once 14 subatti istemedim o zaman tam 39+0 da aliriz dedi 17 subata ertelendi.Cok doldurmuslardir canim o da dayanamamistir artik. Sana patladi. Valla bir sure herkesle ilgini kes bence, yoksa bunlarin seni rahat birakacagi yok ama banyo konusunda yikayamazsaniz bile suyla silin diyolar bebegi.
Senin Ali geldi buyuyor bile, benim Ali de haftaya persembe insallah canim :)
Kabizliga en iyi cozum kulak temizleme cubugunu zeytin yagina batir sonra bebisin totosuna sur azicik ucunu icine dogru sur bak nasil geliyo kaka.Annem çalışıyor sabah ise gidiyor onuda yormak istemiyorum ve tecrübesi hiç torun bakmamış bilmiyor o gün gazını al diye verdim çocuğu emzirme pozisyonunda tutuyor unutmuş gitmiş 65 yaşında kadın sabahları ablam geliyor o geldi mi uyuyorum ama tas catlasa 1 saat oda bilmiyor ben anlatıyor herkes tecrübesiz bizde kaynanamı istemiyorum ki zaten gelmemek için gözüme bakıyor 2 hafta oldu bi kere yemek gönderdi o kadar ablam annem gelip yemek yapıyor temizlik yapıyorlar dönüşümlü olarak
Nasıl bi düzen kurmalıyım oturtmalıyım hiç bilmiyorum doğum zaten 21 saat sürdü o kadar yorgun geldim ki eve lensle uyudum o gece eşimle uyuya kaldık 4 saat uyumuşuz çocuk aç kaldı uyanmadı oda ondan kendimi sucladim sarılık oldu diye ama kan uyuşmazlığından çıktı sarılık ertesi gün geçti emzirmeye çalışma su bu derken çocuk alacağını alamadı sonrası gün zaten hasteneye yattık orda hastane köşelerinde süründük sonra her sabah hasteneye git kan ver bekle zor haftalar oldu koştur koştur hastane yedirmeye çalıştım vakti geldikçe ama bk gidiyoruz hastaneye 4 5 saat orada bekliyoruz sonucu bekleyin su bu diye o sırada benim memeler doldu sağamadim ki hala hasteneye gidince sagamiyorum manuel alıp iki dk da olsa oralarda sagacagim artkk
Sağmak zulummus cidden
Ger gün veriyorum ama almıyor o almadıkça ben ağlıyorum
Sut az geliyor zaten artık sanırım az sagmaktan
Mama vErdim kabız oldu saatlerce gazdan tuvalrtini yapamamaktan ağladı bizi de yordu
Cidden geçsin su günler istiyorum ama sanırım bununlq da bitmeyecek başka şeyler başlayacak zormuş çocuk sahibi olmak kendimi dinc sanardim ama hiç değilmişim
Ben yalnizim eşim calisiyor canim kimle yürüyeyim ki. Cok şükür bu hafta gündüzleri eşim evde onunla yürüyoruz ama son günler artik ne kadar fayda edecekse..Bende evde hareketliyim ama sonradan öğrendim onların bi faydası yokmuş . Herkes yürüyüş diyor ama ona da hep çıkamıyor insan . Nasıl olacak bilemedim. Bebekler bi şekilde gelecek ama yine biz düşünüyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?