2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Sağol canım ya eşime söyledim gelirken alacak . Incir de sevmiyorum hiç ama süt yapıyorsa yiyeceğim . inşallah faydasını görürüz bizde . Maşallah sanada bebisler güzelce duysunlar sütle .

Kız o ne be sen sinir hastasi olma yolunda hizlica ilerliyorsun haberin olsun :) bunu biraz ciddi biraz şaka olarak söyledim canım. Sana tavsiyem eşine bu durumu anlag eşin ısrar etsin annene eve dönmeniz için böylece kimseyi silmeye gerek kalmaz. Hem böyle bir zamanda sen ona degil o sana ayak uydurmali. Bebeği çok seviyorsa istediği zaman gelip görebilir. Bence buna biraz da seb müsade ediyorsun. Bebeginin ihtiyaclarina ondan önce sen koş. Yedir gazini al sen uyut. Uyaninca ilk sen koş aglayinca al kucagina evde dolan. Annen senden daha çok müdahale ederse bebek onun kokusuna alışır bu sefer senin iş daha çıkmaza girer. Bunaldigini evindeki rahatligi özlediğini falan söyle eşin de annenle konuşsun onlarin yeri benim yanim desin. Valla benim kocam beni cocuk yokken bile babamin evine yollasa perişan olur yatak odasinda yatamaz hayattan kopuk gibi yaşar. Tabi benimki de abartiyor biraz böyle olunca ben de bırakıp gidemiyorum vicdan yapiyorum sinir oluyorum

Süt artırma için kendi deneyimlediğim şeyi paylaşayım sizle bacılar.
2 gündür bi azalma vardı. Sağdığımda azıcık çıktı ben oturup ağladım tabi. Daha bebeğim 24 günlük çünkü.
Bana arkadaşım bu Maltana markasının ARMUT AROMALI MALT İÇECEĞİni önermişti sütü artırıyor diye. Dün denemek için 2 tane aldım içtim.
Peşine gün içinde bool bol su içtim.ve bu sabah uyandığımda göğüslerim süt dolmuştu.
Kesinlikle faydası var. Tavsiye ediyorum. Bende o inciri deniycem

Günde kaç bardak içiyosun canım belli bi töntemi var mı aç karnına tok karnına felan

Kızlar süt için incir,hurma, tahin pekmez, tahin helvası kabak tatlısı üzerine de bol bol su bana bunlar iyi geliyor

Çok ağlayan çocuk eğer gazdan ağlamıyorsa uyuyamadığından ağladığını keşfettim Ben. kesinlikle uzun saatler uyanık kalmasına engel olun. Bazen mümkün olmuyo tabi orası ayrı. Ama bi şekilde uyutmaya çalışın. En fazla 2 saat uyanık kalsın yoksa uyuması daja da zorlaşıyor. Benim bebe nerede zor uyuma yöntemleri var onları buldu:) kucakta gezdirerek uyutuyorum genelde ama çok çok ağlıyor kucakta bile susmuyorsa battaniyede sallıyoruz:/ o zaman sakinleşip uyuyor. Bazen 5 dk sonra tekrar açıyır gözleri iyice dalıncaya kadar her yöntem deneniyor işte. Kolik müzikleri 5 dk idare ediyor bizi sonra yine aynı

Kızlar bi yardımcı olun bana yaa
Öğlen 12den beri uyumuyo bizimki
Emiyo uyyo yerine koyuyorum 5 dakka sonra açıyo gözünü
Tıpışlıyorum yine 5 dakka uyuyup uyanıyo
Sürekli meme aranıyo
Emziriyorum başa sarıyoruz
Emmesi en az 40 dakka
Acaba sütüm mü yetmiyo dicem ama memeyi bırakınca süt akıyo ağzından
Yetmiyosa nası anlarım ki
Niye uyumuyo bu çocuk

Bende ananaslı ve şeftalisini içtim bana fayda etmedi. Acaba armutlu mu yapıyo sütü sadece

Aynen öyle canım tam da üstüne bastın adını bulamadigim şeyin tam adını buldun..artik sınır noktasına geldim patladım patlıycam yarın gelecek akrabalar var bebek görmeye onlar gelsin cuma günü öğlen evime gidip temizlik yapicam derleyip topliycam akşam da eşim gelip bizi alcak dedim demez olaydim iyi kızım git ben artık karışmıyorum kediye cirmalat yedir kocan kıymetli oldu sana yapmadığını bırakmadı benimde bi düzenim evim var dedim sayende ne evliliğim ne aile hayatım kaldı dedim ne yaptım ben dio ömür boyu burda kalayım istersen bosanayim sen istiyosun diye dedim sen çok edepsizsin dedi bana üstüne şaşırma sakin o çocuğu kediye böğürürsen bende seni boğarim dedi daha buraya sigdiramayacagim neler eski defterler falan eşinin yanında hem de..aksam misafirliğe gidicez eşimi bekliyorum makyaj falan olmasa hüngür hüngür ağlıcam gözlerim falan doldu Rabbim bana çok sabır versin çok ve yardim etsin ne yapicam bilmiyorum artik dengem bozuldu psikolojim elden gitti....

Canim damlada
n cogalirsa banada soyle bende aliyim kendi sutumle beslemeyi mamadan kurtulmayi cok istiyorum dün gece mama suyu kaynatiyordum suyu ocagin ustunde unutmusum gece mamaya uyaninca mutfaga girdimki suyun alti acik kalmis tam 3 saat Allahtan cezve yanmamis ben şok oldum tabi Allah korudu sütum gelse mama termos derdinden kurtulup saglikli beslesem bebegimi

Canım sen de haklısın anlıyorum ama evime gelmeden önce kedi olduğunu biliyordu hamil e iken de vermeyeceğimi söyledim bunu bile bile zehir etti bana hayatı 23 gündür madem sevmiyor ozaman gündüz gelip eşim gelince dönecek evine benim kızdığım kendi istediği şekild e benim hayatımi değiştirmeye çalışması ve düzenime hayatıma müdahale etmesi yönetmeye çalışması ve kendi dediğini yaptırmaya çalışması kedi sevmeyebilir anlayış tabi gösteririm ama kendi sevmiyor diye bende sevmiyim istiyor benim hayvan sevgimi köreltmeye çalışıyor ve evladimla onu kiyasliyor aynı olabilir mi yerleri hiç sen söyle...evet kıskanıyorum ama çocuk kendisinin gibi davranıyor annem sanki o doğurmuş tavırlarını görsen anlarsın ben yokmusum gibi davraniyo...

Benim incirler geldi birazdan kaynatcam. Nerden aldım canım o içeceği ??

Canım kim söyledi sütün yetmiyor diye Pompayla gelen sütle miktar belirlenmez. Sağımdan sonra elle sıkınca gelmeye devam eder süt mesela pompa yetmez onu çekmeye. Ve bebek emdikçe gelir. Mama verdiğin sürede bebek emmediği için memeler talep yok diye üretimi keserler. Arz taleptir süt. Sen 1. 5 saatte bir emzir düzenli bak nasıl artacak. Facebook ta emzirme sanatı gurubuna git ordakiler bu işin uzmanları. Yardımcı olurlar sana hemen üye ol bebeğini mamayla değil sütünle büyüt vakit kaybetmeden

Kuzum denedim sütte siktim ıslak olunca hiç tutamıyor iko çekip bırakıyor uç kolayına geliyor galiba
Bende onu keşfettim uykusuzluktan da ağlıyor Müzik dediğin gibi beş dakika fayda ediyor
Ne şekilde uyutmaya çalısıysak olmuyor iki dalıyor sonra gazdan tekrar ağlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…