- 27 Nisan 2014
- 2.756
- 4.060
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #46.281
Kızlar bebekleri dışarı çıkardınız mı?
25 günlüğüz an itibariyle. Ben evde delirmek üzereyim. Çıkmak istiyorum. Doktorumuz tam mevsim geçişi olduğu için kırkını bekle dedi. Şimdi çıkarırsan bidahaki sefere hastalandı diye gelirsiniz dedi. Öyle diyince korktum. Bi yandan da artık çıkmak istiyorum. Avm en mantıklı olan oluyor oralarda şimdi mikrop hastalık yuvasıdır diyorum. Millete bakıyorum 5 günlükten beri çıkıyor napsam bilemedim
Ben buraya yansitmadim ama ben de kaynanam ile çok büyük bir problem yaşadım iki gün sütüm kesildi bebek aglamaktan perişan oldu mamayla besledim. Ama sonra tekrar geldi canım. Merak etme kesilmez sütün pozitif düşün.Insallah canım benım maalesef kaynanam ve kayınpederim tam 33 gün benle kaldı kafa gitti hep süte taktım ya azalırsa ya veremezsem diye sonunda doktorluk oldum umarım düzelirim kısa sürede hic gecmeyecekmıs gibi gelıyor bu depresyon
Sende kalıcı olmamış çok şükürki en azından canım bende kaldı nasıl geçicek bilmiyorum.Ben buraya yansitmadim ama ben de kaynanam ile çok büyük bir problem yaşadım iki gün sütüm kesildi bebek aglamaktan perişan oldu mamayla besledim. Ama sonra tekrar geldi canım. Merak etme kesilmez sütün pozitif düşün.
Bazen direk veriyorum bazen arasında veriyorum ucu çıkardı baya zaten cabimKuzum direkt vermiyorsun dimi biraz uç ile emsin göğüs ucun iyice çıksın hem de yumusasin öyle ver bakalim. Bir de dedigim gibi sabahları dene bakalim bebekler daha sakin oluyor o saatlerde. Aslında pozisyon olayları çok da önemli degil tutacak bebek bir yolunu bulup tutuyor.
Amin kuzum insallah seninki de alacak memeyi şutunun tadı ne alemde suanP
kizlar sutunuz azalmicak bitmicek Allahi izniyle pompaya bakmayin bnm bebegim neredeyse iki bucuk haftadr birakti bni pompayla sagip verecektim bir damla bile gelmedi sutum kacti sandim agladim ama elimle sikiyorum hala var elimle siktigim zmn geliyo bnkisi emmedigine ragmen sutum kurumadi stres yapmayin sutu cogalmanin en onemli yolu sutum var akıyor bebegim doyuyor demkmis bebekler tuvaletini cisini yapiyorsa doyuyor demekmis surekli emmek istemesi gazdan dolayida oluyormus
Ben ona bakıp ağlayınca göğüslerim çekiliyorCanim bu konuda ben de çok ilginç bir sey farkettim yasayan var mi bilmiyorum. Ben bebegimi izlerken severken bebek uykudayken bile olsa sevgisini icimde hissederken göğüslerim sizlamaya başlıyor çok ilginç :) gerçekten hisler de çok onemli sanırım bu yüzden süt konusunda olumlu düşünmek gerekiyor.. Bunu bir tek ben mi yaşıyorum acaba?
Olabilir kesinlikle dün bir emzirme danışmanın aradım uçla emziroyorsun ne güzel bana ne gerek var dedi ama uçtan bıktım dersen gel dedi uç yoksa uç kullanmakta sakınca YÖK dedk bende hava yutuyor gaz dedim bazı bebekler gazlı olur normalde emse olacak kendini suçlama dedi sen onun annesisin emzirouosun iste niye takiyorsun bu kadar dedi istersen gel dediBu emzirme isi cok psikolojik bacim. Dun gece burada asi sonrasi memeyi red ettiginden bahsettim efsunun.sonra gece kafama takildi.ya yine red ederse diye. Bugun sabahta beri emmedi beni. 5 dk emdi birakti.emerken Agladi surekli. Gazida coktu. Gazini annem cikardi biraz.ama yine rahatlamadi. aksam esim gelince once esime pasladim bebisi.kendim guzel bi dus aldim. Dinlendim o ara. Sonra bebek kuvetini doldurduk bebisi yatirdik suya 15 20 dk o suda bekledi. Boyle zamanlarda banyo suyunu sıcak yapıyorum 41 derece idi. Devaminda yikadim yagladim. Tam 1.5 saat emdi. Kuzum butun gun acliktan da aglamis demek ki. Ac oldugunu biliyordum zaten surekli elini emdi cunku ama memeyi agzina verince cigligi basiyordu. Ben sakinleşmeden efsuşda sakinlemedi.
Demem o ki. Senin once kendi psikolijini duzeltmen lazim. Cunku bebisler coook etkileniyor bu isten. mutlu anne mutlu bebek diyorlar ya hakikatten cok dogru. Senin silkelenip kendine gelmen lazim.gittikce daha cok depresiflesiyorsun.
Birde biberon alışkanlığından da bahsedeyim. Benim sipada 1 kere biberon aldi sonra emmedi beni. İnatla vermedim. Gun sonunda emmeye basladi. Yani bebekler cabuk alisiyor biberona vs ama hemende unutuyor. Senin ki de coktan unutmustur. Sizin emme probleminiz senin gerginliginden kaynakli gibi geliyor bana. is sende bitiyor biraz. Sakinles gerginliği ustunden at. Iyi anne olmanin tanimi emzirmekten gecmiyor ki. Benim annem beni 2 yasina kadar emzirmis.ama simdi aramiz felaket. Demek ki is emzirmekte degilmis..
Bizimki de öyle 3 -4 ay diyorlar insallah geçer o zaman az kaldıKizlar bizim yine kolik krizi tuttu. Bu sefer damla falan da fayda etmedi. Acile diye ciktik arabada uyudu, oyle olunca da 1 bucuk saat gezdik uyanmasin diye. Katila katila aglayinca insan hem uzuluyor hem geriliyor ne yapacagimizi bilemedikdaha ne kadar surer bu kolik
ben çıktım hastane harici 14 günlükken çıktık arkadaşıma gittim bebeğinin kırkına sonra hep çıktık avm gittik korktum 40 dan önce gittiğim icinKızlar bebekleri dışarı çıkardınız mı?
25 günlüğüz an itibariyle. Ben evde delirmek üzereyim. Çıkmak istiyorum. Doktorumuz tam mevsim geçişi olduğu için kırkını bekle dedi. Şimdi çıkarırsan bidahaki sefere hastalandı diye gelirsiniz dedi. Öyle diyince korktum. Bi yandan da artık çıkmak istiyorum. Avm en mantıklı olan oluyor oralarda şimdi mikrop hastalık yuvasıdır diyorum. Millete bakıyorum 5 günlükten beri çıkıyor napsam bilemedim
Canım ben de sürekli çıktim. 3 günlükken kimlik başvurusu yaptik mesela. E zaten doktor kontrolü için 1 ayda 6 kere ciktik. AVM için soruyorsanız ona da gittik. Fotoğraf çekimi için stüdyoya gittik. 40 gun çikmamak baya zor. Çocugu bırakıp esimle pazara falan gidiyoruz her hafta mesela acaip iyi geliyor pazar bana. Bu kadar çok çıktığım halde bunalıyorum ben. Hiç cikma diyen doktor da ilk defa duyuyorum. Genelde hava alsin çıkar derler. Soguk mu yasadigin şehir?
ben çıktım hastane harici 14 günlükken çıktık arkadaşıma gittim bebeğinin kırkına sonra hep çıktık avm gittik korktum 40 dan önce gittiğim icin
İçim hiç rahat etmedi şimdi de gitsek etmiyor 2. asilar olsun diyorum
Markete gittik anneme babama gittim Eşimin Ailesine gittik
Genelde ev gezmesi oldu ama bence yürüyüş hap doktor da bi ilginçmiş benim doktor ark doktor 40 çıkması diye bsy hok çıkarın hava alsın demişti hava iyiyse çıkar hangi sehirdesin ki
Doğru ama emiyo emiyo sonra aranıp ağlıyo bu emme aşaması 1 saati geçiyo. Kıyamıyorum mama veriyorum. Mesela suan gercekten aol gögsümde süt yok sıkıyorum zorla 1 damla zor çıkıyo sağda da az var. İnşallah geceye çoğalır yoksa yine mama hakkımızı kullancazDünden beri okumadığım site makale kalmadı. Yabancı makaleleri bile okudum. Aslında göğse bakarak karar veriyoruz yanılıyoruz. Bebek emerken yutkunma sesi geliyorsa, günde 3 kere 1 tl bütüklüğü2kaka yapıp, margarin ağırlığında çişli bez varsa bebek doyuyor demek. İşin özeti bu. Bebek bi memede süt bitmiyor hiç mesela. Bebek 3 saat emse 3 saat süt geliyor. Ucu bitmwyen bi pınar var yani. Allah öyle güzel yaratmış ki bebeğin acıkma aralığına alışıyor memeler. O yüzden gak dese meme guk dese meme diyor uzmanlar. Bebek ne kadar emerse o kadar süt geliyor. Ama bebek mama alıyorsa mesela.3 saat emmiyorsa memeler bu süt demek ki bebeğe yetiyor diyip üretimi azaltıyor. Göğüste bi depo olmadığı için bizim düşündüğümüz gibi dolma olmaz mantık olarak. Olsa içeride rahatsız eder zaten. Kanallae açık emdikçe akacak işin özeti.
Benimde büyük canım ve inanılmaz sırt ağrım var acaba bişey takmadığım için mi kiBenim göğüslerim aşırı büyük. 100 beden emzirme sutyeni dar geldi de o göğüs ucunun çıktığı yer et kesiği yaptı kesmek zorunda kaldım düşün. O yüzden mecbur takıyorum sırt ağrım dayanılmaz oldu çünkü. Emzirme sutyeni daha rahat geldi onu takıyorum hiç yoktan azıcık destek olsun da ağrım azalsın diye. Yoksa takmazdım. Rahatsız ediyor çünkü
Tamam canım bende kaynattım bakalım bugün 2 bardak içtim devamı yarın artıkYok canim da heralde 4-5 bardak iciyordum şekersiz canim çektikçe mutfaga gurup ciktikca içtim. Yarin tekrar kaynatip baslicam inşallah
Ben sadece hastaneye giderken takıyorum o kadar :)Ay
aynen ben de oyle :) bu arada bana sutyen takma diyenler de var sut kanallarini sıkmasın diye. Yatarken hic takmamak lazim.
15. Gün hala az ağrıyo bazen ama öyle çok değil tabi merak etme bu işin en kolay kısmıNormal dogum anneler dikisleriniz nasil bende normal istiyorum ama su dikis sonrasından cekiniyorum
Olma yolunda değil oldum bile senelerce böyle yaşadım ben annem hep yaptı bunu bana ortaokul lise üniversite ne ergenlik yaşadım ne yetişkinlik ne gençlik ne arkadaşlarımla gezebildim ne baskisiz yaşayabildim..esime anlattım biraz sinirlendi anlatma dedi nezaman gelceksiniz eve dedi annem izin vermiyo dedim ama c.tsi gelcem dedim annenin gelmeye niyeti yok o zaman kedi var diye dedi ömür boyu orda mi kalacakmışsın peki annene göre dedi biz bakamazmışız ya şaka gibi biri anası biri babası sen mi doğurdun onu sanki dimi gayet güzel bakarım kızıma ben...yani onun ayak uydurması lazım ve seviyosa da zaten gelir durmaz galiba evet ben müsamaha gösteriyorum biraz kirilmasin diye ona alışmaya başladı zaten ya tmm gelirsin bana yardım edersin de ben varken çocuğuma analık etmek ne demek ya güzelce konuşmaya başlıyorum igneleyici lafları ile işi kavgaya döküyor benim eşim de ben yokken yatak odasında yatmaz salonda yatıyomuş...dogumdan beri eşimin yanında bile yatamadımKız o ne be sen sinir hastasi olma yolunda hizlica ilerliyorsun haberin olsun :) bunu biraz ciddi biraz şaka olarak söyledim canım. Sana tavsiyem eşine bu durumu anlag eşin ısrar etsin annene eve dönmeniz için böylece kimseyi silmeye gerek kalmaz. Hem böyle bir zamanda sen ona degil o sana ayak uydurmali. Bebeği çok seviyorsa istediği zaman gelip görebilir. Bence buna biraz da seb müsade ediyorsun. Bebeginin ihtiyaclarina ondan önce sen koş. Yedir gazini al sen uyut. Uyaninca ilk sen koş aglayinca al kucagina evde dolan. Annen senden daha çok müdahale ederse bebek onun kokusuna alışır bu sefer senin iş daha çıkmaza girer. Bunaldigini evindeki rahatligi özlediğini falan söyle eşin de annenle konuşsun onlarin yeri benim yanim desin. Valla benim kocam beni cocuk yokken bile babamin evine yollasa perişan olur yatak odasinda yatamaz hayattan kopuk gibi yaşar. Tabi benimki de abartiyor biraz böyle olunca ben de bırakıp gidemiyorum vicdan yapiyorum sinir oluyorum
Heyooooooo bende varım5 7 nobetinde bir ben mi varim yahu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?