2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kizlar kusura bakmayin buraya yazdikca rahatliyorum da kv bizim gaz sancilarimiza teshisi koydu yatarken banyonun kapisini acik biraktigim icin uc harfliler cocugu rahatsiz ediyormus. Yani bizim gaz ondan ve kapiyi acik biraktigim icin de suclusu benim bundan sonra damlaymis gaz cikarmaya calismakmis masaJmis ne gerek var banyo kapisini kapatiriz cocuk misil misil uyur dicektim de iste insan tamam deyip kalkip kapatiyor

Çok arıyolarmı acaba bu senaryoları yoksa cidden bunların doğasındamı var!!
Benimki gitti ama hala izleri sağolsun benle

Esin’e anlatma kuzum esinde dolar ister istemez annene karşı zaten araları iyi değilmiş
Sen misafirler gelsin ben geleceğim de eşine
Sonra eve gidince güzelce konus düzgün kararlar son görümcen vs konusunda müsait değiliz suraya gideceğiz bu var vs gibi bahanelerle ayağını çekersiniz görümcenin ve kaynananın bunu birazda eşin yapacak yalan atacaksınız gelmeyecekler
Bence annen sadece yardıma gelse bile kediye takacak o yüzden gelmesin sen tek kal

Sanirim kimseyi istememekle en iyisini ben yaptım ne kaynana ne annem
Annem başlıyor inçe giyindirmussin çabuk sunu giydir demeye cok da bilmiyor gerçi gaz icin eline veriyorum çocuğu emzirme pozisyonunda tutuyor çünkü hiç torunu vs olmadı olanda yoktu görmedi emdi dik tut diyorum koltuğa koyup oyun oynuyor bebe kusuncs bu kustu diyor panik oluyor ben tabi bunları gördükçe cinlendim her seferinde söyle yap dedim YÖK kadın ayni seyi yaptıkça sinirlendim biz de kavga ettik evden bile kovdum sonra özür diledim
Cok zorlanıyorum bugün ağladım daha yardım edecek bilen birileri olaydı diye ama bazende cidden yalnız kalmam iyi diyorum
Kaynanam desen bi geldi YÖK üstü inçe yok düzgün emzkrebilsen gaz olmayacak vs diye moralimi bozdu ha üstüne üstünlük bir de çay bekledi daha 10 günlük lohusayken o yüzden Eşime kimseyi istemiyorum dedim şükür arada öğlen ablam geliyor yemek hazırlıyor o varken ona veriyorum kızımı evin işlerini hallediyorum
Sen de bence yalnız kal bebeğinle bas basa Esin’le birlikte kedi olayı geldiği sürece bitmeyecek ve sonunda sana o kediyi verdirecek bence bana öyle geliyor

5-7 nöbetinde bende varım bizim kız kakayı kendi yapti şükür biogai bitti kaka yapti acaba kabız mi yapti biogaia diye düşünmekteyim
Bu arada uyku Arkadaşı konusuna ne diyorsunuz
Bizim kız kendi sacıyla oynayıp onu tutarak uyuyor uyku arkadaşı mi alsam acaba ilerde sacını yolar uyurken falan diye korktum

Heyooooooo bende varım

Ben hala varim
Ben de burdayimmm.
Nobet bitmezzzz :))
Cocugumun uzerini ben degistirirken agladiginda “yanlis tutuyorum biyeri acidi”, kv degistirirken agladiginda “giyinmeyi hic sevmiyor”!!
Benimki yikanmayi cok seviyor.ama dus sonrasi giydirmek tam bir savas. Öyle ciglik atiyor ki sanirsin etini kestim

5 mi kacta basladi nobet hatirlamiyorum ama ben de burdayim
Benim nobet 5 te basladi. Sabahtan beri gaz sikintisi var. Sanirim benden geciyor cunku benim.midem felaket 2 3 gundur. Fayds etmiyor hic bir sey bebeme.

Bizim ki 3 harfli degil 6 harfli osuruk deseydin

Kabizken nasildi kakasi. Sabahtan beri benimki de kakada cok zorlaniyor masaj vs yapiyorum bacaklardan bastiriyorum oyle yapiyor.ve gayette sivi oluyor kakasi.kabiz olsa kati olurdu diyorum ama kabiz gibi kizarip agliyor kaka yapmaya ugrasiyor.kakayi yapinca devaminda pirt pirt gazda çıkıyor rahatliyor. 5 den beri agliyordu mesela ancak cikardi kakayi gazi rahatlayip emiyor simdi.,
Uyku arkadasina gelince ben oioi emzikli uyku arkadasi aldim. Sevmedi.
Wishbear aldim onulada pek ilgilenmedi.
Sen ne dusunuyorsun almayi?

Herkes kv dert yanmış bende anlatayım o vakit cumartesi kv gittim eşimde oraya gelecek is çıkışı neyse girdim emziriyirum kapı tıkladı Hurra içeri karşı komşusu bu daldılar kadın daldı anam kizm masalah bittiyse ver bi okuyum vs bitmeye yakındı tabi bende cekindim hemen mememi kapadım onlar varken emziremedim çat kadın aldı elimden masallah masallah vs diye okudu kızımı sonra donup bana demez mi
Sonunda emiyormuş emmemjs sarılık olmuşsunuz bol bol emzir sen sarılık öyle geçer şimdi de uçla emiyormuş gerçi öyle de hava yutar gaz olur sen düz memeni ver dedi bende tmm dedkm ne diyim ama cok canim sikildi sanki keyfimden mememi vermiyorum ve acayip sinirlendim resmen emzirirken komşuyla daldılar içeri saygısızlık bir de kapı tıklatıyor aman ne güzel
Komşun görmeye geldiyse emzirouor sonra görelim de
Komşunu çağırdıysan isim bitsin öyle çocuğu görün demi yanı bir de yedi düvel emziremedigimi biliyor
Geçen babasının kuzeni arıyor yeni emmeye başlamış hayır olsun diyor
Kuzeni erkek geliyor emiyor mu diyor la sen erkeksin sanane bebenin emip emmemesinden
Benim eşim hayatta birine sormaz emiyor mu diye aklına gelmez erkek olarak ilgilenmez bile
Gerçi erkeği kadını da YÖK bu ısın emip emmesinden kime ne
Mağazaya gidiyorum çaycı kadın uçla emiyormuş ya gaz dolar onla normal meme verin diyor
Cektim eşimi bir güzel fırçaladım sen mi söylüyorsun sen mo annene söylüyorsun da millet duyuyor ama bu evde olan bu evde kalacak eğer tek kelime daha duyarsam comolokko dedim kimseye bir şey anlatmıyorsun kimseden bir şey duymayacağım dedim
Bebenin kaka yapamadığını mağazada ki çaycı kadın biliyor gelmiş bana o gün piposna zeytinyağı sıkın diyo la sanane
Bende müdahale etmeden yapmasını bekliyoruz yoksa cok yöntem var yapması icin dedim tersledim
Çaycı diye asagilama anlamında demiyorum yanlış anlaşılmasın asla saygım sonsuz ama çalışan tek kadın eltim hariç o olunca elaman olarak ve dış kapının dış mandalı olarak bilmesine ve akıl vermesine sinir oldum
Eşimden de söyle bir cevap e kadın 2 çocuk buyutmuş bilir tabi sana yardımcı olmak istemiş tmm olmak istiyor ama üzerine farz değil sussun insan bu tarz sıkıntılar varken iyi bsy duysa bile batıyor

Tam anlamıyla kabız keci puku gibi olanmış ama bizimki sıvı değildi normal hafif yumusak insan kakası gibiydi poposundan inerken hortum iniyormuş gibi iniyordu normalde yaptığı cıvıklikta değildi o inerken de ağlıyordu csnim şimdi düzeldi mesela bugün yaptığı cıvıkti eskisi gibi o gün fitille yaptığı öyle değildi anlatıgim gibiydi

Bizimki emzik almıyor aslında üstüne dursam Alir sma ben emmek mi istiyor öylesine mi emiyor anlamadığım icin emzik vermedim bir de meme almadı ya daha korkuyorum ama emziğe alıştır ilerde faydası olacak diyor arkadasim kararsızım
Oioi nin emziğini almaz ama cubku shoti var almadı ağzına ogurdu
Açıkcası cok araştırmadım uyku arkadaşını ama bir fil vardı titreşimli anne karnı hissiyatı veriyormuş onu düşündüm bi
Bir yandan da bir nesneye bagimli olursa kötü olur özgüveni eksikliği oluyor diyenler var o olmadan uyumuyorlar onu bi yerde unuttun uykusu haram oluyor diyenler var o sebeple çelişkiliyim alsam mi almasam mi diye
Bir yanda da kendini güvende hissediyor sağlıklı bir durum bebek icin diyenler var kafam karışık

Yok bizimki her zamanki civiklikta.o zamam gaz gene derdi. Benden kaynaklı muhtemelen

Uyku arkadasi bence onemli. Ama bir sir vereyim benim uyku arkadasim yastikti. 33 yasinda hala o yastigi kullaniyorum bir kere tatile giderken unutmuştum ilk 2 gun uyuyamadim benim icin sakincasi yok ben zararıni gormedim o da gormez heralde.

Ahaha benimde korkum o unuttuk diyelim tatile vs giderken o zaman uyumaz nanay oluruz diye düşünüyorum ayni senin uyumadığını gibi bize de dünyayı zindan ederde diye
Bende parmak emdim korkum parmak emmesi çünkü bana bıraktıramadılar 9 yasıma kadar o sebeple uyku ark dokunsun diye de mantıklı gelmekte
Bagimli olmaması icin ne yapmak gerekiyor acaba bi nesneye de bagimli olsun istemem
Ablamın anaokulunda bir kız vardı öğrenci çantaya bagimliydi havuza götürdük çocukları çocuk havuza bile çantayla girdi onla uyuyordu kolundan uyurken çıkarıyorduk ancak yoksa sürekli kolundaydi doluyordu kolundan çıkarıp bi yere koysun iki dk görmesin basiyordu cigligi ağlamayı öyle de olursa diye korkuyorum :)

Hep aynı saatte mi tutuyor ben saatini bilirdim hep atar bebek arabasına gezdiririm. Tıkırdadıkça sanırım rahatlardı..3 ay da geçti bizimki.. daha uzun sürenize varmış.. ama bir gün uyandım allahhhhh saat geliyor derken bi baktık ağlamadı.. ansızın bitti .. allah kolaylık versin umarım senin kuşunkide
Ansızın bitsinnn

Kuzum biz 20 gundur cekiyoz onu oksuruk de yapiyor.bize de bisey vermediler.serum fizyolojikten sonra biraz bekle ondan sonra cek o zaman geliyor. Oksurugumuz artti tekrar goturcem
Kış bebeşi zormuş.. bol bol emzir desi dr. En iyi ilaç bu dedi bakalım inşallah çabucak geçer

Kızlar südyen takıyo musunuz? Valla ben saldım çayıra mevlam kayıra
Ben emzirme sudyeni takıyorum canım göğüs pedi kullandigim için oda mecbur ama cupli yani belensiz süngerli olanları da var emzirme sudyenlerinin..disariya çıkarken mecbur dolgulu takıyorum ama..

Selam kizlaar.

Hep aklimdasiniz ama malesef vakit bulup da giremiyorum bi turlu. Nasilsiniz duzen kurabildiniz mi?

Ben hastaneden cikip bi gun sonra konyaya ailelerin yanina geldim. Esim sagolsun acele ettirdi. Annemin yaninda kaldim bi 10 kusur gun. Bikac gundur dde kayinvalidelerdeyim. Bi isim krizi de bizde patlak verdi malesef. Cocugumun 3 tane ismi oldu bu taraf yuzunden ve benim cok heves ederek koydugum ismi kullanmiyorlar inat gibi. Sizin kayinvalideler problem benim kaynana gibi bi kayinpeder var tepemde. Cenesi hic durmaz. Yerli yersiz abuk subuk konusmaya bayilir. İlk gun zaten ne zeynebiymis dedi. Annemlerde kaliyoken mesaj atmis ergen ergen tripler. Bundan sonra kizim degilsin falan. Sadece bildirim cubugunda gorunen kismi okuyup esime verdim telefonu. 50 yasindaki insanlarin ergen laflariyla ugrasiyorum. Bi tane de 7 yasinda kaynim var. Onun kiskancligi da cabasi. Annemde cok rahattim allah razi olsun her turlu destek oluyordu yardim ediyordu. Burda uyuyan cocugu uyandirip sevme derdindeler. Nefret ettigim halde millete gosterip duruyolar fotograflarini vs. Sutum kesilmesin diye dua ediyorum artik.

İcimi dokme safhasini gectiysem gogus yarasina care buldum onu aktariyim size de

Ben de ilk basta emzirirken agliyodum. Dur kizim kimdi benim aglama siram diyodum hatta
Tahin yagini surdum her emzirme sonrasi. Ustune de lansinoh surdum hemen. Onun ustune gratisteki benri kare pamugu koydum. Akan sutu emip nemli tutuyor gogus ucunu. Kurudugu zaman daha cok acidigini fark ettim ben. Sonra da atletim islanmasin diye pamugun ustune gogus pedi. Hala ilk aldigi zaman aciyor ama aglatmiyor artik acisi. Aventin kalkanini almistim hic fayda goremedim malesef.
Bende durumlar boyle.

Evet ucu benimkide güzel tutuyor vakumlayip büyütüyo hatta içinde o kolay geliyo dediğin gibi ama benimki uçla deneyim kazandı uçsuz tutmakta..sen ne olursa olsun sadece bir gün uğraş gerekirse ama tutturmaya çalış elbet tutcak yani ayrıca çok var senin gibi hatta hic memeyi almayan var dun gece esimin yengesi anlatti bi akrabasinin kizi 2 ay tutmamis memesini o da hep aglamis ama dr emmiyosa bile sag en azından sütün artsin demis oyle idare etmişler simdi duzene girmis.tutmasa bile üzülme o annenin kim olduğunu gayet iyi biliyor emin ol kokunu sesini tanıyor zaten uçla bile olsa en azından seni emiyor yani değil mi?

Bizim gunde 2 defa ayni saatlerde aksam 8 ve sabaha karsi 3-4 gibi. Ama hergun degil. Bugun 1. Ay kontrolumuz vardi. Doktor acikcasi kolige pek care yok sansliysaniz 3 ay degilseniz 6 aya kadar cekersiniz dedi.

Ay en nefret ettigim su uyuyan bebegi uyandırıp sevmeleri birde bnm esimin ailesinden kim gelirse cocugu altini aciyorlar ya ne var altinda anlamadim oda yetmiyormuş gibi yeni emen bebegi hamur gibi yoguruyorlar ya yapmayin kusucak diyorum ay biz bu kadar cocuk buyuttuk demeleri varya cinnet getiricem sonunda

Herkes değişik süre söylüyor. Kimisi hemen aliyor kimisi de bekliyor. Ben daha başvuru bile yapamadım. İnşallah belli bir başvuru suresi yoktur. Geç kalmamışımdır.
Bebegin kimligi ciktiktan sonra dogum raporu ile esim aile bakanligina basvurdu valiliklere bagli subeleri var illerde. Biz 19 subatta basvurduk 25 marttan sonra alabilirsiniz demisler esime ama 2 hafta sonra mesaj geldi paraniz yatmistir istediginiz ptt subesinden cekebilirsiniz diye. 5 yasina kadar basvurman llazim. Parayi cekmek icinde1 yil suren var.

Ağlarken almaz kuzum sakinleşmesini bekle hava yutar o arada...doyuyodur kuzum neden öyle düşünüyosun ki alıyodur ihtiyacı olani o ağlamasi uykusu olduğundan ya da huzursuz olduğundan olabilir ya da dediğin gibi gaz vardır gazi da benimki gibi emerken atiyosa memeyi hemen kapmak istediği için yapıyodur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…