- 9 Temmuz 2017
- 1.546
- 980
- 73
- 40
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #14.241
S sinayropen 38. Hafta yazacaktim tabi :) 48 degilBenim cok yakin arkadasimda gecen sene oldu canim. Cok fazla bilgim yok ama kesinlikle vajinal muayene yapilmamasi lazim. Arkadasimin doktoru mantar kontrolu yapicam diye vajinal olarak akinti ornegi almak istemis cok ciddi kanama oldu. Zaten o zaman ogrendi plesentasinin asagida oldugunu ve doktorunu hemen degistirdi. Sonra 3 hafta hic kalmadan yatti. Eger yatarsan yukari cikiyormus. Sonra 4 cm kadar yukari cikti ve 48. Haftada sezeryan dogumunu yapti. Yani yatmak dinlenmek en onemli tedavisi.
Mide bulantisi bndede hala devam ediyo canm ya bn kilo almayi yerine kilo veriyorum korkuyorum yavruma zarari olurmu acaba yani kilo almayi baslamis olmam gerekmiyormu bu aydaOo cnm onu hic icemem ben aslinda doktora sikatetimi gittigimde soyledim kusuyorum diye oda ben migde bulantısı olan hastayı severim dedi 20 haftada devam ederse ozaman bakarız dedi sut yumurtaya yapıcak birsey yok zehirleniyorum sanki ıcince allah korusun bebislerimizi
Benim 12.haftada kanamam oldu ve doktorum teshisi koydu hemen sebebi plesantadan kaynakli dedi.Simdi plesanta previanin cesitleri var yerlestigi yere göre tehlikesi degisiyor.Eger plesanta previa totalis varsa rahmi tam kapatiyor ve risk cok fazla.Bol kanamali geciyor gebelik ve genellikle 36.haftada oluyor dogumlar.plesanta previa parsial varsa rahmi yarim kapatiyor.plesanta previa marjinalis varsa da koseden kapatıyor plesantayi bu ikisi daha az kanamaya sebep oluyor.Benim ilk hamileligimde marjinalis vardi.Hic kanama yasamadim ve 39+1de sezaryen oldum.Ama cok dikkat ettim.Doktorum da yasakladi her şeyi ağır kaldirmak iliskiye girmek yolculuk hep yasakti.Bu hamileligimde de plesanta previa parsial var.12.haftadan beri yatıyorum.Hic is yapmiyorum.bugun kontrole gittigimde artık surekli yatma dedi.plesanta 30.haftaya kadar cikabilir.Ama genellikle 20li haftalarda belli oluyor yerlestigi yer.Suan çıkma ihtimali var.Sen de dikkat et kendine kesinlikle iliskiye girme agir kaldirmauzin yola cikmaCanım en son ne zaman kontrole gittin başından beri mi var yoksa sonradan mı
Vay be doktordan daha çok bilgi verdin teşekkür ederim dediklerini ben de internetten gördüm ama ben hangisini yasıyorum bilmiyorum Benin gördüğüm tamamen üstündeydi rahmin çünkü gösterip aralarındaki mesafeyi ölçtü 3cm mişBenim 12.haftada kanamam oldu ve doktorum teshisi koydu hemen sebebi plesantadan kaynakli dedi.Simdi plesanta previanin cesitleri var yerlestigi yere göre tehlikesi degisiyor.Eger plesanta previa totalis varsa rahmi tam kapatiyor ve risk cok fazla.Bol kanamali geciyor gebelik ve genellikle 36.haftada oluyor dogumlar.plesanta previa parsial varsa rahmi yarim kapatiyor.plesanta previa marjinalis varsa da koseden kapatıyor plesantayi bu ikisi daha az kanamaya sebep oluyor.Benim ilk hamileligimde marjinalis vardi.Hic kanama yasamadim ve 39+1de sezaryen oldum.Ama cok dikkat ettim.Doktorum da yasakladi her şeyi ağır kaldirmak iliskiye girmek yolculuk hep yasakti.Bu hamileligimde de plesanta previa parsial var.12.haftadan beri yatıyorum.Hic is yapmiyorum.bugun kontrole gittigimde artık surekli yatma dedi.plesanta 30.haftaya kadar cikabilir.Ama genellikle 20li haftalarda belli oluyor yerlestigi yer.Suan çıkma ihtimali var.Sen de dikkat et kendine kesinlikle iliskiye girme agir kaldirmauzin yola cikma
Canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için inşallh yukarı çıkar bu süreçte kendime iyi bakacam dün gece altı saatlik yoldan evime geldim yarın da 2,5saatlik yola cıkacam bayram için ama eşim de işin ciddiyetini anladı yardımcı olacaktır banaMerhabalar muhtemelen bu dört hafta içinde olmuştur çünkü plesantanin tam gelişimi bu haftalara denk geliyor bir önceki kontrolde görmemiş olması normal ama asıl sabit yerini 20li haftalarda alıyor yani çok büyük ihtimalle yeri değişecek ve yukarı çıkacaktır ancak 20. Haftanız dolana kadar çok dikkat etmelisiniz mümkünse hic ayağa kalkmadan yatın
Canım teşekkür ederim ama yarın bayrama gidecem 2,5saat yol orda eşim yardımcı olur ama sonrasında da okul başlıyor öğrencilerin insafına kaldım birazda bu haftalardaki sürece göre bakacaz artıkGeçmiş olsun bence zaruri ihtiyaçların dışında kalkma dinlen ayağını dik öyle uzan normale dönene kadar riske atmaya değmez bu tür şeyler canım
AA çok sağol canım ben de görürüm inşallah 38 39 ları sağlıcakla hepimiz
Hayırlı uğurlu olsun paşalar saglıkla dogsunlar inşaĺahKızlar biz de bugun başka bir doktora gittik evimizde olmadığımız için eşim illa gidelim içimiz rahatlasin dedi bebek iyiymiş çok şükür. Erkek dedi doktor kendi doktorumuzda gittiğimizde göstermemisti en son ama 12. Haftada yaptığı tahmin doğru çıktı
Nadide çocek kizlarimiza masallah saglıklı sıhhatlı olsunlar insallahKızlar bi kızda benden bebiş 16 haftalık ve 135 g
Evet cnm çok şükürmasallah buyuyor pasa
Evet cnm aynen çok şükürAferin minik adama, uslu uslu büyüsün hep böyle :) gözün aydın canım, bayram öncesi en büyük bayram hediyesi bizlere.
Cnm hayırlı olsun oncelikle ama yeni alınan mobilyanin kokusu en az bir ay havalaninca geçiyor tam olarak kurarken bu detayida unutmaİnşallah canım ne kadar heveslide olsam yinede biraz zaman geçsin istiyorum açıkçası allah korusun insanın aklına kötü kötü şeyler geliyo :) badana filan yaptırıcam ekimde hem
Hayırlı olsun saglikla gelsin inşallah ismide çok tatili :):))) bende bendeeee
Hayırlı olsun cnm saglikla gelsin inşallah :)Kızlar bi kızda benden bebiş 16 haftalık ve 135 g
Hayırlı olsun cnm saglikla gelsin inşallahKızlar biz de bugun başka bir doktora gittik evimizde olmadığımız için eşim illa gidelim içimiz rahatlasin dedi bebek iyiymiş çok şükür. Erkek dedi doktor kendi doktorumuzda gittiğimizde göstermemisti en son ama 12. Haftada yaptığı tahmin doğru çıktı
Hayırlı olsun cnm saglikla gelsin inşallah :)kizlar doktordan geldim hemen yazamadim %90 kiz dedi cimcime geliyor masallah iyi dedi afp kan verdim haftaya cikacak ins sonucta iyi cikar
Benim cok yakin arkadasimda gecen sene oldu canim. Cok fazla bilgim yok ama kesinlikle vajinal muayene yapilmamasi lazim. Arkadasimin doktoru mantar kontrolu yapicam diye vajinal olarak akinti ornegi almak istemis cok ciddi kanama oldu. Zaten o zaman ogrendi plesentasinin asagida oldugunu ve doktorunu hemen degistirdi. Sonra 3 hafta hic kalmadan yatti. Eger yatarsan yukari cikiyormus. Sonra 4 cm kadar yukari cikti ve 48. Haftada sezeryan dogumunu yapti. Yani yatmak dinlenmek en onemli tedavisi.[/QUOT
Nere
cnm benim rapor alsana. Madem doktorun yatacaksın diye bizahmet karalasın rapor. Benim doktorum hergün 200 km araba kullandığımı duyunca olmaz dedi rapor yazdıCanım teşekkür ederim ama yarın bayrama gidecem 2,5saat yol orda eşim yardımcı olur ama sonrasında da okul başlıyor öğrencilerin insafına kaldım birazda bu haftalardaki sürece göre bakacaz artık
:) :) :)
amin cnm sagol hepimizin evladi saglikla gelsinHayırlı olsun cnm saglikla gelsin inşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?