- 22 Eylül 2013
- 658
- 319
- 103
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #14.381
Canım ya neyseki iyi sağlam bir önlem alıyorsunuz inşallah sorunsuz geçer bu dönemler hepimiz içinBen de Türkçe ogretmeniyimBenim okulum 70km uzakta.Beni hic baslatmiyor doktorum rapor verecekmis.Doguma kadar okul yok banaİlerleyen haftalarda eger yukarı çıkma olmazsa plesantada tam olarak hangisi oldugunu soyler.Ya da diger kontrolde sen sor bakalım ne diyecek
Amin Allah razi olsun canmRabbim korusun sağlıklı Sıhhatlı doğar inşallah yavrularımız
İlk anlamamıştım ama şimdi düşününce eşime de sordum tam üstünde değildi yandan yaklaşmıştı 3cmBen de Türkçe ogretmeniyimBenim okulum 70km uzakta.Beni hic baslatmiyor doktorum rapor verecekmis.Doguma kadar okul yok banaİlerleyen haftalarda eger yukarı çıkma olmazsa plesantada tam olarak hangisi oldugunu soyler.Ya da diger kontrolde sen sor bakalım ne diyecek
Canım benim ilk Doğum sezeryan zaten normal Doğum olmaz şimdi de ama herkeste bendeki gibi yırtılma hissi YÖK sanki aşağıdan yırtılıyorum resmen tam ordan tam aşağıdanCanım anlattığın şey plesanta previa. Burada çok kişi de denk gelmiş gibi var. Evet bir risk faktörü ama kendine dikkat ettiğin sürece bir sorun yok. Yanlış bilmiyo Şam Türkiye de plesanta previa olanlara normal Doğum yapma filan diyorlar ama yurtdışında normal de Doğum yapılıyor. Bir arkadaşım Amerika da Doğuma gitti, doktoru çok riskli uçakta filan kanaman başlarsa sıkıntı olur demiş ama gitti. Epidural normal Doğumla çok da güzel bir Doğum yaptı.
Kuzum sen bi rahat olsana. Bu kadar stres yapma. Doktor yaptığına yorum yapmak bize düşmez bebeğim. Vardır bir bildiği. Haftasonu kontrolümde doktor karnımı öyle bastıki canım yandı. Hocam acıyo artık dedim az kaldı iyice bakmak istiyorum karnın kalın gibi bişi dedi. Doktorun bildiği vardırKizlarrr bnde konturoldan ciktim 4 lu test icin kan verdim bir hafta sonra cikicakmis inşallah iyi cikar
Bel agrisi kasik agrisi olan arkadaslar agrilar normalmis vucut yavas yavas doguma hazirliyormus kendisini birde bebisler buyudugu icin omurgaya baski yapiyomus boyle durumda banyo et rahatlarsin dedi doktor birde bsy diycem kizlar bnm bebis uyuyormus uyandrmak icin gobegimi biraz salladi doktor inşallah zarari yoktur dimi
Dogru söylüyorsun tatlim ama iste insan korkuyo baya salladi karnimi bebiste sirtini dondu uyumaya devam 5,6 dkka salladi doktor sonra uyandi yavrumu rahatsz ettik ya ama cok komikti canm i bir hafta sonra 4 lu sonucu cikicak inşallah iyi cikarKuzum sen bi rahat olsana. Bu kadar stres yapma. Doktor yaptığına yorum yapmak bize düşmez bebeğim. Vardır bir bildiği. Haftasonu kontrolümde doktor karnımı öyle bastıki canım yandı. Hocam acıyo artık dedim az kaldı iyice bakmak istiyorum karnın kalın gibi bişi dedi. Doktorun bildiği vardır
Her ihtimale karşı büyük al. Küçükleri zaten 10 gün anca giyiyorlar. Çok çabuk büyüyorlar. Bırak bol giyinsin.Hamilelik takvimimde artık alışverişe başlayabilirsiniz yazıyor kızlarbugün yine bebişe birşeyler baktım da beden konusunda karar veremedim kızlar sizler 50 mi 56 mi almaya başlasam ?
Evet en temizi o. Zaten kasimda bile gelse havalanmak icin 3 ayi var odanin demektir. Acele edip oglani lila odada yatirmaktansa beklemek daha iyiAynen bak bende ayrıntılıyı bekliyorum odası giysileri vs için.
Ben gunde 4 5 litre su iciyorum. Surekli islak pamuklu bebek mendilleriyle temizliyorum bende bile cikti tukurdugumun lokositiAynen ya cok sinir bozucu nefes alamamak
Bnm bi arakDasimda da lokosit fazla cikti fitil bide toz ilac yazdi uc gunde iyilesti gecer canm sen dusunme onu hamilelikte cok oluyormus idrar yolu enfeksiyonu
Rica ederim nedemek Faydam.olduysa ne alaHayirli olsun canm ay bn nasil yetisicem hepsine diye telaşlanıyorum simdi buyuklerden baslarsam anca kalanlarina yetisirim tam istedigim gibi almissin canm bnde sallanan emizrme koltugu almayi düşünüyordum bakalim hayirlisi bilgi icin cok ama cok saol
Kotu dusunmek kotuyu çağırıyor bence. Aklima bile getiresim yok bu tarz seyleri.Bence odaya yada elinde kalacagina uzulecegini felan dusunmuyorlardir. Allah korusun bise olsa belki gordukce icin acir diye soyluyorlardir...
Hamile olunca buldu hepsi beni 22 yasindayim hayatim boyunca hic enfeksiyon gecirmedjm kum dokmedim hepsini yasadimAynen ya cok sinir bozucu nefes alamamak
Bnm bi arakDasimda da lokosit fazla cikti fitil bide toz ilac yazdi uc gunde iyilesti inşallah gecer canm sen dusunme onu hamilelikte cok oluyormus idrar yolu enfeksiyonu
Bende titizim o bolgeye ozellikle ama 100den buyuk cikmasi soka soktu beniEvet en temizi o. Zaten kasimda bile gelse havalanmak icin 3 ayi var odanin demektir. Acele edip oglani lila odada yatirmaktansa beklemek daha iyi
Ben gunde 4 5 litre su iciyorum. Surekli islak pamuklu bebek mendilleriyle temizliyorum bende bile cikti tukurdugumun lokositisakinan goze cop batiyor bundan sonra relax takilacagim
Rica ederim nedemek Faydam.olduysa ne ala
Kotu dusunmek kotuyu çağırıyor bence. Aklima bile getiresim yok bu tarz seyleri.
Aynen oyle tatlim ya bn bir yilda 5 kez bademcik iltihapi gecirdim valla artk acildeki doktorlar bile bni tanir olduHamile olunca buldu hepsi beni 22 yasindayim hayatim boyunca hic enfeksiyon gecirmedjm kum dokmedim hepsini yasadim
Insallah gecer canim
Evet ben bugun ayni seyi anneme soyledim. Bi de grupta benim haftam geri kaliyor, sizleri okudukca diyorum basima bunlar gelecek korkmayim diyeKaç gündür kasik ağrısı vardı bende de kızlar dün gitrim doktora kesin bişey oldu diye içim içimi yedi ana çok şükür normalmis plesanta asagida değilmiş.doktor idrar tahlili yaptı o da temiz çıktı rahmin buyumesinden olur dedi ve yorgunluktan gerçekten ben de yormustum kendimi artık daha dikkat edicem
Bi de çok ilginç belirtileri aynı anlarda yaşıyoruz ya insanın içi rahatlıyor ters giden bişeyler var sanıyorsun bakıyorsun herkeste oluyor demek ki normal gebeligin akışı diyorum.
Hahaha :) esim diyor biktim hastanelerde olmaktan bundan sonra annemle git dedim yok ogle bisiAynen oyle tatlim ya bn bir yilda 5 kez bademcik iltihapi gecirdim valla artk acildeki doktorlar bile bni tanir oldu
Hic sorma canm ya bn acile gittigim zmn ordaki sekretar kinligime bakiyo gene beyiniz var ayni sorunmu diye guluyo ya esimde diyoki cok unli oldun askimHahaha :) esim diyor biktim hastanelerde olmaktan bundan sonra annemle git dedim yok ogle bisi
Dogum yapacam daha
Canim plesanta previada kanama riski hep var.O yuzden riske atmak istemiyor.Cunku baslayan kanama Allah korusun durdurulamayabilir.Kanamam da 12.haftada olmuştu.Simdi igne kullaniyorum haftalık.Eger doktorun riskli bir durum görürse uyarır mutlaka seni de.Cok ciddi bulmamıştır başlangıç için.İlerleyen haftalardaki duruma gore tekrar degerlendirir.Ben her gitmemde soruyorum plesantanin yerini.Simdilik ayni degismedi.Dua ediyorum çıksın yukari diye.Canım ya neyseki iyi sağlam bir önlem alıyorsunuz inşallah sorunsuz geçer bu dönemler hepimiz için
Kanaman mı oldu yoksa yol çok uzak diye mi okula başlatmayacak doktor seni ki yol hakkaten çokmuş yaa
Sistit benim demirbas hastaligim surekli tekrarliyor hamilelikte ozellikle ozen gosteriyorum. Sürekli camasir degistiriyorum. Hususi pamuklu babanne donu aldim daha saglikli diye. İçtigim suyu ozellikle takip ediyorum. Vajinaya ozel temizleme sabunu aldim aksamlari yatarken temizleyeyim gun icinde ozel temizleme mendili kullaniyorum nolur nolmaz diye yok yine olmadi yine olmadiBende titizim o bolgeye ozellikle ama 100den buyuk cikmasi soka soktu beni
Nedenki cnm
Nedenki cnm
Bosver yaa hic takma canin ne zaman isterse o zaman alirsin. Esinden baska kimsenin yorum yapmaya hakki yok. Bu insanlari tersleyip sinirini bozmaktansa hayatindan cikar.Valla su saaten sonra kotu bisey olsa ben bebegime uzulurum alinan odaya degil. Anlamiyorum bazilarini ama cok gerildim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?