2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Ben ilk gebelikte yaptırmadım ona göre beslendim. Yine yaptırmayacagim yine dikkatli besleniyorum zaten. Doktorda zaten yaptırsan ve risk olsa beslenmeni değistirecektik dedi yani o yüzden gerek görmedi.

Ben de bu mantıktayım aslında, oldu ki şekerim yüksek çıktı, beslenme şeklimi değiştirmek dışında bir müdahalede bulunuyor mu bilmiyorum ama zaten hali hazırda dikkatli beslenen biriyim. Yeterince önlem aldığımı düşünüyorum işe yarar mı bilinmez tabi

Babalar biraz pinpirikli oluyor :KK70:

Bnm ki dinler her gece yatarken luk luk luk su hareket ediyor yüzüyor bizim ki diyor çok merak ediyorum o sesi ya keşke kulağımı karnıma koyabilseydim dinlerdim :KK70:
Bende angel sound var kalp sesi duymak için aklıma gelince ara ara dinliyorum cok güzel bir duygu:anne:

Ben de bu mantıktayım aslında, oldu ki şekerim yüksek çıktı, beslenme şeklimi değiştirmek dışında bir müdahalede bulunuyor mu bilmiyorum ama zaten hali hazırda dikkatli beslenen biriyim. Yeterince önlem aldığımı düşünüyorum işe yarar mı bilinmez tabi
Bazen çok yüksek çıkarsa eğer insülin tedavisi oluyormuş ama cok nadir. Zaten annenin kilo takibi ve bebegin gelisiminin takibiylede yorum yapıyor doktor.

Babalar biraz pinpirikli oluyor :KK70:

Bnm ki dinler her gece yatarken luk luk luk su hareket ediyor yüzüyor bizim ki diyor çok merak ediyorum o sesi ya keşke kulağımı karnıma koyabilseydim dinlerdim :KK70:
Aynen benimki de dinliyor o da diyor lukur lukur ediyor diye de ben bagirsak sesidir diyorum. ciplak olarak girmemisti heralde korktu bi an:) gerci ben de fatketmedim ne ara öyle olduysa :))

Ben ilk gebelikte yaptırmadım ona göre beslendim. Yine yaptırmayacagim yine dikkatli besleniyorum zaten. Doktorda zaten yaptırsan ve risk olsa beslenmeni değistirecektik dedi yani o yüzden gerek görmedi.
ZATen en risklisinde insülin kullanacaksın ki okadar şekerin olsa kendini belli eder heralde. Bende var mesela. Bende 2. Derece vardı. Diyet yapmalıyım ona göre

Çok ileriyse insülin kullanılıyormuş cnm. Ama ozaman kendini belli eder heralde. Ben ölçüm aleti alıp bakacağım sürekli. Risk grubundayım ama yaptırmak istemiyorum berbat bişi

Kizlar kocam az önce göbeğimi açıp bebegimizi öpmek istedi sonra birden "o ne be" diyip geri kaçtı korkudan. Noldu dedim göbek deliğine nolmus öyle dedi. Bir baktim hakaten göbek deligim neredeyse düzleşmiş ben dw korktum görünce:KK70: :KK70: anam ne değişik bisey olmuş ya daha ne degisiklikler olacak kom bilir :))) siz de baktınız mi var mi böyle bişey

benim göbek deliği normal hala.

Amiin canım hepimiz sağlıkla alalım bebişleri :) Benim de kötü geçiyor canım oğluma göre onları dinleme canım şuan desteğe ve morale ihtiyacımız var :) Tersleyince kalpleri kırılıyor ama onlar da hadlerini bilsinler bir daha konuşamazlar :)) Bizim başımız ağrıyacağına onların ki ağrısın :)
Aminn canım inşallah:) aynen katılıyorum sana:) ben kaçayım size bol bol sohbetler :)

Aklıma şimdi geldi, doktoruma en son gittiğimde (22 Ağustos) 1 -ay sonra detaylı usg için perinatologdan, ondan da 1 ay sonrasına benden randevu alacaksın demişti. Ben perinatologa randevumu ve kendi doktoruma randevumu aldım, dolayısıyla kendi doktoruma gittiğimde (25+4) olacağım, tam da şeker yükleme testi zamanı.

Doktoruma bu konudaki tutumunu da sormadım açıkçası, sizin doktorlarınız herhangi bir şey söylediler mi? Ben asla yaptırmam demiyorum, doktorumun yönlendirmesine göre hareket edeceğim tabi ki. Sizin doktorlarınızın bu konudaki yaklaşımlarını merak ediyorum sadece

benim doktorum o ilaçlı suyla yapmıyormuş canım. bir paket biskrem, bir kutu tamek şeftali suyu ile yapacak. ben yaptırmaktan yanayım. sonuçlar iyi çıkmaz ise (Allah korusun) diyet dışında da yapılan bazı şeyler var. örneğin tatlıyla arası hiç olmayan bir arkadaşımda ciddi şekilde yüksek çıkmıştı, doktorunu günlük ölçümle takip edilmesini istedi. belli bir limitin üzerine çıksaydı da başka yollar varmış. bir paket bisküvi ve meyve suyu içmekten zarar gelmez bence.

Doktor bir sorun yok dedi. Zaten sürekli dinlemiyorum ama bilinen bir zararı yokmuş ve sertifikası var:)
İyimiş canım benim ki kulaktan dolma sadece duymuştum bir kaç kişiden o yüzden ben de cesaret edememiştim :) Şüphelendiğinde dinleyip rahatlasan o bile yeter insana :)

Aynen benimki de dinliyor o da diyor lukur lukur ediyor diye de ben bagirsak sesidir diyorum. ciplak olarak girmemisti heralde korktu bi an:) gerci ben de fatketmedim ne ara öyle olduysa :))
Bnm ki pek yadırgamaz kız kardeşim görmüştü oğlumda göbeğimi ona da bir garip gelmişti :))

Bnm ki pek yadırgamaz kız kardeşim görmüştü oğlumda göbeğimi ona da bir garip gelmişti :))
Hehe nerden bilsin adam ilk defa hamile karni görüyor korktu göguslerimin şişmesi bile onu korkutuyor bana bişey olacak zannediyor :)) bu yurekle bir de doguma girmek istiyor. Olur canim ben kendimi unutup seni toplarim yerlerden diyorum :D sözkonusu ben olunca çok evhamli. Dogumum kolay gecsin diye dua ediyor hep canim yaaa :))

Hehe nerden bilsin adam ilk defa hamile karni görüyor korktu göguslerimin şişmesi bile onu korkutuyor bana bişey olacak zannediyor :)) bu yurekle bir de doguma girmek istiyor. Olur canim ben kendimi unutup seni toplarim yerlerden diyorum :KK70: sözkonusu ben olunca çok evhamli. Dogumum kolay gecsin diye dua ediyor hep canim yaaa :))
Kucağına da alamaz o zaman canım senin kociş benim kociş bile alamamıştı yüzünü dönük veriyordum çeviremiyordu çocuğu beni çağırıyordu çevir diye bişey olur filan çeviremem ben diyordu :KK70:

Bizde kontrolden geldik. Çok şükür plasenta yukarı doğru çıkmış. Rahim büyüdükçe daha da çıkarmış. Burda bir arkadaşı göz doktoru yanlış bilgilendirmişti sanırım. Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Bu arada ben tetanoz aşısı yaptırmayacakmışım. Daha önce 2 düşüğüm olduğu için. Doktorum böyle söyledi şaşırdım. :KK64:

Kucağına da alamaz o zaman canım senin kociş benim kociş bile alamamıştı yüzünü dönük veriyordum çeviremiyordu çocuğu beni çağırıyordu çevir diye bişey olur filan çeviremem ben diyordu :KK70:
Aynen buyik ihtimal korkar :)) ama onlar daha heyecanli bekliyorlar. Insallah onlar da doyar yavrularina. Allah kimseye aratmasin evlat hasreti çok kötü bisey

İyi akşamlar kizlarrrr size bsy sorucam bnm bu bir haftadr cok sık idrara cikma problemim basladi 14 haftda normala dönmüştü ama bu bir haftadr inanin gece hic uyuyamıyorum gunduzde hp wcdeyim idrar talili yaptrdim temiz cikti sizlerde wc durumu nasıl

Back
X