2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Ben size bugün ki olayı anlatayım da gülün...
Annem 2 aylık bebeye içtiğimiz çorbadan tattırdı
Baharatlı tavuk çorbası
Laaaa yazılanlara göre ,kusura bakmayın da nasıl büyümüşüz , böyle böyle büyümüşüz biz bile büyümüşüz, evelallah bişe olmaz
Haaaa benim yerime de gülün :halay:
Gulmedim aynisini benim annemde onerdi. Parmak ucuyla diline degdirecekmisiz tadlara alisacakmis. Dehsete kapildim. Allahtan benimki yapmaya cesaret edemiyor sadece oneriyor.

:KK70::halay:
Canim benimki de cok acikca yazmak olucak ama :dondurma: dun benim kontrolum vardi.sezeryan benim.Doktor iliskiye baslayabilirsiniz ama emzirmeden dolayi rahim yapisi oncekine gore farkli onun icin kayganlastirici kullanmanizi oneririm bir sure dedi. Bir de aci hissedecekmisim cok zorlama olmadan olmasi lazimmis. Ve yumurtlama zamanlari cok farklilik gosterdigi icin tahmin yapamiyorlarmis mutlaka korunun dedi. 1 yila kadar da hamilelik onermiyorum dedi zaten ben hic dusunmuyorum artik ikinciyi :)
Neyse bizim de 8 aydan sonra ilk defa olacak cok heyecanliyiz:KK70::KK70:
Ilişki olunca dikişler e zarar gelecek diye çok korkuyorum . Zaten şimdi bile ağrım var o an nasıl olur bilemedim.:-(

Benim kv de yeni yeni birakti sut yetmiyor demeyi.Yoksa daha 5. Gun cocuk doymuyor sekerli su vericem diye tutturmustu. Tabi ben o zaman tam saskinim ilk defa dogum yapmisim, simdi dusunuyorum doymuyor olsa bile sekerli su niye vereyim doktora sorarim ne onerirse onu veririm. Yani sutun yettigini once cosi kakasi sonra kilo alimi gosteriyor. Seninki cok iyi masallah.
Cnm sarılık olmasın diye eskiden veriliyormuş aç kalmasın diye. Eskiden mama yokmuş tabi. Ama günümüzde de şeker riski olan bebekler var o yüzden vermemekle iyi yapmışsın.

Bizim nöbet başladı. karnı ağrıyo galiba yine ağlıyo gece uzun. Oy oy gündüz uyuyo uyuyo gece başlıyo bu sıpa

Yarin iki aylik aşımız var korkuyorum acaba ateş huysuzluk yaparmi varmi iki aylik aşı yaptiranlar
Ben yaptırdim canim panik yapma husursuzluk ve ates oldu bizde ama ilaca gerek kalmadi ustunu soyunca ates dustu ertesi gune biseyi kalmiyor o gun hep kucak iateyip agliyolar bidr gazliysa bebegin gazı icinde agliyo asinin acisi gaz biraz fazla geliyo ama geciyo senin sakin olman onemli atesini surekli kontrol et bilincsiz bi sekilde hemen ilac verme 38 derece olirsa o zaman ilaç verirsin canım

Gulmedim aynisini benim annemde onerdi. Parmak ucuyla diline degdirecekmisiz tadlara alisacakmis. Dehsete kapildim. Allahtan benimki yapmaya cesaret edemiyor sadece oneriyor.
Len ben oğlumda yapıyordum kızımda da unuttum bak hiç denemedim. :-) Kızmayın kız bak oğlum çok iştahlı bir çocuk oldu hiç yemek seçmezdi. Turşu bile seviyordu. Şimdi ergen takılıyo bi sevdiğini bi sevmiyorum diye falan. Vermek derken öyle kaşıkla falan değil. Bir damla ya eder ya etmez. Bide 3 gün beklerdim alerjik durum olacakmı nasıl diye

Son düzenleme:
Kızlar iki gecedir kaka yapamadığı için sancısı vardı galiba çok kötü agliyordu. Biraz önce dayanamayip bu gece belki rahat eder diye zararlı diyende olmasına rağmen sabun denedik . Bakalım ne olacak inşallah kötü bisey olmaz da bebek rahatlar .
Canım illa zararlı bişi deniceksen keske kulak çöpü ile poposuna masaj yapsaydın biz kardeşime öyle yaptırmıştık kakayı. Bizimkide ishal su gibi yapıyo ağlıyo

Zeytinyagi , masaj , rezene , su hepsini denedim canım ya ,bilmiyorum nasıl olacak gece belli olur. Geçmiş olsun size de , ishal için bize damla vermişti doktor iyi gelmişti .

Sinirden de gülünüyor :)))
Kaşla göz arasında, ne olcakmış,bir de eşimin yanında , nasıl ya hangi kafayla yapılıyor bu yapılanlar, söylenilenler, ağzım açık kaldı , birazcık vermiş ,
Acaba onların midesini ne olarak düşünüyorlar
Diyorum ya bi tane normal düşünen anne yok
Ya biz çok evhamlıyız
Ya da onlar hiç de tınlamamışlar , öyle ya da böyle büyümüşüz

Len ben oğlumda yapıyordum kızımda da unuttum bak hiç denemedim. :-) Kızmayın kız bak oğlum çok iştahlı bir çocuk oldu hiç yemek seçmezdi. Turşu bile seviyordu. Şimdi ergen takılıyo bi sevdiğini bi sevmiyorum diye falan. Vermek derken öyle kaşıkla falan değil. Bir damla ya eder ya etmez. Bide 3 gün beklerdim alerjik durum olacakmı nasıl diye
Demek ki oluyormuş :)))

H Hayalimi_yasarken canim 80 lerde bebek beslenmesine dair doktorun verdigi liste :) 7.ayda kebap yemeye baslar bebekler buna gore :KK70: normal yani annenin onu yapmasi
Bizimki de kardesine 2 aylikken domates emdirirdim diyor :KK48:

Eklentiler

• FB_IMG_1519339147957.webp
    FB_IMG_1519339147957.webp
    19 KB · Görüntüleme: 73
Emzik emen bebekler meme almada durum nedir kızlar ? Bır iki gündür beni emerken kafayı geriye geriye atiyor benim oğlan sanki emmek istemiyor gibi ama çok açıkinca bir şekilde emiyor bosaltiyor göğüsu .. gece de arada yaptığı oluyor .. emziği uyku ile çok iliskilendirdi uykuya geçmek için mi ister ki emziği de memeyi almaz ya da ben sık mı emziriyorum da istemiyor 2/2.5 saatte bir veriyorum genelde

Emzik emmiyor ama bugün bizimki de yapıyor

Canmbnden bir gun ondesiniz bizde 25 ocak dogumluyuz yarin iki aylik aşımız var sz yaptrdinizmi
Yok kuzum bizim antibiptik bitince yapılacak asile haftaya persmebeye kaldı verem Perşembe’leri yapıldığı icin
Seninde normal di dimi canım? Bide ağda olayı var ya korkuyorum ağda yaptırırken bişi olursa
Bende lazere devam edeceğim ama zararlı diyorlarmış bi doktora soracağım
Ağda da bsy olmaz bence
Ya bebe cok seyrek kaka yapıyor cok üzülüyorum neden boyle ya 4 gün oldu yine :KK43:
Normal kuzum sut yarıyormuş bana öyle dediler bizim sonra normale döndü 10 gün yapmadi 6. Hafta 8. Hafta arasında olurmus yalancı kabızlık diye nette bak
Kızlar iki gecedir kaka yapamadığı için sancısı vardı galiba çok kötü agliyordu. Biraz önce dayanamayip bu gece belki rahat eder diye zararlı diyende olmasına rağmen sabun denedik . Bakalım ne olacak inşallah kötü bisey olmaz da bebek rahatlar .
canim bebek fitili al kaka yapmazsa sabun yakar ilerde sorun olur
İki gece yapmaması normal kusma varsa aşırı ıkiniyorsa kullanın bize doktor öyle demişti emmiyorsa besin alamıyorsa zorluyorsa kendini diye ama normal şekildeydi gerek yokmuş
Ben size bugün ki olayı anlatayım da gülün...
Annem 2 aylık bebeye içtiğimiz çorbadan tattırdı
Baharatlı tavuk çorbası
Laaaa yazılanlara göre ,kusura bakmayın da nasıl büyümüşüz , böyle böyle büyümüşüz biz bile büyümüşüz, evelallah bişe olmaz
Haaaa benim yerime de gülün :halay:
:) anneme hocaları zamanında 4 ayda değdirip tatırmaya başlayın demiş
Cnm yarım saat önce de versen olurdu o kadar da dakikası dakikasına olması şart değilki
Bilemedim ya bekledim ben ama kendi gözümü açtı çat diye :)
Niye kullanıyorki. Ben daha hiç kullanmadım. Oğlumda da 2-3 defadır. Pişik olmadığı sürece neden kullanıyoruz ki
Kuzum bizimki alerjik hemde atopik cildi ondan kullaniyorim
Ben abarttımmı acep. 3 numaraya geçtim dün. 2 tam sarmıyo. Kilomuzu bilmiyorum. Haftaya aşımız var. Bide oğlumdaki doktor büyük tak demişti. Arkadaşınki hatta çift taktırmış kalçası için.
Sana büyük al diye erkek diye demiştir erkeklere büyük takın sıkmasın derler

O zaman mama vs yok anneme profesörleri sarılık icin şekerli su önermiş bizler doğduğumuz da geçen de eski bir hemşireyle konuşmuş arkadasım o zamanında büyük Doğumda çalışmış önceden gebelerin basında şekerli su olurmustu çocuk Doğunca verilirmiş
Tabi o zamanlar şekerde doğaldır şimdi ki gibi yetmiş işlemden geçmemiştir
Bana sarılık icin cok dediler ver diye ama ben vermedim cibku bizim ki kilo alsa da sarılık geçmiyordu kan uyuşmazlığından olduğu icin
Zinco Damla’yı bile vermek istemiyorum içinde şeker yaZiyir diye zaten bi gün veriyoesam diğer gün vermiyorum

Bizimki uyusugu yarım saatle duruyor 6 dan beri 10 da gözünü açmasıyla hala uyumadi emiyor ağlıyor emzigi alıyor ağlıyor gaz da yok yine başladık :/

Homely_angel Homely_angel canim sen biogia mi kullaniyordun. Bizim doktor mommy blissi kes dedi maflor probiyotik yazdi. Mommy bliss ile ayni etken madde. Sadece mommy blisste katki maddesi yok organik. Carsamba kontrolde soracagim ne is diye. Sanirim icerik bilgisi yok pek. Yada kendi markasini sattirmak istedi. Off bu doktoruda cok sevmistim. Cok sempatik yaklasmisti efsoda sevmisti onu. Ama simdi canim sikildi olaya.

Evet canımama bu gece tepem attı, vermiyorum damla filan...

Back
X