2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Yok kuzum bizim antibiptik bitince yapılacak asile haftaya persmebeye kaldı verem Perşembe’leri yapıldığı icin

Bende lazere devam edeceğim ama zararlı diyorlarmış bi doktora soracağım
Ağda da bsy olmaz bence

Normal kuzum sut yarıyormuş bana öyle dediler bizim sonra normale döndü 10 gün yapmadi 6. Hafta 8. Hafta arasında olurmus yalancı kabızlık diye nette bak

canim bebek fitili al kaka yapmazsa sabun yakar ilerde sorun olur
İki gece yapmaması normal kusma varsa aşırı ıkiniyorsa kullanın bize doktor öyle demişti emmiyorsa besin alamıyorsa zorluyorsa kendini diye ama normal şekildeydi gerek yokmuş

:) anneme hocaları zamanında 4 ayda değdirip tatırmaya başlayın demiş

Bilemedim ya bekledim ben ama kendi gözümü açtı çat diye :)

Kuzum bizimki alerjik hemde atopik cildi ondan kullaniyorim

Sana büyük al diye erkek diye demiştir erkeklere büyük takın sıkmasın derler
Bende lazere gidiyodum yarım kaldı ne biliyim çekerken felan dikiş açılırsa diye korkuyorum

Kızlar ben biogaia kullanıyorum ama su damlatma işini çözemedim. Bazen 7 damla felan gidiyo. Bebeğin de karnınağrıyo ishal ondan olur mu siZce

Kızlar ben biogaia kullanıyorum ama su damlatma işini çözemedim. Bazen 7 damla felan gidiyo. Bebeğin de karnınağrıyo ishal ondan olur mu siZce

Canım onu buzdolabında muhafaza edeceksin. O zaman hızlı damlamıyor. 7 damla fazla bi ölçü belkide ondan olabilir çok dikkat et ilaç sonuçta.

Kızlar biz yine 1 saat memede kaldık. Bıraktığında karnı kocamandı öyle içti. Ben anladım kusacak. Önce az kustu. Ama mide rahatlamadan durmuyor. 2. Defa ağızdan burundan geldi beyaz kesik gibi sorun yok. 3. Defa da yine geldi ama bu defa yeşil sarı arası bi renkle geldi. Neden olur. Üşüttüm mü ben bu çocuğu naptım :( şimdi ğst baş değişti bir iki emdi uyudu. Moralim çok bozuk :(

Kızlar biz yine 1 saat memede kaldık. Bıraktığında karnı kocamandı öyle içti. Ben anladım kusacak. Önce az kustu. Ama mide rahatlamadan durmuyor. 2. Defa ağızdan burundan geldi beyaz kesik gibi sorun yok. 3. Defa da yine geldi ama bu defa yeşil sarı arası bi renkle geldi. Neden olur. Üşüttüm mü ben bu çocuğu naptım :KK43: şimdi ğst baş değişti bir iki emdi uyudu. Moralim çok bozuk :KK43:
Canım burnundan gelmiştir. Burun akıntısı yada balgamdır. Bence 1 saat memede tutma. Yarım saat tut sonra yarım saat dinlendir tekrar emzir. Sindirsin en azından.

Yok kuzum bizim antibiptik bitince yapılacak asile haftaya persmebeye kaldı verem Perşembe’leri yapıldığı icin

Bende lazere devam edeceğim ama zararlı diyorlarmış bi doktora soracağım
Ağda da bsy olmaz bence

Normal kuzum sut yarıyormuş bana öyle dediler bizim sonra normale döndü 10 gün yapmadi 6. Hafta 8. Hafta arasında olurmus yalancı kabızlık diye nette bak

canim bebek fitili al kaka yapmazsa sabun yakar ilerde sorun olur
İki gece yapmaması normal kusma varsa aşırı ıkiniyorsa kullanın bize doktor öyle demişti emmiyorsa besin alamıyorsa zorluyorsa kendini diye ama normal şekildeydi gerek yokmuş

:) anneme hocaları zamanında 4 ayda değdirip tatırmaya başlayın demiş

Bilemedim ya bekledim ben ama kendi gözümü açtı çat diye :)

Kuzum bizimki alerjik hemde atopik cildi ondan kullaniyorim

Sana büyük al diye erkek diye demiştir erkeklere büyük takın sıkmasın derler
Evet canım aslında annemde yakar dedi de ben bi kerelik belki ise yarar diye düşündüm . Daha da yapmam zaten. Inşallah sorun olmaz .

62 canim rakama bence de takılma tamamen kafayla alakalı ben dışarıya adapte olmaya başarım kolik krizlerine uykusuzluğa da ama çocuğa bsy olunca inanılmaz takiyorum mesela idrsr yolu ultrason çekilmesi gerek cuma Cumartesi doluymuş
Pazartesi’ye attılar bugün ona bile agladım geç gidersek geç bakılırsa bsyler icin kaç kalırsak diye iyice kafayı sıyırdım
İdrar yolu için niyebu kadar erken ultrason istiyor ki acaba

Anladım canım seninde mi sütün yetmiyo
Anlamadım ki canım az mi çok mu emiyo ama arkadan mama verince almam demiyo arkadan emsin yine itiraz etmiyo dr ekşimik gibi cikariyosa yetiyodur sütun diyo anneme kalsa üşüttum çocuk ondan ekşimik cikariyo...anneme kalsa sütüm az doymuyo saglik ocagindaki dr sadece emsin diyo verme mama diyo hemşire de göğüslerin dolu diyo anlamadım gitti :(

Kalça ultrasonu için götürdüm bugün kızımı Dr bı de karın USG çekelim dedi premature doğduğu için böbreklerden birinde genişleme varmış normali 5mm olan bizimki sol taraf 8.5mm çıktı moralim bozuldu. Beni tedirgin görünce kendiliğinden geçer üç aya bir takip etcez dedi ama her ay idrar kültürü ve tahlil vercekmisiz . İdrar yolu enfeksiyonu için ona sebep olabiliyormus çünkü ve ilk tahlilimizi verdik bugün Mesai bittigi için sonucu gösteremedik ama bol epitel 3lokosit nadir bakteri yazıyor sonuç kağıdında ve i.y.e olmuş bile sanırım. Zaten iki üç gündür kusma olmaya başlamıştı ama ateş flaan yoktu cevremdekiler çok emmistir falan diyordu öyle değilmiş malesef. küçükken başlayacağız sanırım antibiyotik kullanmaya . Canım çok sıkıldı
Geçmiş olsun cnm kendiliğinden geçebilen birşeyi kendine dert etme Allah dermansız dert vermesin @gsm_lee ye sorduğum sorunun cevabunu da şimdi almış oldum

Kızlar bitek biz mi böyleyiz sizde böyle misiniz Allah aşkına ben artık delirmek üzereyim
Uyanık olduğu her saniye memede. Sabah atıyorum 9da başladık güne. Ben akşama kadar emzirme üst değişme ve alt açma yapıyorum sadece. Size yemin ediyorum tuvalete gidecek vakit olmuyor. Memede uyuypr bırakınca uyanıyor. En fazla en fazla 1 saat uyuyor. O sırada darmadağın evi mi toplayım yemek mi yapayım. Hiç bişey yaptırmıyor bana. Akşam avm gittik 9da evdeydik. Vallahi billahi 9dan beri tek yaptığım şey oturduğum yerde emzirmek altını almak. Saat oldu 2. Yiyor gaz oluyor o gazı çıkarırken kaka yapıyor yeniden memeye geliyor. Kusuyor yeniden meme. Bide gaz sancısı olduğunda da meme istiyor rahatlamak için. Bu defa geceleri huzursuzsa ve çok emdiyse ağzından burnundan fışkırtarak kusuyor. Öyşe kusarsa diye tıvalete gidemiyorum iyice dalmadan. Dalarsada 1 saat zaten.
Ben artıl psikolojik olarak iyi değilim. Böyle gidecek diye oturup ağlıyorum.
Aynisi bizimde canım..memede uyuyor 5dk sonra uyanıp yine aranıyor sonra emerken uyuyor uyanıyor yine aranıyor ağlıyor gaz çıkarıyor geriyor kendini memeyi de zor alıyor öyleyken 1 saat kucağımda kargoyu zor aldım kapıdan bugün:( inan emip uyuduğu 5dk.lik molada wc ye zor gittim altını açıyorum kirli bez kremler ıslak mendiller darmadağın kalıyor toplattirmiyor ağlamaktan memeyi alınca susuyor sadece artik you tubedan saç kurutma makinesi sesi açmaktan gina geldi bazen onu bile duymuyor artik kicim salonda koltuğa çakılıyor saatlerce yani :(

Öyle hani bizimkinin bağışıklığı zaten düşük erken doğdu bibde her ay tekrarlarsa bu böbrek yüzünden ona üzülüyorum sürekli antibiyotik kullanmak .. nette okudum da koruyucu dozda sürekli kullananlar varmış düşünsene bir yıl falan Allah im koru insallah
Biz malesef iki yıl kullandık cnm bazen korudu bazen korumadı üzüvü tabiki anne sütü kadar antibiotik içmişliği var bactirim in tadı muzlu ya çocuğum muzdan nefret etmişti 7 yaşında hala çok nadir yer artık bizim bütün antibiotik lere direnci çıkar iğne olmak zorunda kalırdı ama birsürü arkadaşımın bebeği iye geçirdi bixim gibi olanı olmadı herkes basit basit atlattı sizlerinde öyle kolayından olur inşallah

Biz malesef iki yıl kullandık cnm bazen korudu bazen korumadı üzüvü tabiki anne sütü kadar antibiotik içmişliği var bactirim in tadı muzlu ya çocuğum muzdan nefret etmişti 7 yaşında hala çok nadir yer artık bizim bütün antibiotik lere direnci çıkar iğne olmak zorunda kalırdı ama birsürü arkadaşımın bebeği iye geçirdi bixim gibi olanı olmadı herkes basit basit atlattı sizlerinde öyle kolayından olur inşallah
Allah'ım inşallah sağolasın

Canim kakasi resimdeki Gibiydi. Birde 2 saat icinde 3 defa kaka yapti. Karnindanda cok ses geliyordu bagirsak sesi.

Bizimkinde de 2 gündür baya bağırsak sesi var, kaka da cıvık. Ama ben hiç ishaldir diye düşğnmedim. Gerçi aşırı sık yapmadı. Değildir herhalde.

Canım yavrularımız memeden kafasını çekince doydu sanıp yatırıyoruz ama çenesine dokunsak hemen emmeye devam ediyorlar öyle bir süre daha uzatabilirsin emme süresini ama yine de beslenmesi iyi bence maşallah

Benimki uyuyakalıyor. Yatırınca uyanıyor, tekrar aynı memeden devam ediyorum. Bakalım verimli emmesi önemli bence.

Back
X