2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

bende dün akşam eşime gaz damlası aldırdım az önce damlattim ağzına, gece yanımda yatırdım beşiğe koydugum anda agliyor. Yeni bir yöntem buldum elyaf yastığın üzerine koyup yatırıyorum o zaman kendini anne kucağında zannedip rahat uyuyor.

Mama verip de bebeği 1 aylık olan var mı aranızda kızlar.? Mamayı arttırdınız mı?
Ben en fazla 60 ml ve günde 4 kez veriyorum. Bebeğim şu an 3 haftalık.. Sizde durum nasıl?
Bizim 16 günlük 30 cc 3 kere veriyorum az mı acaba bilemedim

Kızlar hepinize selamlar doğumdan sonra giremedim ve okuyamadım aranızda bebeğini kucağına alanlar olmuştur gözünüz aydın. Darısı bekleyenlere inşallah.
Suni sancı ile doğumu başlattılar açılmam 3cm olunca suyumu patlattılar ve ondan sonraki sancıya ben dayanamadım isteğe bağlı sezaryen oldum cuma akşamı. Çok şükür ki toparlandım tahmin ettiğim gibi zor olmadı. İlk gün sadece zordu.
Ama sütüm gelmiyor
Fikirlerinize ihtiyacım var neler yapmalıyım. Hastanede az da olsa vardı yeterli dediler ama eve gelince kesildi ve bebeğim sarılık oldu. Değeri 11 çıktı geceyi hastanede geçirdik. Eşim eczaneden Hipp bebek sütü almış ama ne kadar vermeliyim bilmiyorum üzerini okudum ama mama verenler siz nasıl yapıyorsunuz?
Çok üzülüyorum yavrumu öyle gördükçe sürekli aranıyor ve ağlıyor

Biz sürekli mama vermek zorundamıyız artık
sütüm yetsin diye içmediğim şey kalmıyor yinede mamaya ihtiyaç duyuyoruz. Oysa emzirmeyi çok istiyorum mama veresim gelmiyor. Süt şimdi yetmiyorsa ilerde de yetmez dimi

Evett onu ben de yaptım hatta memeyi öyle verdim dinlenmek için, uyuynca yastığı çekiverdim altından...ama her gün yeni taktik gerekiyor, bir çok taktik ertesi gün çöp oluyor :)) ama çokk tatlılar resmen strateji yaptırıyor bize....eşimle habire beyin fırtınası yapar olduk

Bizim 16 günlük 30 cc 3 kere veriyorum az mı acaba bilemedim

O sütler yetecek kızlar. Elle yada makine ile süt kablarına sağım yapın, faydası oluyor . bir de sürekli komposto tahin helvası ya da tahin pekmez karışımı.. Sütler çoğalıp kanallar genişleyene kadar böyle . sonra vericez kiloları.
İnşallah gelicek, benim de sütüm az .. Bebiş 3 haftalık 60 ml günde 4 kez veriyorum 6 saate yaydım.. Doktorum öyle söyledi. Çocuk doktoru rutine sokun düzenli aylık kontrol etsin.
İnşallah geçecek mama işi zor ama alışıcaz ve sonra bırakıcaz.. Olumlu düşünün sütü saüım yapın günde bir iki de Sağsak fayda ediyor

Diğer göğsünün ucu var mı cnm ?
Canım silikon ile ver memeyi biraz emdikten sonra ucu çıkarıp memeyi öyle vermeyi dene beli farketmez
Uyandıramıyorum bebeğimi ya altını falan açıyorum bana mısın demiyor sarılık vardı az biraz artacak diye korkuyorum ve sol göğsümden çok az süt geliyor sertlik var masaj yapıyorum geçmiyor
Ayak topuğundan biraz sert şekilde gidiklamayi dene cnm.
Süt sagma makinen varsa göğsünü sağ cnm yoksa geçmiyor yoksa da Manuel bir tane al fiyatı çok uygun çok da iş görüyor ben aldım çok rahatlattı beni..
Duş alıp girip suyun altında göğsüne masaj da yapabilirsin cnm o da çok rahatlatıyor
Allah yardımcın olsun cnm bir ayazda dogurursun inşallah
2de yatisim yapılacak canim .Hazırlanıyorum. Dua ediyorum .
Çok heyecanlı çok az kaldı yakışıklıya kavuşmaya ♡♡♡

Dayanabileceğin kadar sıcak su sadece memelere canım. Sonra sağ sık göğüslerini aşağıya doğru kanallar açılsın, gelince bebeğine daya memeyi. Faydası oluyor
Bebeğim biberona ve mamaya alştı göğsümü silikon uçla bazen süt gelirse çok nadir tutyo ve çok az tutyo elektrkli göğüs pompasyla sağyorm çok az süt çkyo göğüslerim rahatlmho ne yapcağmı şaşırdm

Evin içi de çok sıcak ondanda uyuyamıyor bizimki her yer açık ama esmiyor dün eşim fakirin vantilatorunu aldı ama açmıyorum hasta olur diye duvardan üfletiyoruz ama içeriyi normal dereceye getirmesi için bi 6 saat çalışması lazım.

Inşallah canım sürekli bişeyler yiyip içiyorum süt artsın diye humana komposto tahin pekmez rezene ama hep ağlıyor. Gerçi mama verince de ağlıyor hep memeye saldırıyor napıcamı şaşırdım. Mamayı biberonla mı veriyorsun?

Kızlar hazır lohusa şerbeti buzdolabında ne kadar süre muhafaza edile bilir , yapıp dolapta tutmak istiyorum aniden gelen olsa ikram etmeye ama dolapta kaç gün bozulmadan tuta bilirim , siz nasıl yapıyorsunuz ?

Hadi hayırlısı güzel haberlerini bekliyoruz

kızlar sancım olduğu için hastaneye gittim. 2 cm açıklık varmış. nst'de sancı 40lara çıktı en fazla ve düzenli değil. tekrar eve geldim 2 gün sonra kontrole çağırdı. 2 cm açıklıkla doğum ne kadar sürer acaba?

Öyle düşünme canim emin ol bebek buyudukce sut artıyor.
Benim bir tanidiğim var sütü ilk başda yetmiyordu sonra coğalmaya başladı, bakdı bebek doyuyor göhsünde süt bitmiyor 2 yavru kopek sahiplenip onlarıda eliyle sütünü sagıp besleyip buyutdu.
Yani süt ihtiyacı ne kadar artarsa o kadar sütde artiyor emzirdikden sonra böş zamaninda sürekli sagim yap süt gelmesede yap.

Evet mimijumi biberonla canım

Ooo iş güç diyosun ne guzel vakit geçiyo işte. Kolay gelsin size o zaman :) ağrın vs oluyor mu ? Bende adet sancısı var yaa bacaklarım da sızlıyo bebişin hareketleri nasıl bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…