2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Sen ameliyat ekibini gördün mu ki daha once .Bence on yargili olma. O atmosferde hastayi rahatlatmaya calisiyorlar ters bir durum olmasin diye .Ben nefesim daraliyor dedigimde bir kez yapmışlar iyi misin diye sordular .Sonra nabzim yukselmis tekrar yapmışlar. Orda her sey kontrol altinda senin bir sey demene gerek yok .Senin nefes alman ,yuz ifaden ,nabzin her seyine bakiyorlar ne zaman gerekliyse o zaman yapiyorlar .Aci yok hissediyorsun hani ayağın uyusur da dokununca sana ait degilmis gibi olur ya ayni o sekilde .Bende bulantı yapmadı goz kararmasi bas donmesi yapti. Bulantiya da careleri var merak etme.Guzel haberlerini bekliyoruz

Kizlar kv sahsi gitti .Yine gelir de simdilik gitti yani .1 gune bile seviniyorum .Dun uyutacakken bebegi elimden aldilar .Yavrum aksam 5 ten gece 12 ye kadar agladi .Ne emzirebildim ne mama yedirebildim .Sesi falan gitti .Sinirlerim yiprandi .
Evime gitcem dedi ben de hic seslenmedim oglu israr etti gitme diye yok yok gitcem dedi .Tabii burda benim dedikodumu yapip esimi kiskirtamadi ya gece mesaj yazmis sanirim .Bizimki eline teli almis .Hem ekrana bakiyor hem soru soruyor anneme ne oldu .Seni daralttigini düşündüğü icin gitmis aslinda gitmek istemiyordu. Bebegi hic gostermemissin .Onla sohbet etmemissin .Kadin kafasinda yazmış senaryolari oglunu kiskirtiyor .Ama Allah buyuk .Dun emzirme disinda bebek hep ondaydi .Gayet de keyifliydi Oglu geldikten sonra ne hikmetse bi yerleri agrimaya basladi .O mu lohusa ben mi bilmiyorum. Allah a havale ettim.

Gercekten sinirlerim bozuluyir bu kv yuzunden seni cok iyi anliyorum. Kac gundur agri sizi icindeyim 1 krre bile iyi misin ne is var yapayim demedi. Gelip yatip surat asip iniyor evine butun isler anneme kaldi. Bir tabak bile cikarmaz yerinden ustune ogluna beni sikayet ediyor. Nefret ettim ya. Bu psikolojiyle kalbini kirmazsam iyi.

Kızlar göğüslerim yara oluyor çok acıyor. Emzirirken ağlıyorum resmen.

Şimdiye kadar olamamıştı 20 gündür. Neden oluyor anlamadım?lansinoh sürüyorum gümüş kapaklar kullanıyorum. Yine de ucunda kırmızı noktalar olmuş kan geldi göğsümden. Tavsiyeniz nedir Kızlar? Bebeğimle yapışık ikiz gibiyiz o kadar emmesi mi yara yaptı acaba ?? Emzirme pozisyonum doğru. Sıkıntı yok ama neden oldu aklım almıyor.

Valla ben kucaklarina vermiyorum o kadr. Kv kp ikiside burda. Bebek sarilik oldu zaten 1 saatte bir uyanip emzirdim çilesini çektim neymis getirecekmisim salona dunyayi ogrencekmis. Annem babam abimelr geldi gecen gun Herkese kundaga sarip verdim birer kez. Onun harici benim kucagimda baktilar. Onlar gitti sun kv dedi ki benim akrabalar gelecek. Tamam soylersin bebegi kucaga almak yasak dedim. Ama yengene veriyordun nolllduu simdi diyor. Bu bi hirs isine döndü. Hayali bebege bakmakti simdi yemek temizlik koyuyor sanirim. Dun magnum aldik eşimle yedik birer aksam bebege hastaneye goturduk bunalfik tekrar birer yedik 1 tane kalmis icinde. Bi girdi mutfaga makinemi carpiyor bardağı vura vura yerleştiriyor hirsla kapıya vuruyor. Ben duyayım diye ugrasiyor yani. Sonra elinde dondurmayla kocasina dogru gitti sen bana dondurma ye dedin ama 1 tanecik kalmis dedi. Onum icin makinemi dolabimi kiracakti. Ama oglu yok sen abartiyorsun diyor. 6 da uyanip kahve sigara kurabiye yiyor. Esim anne kahvalti deyince 11 de hazirliyor. Menusu soyleyeyim yumurta peynir zeytin cay. Cay bazen sallama. Ama simdi kocasi gidecek diye balkonda kahvalti ediyorlar. Dun kp kucak olayinda hic ses etmedi. O bile saygi duydu ama bu hirs pesinde. Bi 40 ciksin minciklayacagim diyor. Sen gidersin a101 ine ben bakarim diyor. Ben onuda gotururum dedim. Simava girince bakarim o zaman dedi. Ya tamamen hirs. Tutamiyot bebegi yamuk yumuk tutuyor. Kultabagi gibi kokuyot. O kucagina her alışında ustunu hemen degistirdim. Cunku bebegimin bebek kokusu gitti sigara oldu

Ayni ayni hepsinin kafasi o kadar calisiyor demek ki .Lohusa halimle yiprattilar tum sinirlerimi .Hamileligimi cok mutlu gecirmistim .9 ay evime adim atmadi .Durup durup temizlik yapcam diyor .Annem de o kalkmadan kalkmiyor ya vazgeciyor hemen konuscak birini bulup kaciyor .
Aynen hirs annem bebegimin altini sadece 2 gun degistirdi .O da ben egilemedigim icin .Hemen ogluna yetistirdim bir tanecik torunum var daha altini bile degistiremedim diye .Bir kez musade ettim onda da cocuklarini basina topladi gelin gelin bez değiştircez bakin pipisine diye !!! Surekli göbeği dustu mu diye anneme soruyormus .Annem de nerden bileyim bezini kendi degistiriyor kizim demis .Yani mazallah banyo faslini filan kacirdim mi diye panik yapiyor .Hirsa donustu gercekten. Uzaktan ailem geldi 5 6 saat durup gittiler.Ee haliyle bebegi çıkardım uzaktan sirf bebek icin geldiler diye .Babynest le verdik herkesin kucagina. Ama.kv kisisi her fırsatta uyusa bile kaldiriyor ve salliyor hoppala hoppala bir o yana ceviriyor bir bu yana .Sallama dedikce inadina bir daha yapıyor
Cektirdikleri yetmez mis gibi ogluna mizmizlanp annemle bana karsi dolduruyor .

Günaydın kızlar biz bugün 9 günlük olduk ama birkaç gündür bebeğimde huysuzluk var bende sütüm yetmiyormu diye düşünmeye başladım , ilk günlerde sarı renk gelen ve yağlı olan sütüm şimdi sulu süt gibi açık beyaz geliyor be yoğun değil , başına gelen varmı? Ne önerirsiniz ? Bebeğim doymuyormu acaba?

Önce sarı gibi oluyor daha sonra beyaza yakın sulu süt gibi oluyor daha sonra da sarı ve beyaz koyu kıvamlı süt oluyor.Süt rengine dönecek o.

Herkese meraba kızlar bugün 34. Günümüz eşim nöbet usulü çalıştığı için göçebe yaşıyorum.o yokken kayınvalidem veya anneme gidiyorum çoğunlukla kayınvalidem oluyor çünkü annem ilçede ve ehliyetim olmadığı için arabayı eşim kullanıyor bu yüzden ilçe münibüslerine bebeğim daha küçük olduğu için binemiyorum.dünyanın belkide en iyi kayınvalidesine sahibim Allah ondan razı olsun fakat yinede kayınvalide demekten kendimi alamıyorum bazen.sizin gibi bemde oyle bıkkınımki.ben bebeğimi tanıyorum herşeyini takip ettiğim için karnımınaç gazı mı var sıcak mı hepsni biliyorum ama yinede talimatlardan kurtulamıyorum..bebeğimi emzirirken sürekli ses çıkarıyor göğsümü ağzına tam koyamadığım için hep soyleyip duruyor doymuyo yok ses çıkarıp duruyo demek am almamış göğsü aç kalacak hava yutacak ben emzirirken nşbette resmen bıkmadan soyluyo bu da torununu düşündüğünden ama ben ister miyim boyle olsun napim o ağzını tam açmayınca koyamıyorum.her an gözetim altında olmak çok kötü emzirirken.ve göçebe yaşamaktan çok sıkıldım annem merkezde yaşasa keşke..oyle zorki evden eve sürüklenmek..

Bende doguramadim daha sabah yatakta 5 dk da bir 3 defa sag kasigimdan bir agri girince tamam dedim ahanda geliyor sanci bu sonra kalktim heyecanla dakkalari sayiyorum devam etse dogru gidicem hastaneye ama yok kalktim gecti,meger sagima cok yatmisim ondanmis sobradan fark ettim..

İşte bilinçli yapıyor.Sen takma kafana bak sakın sütun etkilenmesin.3.lohusaliğim resmen altın çağını yasttilar bana iki görümcem. K.v baktilar Allah var korktuğum başıma gelmedi bu sefer.Annem fazla kalamadı bütün isi k.v görümcem bide gorumcemin 18 yaşındaki kızı ilk hafta hergün gelip yaptılar.
Sende fazla takmamaya çalış çünkü sen üstüne düştükçe iş inada biniyor.Allah yardım etsin inşallah

Kizlar ben de gecen hafta dogum yaptim. 17 saat sancidan sonra bebegin basi inmedi ve sezaryen oldum.

Bebek bakmak cok zormus, asla bu kadarini tahmin etmezdim. Hamilelikte uzatmalara kalmistim diye ne cok sabirsizlaniyordum. Halbuki keske tadini cikarsaymisim.

Bir an evvel buyuseler

Zaten hasta olmasalarda hasta gibi davranıyorlar.
Onlarda akıllı. Ölüyorum bitiyorum ayaklarına her şeyden yırtmaya çalışıyorlar...

Valla benim kv. Gelmiyor rahat ettim açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…